Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
GeForce GTX 560 Ti Overclocking Review
STRANA 1 OD 2  
FSamir GeForce GTX 560 Ti Overclocking Review 01.02.2011. 13:45 T33255

status: user
broj poruka: 777

Nekoliko igara i protiv 6950:

http://www.hardocp.com/article/2011/02/01/galaxy_geforce_gtx_560_ti_gc_overclocking_review

Dve igra, obe overklokovane na 950 MHz:

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-6950-1gb-vs-geforce-gtx-560-ti-review/17

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
CrniGrujan Fascinantno 01.02.2011. 13:52 #290419

broj poruka: 128
We are operating the Galaxy GTX 560 Ti GC at a very high voltage, and a whopping 135 more system Watts compared to the Radeon HD 6950. This higher voltage and higher power requirement also requires a robust cooling solution as the heat output increases also. The Galaxy GTX 560 Ti GC uses a custom cooling device which works great. It has two big fans, and those two big fans were running at 100% automatically to make this overclock happen. We are reaching quite far with the GTX 560 Ti, reaching into its limits with power draw, thermal abilities, and clock frequencies. The point is, it takes all of this for the GTX 560 Ti to reach Radeon HD 6950 performance while the Radeon HD 6950 is sitting there nice and pretty running with a much lower power consumption, and at stock frequencies.

I ista cena kao 6950 1GB, fenomentastična kupovina.
KalifNS He he he 01.02.2011. 14:03 #290426

broj poruka: 1017
Pa na azotu bi mozda bio brzi :D :D :D

Ako ne bude padanja cena, kupovace je opet zaljubljenici NVIDIA, samo zato sto je zelena.

:D

Ako gledamo potrosnju crveni postase zeleniji od zelenih.
Dobro je AMD to prefarbao ne?

:D

TheBear ovi na HardOCP 01.02.2011. 14:04 #290428

broj poruka: 6502
inisu nesto odusevljeni ok je karta skroz sem sto 6950 ispada bolja kupovina ipak...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
FSamir Re: Fascinantno 01.02.2011. 16:38 #290533

:: We are operating the Galaxy GTX 560 Ti GC at a very high voltage, and a whopping 135 more system Watts compared to the Radeon HD 6950. This higher voltage and higher power requirement also requires a robust cooling solution as the heat output increases also. The Galaxy GTX 560 Ti GC uses a custom cooling device which works great. It has two big fans, and those two big fans were running at 100% automatically to make this overclock happen. We are reaching quite far with the GTX 560 Ti, reaching into its limits with power draw, thermal abilities, and clock frequencies. The point is, it takes all of this for the GTX 560 Ti to reach Radeon HD 6950 performance while the Radeon HD 6950 is sitting there nice and pretty running with a much lower power consumption, and at stock frequencies
::
:: I ista cena kao 6950 1GB, fenomentastična kupovina

Kad se tako izvuče iz konteksta stvarno deluje da je GTX560 katastrofa...ali
Tih 135 W preko referentnog kloka je sa overvoltovanjem i overklokom na 1015 MHz.
Znaš, to tako ide.
Inače taj komentar tipa izvukli smo iz nje maksimum u smislu kloka i termalnih mogućnosti je glup sam po sebi.
Zar overklok nije upravo izvlačenje svega toga iz nekog hardvera.
Inače taj lik je ona dijabola što Silverstone Raven 2 drži ispod stola i onda u testu meri temperaturu same ploče od stola...misllim kreten...taj tip kućišta je i smišljen da svu tioplotu izbacuje na gore...on ga uvlači ispod stola...kretenčina.
U svakom slučaju malo im hvali da ih odjebem zauvek, cifre sa testova su im još uvek tačne i bez favorizovanja.

GTX560 je primetno manja kartica, primetno hladija i primetno tiša.
I pri tome u sebi ima za trećinu manji čip.
To što može da zgazi taj vaš 6950 to je više kao eksperiment, šta bi bilo kad bi bilo.
GTX560 lično nikad ne bih overklokovao na tih 950 - 980 koliko idu referentne kartice.
Lepo bih za iste ili vrlo slične pare kupio fabrički overklokovan model sa sve garancijom da će tako raditi više godina.

Iz ovakvih testova se lepo vidi koliko je AMD tehnologija jedno ništa posebno.
Mali, lepo odmeren Fermi čip prestigne sve to.

A prema kupcima je AMD stvarno fer, to stoji.
Spustiš cenu samo da bi to izgledalo da je to to.
Bilo bi interesantno videti koliko stvarno zarađuje AMD na svakoj 6950 sa tom cenom od oko 210 eura.

mslavko82 Re: Re: Fascinantno 01.02.2011. 16:49 #290539

broj poruka: 721
Ma da, baš je kretenčina, a i sajt im je sranje - PA KAKO SU MOGLI DA NE PADNU NA DUPE I U NESVEST OD ODUŠEVLJENJA NOVOM NVIDIOM ?!? Mora biti da je kreten i da pojma nema...

Ajde bre Samire, ne filozofiraj, HardOCP je jedan od najrenomranijih sajtova na netu, njihovi testovi su još uvek zakon za sve ostale! Oni dok ne objave test, to se ne računa da je testirano - sad ćeš ti da ih odjebeš ?!? Idi begaj :))

Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!

:: :: We are operating the Galaxy GTX 560 Ti GC at a very high voltage, and a whopping 135 more system Watts compared to the Radeon HD 6950. This higher voltage and higher power requirement also requires a robust cooling solution as the heat output increases also. The Galaxy GTX 560 Ti GC uses a custom cooling device which works great. It has two big fans, and those two big fans were running at 100% automatically to make this overclock happen. We are reaching quite far with the GTX 560 Ti, reaching into its limits with power draw, thermal abilities, and clock frequencies. The point is, it takes all of this for the GTX 560 Ti to reach Radeon HD 6950 performance while the Radeon HD 6950 is sitting there nice and pretty running with a much lower power consumption, and at stock frequencies
:: ::
:: :: I ista cena kao 6950 1GB, fenomentastična kupovina
:: Kad se tako izvuče iz konteksta stvarno deluje da je GTX560 katastrofa...al
:: Tih 135 W preko referentnog kloka je sa overvoltovanjem i overklokom na 1015 MHz
:: Znaš, to tako ide
:: Inače taj komentar tipa izvukli smo iz nje maksimum u smislu kloka i termalnih mogućnosti je glup sam po sebi
:: Zar overklok nije upravo izvlačenje svega toga iz nekog hardvera
:: Inače taj lik je ona dijabola što Silverstone Raven 2 drži ispod stola i onda u testu meri temperaturu same ploče od stola...misllim kreten...taj tip kućišta je i smišljen da svu tioplotu izbacuje na gore...on ga uvlači ispod stola...kretenčina
:: U svakom slučaju malo im hvali da ih odjebem zauvek, cifre sa testova su im još uvek tačne i bez favorizovanja
:: GTX560 je primetno manja kartica, primetno hladija i primetno tiša
:: I pri tome u sebi ima za trećinu manji čip
:: To što može da zgazi taj vaš 6950 to je više kao eksperiment, šta bi bilo kad bi bilo
:: GTX560 lično nikad ne bih overklokovao na tih 950 - 980 koliko idu referentne kartice
:: Lepo bih za iste ili vrlo slične pare kupio fabrički overklokovan model sa sve garancijom da će tako raditi više godina
:: Iz ovakvih testova se lepo vidi koliko je AMD tehnologija jedno ništa posebno
:: Mali, lepo odmeren Fermi čip prestigne sve to
:: A prema kupcima je AMD stvarno fer, to stoji
:: Spustiš cenu samo da bi to izgledalo da je to to
:: Bilo bi interesantno videti koliko stvarno zarađuje AMD na svakoj 6950 sa tom cenom od oko 210 eura
CrniGrujan .. 01.02.2011. 17:07 #290549

Niko nije rekao da to ne treba tako, al treba znati da ne može ni nvidija da se jebe a da joj ne uđe.
Malo je naivno skakati i vikati `Jedna bedna i uboga GTX560 stiže 6950` a ne pomenuti da treba prvo da joj isučeš crevca od kloka i hladiš je helikopterom.
Gledamo `the big picture` a ne samo ono što se babi snilo.
Ako uzmemo pritom u obzir da su im cene iste počinjem da se pitam koji idiot bi uopšte razmatrao opciju da kupi ovu kartu iz testa da bi s njom uradio isto što i oni.

Kad kupuješ grafičku kartu obraćaš pažnju na tri stvari: Performanse, potrošnju i pare. Šta se odigrava u privatnosti često maštovito oslikanog pokrova neše grafičke uzdanice u 95% slučajeva nas interesuje koliko i šta je Dalaj-Lama doručkovao jutros, krajnji rezultati su ono što je bitno.

Pretpostavimo da neko kupuje grafičku od navedenih 250$ i razmatra te dve iz testa. Cena je ista, potrošnja je slična, performanse dobija 6950. Dobro, ajmo da klokujemo 560, dobijemo istu cenu, iste performanse al sad potrošnja ne valja, ne treba biti genije da bi se videlo šta je bolja kupovina, a to koliko koja ima tranzistora možemo da okačimo mačku o rep, jel može da stane u kućište - može, odlično, vozi.

Tako vidiš razmišlja kupac, entuzijasta se u svojoj mudrosti verovatno rukovodi nekim drugim pravilima.
SkyFire GTX 560 and others.. 01.02.2011. 17:19 #290555

broj poruka: 18472
@mslavko82
Preterujes Slavko.Ja sam licno fanboy i stojim iza toga i zastupam taj stav sa razlogom.
Ali ako se neko opredelio za nesto zbog svojih licnih pogleda ne znaci da treba da bude nerealan kao u tvom slucaju.Ti vise preferiras ATI a generalno stanje trenutno ide u korist nVidia.Celokupna serija GTX5xx je bolja od svake ponude koju ATI moze sada da iznese na svojim plecima.Pocev od performansi do karakteristika pa na kraju cak i cene!
Cak u nekim segmentima je smesno i porediti koliko ne mogu da pariraju Nvidia.
Meni je samo najsmesnija cinjnica ta da su imali prednost od godinu dana i vise i da su prdnuli u cabar!nVidia je i dalje pokazala ko je boss i da je njihova tehnologija ipak za respekt ma ko sebe uveravao tj lagao da nije.Kad se samo setim kakvi su ih problemi snasli na samom pocetku i kad se sad osvrnem na celokupno zbivanje,totalni preokret.

Ne znam zasto ljudi teraju mak na konac.Zasto se nekad ne prigrli istina.

Meni se cini da si ti kao covek na mestu,delujes mi kao jedna normalna i razumna osoba sa dobrim osobinama coveka.
Zbog cega onda tolika pristrasnost?
Mozda vise volis da prodajes ATI kartice ili ti to i ide bolje?Sta znam.
Nemoj pogresno da me razumes.Hardver nije vredan nesuglasica izmedju dve individue.

Izneo sam samo svoje misljenje nakon nekog odredjenog vremena posmatranja i analiziranja.Ko zna,mozda i nisam u pravu!

Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA.
Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail
``Tresla se gora,rodio se mis``

mslavko82 Re: GTX 560 and others.. 01.02.2011. 17:45 #290571

Ja preterujem, ili ti?

do 50 evra: 1-0 za AMD (nV tu ima samo onaj ubogi GT210)
50-80 evra: 2-0 za AMD (HD5570 i 5670 su bolji od GT430, debelo)
80-120 evra: 3-0 za AMD (5750 i 5770 protiv GTS450, veći izbor jednostavno)
120-160 evra: 6850 vs GTX460 - neka bude nerešeno
160-200 evra: 6870 vs GTX460, 1 GB - 4-0 za AMD
200-250 evra: sad smo utvrdili da je 6950 bolja kupovina od GTX560, dakle, 5-0
250 evra i više: dva boda za NV, GTX570 i GTX580

dakle, 5-2 :))) Heheh !!! Al sam ga sračunao :)))

Šalim se, nego smešan mi bio FSamir što hoće da diskredituje HardOCP - niđe veze. Jedan od naboljih sajtova, njemu se ne sviđa, nisu mu dovoljno nahvalili karticu...

A što se grafike tiče, mislim da je 6950 bolja kupovina od GTX560 za 210 evra - ali to je sad kad mu je AMD debelo oborio cenu, a nijanse su svakako u pitanju. Mada i ko uzme GTX560, ništa se neće zajebati, pogotovo što su sve kvalitetni custom modeli... Konkurencija, cene dole, kvalitet gore, milina. Pa ko šta voli :) Kladim se da ti nećeš AMD :)

Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!

:: @mslavko8
:: Preterujes Slavko.Ja sam licno fanboy i stojim iza toga i zastupam taj stav sa razlogom
:: Ali ako se neko opredelio za nesto zbog svojih licnih pogleda ne znaci da treba da bude nerealan kao u tvom slucaju.Ti vise preferiras ATI a generalno stanje trenutno ide u korist nVidia.Celokupna serija GTX5xx je bolja od svake ponude koju ATI moze sada da iznese na svojim plecima.Pocev od performansi do karakteristika pa na kraju cak i cene
:: Cak u nekim segmentima je smesno i porediti koliko ne mogu da pariraju Nvidia
:: Meni je samo najsmesnija cinjnica ta da su imali prednost od godinu dana i vise i da su prdnuli u cabar!nVidia je i dalje pokazala ko je boss i da je njihova tehnologija ipak za respekt ma ko sebe uveravao tj lagao da nije.Kad se samo setim kakvi su ih problemi snasli na samom pocetku i kad se sad osvrnem na celokupno zbivanje,totalni preokret
:: Ne znam zasto ljudi teraju mak na konac.Zasto se nekad ne prigrli istina
:: Meni se cini da si ti kao covek na mestu,delujes mi kao jedna normalna i razumna osoba sa dobrim osobinama coveka
:: Zbog cega onda tolika pristrasnost
:: Mozda vise volis da prodajes ATI kartice ili ti to i ide bolje?Sta znam
:: Nemoj pogresno da me razumes.Hardver nije vredan nesuglasica izmedju dve individue
:: Izneo sam samo svoje misljenje nakon nekog odredjenog vremena posmatranja i analiziranja.Ko zna,mozda i nisam u pravu
:: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA
:: Yours truly, Jensen.
:: ATI Cayman Epic Fail
:: ``Tresla se gora,rodio se mis``
SkyFire .... 01.02.2011. 18:00 #290573

@mslavko82
Pricamo o GTX5xx seriji i mozes jedino povremeno da potkacis GTX460.
Sve u svemu kad svedes u svakom segmentu je bolja nVidia.
Ako pricamo o tehnologiji i razvitku a nekoliko puta smo se ja i ti potkacili te teme i iznosili odredjene argumente gde si se svojski trudio da pobijes moje sve izneseno ostajuci pri svom stavu da te podsetim na sledece..

ATI 6950 :__________________GTX 560
2.65 Milijardi tranzistora.......... 1.95 Milijardi
Memorijski klok 1250 Mhz .........1000 Mhz
Mem bandwidth 176 GB/s..........128 GB/s
FLOPs 2.25 TFLOPs ................1.89 TFLOPs
Shader Units 1408..................384
TDP 200w............................170w

I tako dalje..

6950 koji vise trosi,vise se greje,losije skalira,manji OC potencijal i uz sve to ga sustize GTX560 sa smesno jadnim zaostatkom od 3-5% za MANJU cenu druze ovo nije za poredjenje nego je jadno!Da ne pominjem decije bolesti kod ATI.

Da li treba da se i dalje prica o kompletnosti,kvalitetu,napretku,brzini i CENI>?

A sacekaj da nVidia popuni srednji nizi segment i low pa cemo onda pricati o ukupnoj ponudi.Ja sam se ogradio sa serijom GTX5xx o kojoj pricam i poredim sa serijom 6xxx kod ATI.Stvar je jasna kao dan!

Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail

OCz re 01.02.2011. 18:10 #290577

broj poruka: 2900
Trebate da obratite paznju na to da HardOCP uglavnom testira na 2560x1600 i sa napucanim AA/AF, a 6950 ima 2GB memorije - naravno da tu bolje stoji ..

Takodje onaj koji se igra u toj rezoluciji taj definitivno nece kupovati GTX 560 ili 6950. Po meni test je itekako lose uradjen upravo zbog te/tih velikih rezolucija i napucanog AA i AF. Da bi to bilo kompetentnije mora da radi i bez i sa manjim AA/AF i u nizim rezolucijama.

P.S ma uostalom sta pricati, pogledajte i sami one dve tabele na Guru3d testu ..

-edit-

Pardon vidim da je u pitanju model sa 1GB, ali svejedno ATI bolje stoji u velikim rezolucijama.
SkyFire ... 01.02.2011. 18:24 #290579

@OCz
Postoji nesto sto se zove kontra kampanja!Ako konkurent izadje sa daleko boljim produktom po istoj ili nizoj ceni onaj drugi ce ici svim putevima da zadobije poverenje kupca i svoj proizvod predstavi u sto drugacijem i boljem svetlu a za to postioje razni putevi upravo ti koje i sam navodis .)
Stoga slazem se sa tobom pogotovu sto 2560x1600 rez koristi mozda svega 2-5% ljudi na planeti a kod nas mozda svedes na prste jedne ruke .)

Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail

TheBear Re: ... 01.02.2011. 18:36 #290584

broj poruka: 6502
Pa ti gledaj onda 1920x1200 (odmah mozes da zamislis kako bi bilo i na 1920x1080 nesto malo bolji rez.) i videces u ovom hardocp testu da je opet u vecin slucajeva 6950 1GB nesto brza, kosta isto kao GTX560. Plus je default takt 6950 800Mhz pa i ona moze slicno da se klokuje kao GTX560, 560 koliko vidim oko 1000Mhz je neki realni maksimum za 24/7 uz napon.

:: @OC
:: Postoji nesto sto se zove kontra kampanja!Ako konkurent izadje sa daleko boljim produktom po istoj ili nizoj ceni onaj drugi ce ici svim putevima da zadobije poverenje kupca i svoj proizvod predstavi u sto drugacijem i boljem svetlu a za to postioje razni putevi upravo ti koje i sam navodis .
:: Stoga slazem se sa tobom pogotovu sto 2560x1600 rez koristi mozda svega 2-5% ljudi na planeti a kod nas mozda svedes na prste jedne ruke .
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Re: ... 01.02.2011. 18:44 #290587

Sta ima da gledam nesto sto zna ceo svet.Do sad je izbaceno sigurno preko 100-tinak testova.Ali ajde da se podsetimo :

http://en.expreview.com/2011/01/28/nvidia-geforce-gtx-560-ti-review/14223.html/16

Kao sto rekoh.Smesno :)
Klokuj ti do besvesti 6950 i igraj se na 90c+.Nije to Fermi pa da trpi mrcina i da mu ne bude nista.
MSI Twin Froz II ima na 1000 Mhz 65c u full load a po kojoj ceni?
Uopste mi je besmisleno da vodim ovkve polemike.Svako normalan i zdrav,svestan nekih cinjnica nebi uzeo 6950 fail kartu naspram GTX560!

:: Pa ti gledaj onda 1920x1200 (odmah mozes da zamislis kako bi bilo i na 1920x1080 nesto malo bolji rez.) i videces u ovom hardocp testu da je opet u vecin slucajeva 6950 1GB nesto brza, kosta isto kao GTX560. Plus je default takt 6950 800Mhz pa i ona moze slicno da se klokuje kao GTX560, 560 koliko vidim oko 1000Mhz je neki realni maksimum za 24/7 uz napon
:: :: @OC
:: :: Postoji nesto sto se zove kontra kampanja!Ako konkurent izadje sa daleko boljim produktom po istoj ili nizoj ceni onaj drugi ce ici svim putevima da zadobije poverenje kupca i svoj proizvod predstavi u sto drugacijem i boljem svetlu a za to postioje razni putevi upravo ti koje i sam navodis .
:: :: Stoga slazem se sa tobom pogotovu sto 2560x1600 rez koristi mozda svega 2-5% ljudi na planeti a kod nas mozda svedes na prste jedne ruke .
:: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA
:: :: Yours truly, Jensen.
:: :: ATI Cayman Epic Fail
:: :: ``Tresla se gora,rodio se mis``
CrniGrujan Re: Re: ... 01.02.2011. 18:46 #290588

Eh, a čekao sam tako strpljivo da me Sky ili FSamir podsete da bi bilo sto posto pošteno da pomenem da i 6950 može da se klokne malčice ako je suditi prema glasinama.
Međutim, TheBear je ovaj put bio brži.

Voleo bih da pomenem i da je atijev referentni kuler oduvek malo smrduckao, vapor chamber ili ne. Biće mnogo bolje kad se pojave masovno custom verzije.

A što se tiče fermija malo je neozbiljno pričati da nešto `može da trpi visoke temperature ko mrcina` a nije bilo u upotrebi ni godinu dana. Videćemo za par godina kakvo će biti stanje s reklamacijama, lemovima i rernama, prerano je za prognoze, dosta je bilo u drugim temama proročanstava i vradžbina.

:: Pa ti gledaj onda 1920x1200 (odmah mozes da zamislis kako bi bilo i na 1920x1080 nesto malo bolji rez.) i videces u ovom hardocp testu da je opet u vecin slucajeva 6950 1GB nesto brza, kosta isto kao GTX560. Plus je default takt 6950 800Mhz pa i ona moze slicno da se klokuje kao GTX560, 560 koliko vidim oko 1000Mhz je neki realni maksimum za 24/7 uz napon
SkyFire I dalje dokazi .. 01.02.2011. 18:59 #290591

Kad smo vev kod OC-a i skaliranja i performansi :

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1105/pg1/xfx-6870-black-edition-dual-fan-vs-inno3d-gtx-560-ti-oc-vs-gtx-570-vs-6950-introduction.html

Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail

FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 01.02.2011. 19:03 #290593

:
:: do 50 evra: 1-0 za AMD (nV tu ima samo onaj ubogi GT210
:: 50-80 evra: 2-0 za AMD (HD5570 i 5670 su bolji od GT430, debelo
:: 80-120 evra: 3-0 za AMD (5750 i 5770 protiv GTS450, veći izbor jednostavno
:: 120-160 evra: 6850 vs GTX460 - neka bude nerešen
:: 160-200 evra: 6870 vs GTX460, 1 GB - 4-0 za AM
:: 200-250 evra: sad smo utvrdili da je 6950 bolja kupovina od GTX560, dakle, 5-
:: 250 evra i više: dva boda za NV, GTX570 i GTX58
:: dakle, 5-2 :))) Heheh !!! Al sam ga sračunao :))

E ovo definitivno ide uz onu Tabelu.
Jebeš mi konja ako stvarno ne odštampam te dve tabele i pravo u novčanik sa njima.
Kad je teško, kad nema izlaza, hop, u novčanik i eto pomoći.
...pa kad je retko ili gusto, kad te pritera, šta ćeš...
...do jaja

:
:: Šalim se, nego smešan mi bio FSamir što hoće da diskredituje HardOCP - niđe veze. Jedan od naboljih sajtova, njemu se ne sviđa, nisu mu dovoljno nahvalili karticu..

Vidim da si pristojan lik i ovo što ću ti reći stvarno nema blage veze da imam nameru da se tu nešto nadigravam sa tobom.
Ja sam svojevremeno na taj HardOCP a pre nego što sam kupio prvi PC izlazio sa Sega Dreamcast konzolom. Pratio testove i skupljao pare. Bio sam do jaja u toku. Preskočio KT133A sačekao KT266, preskočio i njega i konačno kupio KT266A. EPoX 8KHA+ i Thunderbird na 1 GHz. A kakve sam tek svađe vodio sa Intelovcima...piiiii...i sad mi tu nešto tupite AMD ovo AMD ono...ćuti bre i vozi se dok još imam volje da vas učim.
U jebote odosmo daleko od teme.

Idemo citat sa testa opet:

`We are reaching quite far with the GTX 560 Ti, reaching into its limits with power draw, thermal abilities, and clock frequencies. The point is, it takes all of this for the GTX 560 Ti to reach Radeon HD 6950 performance while the Radeon HD 6950 is sitting there nice and pretty running with a much lower power consumption, and at stock frequencies.`

Ja i dalje tvrdim da ovako nešto može samo kreten da izjavi.
Znači oni su izvlačili, navlačili, natezali, nadjebavali tu GTX560 do samih njenih granica and beyond...kakav kreten, užas brate.
Liči kao da su prenosili 3 tone cementa i 10 kubika šodera.
Pa čoveče pomerio je dva slajdera u softveru. Jedan za napon jedan za klok.
Kartica na 1015 MHz mora da povuče i tih 135 W više, pa šta, i tada je opet 2 stepena hladnija od 6950.
Koliko je GTX560 na referentnim klokovima sporiji od 6950 toliko je brži na overklovanih 1 GHz.
U onom test na Guru3D se lepo vidi da su izjednačene kad rade na istih 950 MHz.
Ovo su suve cifre i nema potrebe da budemo emotivni vezano za sve to.
Na ovih 950 MHz se najbolje i vidi koliki je efekat dodatnih 150 MHz na 6950.
Vrlo, vrlo mali, slabo je to Crvendaći.
Zato se i vidi kako je tržište preplavljeno Cayman fabrički overklokovanim karticama.
A da, i onaj VAŠ XFX je uneo maestralno osveženje montažom ventilatora u centar kulera. Toliko od XFX.

SkyFire Za Gruju legendu :) 01.02.2011. 19:05 #290594

Samir me pretekao da se update-ujem!

Grujane zamolio bih te da samnom ne ulazis u ovakve polemike ako nisi siguran tj ako nemas adekvatne dokaze i iskustvo.

Fermi nema thermal bug.Karta radi na 95c Full load kosntano mozes da igras 3 dana bez prestanka nece da stucne.Mrcina nego sta.Nek se jave svi oni kojima je crkao GTX480 i GTX470!ATI ne podnosi visoke temperature,sa rv870 sa vec 85-86 stepeni nije mu dobro i polako pocinje da trotluje (ako znas uopste sta je trolovanje)
Sa GT200 (GTX280 npr) situacija krece oko 88c na isti nacin bez obzira sto je threshold 105c!

Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail

OCz re 01.02.2011. 19:08 #290597

broj poruka: 2900
Da, da ...trolovanje definitivno :D

SkyFire ... 01.02.2011. 19:12 #290598

@FSamir

I meni je taj zakljucak za retarde.Doduse za sigurno su ih malo podmazali.Tipicno za AMD.Kad ne moze performansama i kvalitetom onda uka i buka pa podmazuj na sve strane da se izbacuju kojekakvi testovi koji ce samo njima da idu u prilog :D

No evo citat testera sa expreview :

GeForce GTX 560 Ti and the difference between the Radeon HD 6950 2GB is still quite large, the former price of 1999 yuan, while the latter remaining at 2,299 yuan or more, combined price of 300 yuan. GTX 560 Ti price 13% lower than the HD 6950, while the performance is only about 3% lower, showing that the former is more cost effective.

@OCz
Greska jedno slovo sto si na kraj srca :)
Inace to si upravu.Za bolesne ATI fanatike sam definitivno Trol :D

Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail

CrniGrujan Re: Za Gruju legendu :) 01.02.2011. 19:20 #290600

Trolovanje sam viđao, nije da nisam...

Sve što sam hteo da kažem je da su priče takve vrste preuranjene, sve to mnogo lepo zvuči na papiru i isto to smo slušali i za 8800 seriju (projektovana za visoke temperature, jaka ko tenk, kvalitetne komponente) pa eto ni kriva ni dužna završi na lošem glasu. Ako za par godina obojica još budemo na forumu možemo da potegnemo ovu temu opet, jedan od nas će svakako hteti.

Dosta smo pminjali veru na forumu ovih dana i mnogo toga je rečeno, hteo bih samo da dodam da vere u elektroniku imam mnogo manje nego u ljude, ako izuzmemo one koji žele nešto da mi prodaju. Aj videćemo valjda ako svi ne pocrkamo 2012-e, gatanjem može svako da se bavi.

:: Samir me pretekao da se update-ujem
:: Grujane zamolio bih te da samnom ne ulazis u ovakve polemike ako nisi siguran tj ako nemas adekvatne dokaze i iskustvo
:: Fermi nema thermal bug.Karta radi na 95c Full load kosntano mozes da igras 3 dana bez prestanka nece da stucne.Mrcina nego sta.Nek se jave svi oni kojima je crkao GTX480 i GTX470!ATI ne podnosi visoke temperature,sa rv870 sa vec 85-86 stepeni nije mu dobro i polako pocinje da trotluje (ako znas uopste sta je trolovanje
:: Sa GT200 (GTX280 npr) situacija krece oko 88c na isti nacin bez obzira sto je threshold 105c
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 01.02.2011. 19:20 #290601

Ma znam ja šta je sa HardOCP-om.
Ta stvar je kao trebala da bude izglađena između njih i nVIDI-e ali i dalje se tu ništa nije izmenilo.
Davno je to bilo.
Priliko lansiranja, sad ne mogu tačno da se setim, možda GF 8000, iz nekog razloga su iz nVIDI-e rekli proizvođačima da ne pošalju kartice HardOCP-u na test.
Samim tim HardOCP je ispao iz grupe sajtova koje prvog dana lansiranja prikazuje testove i šta ti ja znam.
Znam ja to i njihovi su komentari uvek malo kiseli.
Istina je da bez obzira na sve nikad nisu lagali u vezi cifara dobijenih na testovima.

U svakom slučaju danas smo naučili nešto novo.
Znači prilikom overklokovanja hardvera isti se dovodi do svojih električnih i termalnih limita.
Hvala HarOCP-u...hvala

SkyFire Re: Re: Za Gruju legendu :) 01.02.2011. 19:29 #290607

Imao i 8800 GTX koji svojevremeno na silu nisam mogao da ubijem nit stresiranjem niskog napona niti vozenjem bez kulera (da me opet mslavko nebi zezao) ugasen cooler koji je radio bez venta,sluzio kao pasivno telo nista vise.Preko 100c igranja vise od 30 min nije karta crkla.
8800 Niti je na losem glasu a predpostyavljam da mislis konkretno na G80.
Karta izasla pre 5-6 godina a tek od ove tj prosle 2010 godine recimo imamo razne prituzbe,crkla ova,reparirana ona i sl..Nije ni to predvidjeno da radi ne znam koliko a plus sto ima kojekakvih raznih korisnika koji se prema hardveru odnose sa kolicinom neznanja da je to jad i cemer!
Sve sam nvidia imao,godinama detaljno testirao,pamtioa i najmanji detalj,posvetio se gaming-u jer mi je to ventil da se izduvam tj zabava.Jer mislis da bi ti ovo pricao na pamet.Ja ti upravo pricam kao korisnik koji je sa tim radio kao sto sam svugde bio gde god se hw pojavi itd..Da ne duzim.Ja ovde nisam bitan.
GTX4xx ti i dalje pricam iz iskustva,znam mu odlke,kako se ponasa..
To su `zilavi` chipovi.Ako su kao takvi izasli zdravi sa proizvodne trake bez defekta onda ce da rade besprekorno.Ostale slucajeve ne ubrajam u ovo!
Sve u svemu bitno je da su operativni i da rade na visokim temperaturama bez degradacije.to je ono sto sam hteo da ti kazem.
A obzirom da GTX560/GTX570/GTX580 nemaju visoke temperature tu dalje i ne treba voditi pricu u tom smeru.Ja sam ti samo napomenuo neke razlike koje ces mozda pre ili kasnije uvideti i sam!

:: Trolovanje sam viđao, nije da nisam..
:: Sve što sam hteo da kažem je da su priče takve vrste preuranjene, sve to mnogo lepo zvuči na papiru i isto to smo slušali i za 8800 seriju (projektovana za visoke temperature, jaka ko tenk, kvalitetne komponente) pa eto ni kriva ni dužna završi na lošem glasu. Ako za par godina obojica još budemo na forumu možemo da potegnemo ovu temu opet, jedan od nas će svakako hteti
:: Dosta smo pminjali veru na forumu ovih dana i mnogo toga je rečeno, hteo bih samo da dodam da vere u elektroniku imam mnogo manje nego u ljude, ako izuzmemo one koji žele nešto da mi prodaju. Aj videćemo valjda ako svi ne pocrkamo 2012-e, gatanjem može svako da se bavi
:: :: Samir me pretekao da se update-ujem
:: :: Grujane zamolio bih te da samnom ne ulazis u ovakve polemike ako nisi siguran tj ako nemas adekvatne dokaze i iskustvo
:: :: Fermi nema thermal bug.Karta radi na 95c Full load kosntano mozes da igras 3 dana bez prestanka nece da stucne.Mrcina nego sta.Nek se jave svi oni kojima je crkao GTX480 i GTX470!ATI ne podnosi visoke temperature,sa rv870 sa vec 85-86 stepeni nije mu dobro i polako pocinje da trotluje (ako znas uopste sta je trolovanje
:: :: Sa GT200 (GTX280 npr) situacija krece oko 88c na isti nacin bez obzira sto je threshold 105c
:: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA
:: :: Yours truly, Jensen.
:: :: ATI Cayman Epic Fail
:: :: ``Tresla se gora,rodio se mis``
saxija Re: Za Gruju legendu :) 01.02.2011. 20:05 #290614

broj poruka: 4016
MENI hehehehe, tj onaj sto sam ja testirao, niti klokovana niti previse maltretirana, predjeno 3-4 igre na default i DEAD

ziva istina, EVGA GTX 470

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

:: Samir me pretekao da se update-ujem
:: Grujane zamolio bih te da samnom ne ulazis u ovakve polemike ako nisi siguran tj ako nemas adekvatne dokaze i iskustvo
:: Fermi nema thermal bug.Karta radi na 95c Full load kosntano mozes da igras 3 dana bez prestanka nece da stucne.Mrcina nego sta.Nek se jave svi oni kojima je crkao GTX480 i GTX470!ATI ne podnosi visoke temperature,sa rv870 sa vec 85-86 stepeni nije mu dobro i polako pocinje da trotluje (ako znas uopste sta je trolovanje
:: Sa GT200 (GTX280 npr) situacija krece oko 88c na isti nacin bez obzira sto je threshold 105c
CrniGrujan Re: Re: Re: Za Gruju legendu :) 01.02.2011. 20:19 #290621

Ne moraš preterano da se trudiš oko objašnjavanja, umem i ja da čitam bar isto tako dobro a verovatno i posećujemo iste sajtove. Kad su ovakve stvari u pitanju lično iskustvo ne znači mnogo, osim ako je neko proturio kroz ruke par stotina kartica iste serije, treba malo veći uzorak za kvalitetnu statistiku.

Ajd ovako, recimo da si ti 100% siguran da će fermi dobro da se pokaže nakon 3-4 godine rada na visokim temperaturama, a da sam ja uveren u to neki procenat manje i da zaključimo priču.

:: Imao i 8800 GTX koji svojevremeno na silu nisam mogao da ubijem nit stresiranjem niskog napona niti vozenjem bez kulera (da me opet mslavko nebi zezao) ugasen cooler koji je radio bez venta,sluzio kao pasivno telo nista vise.Preko 100c igranja vise od 30 min nije karta crkla
:: 8800 Niti je na losem glasu a predpostyavljam da mislis konkretno na G80
:: Karta izasla pre 5-6 godina a tek od ove tj prosle 2010 godine recimo imamo razne prituzbe,crkla ova,reparirana ona i sl..Nije ni to predvidjeno da radi ne znam koliko a plus sto ima kojekakvih raznih korisnika koji se prema hardveru odnose sa kolicinom neznanja da je to jad i cemer
:: Sve sam nvidia imao,godinama detaljno testirao,pamtioa i najmanji detalj,posvetio se gaming-u jer mi je to ventil da se izduvam tj zabava.Jer mislis da bi ti ovo pricao na pamet.Ja ti upravo pricam kao korisnik koji je sa tim radio kao sto sam svugde bio gde god se hw pojavi itd..Da ne duzim.Ja ovde nisam bitan
:: GTX4xx ti i dalje pricam iz iskustva,znam mu odlke,kako se ponasa.
:: To su `zilavi` chipovi.Ako su kao takvi izasli zdravi sa proizvodne trake bez defekta onda ce da rade besprekorno.Ostale slucajeve ne ubrajam u ovo
:: Sve u svemu bitno je da su operativni i da rade na visokim temperaturama bez degradacije.to je ono sto sam hteo da ti kazem
:: A obzirom da GTX560/GTX570/GTX580 nemaju visoke temperature tu dalje i ne treba voditi pricu u tom smeru.Ja sam ti samo napomenuo neke razlike koje ces mozda pre ili kasnije uvideti i sam
mslavko82 Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 01.02.2011. 20:30 #290625

:: E ovo definitivno ide uz onu Tabelu
:: Jebeš mi konja ako stvarno ne odštampam te dve tabele i pravo u novčanik sa njima
:: Kad je teško, kad nema izlaza, hop, u novčanik i eto pomoći
:: ...pa kad je retko ili gusto, kad te pritera, šta ćeš..
:: ...do jaj

Pa jel sam ti rekao ? :) Vidiš kako sam to lepo sredio :))

:: Vidim da si pristojan lik i ovo što ću ti reći stvarno nema blage veze da imam nameru da se tu nešto nadigravam sa tobom
:: Ja sam svojevremeno na taj HardOCP a pre nego što sam kupio prvi PC izlazio sa Sega Dreamcast konzolom. Pratio testove i skupljao pare. Bio sam do jaja u toku. Preskočio KT133A sačekao KT266, preskočio i njega i konačno kupio KT266A. EPoX 8KHA+ i Thunderbird na 1 GHz. A kakve sam tek svađe vodio sa Intelovcima...piiiii...i sad mi tu nešto tupite AMD ovo AMD ono...ćuti bre i vozi se dok još imam volje da vas učim
:: U jebote odosmo daleko od teme

A-HA! Ajde priznaj sad, vozio si nekad i ATIja, sigurno! :)

Šalu na stranu, pa sam si skoro pomenuo kad je bila neka priča, ne znam više koja, da čekaš HOCP test, bez njih ništa, pa rekoh kad promeni mišljenje? Jer ih i ja baš pratim, oni su nekako najpouzdaniji i ne menjaju im se brojke iz generacije u generaciju, kao kod nekih :)

:: Ja i dalje tvrdim da ovako nešto može samo kreten da izjavi
:: Znači oni su izvlačili, navlačili, natezali, nadjebavali tu GTX560 do samih njenih granica and beyond...kakav kreten, užas brate
:: Liči kao da su prenosili 3 tone cementa i 10 kubika šodera
:: Pa čoveče pomerio je dva slajdera u softveru. Jedan za napon jedan za klok
:: Kartica na 1015 MHz mora da povuče i tih 135 W više, pa šta, i tada je opet 2 stepena hladnija od 6950
:: Koliko je GTX560 na referentnim klokovima sporiji od 6950 toliko je brži na overklovanih 1 GHz

Jeste hladnija, kad vent radi na 100%. Uostalom, treba je porediti sa nekim custom-modelom 6950, kao npr. MSI TwinFrozr ili Asus DirectCu - pa da vidimo koja će biti hladnija :) A oni se primetno bolje klokuju - bar MSI što ja čituckah.
To ne menja činjenicu da je krajnjem korisniku maltene svejedno da li će 560 ili 6950 - obe su vrh i samo će lične preference da prevagnu :)

:: Zato se i vidi kako je tržište preplavljeno Cayman fabrički overklokovanim karticama
:: A da, i onaj VAŠ XFX je uneo maestralno osveženje montažom ventilatora u centar kulera. Toliko od XFX

Eh, te izdajice, nikada im nećete oprostiti, zar ne? A bili su omiljeni... :))) More, oni trenutno prave bolja napajanja, nego grafičke - njih ima ionako i viška :)
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs