Mogu samo kevu da zamislim kada bi me videla kako mahnito mlataram rukama ispred monitora. Pitala bi me da li mi je dobro. Na neki način bi ovo moglo dobro da se implementira tipa da kupiš štoljpi kao na starom nintendu i da rokaš iz stolice.
Mada malo je to trulo što prvi Nintendo izmisli a onda ga svi kopiraju sa rečima kako su smislili nešto sasvim novo.
Šta je ustvari onal xbox kinetic i onaj PS3 vibrator nego kopija wii-jevog kontrolera.
CCC, šta MS zna sem da kopira. Čudi me što je počeo i Sony to da radi.
E moj Stefane, kako ti zavidim! Da mi je da zaboravim, pa da...
05.03.2011. 01:19
status: user broj poruka: 10997
se nanovo cudim i ucim... Kopiranje u raznoraznim Resavskim skolama staro je koliko i Kosmos Svemirovsky... `I nista novo pod Suncem...` (`Biblijska Tema`). Pitanje je samo koliki je tehnolosko-tehnicki napredak ostvaren u odnosu na to Nintendovo resenje. Ne d`o ti boG da ti neko sada oduzme PC i `osudi` te na Nintendo od pre nekoliko godina...
Jeste kopiranje staro, ali, ima kopiranja i KOPIRANJA.
Npr. Japanci su tako počeli - krali i usvajali. I mi smo to radili sa naoružanjem, a posle ga dobro prodavali istim ovima koje sada ameri (nakon nas) redom kokaju (Irak, Iran, Libija, itd.)
Ali, nije sve žnj. npr. Apple je nepravio od i-pada pojam, a radi se o nekoliko puta pokušanoj inovaciji Microsofta, jer se Bil Gates-u jasno priviđalo kako će to da bude dobro. Samo nije znao da napravi ili plati prave. Ili je krenuo prerano i još ranije odustao. Ovde je Apple maznuo ideju, ali KAKO... na kraju, bitan je kvalitet i cena, pa ko god to smuvao.
Znam ja i za ostale slučajeve, gledao sam par klipova i dosta čitao po netu o ratu konzola koji je bio 90-ih što je samo jedan mali delić te priče o kopiranju. Ima tu još dosta drugih primera iz drugih sfera života ali da ne razvlačim sada pitu.
Hteo sam da kažem kako je to veoma nisko od giganta kao što je Sony ili Microsoft, doduše malo manje me čudi od Microsoft-a. Da je neko nekim slučajem kopirao nešto od Sony-ja oni bi ga razapeli na krst samo da se zna da su oni Sony i da niko nesme njih da kopira, ovako kada oni kopiraju onda nema veze.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.