Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Intel 22nm to use LGA1155 but will require new motherboard
STRANA 1 OD 2  
dz0ni Intel 22nm to use LGA1155 but will require new motherboard 22.01.2011. 19:57 T32961

status: user
broj poruka: 880

Nek se nose vise u 3 lepe.... koliko su gladni para ovo je strasno, sad iz principa ne bi kupio njihov procesor i maticnu, uzimam komp uskoro i mislio sam da idem na sandy bridge varijantu, ali cu odustati ipak, cekam bulldozera. Ne verujem da ce razocarati.

http://www.dvhardware.net/article47881.html

mada cuo sam da je bulldozer odlozen za leto tek, umesto april, nadam se da nije istina.

http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20110121180012_AMD_Reschedules_32nm_Product_Launch_Again_Llano_Comes_Ahead_of_Bulldozer.html
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 22.01.2011. 20:02 #286477

broj poruka: 12057

Matori, tako se zarađuju pare. Nemoj to da te nervira. Nisu valjda blesavi da u Socket 7 ploču staviš Q6600 ? Malo sam preterao ali toga je uvek bilo i toga će i biti.

dz0ni ... 22.01.2011. 20:07 #286482

Lopovluk cist, naravno da me nervira, tako ranije i nije bilo koliko se secam, dobro ajde neka menjaju, ali za svaku arhitekturu 2god, ali sto za unapredjenu od godinu dana? koliko se secam intel Yorkfield procesori su radili na p35 plocama jos ranije, samo je bios trebao da se update, a sada bukvalno to rade za svaku generaciju, preterali su.
Tako ce isto i za haswell arhitekturu morati nova ploca najverovatnije. Uzas.
Veelnev Kako bi preziveli proizvodjaci maticnih 22.01.2011. 20:08 #286484

broj poruka: 346
da se ovo ne radi :D

I like the girls who drink with me. :)

mixer93 mora i intel 22.01.2011. 20:09 #286485

broj poruka: 4187
od neceg da zaradi...

dz0ni ... 22.01.2011. 20:11 #286489

Pa ne.. uredu je da izadje novi chipset, ali primoravanje nije uredu, nek izadje novi chipset pa ko hoce nek ga kupi, a sadasnjim kupcima nek bude dozvoljena kompatabilnost sa novim procesorima na postojecim 1155 plocama.
Mixx ... 22.01.2011. 20:24 #286500

broj poruka: 2931
ne vidim problem. kome treba proc za igre, htpc, kancelariju itd, krpi ga i 100e. ko zaradjuje procesiranjem, cpu&mb su mu najmanja stavka

MilosNBG ... 22.01.2011. 20:25 #286501

broj poruka: 1586
Ocekivano

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

Mixx Re: ... 22.01.2011. 20:29 #286503

broj poruka: 2931
ne mislim da je tako. nekompatibilnost ne ide bas 100% na ruku intelu. veliki broj vlasnika starog 1155 nece da kupi novi proc, na kome intel zaradjue MNOGO bas zbog toga sto mora da kupi i novu plocu, na cijem cipu intel zaradjuje nekoliko desetina puta manje. nije bas sve svetska zavera

::
:: Pa ne.. uredu je da izadje novi chipset, ali primoravanje nije uredu, nek izadje novi chipset pa ko hoce nek ga kupi, a sadasnjim kupcima nek bude dozvoljena kompatabilnost sa novim procesorima na postojecim 1155 plocama.
philaemos ... 22.01.2011. 20:33 #286505

broj poruka: 2743
Pise polovina sledece godine, sto znaci da je trenutna intel arhitektura aktuelna 1.5 god, pa onda idu nove ploce... sto i nije tako lose, ako sada kupis miran si godinu i po` dana

Demon to some. Angel to others.

KalifNS Ma smejanje 22.01.2011. 20:40 #286506

broj poruka: 1017

775 je potrajao, ali ko je kupio 1366 pa nekadasnji 423 ko se seca prve p4 su isle u ovaj socket + rambus memorije cini mi se.

A i 1156 i 1155 nisu nesto preterano dugog veka s obzirom na pojavu nvog lezista koje je u najavi,

Mozda i ne rade to namerno, ali onda rade to neozbiljno.

AMD je kiksnuo sa 754 i 939 po meni.

A ovo sa AM2, AM2+, AM3,..
meni se jako dopada kako je odradjeno.

Cekam i ja Buldozer, hteo sam da idem na i5, ali cekacu sad.

DmasteRNo1 Preteraše ga 22.01.2011. 20:51 #286513

broj poruka: 6101
AMD se ubi da mu novi procesori/ploče budu kompatibilni sa starim pločama/procesorima, a ovi svakih 5 minuta izbacuju novo podnožje.

Phenom II X3 720BE
Vendetta 2
GA-MA790X-UD3P
HyperX 2×2GB 1066MHz
F3 HD502HJ
WD5000AAKS
GV-R487D5-1GD
Samsung 2232BW
X-Fi Xtreme Audio
Altec ATP-3
CM 690 II Advanced
Chieftec CFT-650-14CS
Logitech Wave
A4Tech X-748K

philaemos ... 22.01.2011. 21:00 #286515

broj poruka: 2743
Zato Asus, MSI, Gigabyte i kompanija trljaju ruke i igraju kolce...

Demon to some. Angel to others.

Equinoxe Re: ... 22.01.2011. 21:01 #286516

broj poruka: 12057

Ta na ni na na na Robert Prosinečki....hahahahahahahahah

:: Zato Asus, MSI, Gigabyte i kompanija trljaju ruke i igraju kolce..
:: Demon to some. Angel to others.
:: _______________________________
tortojed Ni ja nisam usrecen cinjenicom da Intel maltene sa svakom... 22.01.2011. 21:22 #286520

broj poruka: 10997
generacijom CPU-a menja i socket, ali to je cena VELIKIH razlika u performansu i kvalitetu u smislu instrukcija itd. koji dolaze sa svakom novom generacijom. AMD sporije menja socket, ali to mu uspeva delimicno i zato sto je napredak manje vidljiv. Hocu da kazem, ovaj sledeci socket, AM3+ ce, izgleda, moci da prima i starije procesore (Phenom2), medjutim, postavlja se pitanje: kakva je STVARNA korist od toga? Vlasnik Phenom-a ima i plocu koja savrseno uz njega ide, pa kada ZAISTA bude bio primoran da ozbiljno apgrejduje, bice besmisleno da to ucini tako sto ce kupiti samo novu (AM3+) plocu. Dakle, kupice I PLOCU I CPU i nista nece imati od toga sto je nova ploca kompatibilna sa starim procesorom...
Pisko Parcijalno 22.01.2011. 22:13 #286535

broj poruka: 6645
Parcijalno si u pravu, tortoždere, gledaj šta se dešavalo i šta se dešava. I sada je lepa i pametna stvar za one čije ploče podržavaju, da umesto starijih amd-a, pogotovo semprona, stave npr. bar athlon II x2, jeftine procesore, i, dobili su nešto, posle mogu da prodaju ploču uzmu novu a am2+ ili am3+ sada... a taj x2 će da posluži i tako dalje, da se krpa čovek ako nema za sve ili mu i ne treba. Može, ali ne mora. Ne treba zaboraviti da je kratki izlet Intela u poštenje bio primoran nekoliko-godišnjom dominacijom AMD-a, i da je to bilo tada i nikada više. Uvek je Intel menjao i po dve platforme i socketa za jednu generaciju procesora a kamoli za novu generaciju, to se podrazumevalo: menjaš SVE, sve plaćaš... Da ne bude da hvalim samo AMD, i ta je firma ISTO to uradila čim se dočepala nekakve krune i počela da pallamoodi sa 754, 949 i ostalim experimentima, da bi se sada, dala u pamet - sa naše tačke gledišta. Pazi, imaš dvojezgarni procesor, i pređeš na šestojezgarni, moraće kasnije da se oseti neka razlika kako OS i programi postaju sve više i više multithredovani, i to uradiš samo za cenu procesora, ipak je to user-friendly. Neće to uraditi više nego većina korisnika, ALI, o tome će razmišljati kod kupovine, mada, nekad se to skoro nije ni dešavalo a sada ipak nije tako čudno, menjaju se vremena. U svakom slučaju, položaj Intela da ima tako jasno nadmoćan top procesor, dozvoljava mu da se ponaša krajnje pederski. Vidimo svi koliko koštaju u stvari procesori i ploče i da je to šišanje i klanje. No, ko mora i može, što da ne, ne sporim da se sada DOBIJA nešto, za razliku od Prescotta, Rambus-a i netburst-a uopšte, kada su prodavali muda za bubrege, a cenama drali.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

raic Jes vala 22.01.2011. 22:34 #286540

broj poruka: 9006
Tortojed je prilično u pravu, AMD-u se moglo da nam ide niz dlaku na jajima jer su razlike u arhitekturi između AM2, AM2+ i AM3 minimalne, više je u pitanju bila optimizacija, da su totalno menjali soket svaki put već bi stavili katanac.

Ono što intelu nikako ne mogu da oprostim je onih 2mm razlike u rupama za 775 i 1156, nemam pojma šta im je to trebalo. Meni lično i nije neki problem, čak mi i odgovara jer mogu da se nabave ekstra 775 kuleri za male pare al svejedno je pederski potez.

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

Mortificat Re: Ni ja nisam usrecen cinjenicom da Intel maltene sa svakom... 22.01.2011. 22:50 #286543

broj poruka: 3519
Tačno. Ko je lud da kupi samo AM3+ ploču bez Bulldozera?

Crosshair IV Formula/X6 1055T & Prolimatech Super Mega & push&pull/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T & CFT-600-14CS

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909

:: generacijom CPU-a menja i socket, ali to je cena VELIKIH razlika u performansu i kvalitetu u smislu instrukcija itd. koji dolaze sa svakom novom generacijom. AMD sporije menja socket, ali to mu uspeva delimicno i zato sto je napredak manje vidljiv. Hocu da kazem, ovaj sledeci socket, AM3+ ce, izgleda, moci da prima i starije procesore (Phenom2), medjutim, postavlja se pitanje: kakva je STVARNA korist od toga? Vlasnik Phenom-a ima i plocu koja savrseno uz njega ide, pa kada ZAISTA bude bio primoran da ozbiljno apgrejduje, bice besmisleno da to ucini tako sto ce kupiti samo novu (AM3+) plocu. Dakle, kupice I PLOCU I CPU i nista nece imati od toga sto je nova ploca kompatibilna sa starim procesorom..
obradmi .... 22.01.2011. 23:00 #286544

broj poruka: 7720
Ne bi ja krivio Intel ,ne tera Intel nikog na silu da kupi njihove CPU,e sad
ovo me malo podseca na Microsoft sa MS Office ,proda ti istu stvar 2-3 puta.
Mada je to za godinu i po dana ,rano je pricati o tome.

@Raicu
Pa sad bas razlike i nisu minimalne .South bridge pa i NB na AM2 je kanta u odnosu na AM3 i AM2+ . PhenomII i Athlon II ne mogu da rade na AM2 socketu...AM2 je imao vrlo slab OC za razliku od AM2+ i AM3 zbog ubacivanja ACC (ujedno i otkljucavanje)brzeg hipertransporta itd..
Pre bi rekao da je AM2+ i AM3 vrlo mala razlika ,a AM2 je nebo i zemlja u odnosu
AM2+ i AM3 (ddr3 ,sata3 i usb 3).

E sad kad pogledas AM3 (Phenom II i Athlon II sa ddr2 i ddr3 kontrolerom u sebi) CPU je pun pogodak ,jer mogu da rade na 3 generacije ploca AM2+ (bios update),AM3 ,AM3 +(Buldozer platforma).

vladats Re: Intel 22nm to use LGA1155 but will require new motherboard 23.01.2011. 07:33 #286608

broj poruka: 4537
To se i ocekivako od Intela....
raic Re: .... 23.01.2011. 10:32 #286622

Naravno, AM2 je bio nedopečen, imalo je štošta da se ispravi - i ispravljalo se.
Nisu bile revolucionarne promene a dobijen je mnogo bolji proizvod.

:: @Raicu
:: Pa sad bas razlike i nisu minimalne .South bridge pa i NB na AM2 je kanta u odnosu na AM3 i AM2+ . PhenomII i Athlon II ne mogu da rade na AM2 socketu...AM2 je imao vrlo slab OC za razliku od AM2+ i AM3 zbog ubacivanja ACC (ujedno i otkljucavanje)brzeg hipertransporta itd.
:: Pre bi rekao da je AM2+ i AM3 vrlo mala razlika ,a AM2 je nebo i zemlja u odnosu
:: AM2+ i AM3 (ddr3 ,sata3 i usb 3)
Pisko E veze ti nemaš Raiću! 23.01.2011. 11:08 #286639

...e videćeš, dao bog zdravlja i duga života, dočekaće neko valjda od nas sa berze...kada Ljubiša bude stavio neku AM2 ploču u prodaju, za šta je sve sposobna i koliko je samo bolja od ovih što se danas prodaju! Takvih više nema da se kupe, buraz`re! Samo kod Ljubišu i Mašu, pa ko god tu koga zadnjiči u toj zajednici!
Mudolindo, samo čeka na to, nego, nije još stigao do tog stepena razvoja, još se mlatači sa tulavtimenitin procesorima.... ti su `znači vrh`, `znači, najjači!`... jok picie i to.

Pisko Ispravka 23.01.2011. 11:13 #286643

I ja bih voleo da na svako zimovanje - letovanje, idem sa novom ribom. A ne sve starijom i starijom....
Be honest...

raic Re: Ispravka 23.01.2011. 11:21 #286647

Jel to neki tvoj Benjamin Button efekat: Ti sve stariji - riba sve mlađa?

A za Ljubišu svakako, živi bili pa videli.

:: I ja bih voleo da na svako zimovanje - letovanje, idem sa novom ribom. A ne sve starijom i starijom...
:: Be honest..
Alphacore ... 23.01.2011. 13:12 #286666

broj poruka: 624
Sto se neko ne seti,da naprave portable socket,mislim ono,izadje nov procesor,kupis ga,uz njega dodje socket,kao naprimer bracket sto dolazi uz plocu...

saxija re 23.01.2011. 14:36 #286684

broj poruka: 4016
Dovoljno je reci INTEL

@Obrad inace PII moze da radi na AM2, ortak ima 905 na GA 690g

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs