:: :: bice sigurno jos gomila testova : :: :: Mada i ovaj je ok, mislim nema tu sta da se sumnja u autenticnost , kolik ovidim u Kini niej uopste tolik oskuplja od GTX580 a oduvla je GTX.. ::
Gledaj koliko je oduvao GTX580 jednu 6970. To je fiksno 10% i više, negde i puno više. CF skalira primerno ali je prednost jednog GF110 takva da mi se čini da je posle dovoljno i 70 do 80 % u SLI-u. ...biće ovo izgleda vrlo interesantna Dual GPU borba.
Nije puno vruća ta 6990. 93 stepena, sića, plus polovina te energije ostaje u kućištu.
Što se cene tiče mislim da su dve kartice na granici i da dalje pojeftinjenje nije moguće. To su 6950 i GTX570. GTX570 i GTX580 se fizički apsolutno ne razlikuju. Štampa, svaki element na njoj, kuler sve je isto osim što je na čipu isključeno ono što je isključeno. Rekao bih da nVIDIA-u potpuno isto košta da napravi GTX570 i GTX580. Hoću da kaže, da ako nVIDIA zarađuje na GTX570 onda i cena GTX580 može da masivno padne i da opet sve bude OK. Mislim da je ista priča i između 6950 i 6970. Meni to liči na potpuno iste kartice tako da i cena 6970 može da ide dosta dole. Sve u svemu pojavila se još jedna karica na vrhu i cena GTX580 će verovatno ići dole za 50-tak dolara, 6970 možda za 20 do 30 dolara.
Da se pitam ja bi sve ovo iskoristi za još jedno karanje. Bude li 6990 nagde oko 600 dolara sve je OK, nema karanja. Ako krene 6990 sa 550 ili 500 koliko košta GTX580, spusti bih GTX koliko treba, znači 430-40-50...ima rezerve koliko god treba. A onda karanje, sputio bih GTX560 za dodatnih 20-30 dolara. Baš da vidim da li 6950 može još da ide dole...hahahaha...i naravno sutra bi bio otpušten još neki AMD CEO, MEO ili KLEO.
I savet Prvo pročitajte test na AnandTech-u. Deluju dosadne prve dve-tri strane ali tu puno toga ima i između redova. Mislim, lakše je odmah skočiti na linije i tabele po drugim sajtovima ali ako krenete od AnandTech-a nećete posle padati u nesvest kad vam napišem nešto po par meseci unapred. ...ili da verujete da svaka 6870 može da se klokuje 50 MHz bez overvoltovanja.
:: :: ...kakve sposobnosti za procenu kretanja na tržištu i kako t :: reče - karanja - pa ti bi već bió Nvidia CEO MEO ili KLEO zeleni :: :: Kako ti znaš da Nvidia zaradjuje na 570? Mozda je daje i be :: zarade da popuni rupu :: :: Vi bre fančići imate ozbiljnih problema. :: :: A Nvidia 440 vs 430. Tolko o Nvidia. ::
Dovoljno je samo da me pitaš i ja ću ti tačno reći.
GTX560 zvanično košta 249 dolara i zarađuje negde između 50 i 70 dolara GTX570 zvanično košta 349 dolara i zarađuje negde između 50 i 70 dolara GTX580 zvanično košta 499 dolara i zarađuje negde između 200 i 220...!?!
6850/6870 zarađuje negde oko 50 dolara 6950 košta koliko košta i zarađuje 0 do 20 dolara 6970 zarađuje negde oko 100 dolara
6970 košta u proseku 369 a ovaj 6990 teško da može ispod 500 tako da je za GTX580 ostalo široko polje. Neka sredina i prava fer cifra za GTX580 bi bila 449. Po izlasku 6990 u toj visokoj klasi AMD će imati veliku prazninu...šuplji su kao zvono. Ja i dalje tvrdim da AMD-u hvali još čipova. Mislio sam da je jedna čip dovoljan ali sad je jasno da treba i više, najbolji bi bilo da celu ponudu obnove iokrenu još jednom 40 nm. A to košta...misllim, AMD je stvarno raspad...
Kompanija koja ima x86 licencu a nema vlastite pogone, to bi ja zakonom zabranio. Samo seje drugorazredne proizvode po tržištu.
Nesto mi ovo malo.Prosecna prednost 6990 u rez od 19x12 negde oko 25% i nesto slicno u rez 25x16 u odnosu na GTX580!Ili sam ja corosav ili je ovo smesno .. 90c je i ok za ovakvu kartu.Dobro je da su joj temperaturu i zadrzali na ovom pragu. 100 Mhz oc.Hm,tesko da ce ovde ici OC uopste obzirom da se karta bas greje.Ili ce da bude bucna kao avion da bi se toplota smanjila.Skaliranje nije nesto za pohvalu za 100 Mhz obzirom da su dva GPU-a u pitanju.
Po ovom ce i dva GTX570 sa boljim protok SLI skaliranja da je sazvacu.Mislim cilj i jeste da se bore za krunu najbrze karte,za prestiz..
:: Nesto mi ovo malo.Prosecna prednost 6990 u rez od 19x12 negde oko 25% i nesto slicno u rez 25x16 u odnosu na GTX580!Ili sam ja corosav ili je ovo smesno . :: 90c je i ok za ovakvu kartu.Dobro je da su joj temperaturu i zadrzali na ovom pragu :: 100 Mhz oc.Hm,tesko da ce ovde ici OC uopste obzirom da se karta bas greje.Ili ce da bude bucna kao avion da bi se toplota smanjila.Skaliranje nije nesto za pohvalu za 100 Mhz obzirom da su dva GPU-a u pitanju :: :: Po ovom ce i dva GTX570 sa boljim protok SLI skaliranja da je sazvacu.Mislim cilj i jeste da se bore za krunu najbrze karte,za prestiz. :: ::
Ma od ovih izvedbi i slicnih iz nVidia kuhinje od sad bezim ko djavo od krsta. Meni kao korisniku nije dobra investicija.Ovo je samo zanimljivo videti,malo prokomentarisati pa i navijati sto da ne.Kupovina?Gde,u kom gradu?! Ma sve su mi one lepe ali samo na slici :) Jedino ako neko hoce da mi pokloni,necu se buniti :)
:: :: Ko će lud da overklokuje 6990 u ovom kovčegu :: :: :: Nesto mi ovo malo.Prosecna prednost 6990 u rez od 19x12 negde oko 25% i nesto slicno u rez 25x16 u odnosu na GTX580!Ili sam ja corosav ili je ovo smesno . :: :: 90c je i ok za ovakvu kartu.Dobro je da su joj temperaturu i zadrzali na ovom pragu :: :: 100 Mhz oc.Hm,tesko da ce ovde ici OC uopste obzirom da se karta bas greje.Ili ce da bude bucna kao avion da bi se toplota smanjila.Skaliranje nije nesto za pohvalu za 100 Mhz obzirom da su dva GPU-a u pitanju :: :: :: :: Po ovom ce i dva GTX570 sa boljim protok SLI skaliranja da je sazvacu.Mislim cilj i jeste da se bore za krunu najbrze karte,za prestiz. :: :: :: ::
:: :: Ko će lud da overklokuje 6990 u ovom kovčegu :: :: :: Nesto mi ovo malo.Prosecna prednost 6990 u rez od 19x12 negde oko 25% i nesto slicno u rez 25x16 u odnosu na GTX580!Ili sam ja corosav ili je ovo smesno . :: :: 90c je i ok za ovakvu kartu.Dobro je da su joj temperaturu i zadrzali na ovom pragu :: :: 100 Mhz oc.Hm,tesko da ce ovde ici OC uopste obzirom da se karta bas greje.Ili ce da bude bucna kao avion da bi se toplota smanjila.Skaliranje nije nesto za pohvalu za 100 Mhz obzirom da su dva GPU-a u pitanju :: :: :: :: Po ovom ce i dva GTX570 sa boljim protok SLI skaliranja da je sazvacu.Mislim cilj i jeste da se bore za krunu najbrze karte,za prestiz. :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.