Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
NVIDIA shows off Project Denver die concept
STRANA 1 OD 1
dz0ni NVIDIA shows off Project Denver die concept 10.03.2011. 18:51 T34423

status: user
broj poruka: 880

http://www.brightsideofnews.com/news/2011/3/9/nvidia-reveals-64-bit-project-denver-cpu-silicon-die.aspx

bice ovo odlicno, Nvidijine graficke kartice u buducnosti ce moci da startuju windows nezavisno od procesora, jer ce imati ARM-ova, tj svoja CPU jezgra unutar GPU-a. Moze se reci APU na nV nacin...

http://www.brightsideofnews.com/news/2011/3/8/nvidia-project-denver-is-a-64-bit-arm-processor-architecture.aspx

64 bit, cpu.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat Re: 10.03.2011. 19:32 #304121

broj poruka: 3519
Bilo je reči o ovome ranije, ali nisam očekivao ovako brzo(kako oni kažu, kraj 2012. ili početak 2013.). AMD je takođe najavljiva da bi se u budućnosti CPU trebao integrisati u GPU, videćemo kad će oni krenuti sa takvim projektom. Za sad, mislim da nemaju račun to da rade.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909

obradmi ARM jos uvek nema 64 bitne procesore 10.03.2011. 19:38 #304126

broj poruka: 7720
tu je vec limitiran sa RAM-om ,druga stvar tek ce Win8 da podrzava ARM arhikteturu,a korisnici mogu da zaborave na kompatibilnost sa ranijim programima t.j igricama.
Vise mi ovo lici na PR. daleko je ARM od 64 bit CPU.
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 10.03.2011. 21:17 #304170

broj poruka: 777

Nešto mi vi tu komplikujete.
Kockice se uklapaju i nVIDIA ide na veliko.
Dodavanja ARM procesora na grafičke čipove nije ono o čemu se ovde radi.
nVIDIA ide prema ARM procesoru i okruženju koji može da parira Wintel mašinama tj. x86 Intel-u i AMD-u.
Stravično je dobro što će u Windows-u 8 biti podržani i ARM procesori.
To bi u najboljoj varijanti trebalo da znači da kupiš disk Win 8 i imaš jednaku mogućnost da ga instaliraš na Wintel mašinu ili na mašinu koja ima ARM procesor.
Za podršku od strane proizvođača softvera se svakako treba boriti.
U svakom slučaju ostaje ona dobra stara da se neka platforma najlakše probija pomoću igara.
A ko će to bolje odraditi od nVIDIA-e...`The way it`s meant to be played`...da li se sad lampice pale bolje.

- nVIDIA je u veliko zamahu na Smartphone i Tablet tržištu i mislim da taj momentum neće ispuštati...četiri jezgra u Tegri i tralala tralala...sve što treba.
- Windows 8 sa nVIDIA CPU-om, platformom i GPU-om.
- Kad krene bilo kakav vid igranja na takvom jednom računaru ili Smartphon-u/Tablet-u onda više nema prepreke ni za nVIDIA konzolu.

nVIDIA sve

ako sam dobro ukapirao

obradmi Kupili su licencu za ARM Cortex A15 10.03.2011. 22:53 #304194

to je za mobilne uredjaje ,a kupili su i licencu za arhikteturu od ARM-a ,mogu da je razvijaju ,dobro je da se pojavi treci za CPU zbog cena.Koliko ce uspeti da se priblize Intelu i AMD-U na polju CPU videce se tek ,ne postoji ARM koji je 64 bitni jos uvek .Kod ARM-a se postavlja i pitanje kompatibilnosti sa starijim programima ,nesto slicno kao sa IBM Risc CPU
(ARM je nesto na toj bazi),iz tog je razloga x86 i bio pogodniji za desktop i osvojio to trziste.Koliko sam ja razumeo Nvidia njima treba ARM za HPC trziste ne za desktop.

SkyFire Re: ARM jos uvek nema 64 bitne procesore 11.03.2011. 15:16 #304281

broj poruka: 18472
http://en.expreview.com/2011/03/10/nvidia-project-denver-to-be-64-bit-arm-processor-architecture/15266.html

:: tu je vec limitiran sa RAM-om ,druga stvar tek ce Win8 da podrzava ARM arhikteturu,a korisnici mogu da zaborave na kompatibilnost sa ranijim programima t.j igricama
:: Vise mi ovo lici na PR. daleko je ARM od 64 bit CPU.
obradmi `To be` kraj 2012 pocetak 2013 11.03.2011. 15:20 #304282

Ne postoji 64 bitni ARM u sadasnjem vremenu.
SkyFire Re: `To be` kraj 2012 pocetak 2013 11.03.2011. 15:49 #304287

broj poruka: 18472
Pa da.Kad budu planirali da ga izbace bice smak sveta :)

:: Ne postoji 64 bitni ARM u sadasnjem vremenu.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs