Tako nešto mi je i mirisalo, malčice slabija od 6950 i malčice jeftinija. I troši malčice više, ništa ozbiljno.
Ovo volim da vidim, imamo skoro u svakoj kategoriji jako slične karte pa nek uzima ko šta više ljubi. A cene jako povoljne za ono što se dobija - i kod jednih i kod drugih.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
823MHz je malo na referentnom modelu. I nije mi jasno koji im je više moj da drže daleko niže klokove od mogućih. Ovi sajtovi koji su overklokovali su sa referentnim kulerima stigli između 943 i 980 MHz.
Sad je AMD ostao sa velikom, toplijom i bučnijom karticom. GF114 ima 1,95 milijardi tranzistora. Cayman ima 2,64 milijarde tranzistora. Na 6950 je određen broj neaktivan ali je i dalje osetno veći čip, skoro za trećinu. Ovde upravo i leži trenutni poraz AMD-a.
Na kraju krajeva sve što smo predvideli je ispalo tačno. Na referentnih 823 MHz je izjednačen 5870, sa po nekim izuzetkom. Na 955MHz je prestigla GTX570, evo i stranice:
Lepo, lepo, nego... kako bi prokomentarisao to što je amd-ov veći čip ekonomičniji?
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: :: Sad je AMD ostao sa velikom, toplijom i bučnijom karticom :: GF114 ima 1,95 milijardi tranzistora :: Cayman ima 2,64 milijarde tranzistora :: Na 6950 je određen broj neaktivan ali je i dalje osetno veći čip, skoro za trećinu :: Ovde upravo i leži trenutni poraz AMD-a ::
Cekaj, sad ce smisliti neku teoriju koja je `sigurno` tacna .... :) _________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 22
:: Lepo, lepo, nego... kako bi prokomentarisao to što je amd-ov veći čip ekonomičniji :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: :: :: :: :: Sad je AMD ostao sa velikom, toplijom i bučnijom karticom :: :: GF114 ima 1,95 milijardi tranzistora :: :: Cayman ima 2,64 milijarde tranzistora :: :: Na 6950 je određen broj neaktivan ali je i dalje osetno veći čip, skoro za trećinu :: :: Ovde upravo i leži trenutni poraz AMD-a :: :: ::
Pa pazi sad je najgore vreme da kupis GTX560, odlicna karta ali ce cena malo boljih modela biti veca i meni su tako nece cifre pred ocima 25-27k
A posto se taj GF114 cip sam po sebi dobro klokuje bilo bi steta uzimati neke losije modele od neke Asus DirectCU ili hawk itd...
Pocetkom marta je mozda najbolje kupiti kartu u tom cenovnom rangu od oko 220-250e
:: Dobra karta. Klokuje se izgleda kao blesava. Problem je samo cena. Preskupa je, kod nas nece biti ispod 25-26k. Vec cujem kako me zove hd 6950 :: :: ::
sta ti nije jasno? katice koje imaju preko 100% imaju bolji odnos performane/potrosnja a one koji imaju mani procenat imaju losji odnos prformanse/potrosnja...
Upravo to ati ima mnogo, mnogo bolji odnos performanse/potrosnja
:: Šta tu ima da ne bude jasno onda, i vrapci znaju da crvendaći manje troše na iste performanse :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: :: :: Nisi me razumeo.Pogledaj cije kartice imaju bolji odnos performanse/potrosnja :: :: :: ::
Vati su ipak za nase bedne uslove. :) Tamo outside nekoga zabole uvce koliko sta trosi (sve dok se ne greje nenormalno), kada krljne po 3-4 takve grafe uz jedno teravatno napajanje. :))
:: Cekaj, sad ce smisliti neku teoriju koja je `sigurno` tacna .... : :
Pa kolega ovakvo ponašanje nije lepo... ...mislim kako u evropsku uniju sa ovakvim stavovima
Što se AMD-a tiče, OK, izleteli su prvi sa DX11, imali su pola do godinu dana prednosti. Sada nVIDIA ima bolje kartice Across-the-board i došlo je njenih pola do godine dana. AMD jednostavno ne može ništa da uradi sve do prihvatanja novog proccesa proizvodnje i ponovnog deljenja karti. - - ili se kaže karata, jbmg - - To ti je tačno tih pola do godinu dana.
Ne znam cemu radovanje pa Cayman trosi neznatno manje od nvIDIA a da ne pominjem block chip koji mu stopira prekomerno srkanje wati pa na merenju ne moze da pokaze u full-u pod punim opterecenjem.
A jos nesto niste uzeli u obzrir.Potrosnja struje je proporcionalna toplotnoj disipaciji a kod Cayman-a to nije slucaj.On manje trosi ali se zato vise greje od nVidia GTX5xx serije sto je velika mana. Setite se debate i sprdnje oko Fermi,grejalice,TA peci,furune i sl..Ovo nije nista drugacije i treba pomenuti isto. GTX570 75C Full load u proseku,ATI 6970 se penje i do preko 90c!To je sad u redu? Napomenucu da oba referentna hladjenja imaju Vapour Chamber tehnologiju hladjenja tako da se to ne moze uzeti u obzir. Ako cemo realno budimo posteni.Samo toliko.
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
@FSamir Ja sam jos davno govorio da ce Nvidia vrlo brzo da stane na noge mada se ovakvom munjevitom povratku u odnosu na kasnjenje od 1.5 god i jednu seriju u zasotatku u odnosu na konkurenciju nisam nadao.Pored svega oni su izbili na vrh. Kada sam rekao da ce ovaj `rat` na trzistu Nvidia da dobije meni su se smejali AMDoljupci i sprdali se a cim izadje marketshare prvog kvartala svima ce biti jasno ko ovde kosi a ko vodu nosi :) Inace Intel je samleo AMD u zaradi ,AMD je jos na gubitcima u odnosu na prethodnu godinu.
Ma dobro, nije to sad neka presudna stvar, samo sam hteo da čujem šta Formula misli o tome. Ako ćemo da budemo 100% pošteni trebalo bi testirati karte s istim kulerima, nekim sa strane što ih nije pravio ni amd ni nvidija, i kartama klokovanim do daske, al dobro nit je preterano bitno nit je neko baš toliko dokon.
:: :: Ako cemo realno budimo posteni.Samo toliko ::
Pa nije bas da nije presudno.Ako pricamo o tehnologiji taj odnos je jako los!Nesto sto manje trosi da se drasticno vise greje.Tu nesto definitivno ne valja u samoj arhitekturi koja generalno i nije izasla `zdrava` iz 40 nm-a! Referentna hladjenja su ista,zato sam napomenuo da se to ne moze uzeti u obzir. A ako je za Fermi bila presudna temperatura mislim da i ovde bez izuzetka i pristrasnosti treba istaci tu cinjnicu. Toliko..
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.