Pogledaj nadji pin ploce za AM3+ i uporedi sa AM3 i videces da su razliciti, ima negde poredjenja i objasnjenja zasto je nemoguce. Zagubio sam clanak, probacu da nadjem pa cu okaciti.
Skoro sam nabasao na baš tu razliku u jednom pinu između AM3 i AM3+. No, Asus me na trenutak razuverio sa onim obaveštenjem, ali sad, šta je tu je. Videćemo.
:: :: Pogledaj nadji pin ploce za AM3+ i uporedi sa AM3 i videces da su razliciti, ima negde poredjenja i objasnjenja zasto je nemoguce. Zagubio sam clanak, probacu da nadjem pa cu okaciti :: :: Edit: evo fotka: http://peecee.dk/uploads/032011/The_missing_pin.jpg
mozda ploce izbace reviziju sa promenjenim pinom samo, nzm... ne bi AMD tvrdio zvanicno tako da ce samo AM3+ podrzavati nove procesore, a i nekako mi je logicno, nova arhitektura, sledeca generacija hypertransporta 3.1, poboljsan memorijski kontroler itd...
Naravno, ovo je tako marketinški isplanirano, jer ovaj jedan jedini pin ne može biti toliko radikalan. Ajd` da su izokrenuli raspored svih pinova, no ovako i lud čovek vidi da su mogli da omoguće kompatibilnost(uz izvesne ustupke i onemogućavanje nekih opcija koje donosi nova arhitektura), samo im se to ne bi isplatilo, jer bi retko ko hteo da promeni neku od onih ploča koje je Asus deklarisao kao odabrane za update. A tu bi se našlo još proizvođača. Tada bi prodaja ploča sa 9xx čipsetom bila značajno manja.
Dosta je AMD drzao univerzalna resenja, sad je opravdano dosao kraj toj praksi sa Buldozerom, koji ce po mom misljenju da bude vrh!
Svako kome cami I7 i neka ploca Asus iz serije ROG, bez posebne namene mogu da prodaju i uloze u novo i bolje, sa tim da dobar deo novca zadrze u dzepu. Nekom glava sluzi za frizeraj , a nekom za razmisljanje :))))
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
He, he kakva navlaka. Skoro pa sam poverovao. Sve u svemu koliko sam gledao performanse najbrzi osmojezgarni buldozer ce biti u rangu sa cetvorojezgarnim i7 2600. Zbog cega se dize toliki hajp ne razumem. Sustina je da ce AMD sa duplo vise jezgara imati istu efikasnost kao cetvorojezgarna resenja iz intela. I nije neka revolucija, zar ne? Jedino niske cene bi mogle da ih izvade.
:: He, he kakva navlaka. Skoro pa sam poverovao. Sve u svemu koliko sam gledao performanse najbrzi osmojezgarni buldozer ce biti u rangu sa cetvorojezgarnim i7 2600. Zbog cega se dize toliki hajp ne razumem. Sustina je da ce AMD sa duplo vise jezgara imati istu efikasnost kao cetvorojezgarna resenja iz intela. I nije neka revolucija, zar ne? Jedino niske cene bi mogle da ih izvade :: :: ::
Pazi, Intel ima patent za HT, tako da tu tehnologiju AMD ne može da primeni bez kupovine iste. Kako svako jezgro u i7 Procesorima duplira efikasnost, tj. simulira multithread, tako da pri korišćenu istog može da dođe pojave uskog grla(NARAVNO, za potrebe aplikacija koje mogu da uposle ovoliki proj threadova, ne mislim na IGRE). AMD koji nema ovaj HT patent, može jedino svojim patentima da se bori protiv ove tehnologije, a iste je patentirao tako što je napravio da osnovni modul Buldozer jezgra ima 2 fizička jezgra, što bi trebalo da doprinese boljim performansma u odnosu na Intel procesore sa HT. Fizička jezgra znače više od logićkih, te je manja šansa da dođe do bottleneck-a. Prvenstveno zbog toga bi AMD trebao da bude bolji, ne samo zbog unapređenog memorijskog kontrolera.
:: He, he kakva navlaka. Skoro pa sam poverovao. Sve u svemu koliko sam gledao performanse najbrzi osmojezgarni buldozer ce biti u rangu sa cetvorojezgarnim i7 2600. Zbog cega se dize toliki hajp ne razumem. Sustina je da ce AMD sa duplo vise jezgara imati istu efikasnost kao cetvorojezgarna resenja iz intela. I nije neka revolucija, zar ne? Jedino niske cene bi mogle da ih izvade :: :: ::
Ali i7 2600 je i dalje quad, zasto bi smo racunali HT kao dodatna jezgra, niti to jesu niti imaju tu brzinu.
Lepo bi bilo da je i amd napravio nesto da parira HT-u, ako je to uopste moguce a da ne popiju tuzbu intel-a.
Ako je tacno ovo sto kaze ribolovac onda je stvarno bezveze, ocigledno nesto treba da urade sa tehnologijom a ne samo da dodaju jezgra. Sta bi bilo kad bi se intel okrenuo dodavanju jezgara sa brzinom trenutnih, ali ocito nemaju potrebe za tim, ai sto bi kad im lepo napreduje razvijanje arhitekture.Ovo dodavanje jezgara je jasan pokazatelj nemoci.
AMD definitivno i dalje ne moze da smisli nista revolucionarno da prestigne intel-a. Sa druge strane dokle god je brz koliko i ekvivaletni intel, koga je pa briga da li je bolja arhitektura ili ima vise jezgara i sta je sve ispod haube ako je jeftiniji.Mozda je buducnost u tome ko ume sto vise jezgara da umuva pa ce kod 64-jezgralnog procesora koji procenat brzine pojedinacnih jezgara biti irelevantan, a intel nece znati kako da umuva 64 jezgra i nece moci da ih stigne sa svojih recimo 16...otisao sam daleko...
Iskreno nadam se da ce AMD uskoro napraviti neku revoluciju i ostaviti intel u prasini bar na kratko, cisto da malo povrati imidz, ako ne vodje bar zajebane alternative.
AMD je u svojoj alavosti da kupi ATi uspeo da izgubi vlastite fabrike. Kompanija koja ima x86 licencu a nema svoja postrojenje će uvek biti drugorazredna.
Sadašnji Sandy Bridge modeli imaju do 1 GHz fore bez ili sa minimalnim dizanjem napona tako da za neke 2650K varijante ima i više nego dovoljno mesta.
... pa Sandy Bridge E bez integrisanog grafičkog jezgra i verovatno sa još većim brzinama. ...ako Sandy Bridge E ne bude dovoljno onda posle par meseci sledi sledeće usitnjavanje U SVOJIM FABRIKAMA i dodatnih par stotina megazerca ili ceo GHz.
Ne bih da se upuštam u bilo kakvu raspravu sa tobom, pošto je to besmisleno. Ali, bih voleo da mi odgovoriš na sledeće pitanje: Da li se može nazvati alavošću kad čovek kupi tri skupe (i već matore) grafičke karte samo da bi se hvalio `mačkicama` koje ima u kućištu?
Phenom II X4 B20BE @3,2GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS
Mozda je zbrka nastala zbog toga sto AMD izbacuje brandove Athlon i Phenom i daje nova imena ,jer se prelazi na manji proces proizvodnje.
HT kod Intel-a je karina ,jedno jezgro obradjuje 2 puta iste podatke i ne donosi nikakvu prednost pocevsi od Atoma pa nadalje ,sem u retkim slucajevima.
Na jedinom nezvanicnom testu koji je objavljen Zambezi 8 core je brzi od Sandy bridge. 3.5 GHz Bulldozer odgovara 4.0 GHz Sandy Bridge prednost je od 15 do 35 % (turbo core,3dmark vantage CPU)
Ipak dok ne izadje zvanicno sve je sfera spekulacija.
Ma ljudi kada updatujete bios otpadne vam ono parcence plastike i ima mesta za jos jedan pin, ahahahahaah, ja kazem da je ASUS ljiga, a niko me ne slusa :D
To se ne zna jos uvek, bice cenovno u rangu, ali ne znaci i performansama? To nigde ne pise, sta ako bude razbijac u tom segmentu? Sta ako parira 6 core intelu? Sve mi govori da ce pre biti blizi njemu nego i7 2600 performansama. A uz to svi procesori ce biti otkljucani sto je veliki plus.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.