al opet cu uzeti amd,ovi vishe iz intela sa njihovim proseravanjem sa socketima i cenam za maticne su preterali,dok se vamo ljudi ubijaju da novi procesori pasuju na starije maticne. toliko
Asus M4A89GTD PRO/USB3 Phenom II 955BE 2x2gb Exceleram Black 1800MHz OC Sapphire HD 5770 950/1400MHz CM 460W Extreme power 500GB WD Caviar Blue NZXT Gamma Black Benq 22` FullHD
Joj, pa kad se aktivira hyperthreading i 20 procesa krene...
29.01.2011. 14:17
status: user broj poruka: 10997
istovremeno... A crvengaćice sve crtaju grafitnim olovkama po donjoj strani CPU-a, nadaju se `otkljucavanju`... Da bi zatim punili forume: `upomoc, procesor mi razvija temperaturu od 170*C iako sam na njega stavio cooler izradjen od 1Kg bakra, a na ekranu mi se pojavljuju tackice i crtice...da li je to normalno???`... O, naravno, naravno da je normalno! Odlicno cak! Bice jos i bolje ako umesto cooler-a na procesor stavis dzezvu sa hladnom vodom, zatim preseces kablove koji vode do grejaca u bojleru u kupatilu i grejaca u bojleru u kuhinji a cevi koje provode toplu vodu ubacis u dzezvu... Kakva usteda! AMDeka misli na dobrobit svojih unučića...
Re: Joj, pa kad se aktivira hyperthreading i 20 procesa krene...
29.01.2011. 14:48
status: user broj poruka: 9121
Samo sto ces za ovaj Intel moci da kupis 2 buldozera i da ti ostane para koji ce samo da tamburaju ovaj Intel :).
Pozdrav!
:: istovremeno... A crvengaćice sve crtaju grafitnim olovkama po donjoj strani CPU-a, nadaju se `otkljucavanju`... Da bi zatim punili forume: `upomoc, procesor mi razvija temperaturu od 170*C iako sam na njega stavio cooler izradjen od 1Kg bakra, a na ekranu mi se pojavljuju tackice i crtice...da li je to normalno???`... O, naravno, naravno da je normalno! Odlicno cak! Bice jos i bolje ako umesto cooler-a na procesor stavis dzezvu sa hladnom vodom, zatim preseces kablove koji vode do grejaca u bojleru u kupatilu i grejaca u bojleru u kuhinji a cevi koje provode toplu vodu ubacis u dzezvu... Kakva usteda! AMDeka misli na dobrobit svojih unučića.. :: ::
jel na xeonu moze da se pikaju igre kao na i7 ili phenomima??? ne mislim na ove najnovije sa pedeset miliona jezgara nego xeoni koji se sad mogu kod nas kupiti. pitam posto su oni valjda namenjeni za servere
Mozes piakti gejmove, vrlo su slicni sto se tice gejming performansi. Ali zato ima da te oderu po dzepu, jer ti treba serverska ploca i CPU da bi to normalno radilo ili ploca koja ima podrsku za serverske procesore pored `regularnih`, ali retke su. Zavisi od BIOS-a da li ih podrzava.
pa trenutno je ne realno za mene da nabavljam tako nesto. jos jedna stvarcica mi nije najjasnija. ima ona ploca evga sa dva podnozja i brdo mesta za memoriju i pci-e... ona je napravljena da obara rekorde u rezultatima,predpostavljam da i ona spartanska serverska ploca sa jednim pci-e moze da se koristi za igre its. jednog dana cu da napravim i tu egzibiciju sa xeonima... ovi standardni su dosadili :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Xeon mozes da probas, ako upada u soket. performanse su jednake ekvivalentnim pentium/core procesorima. generalno se ne isplati, osim ako nemas neku serversku plocu sa pci-e da ti se vuce po kuci, jer su nesto skuplji ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
:: jel na xeonu moze da se pikaju igre kao na i7 ili phenomima??? ne mislim na ove najnovije sa pedeset miliona jezgara nego xeoni koji se sad mogu kod nas kupiti. pitam posto su oni valjda namenjeni za server :: ::
:: pa trenutno je ne realno za mene da nabavljam tako nesto. jos jedna stvarcica mi nije najjasnija. ima ona ploca evga sa dva podnozja i brdo mesta za memoriju i pci-e... ona je napravljena da obara rekorde u rezultatima,predpostavljam da i ona spartanska serverska ploca sa jednim pci-e moze da se koristi za igre its. jednog dana cu da napravim i tu egzibiciju sa xeonima... ovi standardni su dosadili : :: ::
sa dodatnom plocom podrzava 8 komada Opteron 8439 SE. da prodas auto mozda se skrpis za dva... tri ako ih nadjes na rasprodaji... razumes sad? ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
:: mislio sam da uvaljam auto da bi sklopio tu amd konf. sa cetiri cpu i svim tim grafickim kartama, itd....... :: ::
verovatno gomile svega i svacega, kako im sta zatreba i sta se kome svidja to dodaju. ne verujem da je uniformno. ne znam, lupam ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
:: nego jel neko zna sta koristi npr. telekom srbija oni mi padose na pamet kao velika firma :: ::
Pre sta znam koliko, je jedan uvazeni lik sa xsibase-a kupio 2xXeon ekvivalent i7, nakon sto je vec imao i7 920. Zakljucio je da su dva xeon-a u mental rayu osetno sporiji nego jedan i7 920 klokovan bez velike muke na 4ghz. Xeon-e je ubrzo prodao i nabacio jos nekoliko i7 920 masina i kloknuo ih. Xeon-e nije mogao da klokne, ako sam dobro razumeo serverske ploce nisu imale tu mogucnost.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.