Za nas potrosace dobra stvar,dobicemo kvalitetnije proizvode po nizoj ceni.To svi volimo,a da li je crvendac ili zelembac bitno je ko lanjski sneg! Pozdrav
ne vidim razlog za radost, osim ako ne radis za nvidiu. ono sto je najbolje za nas, tj. krajne korisnike, je da konkurenti uvek budu `tu negde`, da imaju slicne proizvode i da ratuju cenama. ne dao nam bog da jedan konkurent napravi proizvod koji ce biti dugo vremena superioran. to bi odmah uslovilo da ovaj drugi ima manji prihod, samim tim manje ulaze u razvoj, dok na kraju ne dobijemo monopol gde jednostavno lider ne mora uopste da obara cene... ajd sad mi ti kazi sta je dobro u tome, al nemoj samo ono `da komsiji crkne krava`, nadam se da smo iznad takvog nacina razmisljanja
To je sustina price,tu lekciju smo trebali da naucimo do sad.Mozda fali treci ozbiljan igrac,mislio sam da ce to biti ti (texas instruments),ali od njih nema leba.Cene bi sigurno bile jos nize.
Polako, žutaći grozničavo uče ko dobar student pred ispitni rok, pitanje je vremena kad ćemo dobiti još jednog igrača, sumnjivog kvaliteta doduše ali zato tri-za-dinar cene.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: To je sustina price,tu lekciju smo trebali da naucimo do sad.Mozda fali treci ozbiljan igrac,mislio sam da ce to biti ti (texas instruments),ali od njih nema leba.Cene bi sigurno bile jos nize ::
jedino sto ima da nas raduje je njihov rat oko cena,secam se samo sta je bilo sa ati hd 4000 serijom,koja je oduvala nvidia-u .U pocetku karte su zgazile nvidia-u mnogo nizom cenom,potrosnjom,i naravno boljim performansama.I onda posto nije bilo adekvatne konkurencije,sve je otislo u pm. :(
Secam se dobro da sam zvao Lithium Oc house da pitam za hd 4870 koja je ,u pocetku,bila oko 16 000 i samo ih ja zovenm kad ono 21 500?hd 4850 bila oko 110-120 evra i onda dogurala do 15 000.
Malo si se zabrojao. ATI serija 4xxx nije ništa drala, već je odrala Nvidia sa serijom GTX200... GTX280 i 285 nisu imali konkurenciju uopšte, a GTX295 je bio dosta brži od 4870x2 koji je sisao struje nenormalno kad se pojavio... Nije GTX295 bio nešto bolji po potrošnji ali je bio dosta bolji po performansama... __________________ Scourge of PCBerza
:: jedino sto ima da nas raduje je njihov rat oko cena,secam se samo sta je bilo sa ati hd 4000 serijom,koja je oduvala nvidia-u .U pocetku karte su zgazile nvidia-u mnogo nizom cenom,potrosnjom,i naravno boljim performansama.I onda posto nije bilo adekvatne konkurencije,sve je otislo u pm. : :: :: Secam se dobro da sam zvao Lithium Oc house da pitam za hd 4870 koja je ,u pocetku,bila oko 16 000 i samo ih ja zovenm kad ono 21 500?hd 4850 bila oko 110-120 evra i onda dogurala do 15 000.
kolko se ja secam,a i lepo sam naveo `U POCETKU`,nvidia nije imala pandan,opet kazem u pocetku. Kasnije su stilge gtx 260,270,(gts)250,285,290, od hd 4000 ako se dobro secam,a ati(amd)se dodat namlatio para prodajom karti visheg srednjeg segmenta(hd 4850 i hd 4870). ako se dobro secam,a secanje me za sada sluzilo dobro ,no nikad se ne zna
Početka nije ni bilo. U razmaku od dve nedelje nakon GTX 280 se pojavio 4870, a tek posle 7 meseci nakon GTX295 se pojavio 4870x2...
Ne govorim ovo kao nikakav fanboy, već samo napominjem jer si rekao da je ATI zgazio nvidiu sa nižom potrošnjom, cenom i boljim performansama, a ništa od toga nije tačno, već je obrnuto, sem u cenovnom rangu jer je 4870 kad se pojavio koštao oko 280 evra, a GTX 280 oko 350.
Izgleda da te ne služi pamćenje __________________ Scourge of PCBerza
Možeš na guru3d da pogledaš review-ove za sve karte i da uporediš periode izlaska jer oni review-uju hardver u roku od dan, dva po izlasku, pa i istog dana ponekad.
Ne, 4870 je kostao cim je izasao 200-230 evra secam se dobro, dok je 4850 bio nekih 140-150 evra. Pa su zato ovi oborili cenu GTX280 i GTX260 pogotovo, preko noci...
4870 nije ila konkurentna po performansama sa najbrzim single GPU ali zato je imala mnogo bolju cenu i odlicno se prodavala, 4850 da ne pricam to je bio bestbuy nevidjeni. 9800GTX kostala 250 evra a bila tu negde ili sprija od 4850. Posle je izasla 9800GTX+ pa GTS250 sa korigovanim cenama.
4870X2 je 15% sporija od GTX295 sto nije mnogo nego su karte u istoj klasi. U nekim igrama je i brza cak 4870X2 ali generalno jeste GTX295 brza, ne mnogo sigurno.
I o kakvih 7 meseci pricas ? Ocigledno se ti malo toga secas, 4870X2 je izasla 12 avgusta 2008 imas na wikipediji, a GTX295 8 januara 2009.
:: Početka nije ni bilo. U razmaku od dve nedelje nakon GTX 280 se pojavio 4870, a tek posle 7 meseci nakon GTX295 se pojavio 4870x2.. :: :: Ne govorim ovo kao nikakav fanboy, već samo napominjem jer si rekao da je ATI zgazio nvidiu sa nižom potrošnjom, cenom i boljim performansama, a ništa od toga nije tačno, već je obrnuto, sem u cenovnom rangu jer je 4870 kad se pojavio koštao oko 280 evra, a GTX 280 oko 350 :: :: Izgleda da te ne služi pamćenje :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Greška u proračunu, obe karte su u decembru 2008-me izašle... nije ni bitno to toliko, to su bile high end karte koje je malo ko kupovao... __________________ Scourge of PCBerza
Koliko ja vidim, i nVidia i Intel su dobili po đoku
11.01.2011. 15:52
status: user broj poruka: 6101
Zašto Intel? Kurtoni će morati da plate 1,5 milijardi dolara nVidiji, i na taj način još jednom indirektno priznaju da su Kurtoni. Zašto nVidija? Pare će dobija u periodu od 6 godina, a što je još važnije za njih, nisu dobili x86 licencu, tako da im džaba pomirenja i džaba keša. Neće oni, nažalost, postati treći igrač još skoro. A, lebdećem Samiru bu bilo bolje da pročita do kraja tekst, pre nego što ga okači ovde i/ili još negde, da ne dobije jednog kao i negovi ljubljeni nVidija i Intel.
Re: Koliko ja vidim, i nVidia i Intel su dobili po đoku
11.01.2011. 17:03
status: user broj poruka: 777
:: A, lebdećem Samiru bu bilo bolje da pročita do kraja tekst, pre nego što ga okači ovde i/ili još negde, da ne dobije jednog kao i negovi ljubljeni nVidija i Intel
ja `Ti će` mi kažeš kako se menjaju brzine`
Ovo je godina nVIDIA-e i to je to...možete kožu da izvrnete od muke...
* Ako nešto ozbiljno ne promene u AMD-u na GPU tržištu vam sledi katastrofa. Stiže GF114 i to munjevito. Ako mislite da će 6950/70 sa 1GB RAM-a nešto da promeni grdno se varate. Cayman-a je nephodno staviti na jeftiniju štampanu ploču sa manje slojeva. Potrebno je potrošnju dovesti na nivo da je za hlađenje dovoljan običan aluminijumski profil. Smanjenje RAM-a je samo jedan od sitnih koraka ka pojeftinjenju. Slike nVIDIA Fermi Dual kartice postoje tako da ste ga pukli kako god.
* Sad kad su se stvari malo sredile sa Intel-om do punog izražaja će doći nVIDIA Optimus. Svaki Sendy Bridge čip ima grafičko jezgro i Optimus dođe savršeno priridno u takvo okruženje. Na mobilnom tržištu će Sandy Bridge računara biti prodato ne stotine hiljada, ne milion, nego milioni i milioni. Intel je to, nema tu zezanja, mnogi od tih silnih računara su već zapakovani i čuče po magacinima. I zajedno sa njima i milioni i milioni nVIDIA grafičkih čipova pošto AMD nema ništa što može da radi kao Optimus u sprezi sa Intel čipovima. Priključiće se AMD svakako ali propušta početni momentum. nVIDIA trenutno više pažnje poklanja mobilnom tržištu. GTX 485M je full GF104 sa svih 384 CC aktivno.GT 555M je GF106 sa 192-bit. Sve to ne postoji na desktop tržištu. Znao sam da nVIDIA od prvog dana štekuje full ispravne GF104. E sad je jasno i zašto...Optimus...pukli ste ga.
* Tegra 2...šta da vam tu pričam. Tek će tu biti milioni i milioni prodatih uređaja. Plus nVIDIA najozbiljnije ulazi na ARM/Android tržište sa svojim CPU-om. Plus budući Windows 8 će podržavati ARM procesore...piiiii...milioni i milioni uređaja.
* 1,5 milijardi dolara...plaćaju jer znaju da su prekršili pravila normalnih i fer odnosa sa konkurentima. I to sa višestruko novčano slabijim protivnicima. I ima da plate, nego šta. kao što je naznačio Anand. Ta suma će biti isplaćena u šest godišnjih rata. nVIDIA na godišnjem nivou nikad nije imala gubitak koji je veći od tih predstojećih rata. To samo znači da nVIDIA ulazi u mirnih šest godina.
Sve je kao dupe na nošu.
Optimus na Sendy Bridge platformu kao dupe na nošu. Tegra 2 u ARM/Android smartphone-ove i tablete kao dupe na nošu. Project Denver na Windows 8 kao dupe na nošu. 1,5 milijardi kao dupe na nošu.
Malo mi žao što neće biti nVIDIA čip setove za Intel ali je Anand opet u pravu. Sve više i više toga je integrisano u same CPU-ove tako da dodati samo južni most i nije neki biznis.
Intel ce platiti Nvidia za koriscenje Nvdia tehnologije 1,5 milijardu dolara.
U prevodu Nvidia se prodala ,postavlja se pitanje ko ce od sada da kupuje Nvidia brand , ako Intel ima isto to?.Tako da zaista ne vidim razlog radovanju ,za ljubitelje Nvidia.
stvarno mi te je žao. Obraćaš mi se kao da sam ja iz AMD-a, a ti iz nVidije. Ja ću da puknem!!! Mi ćemo da puknemo!!! Ha-ha. Iz sveg tvog dosadašnjeg izlaganja, ispada jedino da si ti puk`o, ali mnogo pre 2011, pa makar ona stvarno bila godina nVidije. Ja nikom ne žalim da pukne, propadne, izvrće kožu od muke... Takve stvari jedino mogu da se čuju od vas nekolicine zaluđenika za nVidijom. Nama, `Crvendaćima`, je dovoljno da AMD pravi dobre karte i ide napred, a ne da nVidija pukne. To bi bilo loše za sve nas.
Ugovor iskljucuje upotrebu od strane Nvidia x86 arhikteture,chipsete,flash i slicno.Nvidia je dala sve ,a nije dobila nista,sem 1,5 milijarde dolara.Prodala se za male pare.Ne znam stvarno ko je zaebo Intel u ovakvim transakcijama. Barem da je dobila x86 licencu bilo bi ok za Nvidia.
Sve ono što nVidiji stvarno fali da postane u potpunosti treći igrač, oni nisu dobili, a i novac će dobijati u delovima. Intel ih je zavrn`o, za male pare.
Mene ovo podseca na pricu o Vuku i Crvenkapi ,s tim sto je ovde Vuk Intel ,a Nvidia je Crvenkapa.
:: Sve ono što nVidiji stvarno fali da postane u potpunosti treći igrač, oni nisu dobili, a i novac će dobijati u delovima. Intel ih je zavrn`o, za male pare :: :: :: Phenom II X3 720B :: Vendetta :: GA-MA790X-UD3 :: HyperX 2×2GB 1066MH :: F3 HD502H :: WD5000AAK :: GV-R487D5-1G :: Samsung 2232B :: X-Fi Xtreme Audi :: Altec ATP- :: CM 690 II Advance :: Chieftec CFT-650-14C :: Logitech Wav :: A4Tech X-748 :: ::
:: Mene ovo podseca na pricu o Vuku i Crvenkapi ,s tim sto je ovde Vuk Intel ,a Nvidia je Crvenkapa :: :: :: :: Sve ono što nVidiji stvarno fali da postane u potpunosti treći igrač, oni nisu dobili, a i novac će dobijati u delovima. Intel ih je zavrn`o, za male pare :: :: :: :: :: :: Phenom II X3 720B :: :: Vendetta :: :: GA-MA790X-UD3 :: :: HyperX 2×2GB 1066MH :: :: F3 HD502H :: :: WD5000AAK :: :: GV-R487D5-1G :: :: Samsung 2232B :: :: X-Fi Xtreme Audi :: :: Altec ATP- :: :: CM 690 II Advance :: :: Chieftec CFT-650-14C :: :: Logitech Wav :: :: A4Tech X-748 :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.