Moze se primetiti da kao ISngle resenja 6970 je identican u 1920x1200 sa 8xAA kao GTX570 dok je u CF jako blizu GTX580 SLI ! ___________________________________ AMD Radeon HD 6870 OC 3DMark 11 Score: http://3dmark.com/3dm11/18142
Te kartice daj Boze da ce iko i da kupuje koja je sramota nastupila na scenu! Toliko mana,totalni promasaj!Porediti to sa GTX5xx je krajnje smesno. Samo ce Fanboy-evi da guraju pricu kako ovo valja i vredi.
Ali ono smirglanje konektora za napajanje je bilo vrh. Shame..shame..Epic Fail.
pazi sa novijim naslovima skaliranje skace tj DX11 skaliranje 98-100% sto nije uopste naivno, kao single bih je zaobisao ali CF razbija, samo 3-4 frejma iza 480sli, nadam se da ce kroz drajver popraviti igre dx 9 i 10, a za mis edisn bi im se mame malo *******, stvarno bruka i sramota (ako ije neko namerno uradio jer nisam citao clanak vec samo video slike)
zakljucak: I have to admit I was a little surprised by the excellent performance scaling we see on the R6950. Where the single card is a little so-so to position, we can surely recommend going the CrossfireX route. Granted, two cards will set you back a chunk load of money at roughly 550 EUR, but the performance gained here is truly amazing.
Koga briga za konektore, i nije predvidejno da neko rasklapa kartu tako da koga realno zabole ako karta radi... Taj konektor se ne vidi jer tu naleze kuler tako da ne vidim kakva to strahota u pitanju....
I da nije to nista rucno radjeno, eno na PCAxe su ljudi testirali i zaista jeste cosak takav ali izgleda fabricki zaobljeno a ne onako.
:: Te kartice daj Boze da ce iko i da kupuje koja je sramota nastupila na scenu :: Toliko mana,totalni promasaj!Porediti to sa GTX5xx je krajnje smesno :: Samo ce Fanboy-evi da guraju pricu kako ovo valja i vredi :: :: Ali ono smirglanje konektora za napajanje je bilo vrh :: Shame..shame..Epic Fail :: :: Jedino da pocnu da ih dele za dzaba. :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Skaliranje jeste poboljsano nema govora da nije.Za sad to im je jedini adut koji ima dobru osobinu Cayman produkta. SLI za GTX5xx seriju nije uopste optimizovan.I GTX570 i GTX580 rade dosta lose.. GTX580 skalira od 50-60%,jako retko 70% i te mozda u jednoj ili dve igre. GTX460 ima skaliranje konstano preko 80%!Znaci SLI za sad ne radi u punom potencijalu i to treba da se optimizuje!
Sto se tice Mis Edisn,cela serija 69xx je izgrickana.Zbog cega problem tek treba da se utvrdi..Ali definitivno su ukakili sa ovom serijom po svemu.. Inace ta karta je kod nas skoro 300 eur.GTX570 kosta toliko koji je dosta jaci od nje tj u rangu sa 6970 a evo test gde dokazuje da je brzi i od nje da ne pominjem koliko je kompletniji i kvalitetniji proizvod! Kada nastupi optimizacija SLI-a a hoce kroz drivere vise nema ni jednog aduta za polemiku oko ovih 69xx karti. Barts se i pokazao koliko toliko dobro..Cayman totalni promasaj..
Nek narod zna na cemu je kada treba da pristupi kupovini a ne da bude obmanjen lazima kako je nesto extra,kako to radi besprekorno. Tu smo da pomognemo a ne da lazemo zarad fanboy-izma!
6950=GTX570=Ista Cena 6970=GTX570=Iste Performanse
Aj da vidimo kad se uveze vise modela svih tih karti i GTX570 kakve ce biti cene.
Ako odnos bude takav da 6950 stvarnoi kosta malo manje od GTX570 ili isto, a 6970 osetno vise onda tvoj zakljuck stoji.
Odnos cena je ovakav u svetu:
6970 - 370$ GTX570 - 350$ 6950 - 300$
Malo me cude ove visoke cene kod nas, jer 6850 i 6870 stvarno kostaju kao i svuda po evropi cak i manje. ___________________________________ AMD Radeon HD 6870 OC 3DMark 11 Score: http://3dmark.com/3dm11/18142
480/5970 ista cena a losije performanse, znam da je u pitanju dual karta ali i najjace sto su iz te serije imali, sad je dosta drugacije jer je 5970 zadrzala cenu, videcemo sta ce vreme i drajveri doneti za 6*** i 5**
:: Meni je prosto zao HD 6950, s` obzirom da nema sta da trazi pored GTX 570. Nebo i zemlja su ove karte :: :: CPU-Z Validator :http://spedr.com/5pun :: ::
Zemlja zove Mars,Zemlja zove MARS.. Kao sto znamo zivimo u paradajz drziva kodnog imena Srbija.Tako smo naucili u skoli. Posto je standard takav kakav jeste a trziste takvo kakvo jeste jedino i jedino sto nam je bitno je ono sto se desava u nasoj zemlji!SRBIJA!
Cene su nerealno velike za nekvalitetan produkt kao sto je Cayman.Oni su sa tom arhitekturom nesto debelo zajebali a karte zacenili!
Opet ponavljam. GTX570=300 Eur ATI6950=290 Eur
GTX570=300 Eur ATI6970=380 Eur
Performanse: GTX570 Equal sa ATI 6970 ATI 6950 ispod svakog nivoa.Od 3-7% brza od 6870!
A i tecene u dolarima.Isti odnos kao i ovde. GTX570 fakticki i nesto malo brzi ili ti jednak sve jedno sa ATI 6970 a jeftiniji.. Smehotres..Skarabudzene karte za cenu jednog Mercedesa..No-no!
ma grafikon je za sss da vidi gde je pozicionirana 6950 koju on poredi sa 570, a nije namenjena, inace kao sto i malopre rekoh ista situacija kao sa prethodnom generacijom samo uloge zamenjene, 480 je napadao 5870 od koje i jeste bio jaci u startu ne nesto posebno ali je izuo sa cenom, price of 480 je bio = 5970, e sad ako ovo odgovara AMDu da se segaci sa cenama, meni ni u dzep ni iz njega, ja nesto ne bih imao balls za to, a oni kako hoce
PS nemoj da prepisujes od Abnera za tomao republic :D
Jel treba da se uopste porede GTX5xx sa 69xx?! Ako nekome nije jasno objasnicu mu! AMD ATI PRODAJE MAGLU!
Nazvati nesto novom serijom na ovakav nacin je suludo! Pocev od Barts-a koji je do maximuma tuniran,chip koji je prenapregnut zarad postizanja performansi u klasi GTX460/GTX470 i opet ne toliko uspesno.. Istina je da je chip lepo tweakovan pa da ima i dobre karakteristike..Ok.Barts stoji.Ali opet dodje kao refresh!
Cayman-NOVA ARHITEKTURA,drugaciji chip svega 20% poboljsanja u odnosu na Cypress!Da li vi shvatate o cemu se ovde radi?Jel neko uopste mucnuo glavom? Ovo nazivati novom serijom je sramota!Uprkos svemu sto sa novom arhitekturom nisu uspeli da odgovore na Fermi koji je po svemu ostao Fermi!nvIida nema novu arhitekturu!
nVidia sve sto je uradila jeste da je savladala 40nm i lepo tweakovala chip i to sve leopo upakovala kao kopletan proizvod dobivsi jos bolje performanse za 20% Ej bre.Oni iz stare arhitekture izvlace bolje performanse a ATI iz nove dobija losije!Kakva je ovo sprdnja?!
Cayman rezime: 20% bolje performanse u odnosu na Cypress Chip koji navodno manje trosi ali zato disipira vise u odnosu na potrosnju. Greje se vise i od GTX570 i od GTX580 Nebi me cudilo da izadje test da su neki chip nabacili na kartu i da prikriju stvarnu potrosnju.Sve u svemu onaj Power Tune objasnjava koliko karta zaista trosi i kako se ponasa! Krajnje SRAMOTA jeste smirglanje power konektora i podvaljivanje kupcima. Ko ce da kupi okrnjenu kartu?Koja je to neozbiljnost ?Kakav oni kvalitet,NIVO zastupaju?!SRAMOTA!Tako kartice da prodaju je zalosno! Chip koji i dalje ne moze da savlada dobro AA i AF filtere pri visokim rezolucijama nego se prosto ukaki! Tesselacija,koliko vidim i dalje je ispod GTX480! I na kraju cena koja je za ovako skarabudzen produkt veca od nVidia-e! Ko je ovde lud?!O cemu mi pricamo.Ovo bre nije vredno ni pomena!Ljud uozbiljite se.Ovo je surova realnost.
Sto se nerviras covece? Koliko ja znam ova arhitektura caymana je trebala da bude u 28nm al su je zbudzili za 40nm i eto imaju problema kao sto je nvidia imala problem sa prvim fermijem, ni za jedne ni za druge ne moze uvek sve da ide glatko i uvek ima uspona i padova kad se pokusava napraviti nesto novo. Verujem da ce se ce cene regulisati i sve ce biti ok.
Barts se ne takmici sa GTX470 nego sa GTX460 768MB i 1GB, i to veoma uspesno. Tak oda nsita ne stoji sto si rekao, i tak oantegnut je meni prosao 3DMArk Vantage na 1080Mhz za GPU. Znaci nsita ne stoji u vezi Barts-a nemas nikakve argumente. A ako pogledas cene nije to nikakav refresh jer i nije brzi od Cypress-a tu si se nesto zbunio. Barts je ciljao na GTX460 i zadatak je itekako ispunjen, karta ima i manju potrosnju da ne zaboravimo.
:: Jel treba da se uopste porede GTX5xx sa 69xx? :: Ako nekome nije jasno objasnicu mu :: AMD ATI PRODAJE MAGLU! :: :: Nazvati nesto novom serijom na ovakav nacin je suludo :: Pocev od Barts-a koji je do maximuma tuniran,chip koji je prenapregnut zarad postizanja performansi u klasi GTX460/GTX470 i opet ne toliko uspesno. :: Istina je da je chip lepo tweakovan pa da ima i dobre karakteristike..Ok.Barts stoji.Ali opet dodje kao refresh :: :: Cayman-NOVA ARHITEKTURA,drugaciji chip svega 20% poboljsanja u odnosu na Cypress!Da li vi shvatate o cemu se ovde radi?Jel neko uopste mucnuo glavom :: Ovo nazivati novom serijom je sramota!Uprkos svemu sto sa novom arhitekturom nisu uspeli da odgovore na Fermi koji je po svemu ostao Fermi!nvIida nema novu arhitekturu :: :: nVidia sve sto je uradila jeste da je savladala 40nm i lepo tweakovala chip i to sve leopo upakovala kao kopletan proizvod dobivsi jos bolje performanse za 20 :: Ej bre.Oni iz stare arhitekture izvlace bolje performanse a ATI iz nove dobija losije!Kakva je ovo sprdnja? :: :: Cayman rezime :: 20% bolje performanse u odnosu na Cypres :: Chip koji navodno manje trosi ali zato disipira vise u odnosu na potrosnju :: Greje se vise i od GTX570 i od GTX58 :: Nebi me cudilo da izadje test da su neki chip nabacili na kartu i da prikriju stvarnu potrosnju.Sve u svemu onaj Power Tune objasnjava koliko karta zaista trosi i kako se ponasa :: Krajnje SRAMOTA jeste smirglanje power konektora i podvaljivanje kupcima :: Ko ce da kupi okrnjenu kartu?Koja je to neozbiljnost ?Kakav oni kvalitet,NIVO zastupaju?!SRAMOTA!Tako kartice da prodaju je zalosno :: Chip koji i dalje ne moze da savlada dobro AA i AF filtere pri visokim rezolucijama nego se prosto ukaki :: Tesselacija,koliko vidim i dalje je ispod GTX480 :: I na kraju cena koja je za ovako skarabudzen produkt visa od nVidia-e :: Ko je ovde lud?!O cemu mi pricamo.Ovo bre nije vredno ni pomena!Ljud uozbiljite se.Ovo je surova realnost. :: :: :: Prst na celo!AMD prodaje MAGLU! :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Ma kakvo nerviranje..Samo malo da se pojasne cinjnice.Nista vise.Istina je bitna. Kad krenes od svega sto sam nabrojao to je katastrofa. nVidia jeste imala problem sa nm procesom ali samo sa tim.Oni imaju problem sa arhitekturom ako uopste imaju,jer po svemu sudeci to je sto je od te nove arhitekture,znaci promasaj!
Napredak je ono sto su uradili sa serijom 5xxx.Kada sam probao kartu i dobio skoro 80% ubrzsanja u odnosu na 4870.5870 karta koja je davali performanse u to vreme za respekt,koja me je prijatno iznenadila i dan danas radi sasvim dovoljno za sve potrebe!
Bre ovo je tesko djubre!Zasto ne reci istinu?
@Medo Rekao sam za Barts manje vise..Ok je.Odgovor je za GTX460 ali je 6850 pored tweakovanja i dalje slabiji. 6870 koju imas je extremno nategnut a to se vidi kada OC-ujes kartu bez votmodovanja pa i sa voltmodovanjem koliko izvuces a koliko gtx460?O tome ti pricam.Nategli su chip do krajnjih granica.Svakako niko ne spori da su karte ok.
5970 - gtx 580 razlika 27 % u korist 5970 gtx580-6970 razlika 9 % u korist gtx 580 6970-gtx 570 razlika 6 % u korist 6970 6970- 5870 razlika 15 % u korist 6970 6950-5870 razlika 3 % u korist 6950 (30 W manji tdp kod 6950)
Vidi se da je Sky dobro analizirao novu Ati seriju,mene buni ova mala razlika izmedju 6950 i 5870 pretpostavljam da ce driveri doneti poboljsanja u tom smislu jer je 69xx serija totalno drugacija arhiktetura od 68xx i 58xx. i programeri se suocavaju sa necim totalno novim.
Medjutim vidi se na 8xAA testing u igricama pri vecim rezolucijama 2500x 1600 6950 odradjuje to a 5870 jednostavno ne moze (fail) i dakle razlika postoji u AA . (vidi se u igrici F1 2010 DX 11) cak 5970 ne moze da prodje to.
Pa da ok su karte Barts, za Cayman si manje vise u pravu, jer gejmeri gledaju veci FPS, a oni su samo teselaciju popravili a fps nista drasticno vredno prelaska, a jos cene u svetu su manje vise ok, jedino bi trebale 6970 i GTX570 isto da kostaju ali kod nas preterano. ___________________________________ AMD Radeon HD 6870 OC 3DMark 11 Score: http://3dmark.com/3dm11/18142
:: Ma kakvo nerviranje..Samo malo da se pojasne cinjnice.Nista vise.Istina je bitna :: Kad krenes od svega sto sam nabrojao to je katastrofa :: nVidia jeste imala problem sa nm procesom ali samo sa tim.Oni imaju problem sa arhitekturom ako uopste imaju,jer po svemu sudeci to je sto je od te nove arhitekture,znaci promasaj :: :: Napredak je ono sto su uradili sa serijom 5xxx.Kada sam probao kartu i dobio skoro 80% ubrzsanja u odnosu na 4870.5870 karta koja je davali performanse u to vreme za respekt,koja me je prijatno iznenadila i dan danas radi sasvim dovoljno za sve potrebe :: :: :: Bre ovo je tesko djubre!Zasto ne reci istinu :: :: @Med :: Rekao sam za Barts manje vise..Ok je.Odgovor je za GTX460 ali je 6850 pored tweakovanja i dalje slabiji :: 6870 koju imas je extremno nategnut a to se vidi kada OC-ujes kartu bez votmodovanja pa i sa voltmodovanjem koliko izvuces a koliko gtx460?O tome ti pricam.Nategli su chip do krajnjih granica.Svakako niko ne spori da su karte ok :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
6950 za 250 evra je odlicna kupovina, ne vidim da bilo koji proizvodjac ima bolju ponudu za te novce. Isto vazi i za 6970 koji kosta 320 evra.
Performanse bi bile bolje da je zaziveo sitniji proizvodni proces, ali nije pa se opet bore cenom i mislim da su karte sa ovim cenama dobro pozicionirane.
Kada smo svi tvrdilii kako su Fermiji skupi kod nas, dotični je na sav glas trubio kako su cene u svetu povoljnije i da na to treba gledati. A sada su mu jedino važne cene kod nas, zato što su Kajmaci kod naših `poštenih` prodavaca skuplji nego u belom svetu. Dakle, dokle više ta dvoličnost?
Da al tolko ne kostaju vec dosta vise. Sa tim cenam da ove karte su odlicne
:: 6950 za 250 evra je odlicna kupovina, ne vidim da bilo koji proizvodjac ima bolju ponudu za te novce :: Isto vazi i za 6970 koji kosta 320 evra :: :: Performanse bi bile bolje da je zaziveo sitniji proizvodni proces, ali nije pa se opet bore cenom i mislim da su karte sa ovim cenama dobro pozicionirane :: ::
:: :: na XE.com, 317.00 CHF = 248.189 EUR, 410.00 CHF = 320.981 EUR, i na sve ovo treba dodati 5 evra za isporuku :: :: Mislim da ce za par dana biti i par evra nize :: Na Caseking.de je desetak evra skuplje.
Skaliranje Cross-a sa Cayman-om je mora se priznati odlično.
Sa druge strane kada su kartice jedna do druge ima velikih problema sa hlađenjem a samim tim i zvukom. Pominju se temperature od 100 stepeni i nepodnošljivi zvuk ala GTX480.
Kao i uvek evo i linka koji o tome govori inače sa testa na kome su 6900 prošle dosta dobro. Testirano u realnoj igri a ne u Furmark-u.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.