Imam konfiguraciju sa sledecim komponentama: Maticna Asus M4A79 Deluxe Procesor AMD Phenom II X4 965BE Graficka Gigabyte HD6870 RAM Kingston HyperX DDR2 1066Mhz BE Monitor ViewSonic VX2433WM Posto sam skoro kupio navedenu grafiku a na forumu sam pogledao testove i pordjenje grafickih karti HD6950 i HD6870 resih da moju testiram u 3DMark06. Dobio sam sledece rezultate: Na default podesavanjima pri rezoluciji 1920X1080 17908 SM 2.0 7004 SM 3.0 8349 CPU Score 5195 Sa ukljucenim AA i AF 14795 SM 2.0 6146 SM 3.0 5996 CPU Score 5178 Jos da napomenem da imam OS Windows XP 64 Sada se pitam da li su ovo OK rezultati, da li moze bolje i koliko ima veze OS i komponente posto mi se tu nesto Ne slaze kada pogledam rezultate sa foruma. Hvala u napred.
to crni ti, skini 3DMArk11, sve ostlao je vec prevazidjeno ne pokazuje nikakvo realno stanje, moze da prodje i Vantage mada i on zastareva realno vec, 11-ica je najbolja.
I instaliraj Windows 7 koji bre XP u 2010. godini ?
Mislim vidim da je gaming masina, W7 je must have inace nema smisla sto si uopste kupio tu masinu. ___________________________________ AMD Radeon HD 6870 OC 3DMark 11 Score: http://3dmark.com/3dm11/18142
Sve je na def. nista nisam dirao. Neki dan sam postavio temu u rubrici za overclocking medjutim dobio sam odgovore da `naranim svinje i nista da ne diram`. Ja do duse nemam bas puno iskustva u kloku ali znam da podignem procesor bez dizanja napona kao i RAM. Sto se tice grafike malo sam se igrao sa ATI overdrive. Ne znam da li za grafiku treba nesto dirati u BIOS-u
Ako stvarno neznas nista sto se tice OC-a onda ne diraj :) ,a GPU mozes lako da OC preko MSI afterburnera pogledaj na nekom forumu ukratko kako se radi nije tesko uopste .pozz :)
PS: Nadji nekog da ti OC tog phenoma ,koja hladjenje imas ?
Kao sto rekoh imam nesto malo iskustva. Dizao sam procesore na nekoliko masina kao i RAM i uglavnom je sve bilo OK. Sa naponima se nisam igrao i ako sam uvek imao dosta dobra i jaka napajanja. Trenutno u ovoj masini imam LC Power Prophecy 750W. Sto se tice hladjenja za CPU imam ono sto ide sa njim.
:: Sve je na def. nista nisam dirao. Neki dan sam postavio temu u rubrici za overclocking medjutim dobio sam odgovore da `naranim svinje i nista da ne diram`. Ja do duse nemam bas puno iskustva u kloku ali znam da podignem procesor bez dizanja napona kao i RAM. Sto se tice grafike malo sam se igrao sa ATI overdrive. Ne znam da li za grafiku treba nesto dirati u BIOS- :: :: . :: jooj al se ismejah sa ovim hranjenjem svinja.Ajooj.Pet puta citam i smejem se a sestra me gleda dal sam poludeo.Joj kralju :))) nemoj dizati napon sa tim kulerom,idi na fsb kolko moze,spusti malo ram nznm na kolko ti radi i ploca podrzava!?
U medjuvremenu sam digao CPU na 3,9 Giga, RAM na 667 Mhz i samo sam voltazu RAM-a podigao na 2,2V posto je na toliko deklarisana. Sve radi bez problema. Ne znam sta bi moglo jos da se uradi.
3.9Ghz bez dizanja napona ? :S jel si ram spustio na 667 ako si spustao a nisi trebao nisi mora da diras napon za ram. Testiraj stabilnost sa Linxom,Prime95
igre i software koji ljudi koriste za rad i nista drugo...
Koji crni markovi, ovaj 3dmar 11 je tesko smece...
:: to crni ti, skini 3DMArk11, sve ostlao je vec prevazidjeno ne pokazuje nikakvo realno stanje, moze da prodje i Vantage mada i on zastareva realno vec, 11-ica je najbolja :: :: I instaliraj Windows 7 koji bre XP u 2010. godini :: :: Mislim vidim da je gaming masina, W7 je must have inace nema smisla sto si uopste kupio tu masinu :: __________________________________ :: AMD Radeon HD 6870 OC 3DMark 11 Score :: http://3dmark.com/3dm11/1814 :: ::
To oko OC ne treba ako sve radi ok sto bih pregrevao CPU, MEM., Plocu za dzabe ako mu se igre vrte na max sve bez problema zasto bi overclocovo nesto.Svaki OC skracuje radni vek komponentama + jos ako nesto crkne a bilo je OC nece vaziti garancija.
PONAVLJAM NEMA POTREBE ZA oc AKO SVE RADI KAKO TREBA DA RADI.
re: ICEsd - Ko se plasi da OC neka nedira ,a to da ce da crkne neka komponenta minimalne su sanse, povecano grejanje prouzrokuje veci napon nista vise i to ako se bas pretera a danas svaka novija ploca ima zastite itd tako da je tesko spaliti neku komponentu pogotovo ovaj Phenom 965 koji je napravljen da bi se OC-ovao. poz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.