Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Amazon.com
STRANA 1 OD 1
gile23 Amazon.com 17.01.2011. 16:01 T32794

status: user
broj poruka: 9121
Ovako imam giftcard-ove u vrednosti od 75 $ na pomenutom sajtu i mocicu da nabacim jos par giftcard-ova za pomenuti sajt. E sada gde problem nastaje, ne shippuju vecinu stvari u Evropu (banda klasicna), a ja moje giftcard-ove ne mogu da prebacim na Amazon.de ili Amazon.co.uk ili koji vec u Evropi.

Dakle evo pitanja, narucio bih neki laptop preko Amazon.com, naravno sve laptopove oni ne mogu da ship u EU :), sto me dovodi do toga da vas pitam da li postoji neka firma u USA (cuo sam da postoji) koja recimo moze da primi taj shipment od Amazon-a ili neke druge firme i da ga prosledi na neku adresu u EU via USPS :) ? I koliko je to sve rizicno ?

Ako ne moze onda sam prinudjen na neki sat :) ?

Unapred zahvalan !

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Snoopy- Re: Amazon.com 17.01.2011. 16:10 #284482

broj poruka: 6083
Ja mislim da je sve to vise neisplativno nego rizicno. USPS je nenormalno skup da se bilo sta posalje, laptop ne verujem da bi ti posiljka bila ispod 0, carinu da ne pominjem, i jos da firma bi se ugradila. Jedino kad bi ti neko doneo iz USA onda bi imalo smisla. Sta mi jos drugo pada na pamet je da te gift kartice zamenis sa nekim za pare na paypalu pa da mozes bar preko ebaya da kupujes stvari koje salju besplatno kod nas. Recimo ponudis nekom 100$ a da ti on da 70, sta znam..
Problem sa donosenjem je sto ljudi kad dolaze iz USA su uvek prepuni pa se retko desi da neko moze dodatni laptop da ponese. Zajebana situacija. sta si uradio za iPod onaj?

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo

:: Ovako imam giftcard-ove u vrednosti od 75 $ na pomenutom sajtu i mocicu da nabacim jos par giftcard-ova za pomenuti sajt. E sada gde problem nastaje, ne shippuju vecinu stvari u Evropu (banda klasicna), a ja moje giftcard-ove ne mogu da prebacim na Amazon.de ili Amazon.co.uk ili koji vec u Evropi
::
:: Dakle evo pitanja, narucio bih neki laptop preko Amazon.com, naravno sve laptopove oni ne mogu da ship u EU :), sto me dovodi do toga da vas pitam da li postoji neka firma u USA (cuo sam da postoji) koja recimo moze da primi taj shipment od Amazon-a ili neke druge firme i da ga prosledi na neku adresu u EU via USPS :) ? I koliko je to sve rizicno
:: Ako ne moze onda sam prinudjen na neki sat :)
:: Unapred zahvalan
:: Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx ... 17.01.2011. 16:12 #284483

broj poruka: 2931
moze. bilo je u nekom svetu kompjutera pre 100 godina nesto na tu temu, idi na sajt pa trazi.

Zdebeli Tesko sve to funkcionise 17.01.2011. 16:12 #284484

broj poruka: 1380
Ortak je narucivao neku knjigu iz Nemacke preko Amazona. Sve je bilo u redu dok to nije stiglo do nase carine. Pozovu oni njega i ispostavi se da treba da plati carinu za knjigu koja je bila skoro kao cena knjige (oko 70 e)! Naravno nije hteo da da toliko, zato sto je to klasicno dranje i izivljavanje nasih carinika, pa je knjiga vracena Amazonu.

Pokusaj prvo kod carine da se raspitas oko SVIH detalja (ako su uopste voljni za saradnju), pa onda razmisli.

Ognjeni .. 17.01.2011. 16:26 #284490

broj poruka: 4518
http://myus2.myus.com/

proverena firma koja prima porudzbine i salje ih u EU...cak na kutijama napisu i priznanicama mnogo manje vrednosti radi carine.. otvoreni su za sve predloge .
Proverena firma.

Ajd uzdravlje

gile23 ... 17.01.2011. 16:32 #284493

@Snoopy preko 10 k su mi trazili za nano, vratio sam Lockerzu, od sada samo paypal i iCard :).

Vidis to za ebay mi se jako svidja, mogu da dobijem dobar PayPal cash :).

@Zdebeli znam za te price :), tu je vise platio shipment nego knjigu, a i oni shipment naplacuju nenormalno.

@ognjeni to mi daj :).

Edit :) : neisplativo nazalost :(.

Pozdrav!
Ishmerish Re: ... 17.01.2011. 16:52 #284497

broj poruka: 7285
Sto bre ne isplativo?, pa jel vidis da te ovi loze.

Lepo ti je Ogi objasnio, carina ti ide na vrednost posiljke a ako ti placas unapred oni mogu da napisu i da je posiljka 10 dollara sto se njih tice.

A vezano za shippment ako ta Ognjenova firma ne upali(iskreno nisam cuo za njih) onda ce ti Fedex to zavrsiti.

Jer ovo sto ti hoces bi bilo jako ne isplativo da robu placas pouzecem, ovako samo treba da im kazes da stave neki mizeran isnos pod stavkom vrednost robe.

Mada ja licno ne mirisem amazon jer su im cene do jaja, medjutim sve sto vidis je 100% tacno i neverovatno su pedantni i korektni.

A kad nadjes lap proveri kolika je cena istog u Office Depot-u pa ce mozda da bude i jeftinija od tih primenjenih(karticama)pousta na Amazonu, plus kod njih imas rebate 50 buck`s.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: @Snoopy preko 10 k su mi trazili za nano, vratio sam Lockerzu, od sada samo paypal i iCard :)
:: Vidis to za ebay mi se jako svidja, mogu da dobijem dobar PayPal cash :)
:: @Zdebeli znam za te price :), tu je vise platio shipment nego knjigu, a i oni shipment naplacuju nenormalno
:: @ognjeni to mi daj :)
:: Edit :) : neisplativo nazalost :(
:: Pozdrav!
gile23 ... 17.01.2011. 17:11 #284500

@ish ok je sve to, ali ako stavi i as a gift, nasi na carini proveravaju cenu, tipa meni je slat muceni iPod nano koji kosta 179 $, shipment (UPS) sa carinom dovde je samo 10k+ dinara. Laptop koji je u pitanju ima ime i ime mu je Macbook Pro (jeste da je precenjen ali da vidim da li vredi icemu).

Racunica, ova ognjenova firma trazi 10 $ samo da bih bio njihov free member + 150$ shipment do mene + carina 500 $, ispadne 660 $ sto mi nikako ne ispadne isplativo :) ? Sa fed ex-om je slicna situacija shipment tako negde oko 150 $ + carina :), mada mogu da sinem u EU gde je carina 9 % manja nego kod nas :) ?

Btw. objasni mi to sa fed ex-om :), ipak mi je to mnogo sigurnija solucija :) ?

Pozdrav!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs