Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Naslednik 5970, the 6990- par slika i preview
STRANA 1 OD 2  
Snoopy- Naslednik 5970, the 6990- par slika i preview 27.02.2011. 03:12 T34037

status: user
broj poruka: 6083
http://www.hardocp.com/article/2011/02/26/amd_radeon_hd_6990_antilles_sneek_peek/1

Specifikacije nisu otkrili, ali su izjavili sledece:

`The specifications are everything HardOCP had hoped for.`

U Dragon Age II su testirali, ali nisu izbacili FPS. Neki od detalja su:

`...5760x1200 4XAA/2X AF `High` quality setting and SSAO. This provided the best overall image quality and playability. We had a fantastic time playing through the entire demo at this setting. We are most impressed. ` -> ovo su podesavanja gde je najbolja igrivost : kvalitet slike

Looks promising, videcemo sta ce stvarno da bude kad izadju konkretni testovi.

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 27.02.2011. 03:25 #299555

broj poruka: 18472
Sta ce biti.Nista.Kad izadje GTX595 verovatno ce da padne u senku :)
Nego klasican marketing od AMD-a.Sve idu na buku.Ludilo,avioni,kamioni,svemirski brod.
Performanse se daju ocekivati jer se otprlike i zna od cega je karta sastavljena.
Mada ako bude oslabljen Cayman GTX 595 ce ga pojesti za dorucak :)
Sve u svemu karte od 600 eur nisu za nas ali cemo se sladiti testovima i navijacemo svako za svog pulena :D
Mortificat Re: Naslednik 5970, the 6990- par slika i preview 27.02.2011. 03:42 #299557

broj poruka: 3519
Baš sam malopre gledao. Šta znam? Ako nema micro stutteringa, karta će biti ok, mada to je samo za entuzijaste koji imaju baš dubok džep i jure najbolji skor po svaku cenu. Nije za nas, `obične entuzijaste`.
Kako nema bencha, teško je bilo šta reći, ali ako su bili oduševljeni igrom, tj. njenom igrivošću, onda nema ni govora o MS-u, tako da mi opet to ni iz bliza ne liči na AMD marketing. A još je odavno FSamir proklamovao HardOCP kao najobjektivniji HW sajt uz Anandtech i Guru3d, mada je ovaj poslednji žestoko napadao ponekad

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909

:: http://www.hardocp.com/article/2011/02/26/amd_radeon_hd_6990_antilles_sneek_peek/
::
:: Specifikacije nisu otkrili, ali su izjavili sledece
:: `The specifications are everything HardOCP had hoped for.
:: U Dragon Age II su testirali, ali nisu izbacili FPS. Neki od detalja su
:: `...5760x1200 4XAA/2X AF `High` quality setting and SSAO. This provided the best overall image quality and playability. We had a fantastic time playing through the entire demo at this setting. We are most impressed. ` -> ovo su podesavanja gde je najbolja igrivost : kvalitet slik
:: Looks promising, videcemo sta ce stvarno da bude kad izadju konkretni testovi
:: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
gliga79 Evo malo 27.02.2011. 03:51 #299558

broj poruka: 4641
Konkretnije slike:
http://www.tcmagazine.com/tcm/news/hardware/34741/amd-radeon-hd-6990-sample-seen-detail

Thermaltake Soprano RS 200
Seasonic S12D, 850w Super Silent
Intel Q6600, Corsair H50 +2x Enermax Magma
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
Gigabyte 460 OC, Windforce

MilosNBG Sweet 27.02.2011. 04:08 #299559

broj poruka: 1586
Lepo resena karta, svidja mi se raspored grafickih procesora, na suprotnim stranama su sa ventilatorom u sredini. Vidim ima mesta na stampanoj ploci da i drugi konektor za napajanje ima 8 umesto 6 pina. A posto su poslednje dve generacije pokazale poprilican napredak u performansama u CF, ova svakako obecava.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

Equinoxe Re: Sweet 27.02.2011. 04:25 #299560

broj poruka: 12057

Pa gledaj, džabe je to sve AMD-u kad ima izuzetno lošu arhitekturu, tako da šta god radio, koliko god napredovao sve je džabe, sve mogućnosti, sve što čip nudi, nema svrhe matori, kad ima 1, 25 fps manje od najbrže nvidije. Zato se ne treba osvrtati na tako inferiornu tehnologiju. Šta reći, nV je jedino rešenje. To kažu, jel stručnjaci, ljudi puni iskustva i znanja. I ne trebaju nam saveti, jer to je očigledno, AMD non stop tone sa lošim proizvodima. Ne može se ići napred kad čip toliko zaostaje.... :-)

:: Lepo resena karta, svidja mi se raspored grafickih procesora, na suprotnim stranama su sa ventilatorom u sredini. Vidim ima mesta na stampanoj ploci da i drugi konektor za napajanje ima 8 umesto 6 pina. A posto su poslednje dve generacije pokazale poprilican napredak u performansama u CF, ova svakako obecava
:: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Stripy Re 27.02.2011. 04:43 #299561

broj poruka: 4163
E baš je lepa. Ima da kupim oma dva komata i da ih turim u krosfajer. Još malo pa ćemo imati specijalno dizajnirana kućišta u koja će moći da se smeste nova čudovišta, napajanja od 10KW koja će se vezivati na trofaznu struju itd...

http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0
Moje sokoćalo
Phenom-en 555 BE
Asrock 890FX DeLuxe 4
2*1GbGb DDR3 Kingston HipeX 1600
Asus 8800GTS
Čifteković 0,35KW
WD zelembać 1TB

Equinoxe Re: Re 27.02.2011. 04:51 #299562

Imam da ti ponudim za te svrhe REX Power od 8.7 kW. Napaja 3 TA peći od 3KW ko od šale a usput dobro skalira.

:: E baš je lepa. Ima da kupim oma dva komata i da ih turim u krosfajer. Još malo pa ćemo imati specijalno dizajnirana kućišta u koja će moći da se smeste nova čudovišta, napajanja od 10KW koja će se vezivati na trofaznu struju itd..
:: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ
:: Moje sokoćal
:: Phenom-en 555 B
:: Asrock 890FX DeLuxe
:: 2*1GbGb DDR3 Kingston HipeX 160
:: Asus 8800GT
:: Čifteković 0,35K
:: WD zelembać 1T
Stripy Re: Re: Re 27.02.2011. 04:53 #299563

Al samo ako je cena pristupačna

Moje sokoćalo
Phenom-en 555 BE
Asrock 890FX DeLuxe 4
Asus 8800GTS
Čifteković 0,35KW
WD zelembać 1TB

:: Imam da ti ponudim za te svrhe REX Power od 8.7 kW. Napaja 3 TA peći od 3KW ko od šale
:: :: E baš je lepa. Ima da kupim oma dva komata i da ih turim u krosfajer. Još malo pa ćemo imati specijalno dizajnirana kućišta u koja će moći da se smeste nova čudovišta, napajanja od 10KW koja će se vezivati na trofaznu struju itd..
:: ::
:: :: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ
:: :: Moje sokoćal
:: :: Phenom-en 555 B
:: :: Asrock 890FX DeLuxe
:: :: 2*1GbGb DDR3 Kingston HipeX 160
:: :: Asus 8800GT
:: :: Čifteković 0,35K
:: :: WD zelembać 1T
MilosNBG Re: Re: Re: Re 27.02.2011. 04:54 #299564

broj poruka: 1586
Od mene dobijes osigurace koje sam marnuo iz podstanice za centralno grejanje trospratnice. 50A po fazi, nije strasno :)

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

:: Al samo ako je cena pristupačna
:: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ
:: Moje sokoćal
:: Phenom-en 555 B
:: Asrock 890FX DeLuxe
:: 2*1GbGb DDR3 Kingston HipeX 160
:: Asus 8800GT
:: Čifteković 0,35K
:: WD zelembać 1T
:: :: Imam da ti ponudim za te svrhe REX Power od 8.7 kW. Napaja 3 TA peći od 3KW ko od šale
:: :: :: E baš je lepa. Ima da kupim oma dva komata i da ih turim u krosfajer. Još malo pa ćemo imati specijalno dizajnirana kućišta u koja će moći da se smeste nova čudovišta, napajanja od 10KW koja će se vezivati na trofaznu struju itd..
:: :: ::
:: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ
:: :: :: Moje sokoćal
:: :: :: Phenom-en 555 B
:: :: :: Asrock 890FX DeLuxe
:: :: :: 2*1GbGb DDR3 Kingston HipeX 160
:: :: :: Asus 8800GT
:: :: :: Čifteković 0,35K
:: :: :: WD zelembać 1T
Stripy Re: Re: Re: Re: Re 27.02.2011. 04:57 #299566

Uložiću ja vidim u aparate za gašenje požara, tja...

Moje sokoćalo
Phenom-en 555 BE
Asrock 890FX DeLuxe 4
Asus 8800GTS
Čifteković 0,35KW
WD zelembać 1TB

:: Od mene dobijes osigurace koje sam marnuo iz podstanice za centralno grejanje trospratnice. 50A po fazi, nije strasno :
:: :: Al samo ako je cena pristupačna
:: :: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ
:: :: Moje sokoćal
:: :: Phenom-en 555 B
:: :: Asrock 890FX DeLuxe
:: :: 2*1GbGb DDR3 Kingston HipeX 160
:: :: Asus 8800GT
:: :: Čifteković 0,35K
:: :: WD zelembać 1T
:: :: :: Imam da ti ponudim za te svrhe REX Power od 8.7 kW. Napaja 3 TA peći od 3KW ko od šale
:: :: :: :: E baš je lepa. Ima da kupim oma dva komata i da ih turim u krosfajer. Još malo pa ćemo imati specijalno dizajnirana kućišta u koja će moći da se smeste nova čudovišta, napajanja od 10KW koja će se vezivati na trofaznu struju itd..
:: :: :: ::
:: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ
:: :: :: :: Moje sokoćal
:: :: :: :: Phenom-en 555 B
:: :: :: :: Asrock 890FX DeLuxe
:: :: :: :: 2*1GbGb DDR3 Kingston HipeX 160
:: :: :: :: Asus 8800GT
:: :: :: :: Čifteković 0,35K
:: :: :: :: WD zelembać 1T
Equinoxe Re: Re: Re: Re: Re 27.02.2011. 04:58 #299567

Sve čisto, uzoznik `Trospratnica` D.O.O.

:: Od mene dobijes osigurace koje sam marnuo iz podstanice za centralno grejanje trospratnice. 50A po fazi, nije strasno :
saxija re 27.02.2011. 05:02 #299569

broj poruka: 4016
Dzaba sve ovo kad nije nVidia :P

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

TheBear Re: ... 27.02.2011. 08:08 #299574

broj poruka: 6502
Ako ponude dobru cenu nema sta da pada u senku, jedina precenjena karta trenutno je upravo GTX580, tak oda bih se ja bojao za GTX595 i njegovu cenu, inace karta ce biti itekako konkurentna zna se da dva cayman-a u Crossfire-u bez problema pariraju GTX570/580 SLI (a GTX595 moze da bude sam ooslabljena GTX570/580 ako i to bude).

:: Sta ce biti.Nista.Kad izadje GTX595 verovatno ce da padne u senku :
:: Nego klasican marketing od AMD-a.Sve idu na buku.Ludilo,avioni,kamioni,svemirski brod
:: Performanse se daju ocekivati jer se otprlike i zna od cega je karta sastavljena
:: Mada ako bude oslabljen Cayman GTX 595 ce ga pojesti za dorucak :
:: Sve u svemu karte od 600 eur nisu za nas ali cemo se sladiti testovima i navijacemo svako za svog pulena :
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Ne sme da objavi podatke 27.02.2011. 08:21 #299575

broj poruka: 7720
Ali je jasno da se radi o vrhunskoj karti ,dosta boljoj od 5970 .Probao je sa beta driverom.
Bice to odlicna karta za velike rezolucije i Eyefinity mod ,gde se igra sa vise monitora.Sa jednim monitorom moze da se igra sa dosta karti Radeon i Nvidia.

This video card is better out-of-the-gate than the Radeon HD 5970 ever was.
Pisko Cena 27.02.2011. 09:59 #299588

broj poruka: 6645
Da izuzmemo ekskluzivnost i upitan rezon za kupovinu većini, njena cena je nešto što će oba tabora pažljivo da razmotre i imaće velike konsekvence na ukupne cene na tržištu (sve ostale amd karte će biti jeftinije, naravno, a moraće onda i nvidija da se `uklopi` bar nekako). Dakle, može ali ne mora da bude i neko pomeranje na dole sa cenama... osim normalnog, zbog protoka vremena.
E, šta je upitno kod ovog `testa`.... koristili su demo, nema pravih dx11 efekata, nečega što još nije izašlo... zašto baš to? (da ne pokažu prave karakteristike, očigledno, ali, zašto...).
Dalje, SSAO ima istu funkciju kao physics kod zelenih: popravlja malo sliku, ali služi da bi video koliko brže radi bez toga... a da opet ima sa čime da se qrchi pred suprotnim taborom...
Onda, rezolucije... naravno da ovakve karte imaju smisla samo na velikim rezolucijama, nikako na jednom monitoru. Predviđam kako će razni spameri uskoro kačiti testove antille-sa u rezoluciji 1280×1024 ili nižoj, da pokažu nešto (`razočaravajuće`, npr. imaće 20fps manje od neke single gpu kartice - a imaće ih recimo 300 ili tako nešto besmisleno)... pa kad sam kod rezolucije, da mi je bar JEDAN od ta tri monitora...
O performansama - skoro da su otvoreno rekli da pomnožimo 6870 sa dva i onda oduzmemo 5-10% ili ni toliko nekada, i AA i framerate su pomenuti u tom (skoro) duplom kontekstu, a i slaže se sa novim, izvanrednim prema prethodnom, skaliranjem 6xxx serije u krstvatri.

Na dnu, dno: grejanje? potrošnja? buka?... cena... ima da se mlati i pallamoodi o ovome i te kako. Još kad dođe superiorna tehnologija koja bolje skalira ali je, nekako, već godinama sporija, biće svašta...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

raic Hmm 27.02.2011. 10:28 #299596

broj poruka: 9006
Samo 1x6-pin i 1x8-pin?
... malo mi nešto.

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 27.02.2011. 12:01 #299603

broj poruka: 777

Anand je broj jedan i to je jednostavno tako.

Guru3d je ipak OK.
Desi im se da dodaju nove grafičke u tabele sa rezultatima a da starije nisu još jednom okrenuli sa najnovijim dostupnim drajverima.

HardOCP polako ali sigurno ide na stranu AMD-a.
I dalje tvrdim da su testovi fer odrađeni i da su prikazane cifre istinite.
Problem je što su im zaključci potpuno obojeni i često imam osećaj da ja znam o dešavanjima daleko više od samih autora...kao da ih neko na silu odvoji od igranja i dovuče da nešto testiraju, ili tako nešto.
Takav osećaj nije moguć na AnandTech-u pošto je Anand bog...sa malim b.

U svakom slučaju na HardOCP-u prodaju bulju AMD-u već duže vremena.
Sad je jasno i zbog čega.
Žalosno je što su dajguzovi a još žalosnije što to rade tako jeftino. Ovde imamo neki preview koji to i nije, cifre koje znamo ali moramo da ćutimo. Svaka čast AMD-u, sa kretenima i treba kretenski.

I ovakav tekst kakav je ovaj meni dosta govori.

- 6990 je u toj 5760 triple monitor rezoluciji doneo napredak.
Dragon Age II demo - 5760x1200 4XAA/2X AF `High` and SSAO...lepo.
Sve preko 2XAF nije igrivo. Sa 2XAF sve preko 4XAA nije igrivo...lepo je i ovo.
Problem je što su testirali demo verziju igre koja ne dozvoljava Very High setovanja.
Tek sa Very High setovanjima se pali teselacija i ostali napredni DX11 efekti.
Pošto je autoru jasno da kartica koja je namenjena za multi monitor igranje neće baš dati očekivane preformanse sa Very High setovnjima u toj klasičnoj rezoluciji za tri monitora počeo je u svom stilu da trabunja da u tako visokim rezolucijama i nije potreban AF i AA i bla bla bla...mislim daj više...
...nebitno, sledeći zaključak je bitniji.

- 6970 podržava Eyefinity, jedna kartica tri monitora...juhuuuu.
Za tako nešto kod nVIDIA-e su potrebne dve kartice u SLI...uuaaaaaaa.
Koliko ja vidim u toj novoj igri jedan 6970 se jedva, ali jedva drži u toj 5760 X 1200 rezoluciji.
5760x1200 2X AA/NO AF and NO SSAO at High i sve vreme autor pominje FPS u rasponu 10 do 40.
5760x1200 su tri 1920x1200 monitora i smatra se normalnom rezolucijom u tim multi monitor postavkama.
Sve u svemu bojim se da će nVIDIA biti upravu, za igranje sa tri monitora je ipak potrebno dve kartice ili jedna dual GPU.
Džabe je cela buka oko Eyefinity na jednom čipu kad je očigledno da to može da bude malo u novim igrama i endžinima.

Lepo je to što su na HardOCP-u hteli da dignu 6990 u Eyefinity visine ali je loše što je to pokazalo da jedan 6970 nije dovoljno.
Na HardOCP-u moraju da shvate da ako žele da bitno izdignu AMD moraju da počnu da lažu.
Oni prikazuju prave cifre ali daju komentar samo u okvirima koliko da podrže poentu koju žele da istaknu.
Test je upravo to, test.
Ako nešto testiraš zdravologički je da iz tog pokušaja izvučeš što širi zaključak.
Oni komentarišu samo usko i samo oko poente koju žele da nametnu.
Cifre uvek otkrivaju širu priču i ukazivanje na to apsolutno podiže kredibilitet testera.

Ovo što ovih dana na HardOCP-u rade je glupo da nema dalje...skoro pa fuj

TheBear Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 27.02.2011. 13:23 #299619

broj poruka: 6502
Nije to bas tako, zavisi od igre neke igre koje nisu toliko zahtevne mMetro 2033 ne mozes da igras ni u 1920x1200 sa jednom kartom (podrazumevam podesavanja na max. sa AA itd.).....

:: Anand je broj jedan i to je jednostavno tako
:: Guru3d je ipak OK
:: Desi im se da dodaju nove grafičke u tabele sa rezultatima a da starije nisu još jednom okrenuli sa najnovijim dostupnim drajverima
:: HardOCP polako ali sigurno ide na stranu AMD-a
:: I dalje tvrdim da su testovi fer odrađeni i da su prikazane cifre istinite
:: Problem je što su im zaključci potpuno obojeni i često imam osećaj da ja znam o dešavanjima daleko više od samih autora...kao da ih neko na silu odvoji od igranja i dovuče da nešto testiraju, ili tako nešto
:: Takav osećaj nije moguć na AnandTech-u pošto je Anand bog...sa malim b
:: U svakom slučaju na HardOCP-u prodaju bulju AMD-u već duže vremena
:: Sad je jasno i zbog čega
:: Žalosno je što su dajguzovi a još žalosnije što to rade tako jeftino. Ovde imamo neki preview koji to i nije, cifre koje znamo ali moramo da ćutimo. Svaka čast AMD-u, sa kretenima i treba kretenski
:: I ovakav tekst kakav je ovaj meni dosta govori
:: - 6990 je u toj 5760 triple monitor rezoluciji doneo napredak
:: Dragon Age II demo - 5760x1200 4XAA/2X AF `High` and SSAO...lepo
:: Sve preko 2XAF nije igrivo. Sa 2XAF sve preko 4XAA nije igrivo...lepo je i ovo
:: Problem je što su testirali demo verziju igre koja ne dozvoljava Very High setovanja
:: Tek sa Very High setovanjima se pali teselacija i ostali napredni DX11 efekti
:: Pošto je autoru jasno da kartica koja je namenjena za multi monitor igranje neće baš dati očekivane preformanse sa Very High setovnjima u toj klasičnoj rezoluciji za tri monitora počeo je u svom stilu da trabunja da u tako visokim rezolucijama i nije potreban AF i AA i bla bla bla...mislim daj više..
:: ...nebitno, sledeći zaključak je bitniji
:: - 6970 podržava Eyefinity, jedna kartica tri monitora...juhuuuu
:: Za tako nešto kod nVIDIA-e su potrebne dve kartice u SLI...uuaaaaaaa
:: Koliko ja vidim u toj novoj igri jedan 6970 se jedva, ali jedva drži u toj 5760 X 1200 rezoluciji
:: 5760x1200 2X AA/NO AF and NO SSAO at High i sve vreme autor pominje FPS u rasponu 10 do 40
:: 5760x1200 su tri 1920x1200 monitora i smatra se normalnom rezolucijom u tim multi monitor postavkama
:: Sve u svemu bojim se da će nVIDIA biti upravu, za igranje sa tri monitora je ipak potrebno dve kartice ili jedna dual GPU
:: Džabe je cela buka oko Eyefinity na jednom čipu kad je očigledno da to može da bude malo u novim igrama i endžinima
:: Lepo je to što su na HardOCP-u hteli da dignu 6990 u Eyefinity visine ali je loše što je to pokazalo da jedan 6970 nije dovoljno
:: Na HardOCP-u moraju da shvate da ako žele da bitno izdignu AMD moraju da počnu da lažu
:: Oni prikazuju prave cifre ali daju komentar samo u okvirima koliko da podrže poentu koju žele da istaknu
:: Test je upravo to, test
:: Ako nešto testiraš zdravologički je da iz tog pokušaja izvučeš što širi zaključak
:: Oni komentarišu samo usko i samo oko poente koju žele da nametnu
:: Cifre uvek otkrivaju širu priču i ukazivanje na to apsolutno podiže kredibilitet testera
:: Ovo što ovih dana na HardOCP-u rade je glupo da nema dalje...skoro pa fu
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 27.02.2011. 15:34 #299645

:: Nije to bas tako, zavisi od igre neke igre koje nisu toliko zahtevne mMetro 2033 ne mozes da igras ni u 1920x1200 sa jednom kartom (podrazumevam podesavanja na max. sa AA itd.)....

Kako bre ne moze?Pa to je izvodljivo sa GTX 460 SLI kamo li sa ovom kartom koja bi to trebala da sazvace dosta bolje.Fazon je sto AA i AF filteri bolje leze Fermi pa manje gubi na performansama pa ce tu mozda da se oseti razlika kao i tesselacija koja i dalje ima prednost kod nV.
Bas me interesuje kako ce se pokazati GTX595 .Skaliranje u SLI onboard i extremne rezolucije uz extremna setovanja u poredjenju sa ovom kartom.
Realno me vise interesuje ovaj Antiles jer od nVidia skoro 90% uvek znam sta mogu da ocekujem tako da tu greske nema.
Interesuje me specifikacija chipa,realna primena kartice u radu ,temperature.
Obzirom da se Cayman i ovako dosta greje tako da ako su dva full chipa (2x 6970) bice guzve sa temperaturom.Mada vidim malo su razmaknuti chipovi sto govori da su morali da idu na to resenje.
Takodje me pecka naponska sekcija od jednog 6-pin i 8 pin ulaza (75w+150w).Nesto mi govori da ce ovaj Antiles biti osakacen poprilicno,da nema nista od onog sto su pricali..
No radoznalost je ubila macku tako da cekamo da se tajna razotkrije uskoro :)
Pisko Ne spamuj 27.02.2011. 16:08 #299656

broj poruka: 6645
Ne spamuj neumorno. Kajmak se NE GREJE i ovako i onako, već se NE HLADI ekstremno kao nove 5xx nvidije. I jedni i drugi bi izgoreli da se ne hlade - a ovde se radi o tome koliko i kako se hladi čiji GPU. Pravo rečeno, eto, nvidija ima toliko vreo čip da ga nije moguće ohladiti klasičnim ventilatorom. Kako ti to zvuči? A to je istina... dok AMD još uvek može - po cenu malo većih referentnih temperatura, ali svakako manje cene kartice (za proizvođača, ne i za nas). Razlika u potrošnji ide na štetu nvidije, zato je implementirano extremno hlađenje, koje je toliko bolje (ali i skuplje za nvidiju) od AMD-ovog da obara podrazumevanu temperaturu na niže referentne pragove od amd-ovih kartica serije 6xxx. Ili su se zeleni opekli sa refurbishacijama koje su se previše dešavale, ili jednostavno nije bilo srednjeg rešenja, klasičan vent im nije radio posao, a ovo što su stavili radi i previše dobro, ali moraju da ga prodaju za koliko mogu.... kada bi cevčice i isparivači bili na 6xxx serijama kao fabričko rešenje, i one bi imale manje temperature (10-15C niže).. što se i vidi na nereferentnim karticama boljih proizvođača - ali, ovaj puta oni to naplaćuju a kod nvidije to mora da bude uračunato u cenu - nema više kud šta da se nategne, hlađenje je već prenapregnuto. Na stranu sa taborima, ovde amd bolje finansijski prolazi, to ti je valjda jasno... e, kako će se pokazati te termički nategnute kartice nakon godinu dve, videćemo. Meni se to ne sviđa, tj. bojim se da će proći kao i nvidijini čipovi koji moraju u rernu (naravno, nije nvidija u pitanju nego jebeni kalaj bez olova koji je golo gowno...), ali, možda su nešto prokljuvili ili naučili iz tuđih grešaka (i svojih, i crvenima se ovo dešavalo). Ali za demo, tu ste me razumeli, samo ste malo zlonamerni.... videćemo.. a i ne moramo, zna se već sada šta 2×6970 donose u krosfajeru, catalysti su više nego ispeglani za razliku od 5xx gde je nvidija, u najgorem momentu, kada je napokon profunkcionisao fermi, nešto ukenjala sa sli drajverima i čuvenim skaliranjem. Dakle, treba da vidimo kod 595 kako će da radi - tu je neizvesno moj Sky... nije to prethodna generacija gde je SLI znano skalirao, zar ne? Stvari se menjaju.. ono što je bio smor jednima, sad je drugima itd. Čini se da kod Kajmaka sa antila, skoro neće biti dilema osim nabrojanom od mene i vas - cena, potrošnja, vrućina... ali, mnogo palamuđenja o karticama koje nikada neću kupiti kao i 99% nas.
Ja sam više oduševljen fusion-om, stvarno. KAKO su uspeli da spakuju na tako malo parče silicijuma sve to, jebemliga. Da ga prave godinama, prave, ali opet.... nekako svi zevamo u Kajmake i Antile i ostalo a ovo prolazi nezapaženo. Ja (ako i Intel nekako mazne od nvidije tehnologiju tj. maznuo je patente - platio, ali ako ih i implementira) vidim smrt konzola od strane razni pad-ova netbookova i sličnog, koje juri dx11 grafiku, hd filmiće i ostalo, a srče bateriju 6-7 sati... Koja bi budala onda kupila ps kad ima ceo računar, i to prenosan?

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

SkyFire ... 27.02.2011. 16:20 #299660

Dragi moj kolega Pisko.
Ja ne spamujem vec iznosim realne cinjnice.Caymaj je vruc chip i greje se i preko 90c.
Ljudi su fakticki ograniceni OC-om zbog toga.
Drugo nVidia chip je definitivno hladniji i disipira temperaturu proporcionalno potrosnji sto za razlika od Cayman chipa nije slucaj.Sa manjom potrosnjom daleko vise disipira toplotu!
Druga stvar,upleo si se u paukovu mrezu .) Pominjes referentna hladjenja tj navodno superirorno skuplje hladjenje kod nVidia-e u odnosu na ATI.E vidis,tu i lezi zec sto obe firme imaju isti sistem hladjenja vapour chamber Na osnovu tvog iskaza dolazimo do zakljucka da je Cayman itekako vruc chip pa da pored vapour chamber hladjenja ima visoke temperature.A kad vec pominjes non referentne karte,procesljaj malo,pitaj neke svoje kolege koliko se Fermiji sa non referentnim hladjenjem greju?
Mozda ce ti nesto biti jasnije da ne upadas tek tako u diskusiju bez argumenata.
Takodje za deo oko isplativosti nisi upravu jer je skuplji proces proizvodnje Cayman chipa i definitivno im se ne isplati da prave velike chipove.Za male su dobri.
Takodje cena samog proizvoda govori koliko im se isplati.
Za deo oko skaliranja SLI si upravu.Sve sto je cinjnicno stanje ja sam da se kaze javno i glasno.Usrali su motku sa optimizacijom i driverima kojih jos nema.Najbolje skaliranje od 86%+ gore,dole bilo je zakljucno sa GTX460 serijom.GTX 570 skalira negde oko 70% a ATI skalira nesto vise,ne znam sad tacno procentualno..
No promasio si poentu.Videces i sam da nVidia nece dozvoliti da izbaci proizvod koji nece biti `nepotpun` .Skoro sam citao neki clanak vezano za to kako ce karta da radi tako da verujem da ce skaliranje biti izuzetno dobro.
Obzirom da je GTX295 imao i do 90% skaliranje trebalo bi i ova karta da ispuni ocekivanja bar koliko toliko.80% bi bilo zadovoljavajuce.
Sve je to hipoteticki receno a realno ce se znati tek kad se pojave zverke.

P.S.Sta nam jedino i preostaje nego da palamudimo kada su nam dzepovi prazni.
Ja ove godine nisam sposoban da kupim jednu ovakvu kartu.
Mogao sam do skoro sebi da priustim takav hi end produkt ali realno sad i da mogu ga nebi kupio jer ce biti jako skup i pored toga sto je takvu kartu posle jako tesko prodati.
Vise se isplati SLI setup sa dve karte ako vec pricamo o tome.

philaemos ... 27.02.2011. 16:46 #299666

broj poruka: 2743
Vala referentne modele vise nikada ne kupujem, tek dodavanjem AC Twin Turbo na HD5850 sam dobio ok kartu koja ne ide na preko 65c i ne dere se kao turbina na BMW-u.
Hladjenje ovog Radeona mi deluje mrsavo, a 6-pin konektor za napajanje takodje, mada ce ojaditi klokove da ne izgori, pa mozda i naprave nesto...

Demon to some. Angel to others.

SkyFire AC vrhunsko hladjenje.. 27.02.2011. 16:50 #299671

E sad i tu covek mora biti pametan.Kad kupujes non referentne primerke kartica cena je nekad i znatno veca.Onda sleduje druga kalkulacija.Kupis referentnu i stavis aftermarket cooler.A kad i to stavis na papir dodjes na isto.Sve u svemu skup sport.Najisplatljivije je referentni model.
Sad cu pomenuti jedan izuzetno odlican potez kod nV.Po ceni referentnih kartica nekadasnjih GTX460 sada se prodaju non referentne GTX560 karte .Uz 30% boljih performansi i karakteristika dobijes i non referentno hladjenje.Po meni je ovo izuzetno dobar poslovni potez.

philaemos ... 27.02.2011. 16:59 #299675

broj poruka: 2743
Meni recimo nija zao da dam vise para za nesto se nece grejati mnogo i sto ce biti silent.
Dok nekome buka nije bitna, pa ni grejanje.

Demon to some. Angel to others.

SkyFire Tako je. 27.02.2011. 17:01 #299676

E tu si brate 100% u pravu.Sve stoji kao betonski stub cvrsto.
I ja isto razmisljam ali kako teza vremena dolaze sve vise se stiskam po dzepu

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs