Do 35% bolje performanse od 5770 u DX11 igrama i 20% bolje u DX10 igrama, ovo ce biti odlicna karta i najprodavanija najverovatnije od strane nV, TDP110W, bice otprilike kao i GTX460 po performansama, uz naravno nizu potrosnju, i nadamo se isti ako ne i veci overclock potencijal.
Kao sto vec rekoh, ova karta je stvorena za SLi. TDP od samo 110W, verovatno odlican OC potencijal, SLi za GTX 500 seriju je trenutno ne bas i najbolji, ali ocekujem da ce to biti reseno ubrzo. Ostaje jos samo cena da se vidi, po mojoj proceni, kretace se negde oko 170e.
Ovakve dve karte u SLi ce biti ubitacne, jedino ako bude kostala oko 200e, u tom slucaju nema sta da trazi pored HD 6870.
Pa bilo bi logicno da ima toliku cenu, jer je GTX560 kod nas 22.000, a 6870 20.000, ne moze nikako biti skuplja. Ova karta je naslednik GTS450, a imace performanse blizu GTX460, ako ne i iste. Realna cena bi bila 14-15.000din.
Ako se neko seca jos davno sam prognozirao da ce nVidia stati na noge i da ce ovaj `rat` na trzistu da dobije.I pre nego sto se ocekivalo Fermi je zablistao. Svaka cast na ponudi,sve rupe popunjavaju.Ova serija 5xx je vrhunska! Jos da performanse ove GTX550 karte budu kao i GTX460 bice pun pogodak!
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
GTX 560 moze samo fanATIcima da bude overklokovana GTX 460 da ne kazem neznalicama.Raicu polaz` u cosak za kaznu :D Chip se itekako razlikuje po karakteristikama,specifikacijama.Chipovi su binovani,verovatno ce i ovaj GTX550 da bude obzirom na buduce iznesene specifikacije..
I da..Predsednik nije usvojio ovu glupu izjavu stoga se drzimo samo cinjnica i istine. Cekic o sto
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
: ::SLi za GTX 500 seriju je trenutno ne bas i najbolji, ali ocekujem da ce to biti reseno ubrzo :
Oprezno...na tankom si ledu ovde
SLI sa GTX560 karticama (GF114) skalira normalno i tu je sve OK. Imaš odličan test na Guru3D.
SLI sa GTX570/580 karticama skalira oko 10% slabije od nivoa koji je normalan za nVIDIA-u. Nije to ništa preterano loše ali je realnost da može da se primeti u testovima da SLI sa GF110 čipovima malo odstupa od očekivanog.
Nije ni GTX560 u punom sjaju.Ima manji ukupni postotak od GTX 460 SLI. O GTX570 i GTX580 necu ni da pricam.Kubure sa tim driverima za optimizaciju vec od kako su se karte pojavile!Nikako to da rese,kao da imaju zbrku sa programerima ili sa optimizacijom arhitekture sto u stvari dodje na isto :)
GTX 550 moze da radi odlicno pogotovu sto je derivat.Skaliranje od 80%+ bi bilo pozeljno.
:: : :: ::SLi za GTX 500 seriju je trenutno ne bas i najbolji, ali ocekujem da ce to biti reseno ubrzo :: : :: :: Oprezno...na tankom si ledu ovd :: :: SLI sa GTX560 karticama (GF114) skalira normalno i tu je sve OK :: Imaš odličan test na Guru3D :: :: SLI sa GTX570/580 karticama skalira oko 10% slabije od nivoa koji je normalan za nVIDIA-u :: Nije to ništa preterano loše ali je i realnost da može da se primeti u testovima da SLI sa GF110 čipovima malo odstupa od očekivanog :: :: ::
Pa ako ides sistemom - > regular american life,oni neznaju ni i kojoj drzavi zive a kamo li ko im je predsednik :( Inace mnogo inteligentna i edukovana nacija :D
:: U stabilnim i sređenim duštvima ljudi blage veze nemaju ni ko je predsednik :: :: Ma kakva bajbokana, već bi isplovljavao iz Bara za Goli Otok. :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: :: :: Sreca sto je demokratsko uredjenje inace da si za vreme Milosevica da ne kazem Tita sad bi bio u bajbokani ili bi ti zaplenili kompjuter : :: ::
Nego Predsedniče da li Vam se čini da ovaj forum polako postaje nVIDIA forum. Mislim da tas polako prelazi na našu stranu i ja bih da nam čestitam.
Zaslužni su pre svega naša objektivnost u tumačenju dešavanja na IT tržištu. Naše vizije budućnosti su se pokazale tačne i to je kupilo hiljade i hiljade mladih ljudi. Ta mlada čeljada nas potpuno zaslužuju.
Sto jes` ,jes` Samire gadjao si dosta puta i prognozirao i obistinilo se i ako su te gledali ko svetsko cudo.Pored tebe i ja sam iznosio neka logicka objanjenja i slutnje,progneze i isto sam bio docekan sa podsmehom sto je najcrnje cak i od onih najstarijih `ozbiljnijih` clanova. nVidia je svakako objasnila koliko god mrzetelji ove firme ne zele da prihvate cinjnicu da je njihova tehnologija superiornija :D
Sto se tice foruma bar za sad tesko da ce postati realan i zelen jer vecina korisnika berze ima glaukom tako da su pristalice crvenog tabora po svaku cenu.Ali oprosticemo im,ima vremena,ozdravice i oni..
A svakako na mladjima svet ostaje,da smo kupili neku omladinu i jesmo ,nama su bitni ti razumni ljudi sirokih shvatanja a ne zaludjena druzina ciji je brod jos odavno potonuo :D
P.S.Sad sam zvucao ko pravi predsednik :D
Pogodili Vi Predsedniče, pogodio ja, manje je bitno. Bitnija ja vera su svoj tim i odanost u najcrnjem momentu. Tu Vam niko ne može parirati. Jednostavno je neki put neophodno još dublje ići u mrak da bi se izašlo na svetlo.
Sve je lakše rasterati Crvene Đavole. Ili smo mi sve jači ili ovo polako postaje naša tvrđava.
: :: Momci, kapa dole, ni baba Vanga vam nije ravna. :: Nego, kad su posete? Ne bih da potegnem do Kovina za džabe. x :
Upravo tako Jedan si o one jučerašnje trojke-četvorke što ste juče mlatili kao otvoren prozor Baš sam nekog od vas i planirao da prizovem
Ajde sad lepo reci zašto to radite Reci lepo, jeste, radio sam to - dobijao sam besplatno kartice...lagao sam decu - ima tamo neki lik iz Srbije koji radi u AMD-u a ima veze sa predstavljanjem AMD-a za ovaj deo Evrope, lagao je on nas, lagali smo mi vas...lagali smo decu - muvali smo da nVIDIA kartice Srbiju dolaze iz treće i četvrte ruke sa ludačkim cenama i velikim zakašnjenjem a AMD smo gurali direktno i prvog dana po lansiranju...lagali smo decu - puštali smo po dvadesetak kartica u Beogradu ispod svake cene samo da bi se tu po forumima pričalo kako su one neverovatno jeftine...lagao sam decu
...priznaj ...i onda da počneš da radiš za nas ...jer sad kad postanete Dell niko te više neće hteti
Iskreno bi Njega voleo da iščačkam da se javi...ili da se sretnemo negde uživo. Veruj mi da bi video sve Zvezde Grand-e
Pa kao i svake godine ide sve po starom `Kule i gradovi` a onda izreka iz mog potpisa.. Sve u svemu imaju jak marketing i kupuju narod slatkim recima,samo su na tome i jaki. Kad se setim sta su sve pricali za Cayman-a,kako ce po snazi biti ne znam koliko puta jaci od GTX480 itd..Kako je kartica trebala da se pojavi stisavali su se postepeno da bi na kraju od silne buke izbacili kitu!
A kad se setim kakav je flejm bio za Fermi i sa kojim zarom su ga ljudi pljuvali,ista ta fanATIcna grupa opsesivnih ljudi.Cak na benchmarku sam bio napadnut od strane predstavnika AMD-a kada sam izjavio da nVidia nece stajati u mestu i da ce za sigurno da izbaci kompletniji proizvod.Prognozirali su propast,likovali losem poslovanju i nemogucnostima u datom momentu da se nVidia oporavi,.Bio sam ismejan kada sam rekao da ce GTX580 da se pojavi a pojavio se cak daleko pre nego sto sam i sam mislio.Na forumu je kruzila prica o Fantomskom GTX580 (u smislu nepostojece karte koja nikad nece ugledati svetlost dana) koji je ubrzo postao nocna mora svih zaludjenika ATI brendom kao i njihovih predstavnika!
Da li mi to pricamo o realnosti?O objektivnosti?Zaludjenosti ili istini?Ma daj..Sve je to jedan crtani film.Smesnije od najsmenijeg cirkusa.
Respektovacu tu nVidia-u jer za sve sto su najavili i rekli su ostvarili i ne obecavaju ono sto ne mogu da ispune. Pored svih nedaca i problema ostali su glavni lider za GPU i dalje!
Druze, malo kakis, ali nema veze :)) Seti se raspalog GTX 4x5 Felermi ? Ja sam je imao (GTX 465) jer htedose da mi podvale budale. Bog sve vidi pa je crkla kroz dva sata :)))) Dobih zamenu i za sad sam zadovoljan. Ali iskustvo sa 465 je nezaboravno. Ja nesto gore ne videh u zivotu. Jos sad vidim nisu zamenili ambalazu u ASUS-u. ajojjj kakva marketinska greska. 570 OC me odmah podsetila na onaj raspali krs. Iskreno da sam je kupio skenjao bi se zbog ambalaze. Toliko o utiscima
:: Pa kao i svake godine ide sve po starom `Kule i gradovi` a onda izreka iz mog potpisa. :: Sve u svemu imaju jak marketing i kupuju narod slatkim recima,samo su na tome i jaki :: Kad se setim sta su sve pricali za Cayman-a,kako ce po snazi biti ne znam koliko puta jaci od GTX480 itd..Kako je kartica trebala da se pojavi stisavali su se postepeno da bi na kraju od silne buke izbacili kitu :: :: A kad se setim kakav je flejm bio za Fermi i sa kojim zarom su ga ljudi pljuvali,ista ta fanATIcna grupa opsesivnih ljudi.Cak na benchmarku sam bio napadnut od strane predstavnika AMD-a kada sam izjavio da nVidia nece stajati u mestu i da ce za sigurno da izbaci kompletniji proizvod.Prognozirali su propast,likovali losem poslovanju i nemogucnostima u datom momentu da se nVidia oporavi,.Bio sam ismejan kada sam rekao da ce GTX580 da se pojavi a pojavio se cak daleko pre nego sto sam i sam mislio.Na forumu je kruzila prica o Fantomskom GTX580 (u smislu nepostojece karte koja nikad nece ugledati svetlost dana) koji je ubrzo postao nocna mora svih zaludjenika ATI brendom kao i njihovih predstavnika :: :: Da li mi to pricamo o realnosti?O objektivnosti?Zaludjenosti ili istini?Ma daj..Sve je to jedan crtani film.Smesnije od najsmenijeg cirkusa :: :: Respektovacu tu nVidia-u jer za sve sto su najavili i rekli su ostvarili i ne obecavaju ono sto ne mogu da ispune :: Pored svih nedaca i problema ostali su glavni lider za GPU i dalje :: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA :: Yours truly, Jensen. :: ATI Cayman Epic Fail :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: ::
O cemu ti pricas leba ti?Da li smo u istom univerzumu? Ovaj,onaj Fermi?Koje su sad to podele?! Pa prvi Fermi je ispao kakav jeste,nVidia ga nije predstavila ne znam kako nego je pod prisilom izbacila jer je bila u velikom zaostatku sa vremenom! GTX480 ,GTX 470 su bile ok kartice uz nesto losije karakteristike.Znam usere kojima i dan danas ferceraju kako treba bez greske.Tj ja se nisam ni sreo sa nekom felericnom ni dan danas. A sto se tice GTX465 za to sam uvek tvrdio da je nepotrebna izrod karta koja ni qrcu ne vredi.Em lose karakteristike,em lose performanse..Nigde nije pristala ali su je opet izbacili jer nije bilo sta drugo da se popuni praznina.Nesto je moralo da donosi profit u tim teskim vremenima! O kom sad GTX 570 pricas?Sad ni on ne valja?WTF?!
E sad lepo procitaj prvo ono sto si citirao pa obrazlozi na sta mi dajes odgovor posto nisam nasao nikakvu logiku!
Osecam kao da zelis da demantujes ovo dole izneseno a i sam znas da je istina i da se sve tako odvijalo do slovce. U svakom slucaju nisam razumeo tvoj post.Molim repliku :)
:: Druze, malo kakis, ali nema veze :) :: Seti se raspalog GTX 4x5 Felermi :: Ja sam je imao (GTX 465) jer htedose da mi podvale budale. Bog sve vidi pa je crkla kroz dva sata :))) :: Dobih zamenu i za sad sam zadovoljan :: Ali iskustvo sa 465 je nezaboravno. Ja nesto gore ne videh u zivotu :: Jos sad vidim nisu zamenili ambalazu u ASUS-u :: ajojjj kakva marketinska greska. 570 OC me odmah podsetila na onaj raspali krs :: Iskreno da sam je kupio skenjao bi se zbog ambalaze :: Toliko o utiscim ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.