Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
EFI Bios - (neke) ploce koje podrzavaju Sandy Bridge procesore...
STRANA 1 OD 1
tortojed EFI Bios - (neke) ploce koje podrzavaju Sandy Bridge procesore... 06.01.2011. 20:45 T32447

status: user
broj poruka: 10997
donece i novine u organizaciji BIOS-a i upravljanju hardverskim resursima.

http://goo.gl/OVdpa
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats ...... 06.01.2011. 20:52 #280150

broj poruka: 4537

Odlicna stvar,moze sa misom da se radi u BIOS-u.
Konacno graficki bios i vreme je bilo....

Pisko Napokon 06.01.2011. 21:06 #280160

broj poruka: 6645
Već pet šest godina zaključuju kako je bios shit u celoj priči, i nikako da ga se manju.
Ovo je pravi napredak, bez obzira što će imati najverovatnije, negativnih aspekata (zamislite noobija koji sad napokon ima alatku, s kojom može na miru da čačka po bios-u, a pre ga je - srećom- zbunjivao tekst koji ić nije razumeo a tako bi voleo da ga iščačka i popravi...).
Šta će ovo tu? Ovo mi i ne treba. Ovo ću da malo pojačam.. gle, nisu svi slajderi do kraja, neko mi je to smanjio! Aha, vidi pao napon na 1,2 volta a ima 2,2, brzo to da vratim dok se nije smanjilo svetlo sa LED ventilatora na kućištu... i tako dalje.
Mada će neki reći kako nam to nije ni trebalo jer piciji rade i ovako.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

aleksander re 06.01.2011. 21:23 #280177

broj poruka: 148
Nije ovo prvi put da moze mis da se koristi u BIOSU. Bilo je davne 95te na 486 AMI WinBIOS, ali naravno ovo daleko bolje izgleda.

Intel E5200@3.5GHz, MSI P45 Neo, 2x2GB Kingston DDR2 800, Asus EN9800GT OCed, WD 500GB + Samsung F1 1TB, CM Elite 332, Thermaltake 400W

Stripy Re 06.01.2011. 21:32 #280190

broj poruka: 4163
Osim što je lepo našminkano nema apsolutno ništa drugo. Samo je promenjen način podešavanja, opcije su iste kao u klasičnom dizajnu. Isto sranje, drugo pakovanje. S mašnom i ukrasnim papirom. Sad će paljevina da trči u prodavnicu da kupi novu ploču koja ima lepši bios.

http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0

Daum ... 06.01.2011. 21:34 #280192

broj poruka: 12794
Novi Maximus i Sabertooth bi trebalo da imaju EFI bios... Jedva čekam da to vidim!

Biće mnogo lakše za korišćenje osim što lepše izgleda. Ja na Maximusu III moram u biosu da držim page-down za menjanje bilo čega što smara kad hoću voltažu da promenim, plus ekran zastajkuje posle svake promene...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

Pisko Re: Re 06.01.2011. 21:49 #280197

broj poruka: 6645
Misliš, samo se broj šarenih vrata povećao?

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: Osim što je lepo našminkano nema apsolutno ništa drugo. Samo je promenjen način podešavanja, opcije su iste kao u klasičnom dizajnu. Isto sranje, drugo pakovanje. S mašnom i ukrasnim papirom. Sad će paljevina da trči u prodavnicu da kupi novu ploču koja ima lepši bios
::
:: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ
codeus ... 06.01.2011. 21:56 #280202

broj poruka: 4054

strpace ceo bios (mislim na postavke i tabove) na jednu stranu .. ima da bude sitno u pm .. nista revolucionarno .. sminka .. em cete biti sporiji sa misem .. pola dana da podesis boot device order
raic Ovo je već dobar potez 06.01.2011. 22:02 #280206

broj poruka: 9006
Mora da je neki mudrijaš seo pa proračunao koliko vremena prosečan korisnik dnevno provede prčkajući u biosu, pomnožio to sa cenom ploče pa podelio sa dužinom anakonde prosečnog crn... mislim afroamerikanca i visinom keopsove piramide.

Očigledno je rezultat bio da se isplati uložiti u razvoj novog biosa, lečenje dečjih bolesti istog i izdržavanje mailstorma ogorčenih konzervativaca.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

MaliAbner Sustina svega je u sledecem... 07.01.2011. 06:58 #280284

broj poruka: 7769
Intel zeli da se otrgne MS staga i onoga sto sa time dolazi...

On se vec godinama zalaze za vezne programe koji ce biti pisani za BIOS a ne za OS, mozete da pretpostavite zasto se MS protivi tome...

Ako ili bolje kad se to desi prestaje monopol MS-a na sve posto ces moci da pravis doslovno sopstveni OS i sva gvozdjurija ce raditi na svemu...
Sve ovo deluje malo bajkovito ali je nekako tako, mozete li samo zamisliti da na vasem racunaru radi ama bas svaka kartica koja se zabode u slot naravno ako postoji vezni program za bios.

Tomato Republic Of Serbia !!!

philaemos ... 07.01.2011. 15:40 #280346

broj poruka: 2743
Sto kaze Pisko bice zanimljivo kada ljudi krenu da pomeraju slajdere `do kraja`
Meni licno preglednije izgleda novi Bios, ne bih rekao da je samo sminka... plus sto najzad moze i mis da se koristi... Ono sto sam gledao na AnandTech-u je mislim bila neka Asus ploca, i izgleda dobro, ova MSI je malo ruznjikava graficki...

Demon to some. Angel to others.

BlueSkyNIS Suvišno. 08.01.2011. 13:45 #280615

broj poruka: 860
Linus o EFI bios-ima:

Linus continued in a followup email, `don`t get me wrong - the problem with EFI is that it actually superficially looks much better than the BIOS, but in practice it ends up being one of those things where it has few real advantages, and often just a lot of extra complexity because of the `new and improved` interfaces that were largely defined by a committee.` He went on, `so EFI has this cool shell, a loadable driver framework, and other nice features. Where `nice` obviously means `much more complex than the simple things they designed in the late seventies back when people were stupid and just wanted things to work`. Of course, it`s somewhat questionable whether people have actually gotten smarter or stupider in the last 30 years. It`s not enough time for evolution to have increased our brain capacity, but it certainly _is_ enough time for most people to no longer understand how hardware works any more.` As for BIOS, Linus noted, `not that I`d ever claim that the BIOS is wonderful either, but at least everybody knows that the BIOS is just a bootloader, and doesn`t try to make it anything else.`

Windows-free with Fedora 13

== http://www.diy-audio-engineering.org ==

bstaletic EFI... 08.01.2011. 18:17 #280666

broj poruka: 1889
Jako zanimljiva stvar koju treba razviti (do odredjene granice kada ce u svkom pogledu biti bolje od BIOS-a)!

Korishcenje misha je, po meni, nedostatak, jer ko shto reche Pisko, moci ce svako da udje u EFI i dr*a slidere i ostale j*bade, a shto se tiche onih koji se razumeju, pa jbg oni ce se snaci i bez misha!

Pisanje drivera za EFi, a ne za BIOS, nema neku prednost osim uklanjanje monopola MS-a (ispraviteme ako greshim).

A negde sam prochitao da ce se sam EFI, kao bootloader, uchitavati znatno brzhe i tako reshiti problem sporog boot-a.

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs