Nikola strikes again.Karta na naponu od samo 1.08v na 1016 Mhz za GPU. Kako su dobri ovi GTX 570 pa ovo je brutalno. Karta je referentna.Stock cooler.Sve je fabricki. Koji potencijal OC-a imaju neverovatno.Ovo bi trebalo da ide za svaki dan jedno 900 Mhz laganice.
Videcemo da li je do primerka.I ja treba jedan da probam. Sad hvata bodove za hwbot.Zato radi sa starim markovima. A zamisli kad karta ide na vazduh na ovim klokovima koliko ce da je pogura na LN2! Ovo razbija kako radi!
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
inace samo da se ubacim u temu... sad sam kontaktirao emmi i kazu da vrlo uskoro (negde sam procitao petak) stizu nove kolicine MSI kartica, ali u jako ogranicenom broju i primaju rezervacije unapred. Cena karte je 33999 dinara. Bacili me na muke, sad ne znam sta da radim.. u ovom slucaju mozda je i bolje sacekati posle nove god pa videti ponudu nereferentnih karti.. sta vi mislite ?
on topic: ova Nidzina je bas ubojita :D da li vecina karata ide na 900mhz 24/7?
4.4 Ghz.Nije to neki klok koliko moze da ide .. Nidzo ganja hwbot rezultate.. A recimo ja te krajnje rzultate i ne gledam.Vantage gledam samo GPU score,Unigine krajnji,to je samo za grafiku itd.. @repsi Ne mogu bas 100% da ti tvrdim da idu ali Fermi ima dosta potencijala sto se i vidi. Velika verovatnoca da moze takav klok da se izvuce za 24/7 !
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
samo što smo mi očekivali previše i verovatno je AMD kenjao više nego što treba u najavama, pa smo se svi popalili. A sada smo razočarani i karte su kao SHIT, a ne fali im ništa oslim loposvkih cena kod nas. Kad/ako se to sredi, sve će biti super. Trenutno stanje je verovatno maksimum i jednih i drugih u 40nm, tako da ne treba ni veličati jedne, ni kuditi druge. Prvi čipovi u 28nm će verovatno pokazati ko ima `superiorniju arhitekturu`.
@Dusane Isprati malo cene u svetu tj evropi.Ni malo se ne razlikuju nego kod nas. Stavka 2. Ocekivali smo vise naravno ali je i sam AMD po vec znanom receptu `Obecanja Kule i gradove` popalio narod a posle izbacio nesto sto blage veze nema sa tim sto su najavili tj usrao motku! Stavka3. 20% ubrzanja u odnosu na Cypress ne da je malo nego se moze slobodno nazvati prevarom. Svako ke j upuceniji nece prelaziti na ove serije.Ili ce ostati na Cypress-u ili ce kupiti nVidia-u. Stavka 4. Krenuli su sa losom karmom i to ce ih pratiti kao i Fermi-ja kad se pojavio. Ne ocekujem uopste neku prodaju ovih kartica pored svega za onu sramotu smirglanja konektora za napajanje,da ne pominjem trotlovanje karte tokom gaming-a..Citajte malo na netu,ima zanimljivih informacija.. Stavka 5. Mnogi su isto pricali i za Cayman-a,sad vidim pominje se i Antiles kao spasitelj sve dok ne dodje GTX595 pa prica opet iznova krece.. Ajde da vidimo i taj 28nm stim sto Kepler za nVidia-u ide za 28nm a u najavi,po onom slajdu treba da bude 4x brzi od Fermi. Taj 28nm ce tek biti zanimljiv i naravno videcemo ko ima superiorniju arhitekturu mada se to oduvak znalo a primer i dan danas dokazuje.. No znas kako se kaze..Zivi bili pa videli.. :)
Što je babi milo to se babi i snilo! Od vazda `iskusnih informacija` i `nepobitnih zaključaka`, šta je istina? Prvo, o karakteristikama Kajmaka, najviše je flejmovala i preterivala `mala grupa` sa berze, i oni su i sada najaktivniji. Ja sam tada već rekao šta će biti: tih par, MSNoliko povezanih user-a, naklapalo je ŠTA bi po njima morao Kajmak da bude - naravno, kao i većina ostalog što pišu, bez ikakvih utemeljenih znanja, činjenica, poznavanja materije - totalno amaterski i neznalački šta bi po njima Kajmak trebao da isporuči - inače je kaput. Neće ga kao, oni onda ni kupiti... Razlog zašto su ovo radili, odmah je bio jasan: delom zbog straha (a koliki je taj strah bio, i mene je iznenadilo kada sam video smešne reakcije kada je sfinkter popustio) da će tako i biti, da se opravdaju da su to oni i očekivali, pa, nikom ništa, zna se to i slične zaštite integriteta web ličnosti, a druga je - da se pretera koliko god se može, pa kad se, naravno, pokaže da Kajmak ne može da isporuči koliko tih par tendencioznih usera naruči, onda da se ceo Kajmak proglasi kao fail i slično, da se neobuzdano i neozbiljno flejmuje, troluje i spamuje. Upravo se to dogodilo. Kome treba, mogu mu iščupati moj post odavde sa berze... Likovi koji se non-stop samoproglašavaju i samokrunišu postavljajući se iznad drugih, eventualno, ponekad jedan drugog počaste sa titulom, a bogami, ne nedosataje im ni iznenadno pojavljenih user-a istomišljenika, koji nastavljaju konverzaciju i svađu gde su ovi prvi stali - dakle baš ti koji se proglašavaju znalcima tematike o grafičkim karticama... pa čak prisvajaju titulu `nepristrasan` i `objektivan` - bez srama prosipaju sledeće: bez obzira što su AMD-ATI, predstavili politiku najbrže 2×GPU kartice a ne najbržeg single GPU proizvoda, još od pre tri generacije kartica (tačnije od 3870×2) malom, blesavom i malicioznom zamenom teza, tih par user-a, postavilo je `svoje` ciljeve Kajmaka.... da bude najbrži single GPU na tržištu. To se nije (piš, zamalo!) dogodilo, i, u smešnim i nadasve nekontrolisanim izlivima potiskivanih emocija funboysića koji kada su shvatili koliko im je AMD prišao i sa single GPU a kamoli sa duplim, neosnovano su smešno i bolesno raskokodakali o nekim fail-ovima, izneverenim očekivanjima... služeći se smešnim početnim i llažnim cenama i uvek lažno i netačno predstavljenim i upoređivanim stvarima. U stvari, kredibilitet i obraz im je davno izgubljen u malim, smišljenim podvalicama i natezanjima, da im ja nikako više ne verujem ni kada pogode istinu. Za to je svak kriv za sebe, pogotovo oni koji su ismejani i na drugim mestima...... to be continued....
... Šta je surova istina? od 26. novembra 2009. godine, amd ima najbržu (dual) karticu na tržištu. Nvidija to ni nakon svog vremena provedenog u očajničkim pokušajima, nije prestigla. Nije stajala kao firma, već je stvarno izbacivala proizvode. Kašnjenje nvidije nije 6 meseci. To je jako ulepšana bajka ali samo za budale. Da je tako 595 bi se pojavio negde u junu-julu ove godine. Ako se pojavi sledeće, biće dobro, ali, laž je laž i nikako se drugačije ne može nazvat kada je neko forsira. Pa čak i hiljadu puta, opet je laž, samo smešna. Dalje, činjenica o 20% ubrzanja na istom proizvodnom procesu, jednaka je ubrzanju napokon ispravnog Fermija nad dosadašnjim termo-felerima. Samo, kroz smešne kriterijume i stanovišta funnyboya, kod jednih je to prevara a kod drugih dostignuće. Kad se neko sa obrazom ispali ovako, onda ili se izvini ili ispari ili bar promeni nick... 6950 kao naslednik 5850 i 6970 kao naslednik 5870 - su unapređenje i, ipak nešto novo i drugačije. Nisu popravka nespretnih, nedovršenih i na silu boga skljaštrenih proizvoda koji su se zbog tržišta morali pojaviti kad im vreme nije... koliko poboljšanje donose - svak normalan može da vidi bez da mu JA ili neki mudroser, tumači šta treba da vidi. Svako ko je upućen, dobro će se nasmejati znanju pojedinaca sa ovog foruma, a zatim u se i u svoje kjluse - odabraće šta mu treba ne gledajući zeleno/crveno već, znamo svi zdravi šta. Pogotovo kada pogleda u svoj džep.
Inače, prozivanje drugih za to što je ovaj forum dotakao dno, postalo je redovno. Vređanje, iživljavanje i dečije orkestriranje što živih što virtuelnih botova, uz flejmovanje, laganje i krivotvorenje, pa onda mirenje i ulizivanje, izvinjavanje ili slično - također su postali redovni. Zato što moderatora ili nema ili spavaju ili se slažu sa ovim. Bolestan način komuniciranja se ne sankcioniše - a pod tim mislim da se tačno određeni user, napadne kao ličnost, da se vređa njegovo dostojanstvo preko svake mere, ili da se sopstvene osobine neosnovano uzdižu na takav način da je jasno da se onom drugom govori da je budala, neznalica, da miriše na mleko po svim pitanjima i slično. Na ovo ukazujem - kao redovni put razvoja sukoba `mišljenja`. to be continued....
Forum jeste za sukob mišljenja, ali, mentalno zdravih i emocionalno i moralno bar prosečnih ljudi. Ako nešto od ovoga nekome nedostaje onda ispada da ako misle da se sa malo ili malo više laži, nameštenih i fotošopiranih home-made reviewa, poređenja gde bez svedoka i kontrolisanih uslova poredite Ayrtona i Michaela, ali jedan je u kamionu a drugi u formuli... može bilo šta postovati i potezati kao argument, svađe radi, onda to jednostavno, nije u redu. Da je samo forum, pa da se prepucavamo o boljem fudbalskom klubu, o lepšoj ribi, o... tako nekim stvarima oko kojih svi imaju mišljenje i niko nije u krivu, pa hajde, ali, OVDE SE OTVORENO usmeravaju ljudi da nešto kupe ili ne kupe, za PRAVE PARE, a na osnovu šarenih laža. To je već maliciozno. Ja uživam da se zezam na tu temu, malo manje kada me zezaju, ali iskreno kada me neko namesti ili se provalim nesvesno, ali, ali, ali... pomisao da će neko pući popriličnu sumu novca zbog moje šale ili nečije patologije - svesne ili smišljene, ne veseli me ni najmanje. Odnosno, očekujem bananu i za sebe ali i za druge koji tako zastrane. Zbog toga što toga izvesno, nema i neće biti na ovom forumu, postali smo stacionar za sve paćenike sa drug(og)ih IT foruma u Serbistanu - tamo ih banuju kad god slažu, kad god dele epitete pavijana, dvorske lude, budala i slično tačno određenim userima, kad god se služe prljavim trikovima i svemu što je ispod časti, a štaviše, ničim izazvani, stradamo kada takvi useri dođu isfrustrirani sa drugog foruma i ovde se iskale ili naruše nepisanu etiku, red i slično.. Svedoci smo - oni koji su tu na forumu davno pre prozvane male grupe, da je ta i slične grupe koje su dolazile i odlazile sa ovog foruma, rasterala neke, meni drage, a svakako mnogima više korisne no meni - power usere ovog foruma. Koji opet, nemaju više prava nego li bilo koji noobie sa jednim ili dva posta, pa možda i nemam prava da to pominjem. So, kolega DmasteRNo1, shvatam tvoj post iako nije namenje meni a i ti shvataš verovatno moj. Svako drugi ko se osetio prozvan, neka zna da se nikome drugome osim dmasteru nisam obratio. Pričam više sam sa sobom jer sam sebe u najvećem broju slučajeva, slušam ili čitam do kraja. Za ostale ja mislim da nema svrhe.
Razumeli smo se, tako da dalje nema šta da se priča.
@SkyFire
Daj kupi nekog Fermija već jednom, i prestani da smaraš više. Svima je već jasno da je karta dobra. I šta imaš od priče, kad je ne poseduješ (ili GTX580). Da sam na tvom mestu, ja to sebi ne bih dozvolio.
Eh sad smaram..Pa ovo je med i mleko sta ste vi radili proteklih godinu i pol dana :D Ja tek pocinjem,tj tek sam se zagrejao .) Nego plasiranje realnih informacija ne znam kome skodi?Ako se tebi ne svidja nemoj gledati,citati,kako god..Ako ti se svidja ucestvuj. Fermi..Pa doci ce i on na red.Imam za sad precih poslova..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.