Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Phenom II X4 975 Black Edition review
STRANA 1 OD 1
Scyter Phenom II X4 975 Black Edition review 04.01.2011. 09:53 T32360

status: user
broj poruka: 8138
http://www.guru3d.com/article/phenom-ii-x4-975-black-edition-review/
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi ...... 04.01.2011. 10:27 #279225

broj poruka: 7720
Nije taj CPU los za igrice ima default klok do 3,6 Ghz ,ali po meni isplativiji je 1055 T 6 core od 150 E koji lako nastelujes na tu frekvenciju ,a i jeftiniji je.Druga stvar taj CPU je jeftiniji od Sandy 2500 K za 20 dolara ,tako da je ljudima koji idu na novu platoformu isplativiji Sandy 2500 K u ovom momentu ,do pojave Buldozera mart ,april ove godine.
Znaci ovo za upgrade sistema nije lose,ali 1055 T best buy.

Snoopy- - - 04.01.2011. 12:36 #279241

broj poruka: 6083
Da se razumemo, nije lose da ti je cpu na 4.3Ghz sa smrdljivim kulerom od 25 evra. 4.3ghz je fin broj

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo

Scyter Re: - - 04.01.2011. 12:43 #279242

broj poruka: 8138
Fina je i voltaza.

:: Da se razumemo, nije lose da ti je cpu na 4.3Ghz sa smrdljivim kulerom od 25 evra. 4.3ghz je fin bro
::
:: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll
Snoopy- - - 04.01.2011. 12:50 #279243

I potrosnja

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo

obradmi .... 04.01.2011. 12:55 #279246

broj poruka: 7720
Nije mi jasno sto Guru3D toliko forsira za testove u igricama Far Cry2 ,igra iz praistorije.Nit podrzava novi API, nit je zanimljiva.
cicija Re: ...... 04.01.2011. 13:41 #279250

broj poruka: 411
Zasto je isplativiji SANDY??!
iMA 4 jezgra I freq. OD 3.3 - 3.6ghz. Mozda se palite na integrušu grafiku koji Intel gura u CPU?!?
Ja bih ipak rekao da je AMD sa 6 jezgara bolja kupovina od bilo kog intela na 4 jezgra i da je AMD isplativiji za `novu` platformu.
Intel svake godine izbaci `novu platformu` i samo VEVERICE mogu da nasedaju više na taj trik i trčkaraju za novim `platformama` i odjebu sebe za buduće nadogradnje i naravno prazne džepove bez potrebe ...
Još je veća glupost što pišete da vrhunski četvorojezgarni CPU `nije loš za izgrice`. Pa koji je onda odličan, ili dobar?!? Neki sa 15 jetzgara? Zna se da i Athlon II od 50€ tera sve igrice u FULL HD sa odgovarajućom grafikom i vi govorite ... majkoooo - -
Čime se vi bre punite???

:: Nije taj CPU los za igrice ima default klok do 3,6 Ghz ,ali po meni isplativiji je 1055 T 6 core od 150 E koji lako nastelujes na tu frekvenciju ,a i jeftiniji je.Druga stvar taj CPU je jeftiniji od Sandy 2500 K za 20 dolara ,tako da je ljudima koji idu na novu platoformu isplativiji Sandy 2500 K u ovom momentu ,do pojave Buldozera mart ,april ove godine
:: Znaci ovo za upgrade sistema nije lose,ali 1055 T best buy
cicija trt 04.01.2011. 13:47 #279255

Kakvo dečije razmišljanje o `novoj platformi` kada još i DUAL CORE nije iskorišćen ni 50% ...
Well ... kada AMD izbaci osmojezgarni `Buldozer`, tada će Intel da iskoči sa nekom dvanaestojezgarnom aždajom i tako će se oni boriti svakog dana, meseca, godine, za još koju milijardu u novčaniku, a balavci će puniti forume glupim komentarima o tome kako ih klokovati jer su valjda SPORI po default ili to da su oni raniji četvorojezgarni prevazidjeni tj. `loši` ...
Hahahahaha ... eto to je moj zaključak!

VMARC Nekom danas nije dobro 04.01.2011. 13:55 #279256

broj poruka: 9420

S1000RR

aco Re: trt 04.01.2011. 14:04 #279258

broj poruka: 2788
Mislim da gresis. Ako ne radis neki rendering i nesto slicno onda ti je dual core i dovoljan. Ali uporedi rendering kod x2 i x6 videces kolko je vremena potrebo.
Keep cool, keep al the power.

:: Kakvo dečije razmišljanje o `novoj platformi` kada još i DUAL CORE nije iskorišćen ni 50% ..
:: Well ... kada AMD izbaci osmojezgarni `Buldozer`, tada će Intel da iskoči sa nekom dvanaestojezgarnom aždajom i tako će se oni boriti svakog dana, meseca, godine, za još koju milijardu u novčaniku, a balavci će puniti forume glupim komentarima o tome kako ih klokovati jer su valjda SPORI po default ili to da su oni raniji četvorojezgarni prevazidjeni tj. `loši` ...
:: Hahahahaha ... eto to je moj zaključak
Snoopy- Re: Nekom danas nije dobro 04.01.2011. 14:05 #279259

(:

:: S1000R
cicija Re: Re: trt 04.01.2011. 15:29 #279293

Tačno, ali ko ovde radi rendering i bavi se video obradom, snimanjem filmova, video spotova ili nečim sličnim?!?
Koliko čitam 101% korisnika se vezuje za video igrice ...
Bilo bi mi drago da se pojavi neko kome posao i hleb zavisi od video rendering-a, izrade spotova i sl., pa da nam javi koji od CPU i grafiku koristi. P.S. samo nemoj da se javi neko ko će reći da u tu svrhu koristi Apple računar, jer znam de je isti video samo u radnji, ili da je za Apple čuo kada se pojavio iPhone ....
Hebg`a zato sam i iritiran, ... ispada da ništa ne vredi što se pojavilo juče od hardvera i da je dobar samo onaj koji se pojavio danas ...
Ako neko pročita vaše komentare i utvrdi da AMD henom II X4 975 Black Edition `nije loš` za igrice, onda će logikom zdravnog razuma tražiti nešto bolje, tj. bar neki koji je DOBAR za igrice, ... što navodi da sve ispod henom II X4 975 Black Edition ne vredi ni za pasijans ...
Poz. svima!

:: Mislim da gresis. Ako ne radis neki rendering i nesto slicno onda ti je dual core i dovoljan. Ali uporedi rendering kod x2 i x6 videces kolko je vremena potrebo
:: Keep cool, keep al the power.
:: :: Kakvo dečije razmišljanje o `novoj platformi` kada još i DUAL CORE nije iskorišćen ni 50% ..
:: :: Well ... kada AMD izbaci osmojezgarni `Buldozer`, tada će Intel da iskoči sa nekom dvanaestojezgarnom aždajom i tako će se oni boriti svakog dana, meseca, godine, za još koju milijardu u novčaniku, a balavci će puniti forume glupim komentarima o tome kako ih klokovati jer su valjda SPORI po default ili to da su oni raniji četvorojezgarni prevazidjeni tj. `loši` ...
:: :: Hahahahaha ... eto to je moj zaključak
:: ::
:: ::
quna ... 04.01.2011. 18:27 #279350

broj poruka: 1637
Nije mi jasno otkud prva asocijacija i komentar `nije los za igrice`, pa nije to graficka, potreban je on i igrama ali nije mu to primarna namena posebno sto igrama i nije potrebno nesto tako brzo jos uvek.

Ne znam cemu uopste testovi procesora sa igricama, nikakva razlika se ne pokaze, koga briga da li crysis ima 5 frejma manje sa jednim ili drugim cpu-om, lupis 3d render (video render je uglavnom malo dete) i dobijes jasnu sliku o snazi cpu-a.

Sve ovo pricam pod zapazenjem da u Srbiji (bar) kompovi sluze za sve i svasta (sto je podrzano rasprostranjenom piraterijom), mnogo vise ljudi znam koji koriste razne 3d, cad, video, photo, audio programe nego one koji iskljucivo igraju igre. Mnogima kompovi sluze kao orudje za nesto kreativno, radili to za pare ili iz cistog zadovoljstva.

Iz nekog razloga na ovom forumu ima pojedinaca koji na (uopsteno) pitanje kakav je neki procesor automatski daju odgovor `toliko i toliko je dobar za igre`.

A kada neko pita za render npr (oni opet automatski) pocnu da se frljaju sa nekim i7-icama zakljucujuci da je ovo Amerika i da zainteresovani ima preskupi legalni software i da od jednog poslica moze da kupi punu garazu hiljadujezgralnih i18-ica.

Sto se apple-a tice, rasprostranjem je u audio produkciji, verovatno zbog prestiza i nekakvog kulta stabilnosti i profesionalnog imidza i protools softwera, za 3d render se retko koristi jer nije isplativ gledajuci brzinu za ulozen novac, a za profesionalce je to najbitnije, sto bi kupio jedan mac kad za iste pare moze da napravi farmicu sa istim procesorima.

Tako da se slazem sa cicijom u komentaru da ovaj cpu ne da nije los za igrice nego je overkill ali se ne slazem da se na kompovima u Srbiji samo igraju igrice.

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat Re: 04.01.2011. 18:55 #279358

broj poruka: 3519
Dual core dovoljan za render i igre? Nešto si se debelo zeznuo. Ubrzanje koje quad i hexa procesori imaju u odnosu na dual prilikom rendera je ogromno! Ima na forumu dosta ljudi koji koriste aplikacije vezane za render i obradu video materijala. A što se tiče igara razlike nisu tako ogromne, ali će biti s vremenom. Razlika između athlon II i phenom II je uočljiva u igrama(nije preterano velika, ali postoji).

Crosshair IV Formula/X6 1055T & Prolimatech Super Mega & push/pull/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T & CFT-600-14CS

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270

Southwind ... 04.01.2011. 21:21 #279395

broj poruka: 260
Jeste primetili da nam se s vremena na vreme javi neki gospodin da nas nauci (ili nam objasni) par stvari.

Ako ne gresim Daum se bavi 3D modelingom, a Bax postprodukcijom i obojica koriste Intel.
A imgnMOD imaju iMac.

Jesam pogodio nesto, a?

Lizanje kvaka je na drugim planetama zabranjeno.

quna ... 04.01.2011. 22:00 #279419

broj poruka: 1637
I ja se bavim, tacnije jos uvek ucim mada tu nema kraja, 3d modelingom (Softimage), ustvari vise se zanimam za lighting, render i shading (mentalray) u zadnje vreme i simulacijom fluida (realflow) i koristim intel, sto ne znaci da isto nisam mogao da radim na athlon-u x2 pa cak i athlon-u xp 1800+ uz odredjeno planiranje i optimizaciju.

Igra ili secka ili ne, ako u narednih godinu dana igre nece gusiti phenomII 955 na pr, ne vidim zasto bi se sada komentarisao 975 za igre, danas...

Pri renderu xxxxxx frejmova svaka sekunda po frejmu znaci, mada ozbiljnije stvari u normalnom vremenskom periodu i nije zahvalno renderovati na jednoj masina pa bila ona najbrza trenutno,a za single frejm nije toliko ni bitno svaki moderni cpu ce zavrsiti nakon nocne dremke svaku scenu koju je smrtnik napravio. Brzina najvise dolazi do izrazaja u probnim renderima.

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs