Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Intel potvrdio,Ivy Bridge bice kompatibilan sa LGA 1155!
STRANA 1 OD 1
SkyFire Intel potvrdio,Ivy Bridge bice kompatibilan sa LGA 1155! 19.02.2011. 21:19 T33803

status: user
broj poruka: 18472
Ovo je lepa vest,mene raduje iskreno.Dobra stvar za dalji upgrade bez muke i potrebe da se menja i ploca.
Vise o tome:

http://en.expreview.com/2011/02/18/intel-confirms-lga-1155-cross-platform-compatibility/14742.html

Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA.
Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail
``Tresla se gora,rodio se mis``
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 19.02.2011. 21:24 #297036

broj poruka: 8138
Vidim ja, nacekaces se ti do novog kompa

Ne bih da te lozim, ali Sandy Bridge je srednji segnament, dok je mesto high-end ipak rezervisano za Ivy Bridge. Zar ces da prelazis sa konja na magarca?

CPU-Z Validator: http://spedr.com/k3rf
GPU-Z Validator: http://spedr.com/9a3o

KalifNS Hvala sata2 bug-u 19.02.2011. 21:25 #297038

broj poruka: 1017
Da ne bese toga,ko zna kada bi intel oladio sa podnozjima.

Dobili su po dzepu pa se smirili malo paceri...
Mortificat Re: 19.02.2011. 21:29 #297039

broj poruka: 3519
Ivy je, koliko se sećam, planiran za kraj ove godine, tako da oni koji imaju Sandy i neće imati potrebe za upgrade-om, jer je Sandy više nego dobar. Svejedno, mudar potez Intel-a.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909

SkyFire ... 19.02.2011. 21:34 #297042

@Scyter

Ovako ili onako nacekacu se svakako.Sve jedno.Bar kad skupim kesh i kad dodje vreme i red za komp opet cu da sastavim zver.Ne odustajem od entuzijazma i uzivanja u dobrom hardveru.Ako do tad izadje Ivy najverovatnije cu da i idem na njega + SLI GTX 570 i milina.To je plan,videcemo kako ce se odvijati.Svakako i Sandy je i vise nego dobar pogotovu za gaming.
Za sad sam po svim parametrima na stand by.Prioritet nesto drugo

Inace mudar potez Intela.

Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail

tortojed Bas kao u onoj pesmi: `...vremena su konfuzna, a ti si baksuzna!`... 19.02.2011. 23:46 #297084

broj poruka: 10997
1. ukenjali motku onom greskom u dizajnu chipset-a
2. pomenuti chipset NE podrzava prvu generaciju procesora Core i7/5/3
3. najavljuju NOVU VERZIJU Sandy Bridge-a koja NECE biti podrzana od strane postojeceg chipset-a
4. najavljuju NOVU GENERACIJU procesora koja ce BITI podrzna od strane postojeceg chipset-a

Ako ovo nije skolski primer yebanja zbunjenog od strane ludog, onda na ovome svetu nema ni zbunjenih ni ludih...

Sve mi se cini da bi g. Paul Otellini trebao da ide u zasluzenu (?) penziju.

Pisko Re: Bas kao u onoj pesmi: `...vremena su konfuzna, a ti si baksuzna!`... 19.02.2011. 23:53 #297086

broj poruka: 6645
Ako je namerno, neka ide pod ruku sa ekipom iz AMD-a koja je dobila šut-kartu... a ako je namera (zbog loše reklame za čipset) da se dodvori kupcima, onda ok.
Mada, to je AMD-oliko a ne Intel-oliko da se nešto sa nečim slaže, pa makar to bio i upgrade....
Mada, da se ne palimo unapred, ko zna šta će na kraju biti, možda i mnogo bolje a možda u zadnji tren (ako im krene dobro) odustanu volšebno po sistemu puj-pike ne važi.

... a pazi ga sky, ladno mašta o nekoj budućnosti a pominje kartice današnjice.... ko zna šta će nvidija do tada da izbaci a da možda bude bolja kupovina od 570.... najpre grafulje zastare.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: 1. ukenjali motku onom greskom u dizajnu chipset-
:: 2. pomenuti chipset NE podrzava prvu generaciju procesora Core i7/5/
:: 3. najavljuju NOVU verziju Sandy Bridge-a koja NECE biti podrzana od strane postojeceg chipset-
:: 4 najavljuju NOVU GENERACIJU procesora koja ce BITI podrzna od strane postojeceg chipset-
::
:: Ako ovo nije skolski primer yebanja zbunjenog od strane ludog, onda na ovome svetu nema ni zbunjenih ni ludih..
:: Sve mi se cini da bi g. Paul Otellini trebao da ide u zasluzenu (?) penziju
SkyFire San ili java :) 20.02.2011. 00:56 #297102

@Pisko
Prvo ja ne mastam.Dobar kompjuter sam uvek imao i imacu jer ja u tome uzivam.
Ivy Bridge treba da izadje do kraja godine.Ako do tad nVidia izbaci nesto novo onda u redu.
Ja i ne pricam o nekoj dalekoj buducnosti vec bliskoj u koraku od par meseci do pola godine.
U svakom slucaju Sandy Bridge je uvek tu a GTX5xx serija ce itekako biti aktuelna jer ni 22nm nece do kraja godine zaziveti kako treba!
Sto znaci da cu ekonomski samo bolje da prodjem jer ce cene ici nize

Ja cu biti sasvim zadovoljan sa Asus Maximus IV Extreme i 2600K na profi vodenom sistemu sa GTX 570 SLI.Obzirom da duze vreme nisam menjao platformu za mene ce ovo biti pravo osvezenje i uzivanje

Neko mozda masta,ja ostvarujem ali sve u svoje vreme

Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail

djokosrb al opet 20.02.2011. 01:59 #297116

broj poruka: 6875
nzm,procesor od 18 -20 000 dinara+ploca od 10 000,i to je kao srednji segment?
nzm,ne bih rekao,intel (ma sta neko mislio)pravi ogromnu gresku,uglavnom dobru ponudu i odlicne procesore(u odnosu na cenu)imaju kod modela od preko 150 evra.

S`druge strane pogledajte trenutnu situaciju kod Amd,dobro popunjena ponuda od 50-300,ajde recite mi kolko ljudi (u %) ima procesor od 300evra a kolko procesor do 150e.

A i mnogo su se izbezobrazili,isto kao i nvidia,imao sam dosad intel+nvidia,a odsad samo AMD.
Prosto za moje potrebe,dobijem dovoljno iz mnogo manje ulaganja,a da ne pricam o tim socketima,ovaj primer pokazuje da su u intelu (donekle)shvatili kolko grese.
imarkovic Re: al opet 20.02.2011. 02:51 #297123

broj poruka: 18996
ma jebes intela, ne bih trepnuo, uzeo bih AMD-a sad, trenutno je takva situacija.. dok se malo ne smire

:: nzm,procesor od 18 -20 000 dinara+ploca od 10 000,i to je kao srednji segment
:: nzm,ne bih rekao,intel (ma sta neko mislio)pravi ogromnu gresku,uglavnom dobru ponudu i odlicne procesore(u odnosu na cenu)imaju kod modela od preko 150 evra
:: S`druge strane pogledajte trenutnu situaciju kod Amd,dobro popunjena ponuda od 50-300,ajde recite mi kolko ljudi (u %) ima procesor od 300evra a kolko procesor do 150e
:: A i mnogo su se izbezobrazili,isto kao i nvidia,imao sam dosad intel+nvidia,a odsad samo AMD
:: Prosto za moje potrebe,dobijem dovoljno iz mnogo manje ulaganja,a da ne pricam o tim socketima,ovaj primer pokazuje da su u intelu (donekle)shvatili kolko grese
obradmi Re: Re: al opet 20.02.2011. 08:25 #297129

broj poruka: 7720
Tek ce biti jeftinih CPU kod AMD-a jer prvo prebacuju Thuban na 32 nm ,pa onda ide Buldozer.Cak neko pominje i Athlon II x6.

:: ma jebes intela, ne bih trepnuo, uzeo bih AMD-a sad, trenutno je takva situacija.. dok se malo ne smir
:: :: nzm,procesor od 18 -20 000 dinara+ploca od 10 000,i to je kao srednji segment
:: :: nzm,ne bih rekao,intel (ma sta neko mislio)pravi ogromnu gresku,uglavnom dobru ponudu i odlicne procesore(u odnosu na cenu)imaju kod modela od preko 150 evra
:: ::
:: :: S`druge strane pogledajte trenutnu situaciju kod Amd,dobro popunjena ponuda od 50-300,ajde recite mi kolko ljudi (u %) ima procesor od 300evra a kolko procesor do 150e
:: :: A i mnogo su se izbezobrazili,isto kao i nvidia,imao sam dosad intel+nvidia,a odsad samo AMD
:: :: Prosto za moje potrebe,dobijem dovoljno iz mnogo manje ulaganja,a da ne pricam o tim socketima,ovaj primer pokazuje da su u intelu (donekle)shvatili kolko grese
Pisko Re: San ili java :) 20.02.2011. 08:37 #297131

Veze ti nemaš o sebi! To što si napisao ne ide jedno sa drugim, tj. ili voliš hardver i pali te novo i bolje ili si se tome odupreo nekako (nema drugih verzija za članove ovog foruma). Ako je ovo prvo, kada se pojave (ako) npr. nove nvidijine ili kartice ili revizije-poboljšanja štagod, znam ja da će i dalje INA-Delta GTX5XX biti aktuelna, ALI..... priča se menja, i, drugo, par meseci je nekada baš puno u hardverskom vremenu - ako se izbaci nešto novo. Ako ostane status quo, onda si u pravu. Ali, sve mi se čini da nisi.. pogotovo ovo:
:: Sto znaci da cu ekonomski samo bolje da prodjem jer ce cene ici nize
- jes` kada bi ti tada kupio 570... ko zna šta će tada izići????, moraćeš da uzmeš nešto što je IN inače nema o čemu da se zbori na forumima. Npr. sada da kupiš 285 karticu??? Ili, dve 5850 ATI, za krst časni ili ove prve, dve za slinavljenje, moraš da priznaš da obe rasturaju i dalje, nema zbora... ali, nema ni IZBORA kod tebe i sličnih.. samo se zavaravaš. Eventualno, ako budžet zavrne opcije, ali želje su jasne...
Stvari se neverovatno menjaju u glavi kada iziđe neka nova tehnologija, nije to samo funbois, mada je sličan mehanizam, jednostavno ono od pre izgubi sjaj, ali zato ovo novo blešti pravo u oči i čovek često ne vidi suštinu (i eventualne mane od kojih je koliko para za muziku, najbitnija).

.. haha.. a možda samo praviš vremensku distancu za prelazak na ATI... to mi nije palo na pamet.... fusion for our illusion! Tegra tebra! Munze konza tegra tebra! Neko mora svim ovim ljudima na forum da pomogne oko drajvera, kad je tortožder omanuo i digao ruke.. tako rano odbacioooo!

:: @Pisk
:: Prvo ja ne mastam.Dobar kompjuter sam uvek imao i imacu jer ja u tome uzivam
:: Ivy Bridge treba da izadje do kraja godine.Ako do tad nVidia izbaci nesto novo onda u redu
:: Ja i ne pricam o nekoj dalekoj buducnosti vec bliskoj u koraku od par meseci do pola godine
:: U svakom slucaju Sandy Bridge je uvek tu a GTX5xx serija ce itekako biti aktuelna jer ni 22nm nece do kraja godine zaziveti kako treba
:: Sto znaci da cu ekonomski samo bolje da prodjem jer ce cene ici nize
:: Ja cu biti sasvim zadovoljan sa Asus Maximus IV Extreme i 2600K na profi vodenom sistemu sa GTX 570 SLI.Obzirom da duze vreme nisam menjao platformu za mene ce ovo biti pravo osvezenje i uzivanje
:: Neko mozda masta,ja ostvarujem ali sve u svoje vreme
:: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA
:: Yours truly, Jensen.
:: ATI Cayman Epic Fail
:: ``Tresla se gora,rodio se mis``
FordP pa i nije baš tako 20.02.2011. 08:49 #297132

broj poruka: 133
Bas kao u onoj pesmi: `...vremena su konfuzna, a ti si baksuzna!`...

Vremena su KOKUZNA http://en.wikipedia.org/wiki/Kokuzna_vremena

kokuzna znači besparica u Bosni

raic Re: Re: Re: al opet 20.02.2011. 11:21 #297146

broj poruka: 9006
Mmm, athlon II x6.

San svakog siromašnog profi-fotošop-vikendaša, šes jezgara za 100 evra..

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

:: Tek ce biti jeftinih CPU kod AMD-a jer prvo prebacuju Thuban na 32 nm ,pa onda ide Buldozer.Cak neko pominje i Athlon II x6
djokosrb naravno 20.02.2011. 12:34 #297158

broj poruka: 6875
jedva cekam da vidim thuban na 32mm,a i cene naravno.
Da vidim kakva ce biti sudbina phenoma II 955 i 965,posto su sputili cene debelo.
obradmi Re: naravno 20.02.2011. 14:44 #297181

broj poruka: 7720
http://alturl.com/wrvy8

Sources said that the main processor is currently AMD AM3 Phenom II interface and Athlon II, they will be among the first products transition to 32nm, and later introduced the Bulldozer architecture processor, Brazos, and Llano APU will use 32nm technology .

:: jedva cekam da vidim thuban na 32mm,a i cene naravno
:: Da vidim kakva ce biti sudbina phenoma II 955 i 965,posto su sputili cene debelo.
SkyFire PROSVETLjENJE 20.02.2011. 18:06 #297254

Nekad povuci rucnu,nemoj bas toliko da se istovaris bar malo se osvrni da nisi svaki put zanimljiv tom svojom `slatkorecivom filozofijom` ..
Post ti je neumesan a ni ti ni bilo ko nije zasluzio da mu se pravdam ali da nebi bilo i dalje ovakvog proseravanja reci cu neke odredjene stvari!

Zasto ja kupujem hardver je moja licna stvar!Koliko cu novaca da odvojim je opet moja licna stvar!Kako taj isti hardver dozivljavam i cemu mi sluzi je opet moja licna stvar!
Niti je ista od ovog moguce generalizovati niti je pravo nekom suditi niti ga etiketirati jer je svaka individua zasebna i svako se postavlja shodno prema svojim afinititetima.
E sad da nisi mudroser kao sto jesi ti bi to covecanski razumeo bez bespotrebnog sarkazma i prozivanja!

Mene ce da zadovolji ono sto ja sebi budem zacrtao da kupim,shodno mojim standardima,zeljama i ocekivanjima.
Obzirom da sam dugo bio na LGA 775 Top platformi koja me je sluzila hvala Bogu besprekorno i sluzila bi i dalje ..
Stoga sledeca moja platforma ce biti Top i opet ce da me sluzi neko odredjeno vreme i zadovoljice moje potrebe!

Da li ce to biti Fermi ili Kepler to je stvar vremenskog razdoblja u kom cu se ja odluciti na kupovinu.
I da se odlucim za GTX5xx generaciju pred sam izlazak neke nove generacije sasvim nebitna stvar jer ce i taj evil SLI da me sluzi jako dobro na duze staze.
Isti slucaj i sa Intel platformom.
Stoga tvrdim da sta god da se desi meni ce da ide u prilog a ja ni bilo ko ne moze da prati korak sa tehnologijom tako da je ta konstatacija In i Out totalno besmislena !

:: Veze ti nemaš o sebi! To što si napisao ne ide jedno sa drugim, tj. ili voliš hardver i pali te novo i bolje ili si se tome odupreo nekako (nema drugih verzija za članove ovog foruma). Ako je ovo prvo, kada se pojave (ako) npr. nove nvidijine ili kartice ili revizije-poboljšanja štagod, znam ja da će i dalje INA-Delta GTX5XX biti aktuelna, ALI..... priča se menja, i, drugo, par meseci je nekada baš puno u hardverskom vremenu - ako se izbaci nešto novo. Ako ostane status quo, onda si u pravu. Ali, sve mi se čini da nisi.. pogotovo ovo
:: :: Sto znaci da cu ekonomski samo bolje da prodjem jer ce cene ici nize
:: - jes` kada bi ti tada kupio 570... ko zna šta će tada izići????, moraćeš da uzmeš nešto što je IN inače nema o čemu da se zbori na forumima. Npr. sada da kupiš 285 karticu??? Ili, dve 5850 ATI, za krst časni ili ove prve, dve za slinavljenje, moraš da priznaš da obe rasturaju i dalje, nema zbora... ali, nema ni IZBORA kod tebe i sličnih.. samo se zavaravaš. Eventualno, ako budžet zavrne opcije, ali želje su jasne..
:: Stvari se neverovatno menjaju u glavi kada iziđe neka nova tehnologija, nije to samo funbois, mada je sličan mehanizam, jednostavno ono od pre izgubi sjaj, ali zato ovo novo blešti pravo u oči i čovek često ne vidi suštinu (i eventualne mane od kojih je koliko para za muziku, najbitnija)
:: .. haha.. a možda samo praviš vremensku distancu za prelazak na ATI... to mi nije palo na pamet.... fusion for our illusion! Tegra tebra! Munze konza tegra tebra! Neko mora svim ovim ljudima na forum da pomogne oko drajvera, kad je tortožder omanuo i digao ruke.. tako rano odbacioooo
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Pisko Frankie goes to Hollywood 20.02.2011. 19:36 #297286

RELAX.

Razorman Re: PROSVETLjENJE 20.02.2011. 20:40 #297303

broj poruka: 1139
Samo vrh matori, samo tako :)
Enthusiast above all .)

i7 920@4.2ghz,ati sapphire 5870 CF,asus rampage II extreme,corsair hx1000w,corsair h50,patriot viper 3x2gb ddr3,haf 932.
http://www.youtube.com/watch?v=Of1FTCDUxg4
http://img545.imageshack.us/img545/6757/vantagecf30027.jpg

:: Nekad povuci rucnu,nemoj bas toliko da se istovaris bar malo se osvrni da nisi svaki put zanimljiv tom svojom `slatkorecivom filozofijom` .
:: Post ti je neumesan a ni ti ni bilo ko nije zasluzio da mu se pravdam ali da nebi bilo i dalje ovakvog proseravanja reci cu neke odredjene stvari
:: Zasto ja kupujem hardver je moja licna stvar!Koliko cu novaca da odvojim je opet moja licna stvar!Kako taj isti hardver dozivljavam i cemu mi sluzi je opet moja licna stvar
:: Niti je ista od ovog moguce generalizovati niti je pravo nekom suditi niti ga etiketirati jer je svaka individua zasebna i svako se postavlja shodno prema svojim afinititetima
:: E sad da nisi mudroser kao sto jesi ti bi to covecanski razumeo bez bespotrebnog sarkazma i prozivanja
:: Mene ce da zadovolji ono sto ja sebi budem zacrtao da kupim,shodno mojim standardima,zeljama i ocekivanjima
:: Obzirom da sam dugo bio na LGA 775 Top platformi koja me je sluzila hvala Bogu besprekorno i sluzila bi i dalje .
:: Stoga sledeca moja platforma ce biti Top i opet ce da me sluzi neko odredjeno vreme i zadovoljice moje potrebe
:: Da li ce to biti Fermi ili Kepler to je stvar vremenskog razdoblja u kom cu se ja odluciti na kupovinu
:: I da se odlucim za GTX5xx generaciju pred sam izlazak neke nove generacije sasvim nebitna stvar jer ce i taj evil SLI da me sluzi jako dobro na duze staze
:: Isti slucaj i sa Intel platformom
:: Stoga tvrdim da sta god da se desi meni ce da ide u prilog a ja ni bilo ko ne moze da prati korak sa tehnologijom tako da je ta konstatacija In i Out totalno besmislena
:: :: Veze ti nemaš o sebi! To što si napisao ne ide jedno sa drugim, tj. ili voliš hardver i pali te novo i bolje ili si se tome odupreo nekako (nema drugih verzija za članove ovog foruma). Ako je ovo prvo, kada se pojave (ako) npr. nove nvidijine ili kartice ili revizije-poboljšanja štagod, znam ja da će i dalje INA-Delta GTX5XX biti aktuelna, ALI..... priča se menja, i, drugo, par meseci je nekada baš puno u hardverskom vremenu - ako se izbaci nešto novo. Ako ostane status quo, onda si u pravu. Ali, sve mi se čini da nisi.. pogotovo ovo
:: :: :: Sto znaci da cu ekonomski samo bolje da prodjem jer ce cene ici nize
:: :: ::
:: :: - jes` kada bi ti tada kupio 570... ko zna šta će tada izići????, moraćeš da uzmeš nešto što je IN inače nema o čemu da se zbori na forumima. Npr. sada da kupiš 285 karticu??? Ili, dve 5850 ATI, za krst časni ili ove prve, dve za slinavljenje, moraš da priznaš da obe rasturaju i dalje, nema zbora... ali, nema ni IZBORA kod tebe i sličnih.. samo se zavaravaš. Eventualno, ako budžet zavrne opcije, ali želje su jasne..
:: :: Stvari se neverovatno menjaju u glavi kada iziđe neka nova tehnologija, nije to samo funbois, mada je sličan mehanizam, jednostavno ono od pre izgubi sjaj, ali zato ovo novo blešti pravo u oči i čovek često ne vidi suštinu (i eventualne mane od kojih je koliko para za muziku, najbitnija)
:: :: .. haha.. a možda samo praviš vremensku distancu za prelazak na ATI... to mi nije palo na pamet.... fusion for our illusion! Tegra tebra! Munze konza tegra tebra! Neko mora svim ovim ljudima na forum da pomogne oko drajvera, kad je tortožder omanuo i digao ruke.. tako rano odbacioooo
:: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs