Na brzaka pročitah da kontroleri mogu da utiču na performanse ili da degradiraju hdd, što je velika stvar. Problem je što ne mogu da odrade fix, već mora da se menja ploča. Veliki broj ljudi će biti razočaran. Da se ovo desilo AMDu, mogu samo da zamislim koliko hejtova bi palo na račun `bednog` AMDa.
Ne samo naši `traljavci`, nego svi ostali. Oni su tek sad konstatovali bug, dakle, dakle treba ga ispraviti, a zatim sklopiti i distribuirati. Šteta da ovakva platforma ima ovakav problem.
Potrebno je sačekati da Intel ipravi bag, da naštampa dovoljnu količinu čipseta, da se to podeli proizvođačima matičnih ploča, da oni sve to ugrade ...
Potrajaće to, u najboljem slučaju bar mesec dana.
Bilo šta drugo, ajd i nekako, ali da je rad sa diskovima nesiguran, e to je baš ozbiljno.
Definitivno velika greska. Hvala Bogu da nisam cekao Sandy Bridge, vec sam uzeo AMD. Da sam ga cekao, uzeo bih ga vec posle nekoliko dana od njegove pojave, i naravno, zapao bi mi ovaj problem. Sreca, pa sam ispao pametan.
S druge strane, ovo moze da ispadne i dobro za nas, end-usere...
31.01.2011. 21:06
status: user broj poruka: 10997
Naime, da bi motivisali kupce da se odluce na Sandy Bridge platformu, Intel ce sada morati da `obori nos` (citaj: da smanji cene i za CPU i za fixed chipset, pa ce i ploce biti jeftinije). Ovo bi trebalo da rezultuje obaranjem cene za 10-ak%, globalno, sto naravno nece prijati Intel-u, ali, gorke pilule moraju da se gutaju s vremena na vreme...
to bi bilo za krajnjeg kupca prava stvar. AMD-u ostaje da buldozera odradi valjano i da iskoristi ovaj golemi propust da se bar malo priblizi intelu. a najjace bi bilo od intela da nove ploce radi u 1156 ili 1366 podnozju da se bar malo oduze
Like You like Intel Identifies Chipset Design Error, Implementing Solution.Unlike · 132 others like this.132 people like this. Be the first of your friends. ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
@VozD1912: to bi vec bilo suvise lepo da bi bilo realno. Na zalost nas, kupaca ove robe.
:: to bi bilo za krajnjeg kupca prava stvar. AMD-u ostaje da buldozera odradi valjano i da iskoristi ovaj golemi propust da se bar malo priblizi intelu. a najjace bi bilo od intela da nove ploce radi u 1156 ili 1366 podnozju da se bar malo oduze :: ::
@ObradMi: sudeci po onome sto sam upravo procitao na Wiki-ju, po svojoj pogubnosti posledice ovog baga ni prineti nisu posledicama koje je imao bag u U AMD-ovom prvom Phenom-u...
Tortojed upravo si svedok katastrofe Intela.Pogledaj malo bug ,ovaj sa racunanjem na wiki.
:: @ObradMi: sudeci po onome sto sam upravo procitao na Wiki-ju, po svojoj pogubnosti posledice ovog baga ni prineti nisu posledicama koje je imao bag u U AMD-ovom prvom Phenom-u.. :: :: :: :: Pentium FDIV bu :: :: :: :: http://en.wikipedia.org/wiki/Pentium_FDIV_bug
I to je dobra stvar ? Kako vi razmišljate. Kataklizma.
:: Tortojed upravo prisustvujes Intel katastrofi :: :: :: :: @ObradMi: sudeci po onome sto sam upravo procitao na Wiki-ju, po svojoj pogubnosti posledice ovog baga ni prineti nisu posledicama koje je imao bag u U AMD-ovom prvom Phenom-u.. :: :: :: :: :: :: :: Pentium FDIV bu :: :: :: :: :: :: http://en.wikipedia.org/wiki/Pentium_FDIV_bug
Re: @ObradMi: pogledao sam i priznao. Podsecam i na Phenom-ov problem:
31.01.2011. 22:50
status: user broj poruka: 7720
Problem je bio sto su i CoreI7 bloomfield imali isti problem u pocetku pa je Intel resio.Ae da se uozbiljim ,nije dobro ovo za Intel ,sta reci ,antireklama za njih ,ali oporavice se oni.
:: `...a flaw was discovered in the translation lookaside buffer (TLB) that could cause a system lock-up...` :: :: ::
i to, ali i malo zaostravanje konkurencije sto ja vidim kao dobru stvar. ako se jedan konkurent previse razmase odose cene u... ej, kad bi se nasao neki MNOGO jak igrac da kupi VIA, pa da jos malo zakuva...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.