ako ovi slajdovi nisu fake ovo uopste nije lose jer je vec dobro upeglan drajver za 4** seriju sto govori o snazi ovih karti ALI ako bude cena koju su pustili po netu mogu samo da sishu.
Pa ako je 15 posto brza u odnosu na gtx 480 onda je razlika samo 5 posto u odnosu na gtx 580. Al sad je realno veoma tesko tako ocenjivati kartice kako nove i stare istog proizvodjaca tako i razlicitih pogotovao samo sa opar igrica. Bar 20 igri pa onda da se vidi stim da bi ja ko sto puno puta reko izbacio po 2 najbolje i kod jednih i kod drugih. A da sto se cene tice ako budu stvarno toliko visoke neverujem da ce neko da ih kupuje mada sumnjam uskladice oni to sa nvidiom verovatno.
sutra izlazi karta, ili veceras cak mozda:) pa cemo videti sve. al u svakom slucaju bi me najvise zainteresovao ovaj 6950, ali cenom da bude na mestu:) kao sto su i ranije rekli iz AMD-a, da ce razlika izmedju 70 i 50 oznake biti manja u smislu performansi nego ranije, isto je to slucaj i sa 6850/70, a takodje i sa 6970/50, odlicna strategija. Morace nVidia dobro da se potrudi sa GTX560, ili GTX565, kako god vec:) Sa slajda CrossFireX skaliranje je odlicno, videcemo u praxi...
Mislim da ce ovo biti dobre karte. Dobre, u smislu pozicije na trzistu i performansi. Kao sto je vec receno, ove karte menjaju 58xx seriju, s toga ih ne treba uporedjivati sa gtx 570/580, iako ce biti tu negde. Ako AMD-ova strategija bude kao sa prethodno izbacenom 68xx serijom sto se tice cene/performansi, onda ce to direktno uticati i na pad GTX 5xx serije. A to svim potrosacima odgovara.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Chieftec Black Dragon+ CFT-600-14CS
CF skaliranje e bolje vec sa 6800 swerijom, tako da ce Antilles bt zver.
Razlika izmedju 70 i 50 nije bas mala slicna je kao i pre, 6850 i 6870 razlika u performansama je kao izmedju 5850 i 5870 otprilike taj odnos. Nekih 15% negde malo manje negde i vise.
:: Ne treba se toliko oslanjati na te AMD-ove slajdove, jer su svaki razliciti, nzm da l su fakeovi ili sta god... na ovim je malo drugacij :: :: http://www.brightsideofnews.com/news/2010/12/13/amd-radeon-hd-6970-unveiled.asp :: :: sutra izlazi karta, ili veceras cak mozda:) pa cemo videti sve :: al u svakom slucaju bi me najvise zainteresovao ovaj 6950, ali cenom da bude na mestu:) kao sto su i ranije rekli iz AMD-a, da ce razlika izmedju 70 i 50 oznake biti manja u smislu performansi nego ranije, isto je to slucaj i sa 6850/70, a takodje i sa 6970/50, odlicna strategija :: Morace nVidia dobro da se potrudi sa GTX560, ili GTX565, kako god vec: :: Sa slajda CrossFireX skaliranje je odlicno, videcemo u praxi.. :: :: Evo i o 6950: http://www.brightsideofnews.com/news/2010/12/13/amd-radeon-hd-6950-unveiled.aspx
::...Kao sto je vec receno, ove karte menjaju 58xx seriju, s toga ih ne treba uporedjivati sa gtx 570/580, iako ce biti tu negde
E ovo je već nešto. Znači 6900 je da se upoređuje samo sama sa sobom, nikako sa konkurencijom...aHAHAHAHAHA Da da, to nipošto nije najjača single čip kartica koju ``tehnološki lider` AMD trenutno može da napravi...to je nešto optimalno, gledano kroz klijent-performans balans BLA BLA...aHAHAHAHAHAHA ..............to Ružo, mešaj Ruki...
Mislim da je jednostavnije da se pomirite sa činjenicom da će sledeće godine najjaču single GPU karticu imati nVIDIA. Nekoliko procenata ali ipak najjaču. Tu se uvek i radi o nekoliko procenata. Bitno je da priča o nekoj tehnološkoj prednosti AMD potpuno pada u vodu. Pričam i pričam ali niko ne sluša...
Zapravo nije mi jasno što se toliko uzbuđujete kad nVIDIA ima konstantno najjaču single karticu još od 8800GTX-a pre pet godina.
Ništa, ja vam unapred čestitam 15. Dec. Dan Sramote.
Aa veliki su pola frejmova. Gledaj to ovako. Imaš dvojicu koji bacaju kuglu sa ramena ali ne po ravnom nego na nekoj uzbrdici. Jedan baci 9,5 a drugi 10 m. Razlika može da bude 5% u rezultatu ali ovaj drugi bi trebalo da se okozi da dostigne tu sitnu razliku. Ono što hoću da kažem je da dostići tih 5% procenata baca proizvod u potpuno drugu termalnu klasu i potpuno drugačije probleme u proizvodnji. Možda AMD ne ume, možda im se ne isplati, možda se nema vremena, možda, možda, možda. Upravo zato treba nagraditi nVIDIA-u i jasno i glsno i bez zavisti reći da imaju najbržu single GPU karticu...kraj
Da si malo mucnuo glavom, znao bi o cemu govorim, odgovor na gtx580(i eventualni nvidijin dual gpu) ce biti dvoglavi gpu, AMD(sto se videlo sa onih silnih grafikona) i ide na to da najjaca, dvoglava bude vise nego konkurent gtx580,delom sto je 5970 vec na tom mestu, a delom jer ide na to da top dual gpu karta ne ide na vecu potrosnju od 300W, dok ce nvidiji biti problem da naprave dual gpu koji ce imati TDP do 300W, a da joj ne skrljaste cipove, tj. performanse. AMD kad je rebrandirao seriju, u planu je i imao da Cayman udari na gtx 470/480, kao sto je i prethodna 68xx serija imala zadatak da udari na gtx 460 768 i 1024MB. U medjuvremenu je krenula i nvidia sa optimizacijom arhitekture, pa su onda oni napravili da 6850 bude `Class of its own`, a 6870 da udara na gtx570. http://i52.tinypic.com/34hckgl.jpg Jel` razumes? Malo marketinga, a malo i potrosnje, a malo i to sto AMD crpi max iz 256-bitne memorijske magistrale, gde je nasao odlican kompromis sa potrosnjom i performansama, pa nece da ulazi u borbu sa nvidijom tako sto bi napravio single gpu koji trosi 450W. 5970 je i dalje najbrza kartica, imao sam i prilike da je lepo proucim na mom AMD setup-u :P
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Chieftec Black Dragon+ CFT-600-14CS
:: :: ::...Kao sto je vec receno, ove karte menjaju 58xx seriju, s toga ih ne treba uporedjivati sa gtx 570/580, iako ce biti tu negde :: :: E ovo je već nešto :: Znači 6900 je da se upoređuje samo sama sa sobom, nikako sa konkurencijom...aHAHAHAHAH :: Da da, to nipošto nije najjača single čip kartica koju ``tehnološki lider` AMD trenutno može da napravi...to je nešto optimalno, gledano kroz klijent-performans balans BLA BLA...aHAHAHAHAHAH :: ..............to Ružo, mešaj Ruki.. :: :: Mislim da je jednostavnije da se pomirite sa činjenicom da će sledeće godine najjaču single GPU karticu imati nVIDIA. Nekoliko procenata ali ipak najjaču. Tu se uvek i radi o nekoliko procenata :: Bitno je da priča o nekoj tehnološkoj prednosti AMD potpuno pada u vodu :: Pričam i pričam ali niko ne sluša.. :: :: Zapravo nije mi jasno što se toliko uzbuđujete kad nVIDIA ima konstantno najjaču single karticu još od 8800GTX-a pre pet godina :: :: Ništa, ja vam unapred čestitam 15. Dec. Dan Sramote :: ::
:: :: :: Poklaste se za pola frejma :) :: :: Aa veliki su pola frejmova :: Gledaj to ovako. Imaš dvojicu koji bacaju kuglu sa ramena ali ne po ravnom nego na nekoj uzbrdici. Jedan baci 9,5 a drugi 10 m. Razlika može da bude 5% u rezultatu ali ovaj drugi bi trebalo da se okozi da dostigne tu sitnu razliku :: Ono što hoću da kažem je da dostići tih 5% procenata baca proizvod u potpuno drugu termalnu klasu i potpuno drugačije probleme u proizvodnji :: Možda AMD ne ume, možda im se ne isplati, možda se nema vremena, možda, možda, možda :: Upravo zato treba nagraditi nVIDIA-u i jasno i glsno i bez zavisti reći da imaju najbržu single GPU karticu...kra :: ::
Brate mislio sam na 6950 da će da bude class of its own, a 6970 da udara na gtx 570. Kao što govori ovaj link: http://i52.tinypic.com/34hckgl.jpg Ma ovaj Samir me iznervirao, samo spamuje, pa sam pogrešio u kucanju serije(a stavio sam link). Zanimljivo da si samo ti do sada primetio grešku, jel` to ostali ne čitaju malo duže postove? :)
Citam ti ja svasta ..Nebi bilo zanimljivo da ne svratim na berzu i malo se ne zabavim :) Trebalo bi tako da bude kako si opisao samo sto ja nemam ama bas nikakav zakljucak niti sam zelim da trcim pred rudu da tvrdim za nesto sto zaista ne znam kako se ponasa. Kada zvanicno dodju testovi onda moze polemika.. Inace Cayman moze lako da i iznenadi.Nemojte se zacuditi ako bude i brzi od GTX580 bez obzira na onu tabelu!Samo strpljenja..Cekamo svi istek NDA!
Mislim da 6970 ne može dostići 580, jer lično mislim da bi to AMD razglasio da će imatu najbrži single gpu, a ako bude brži biće i skuplji. No kao što kažeš, da sačekamo...
:: Citam ti ja svasta ..Nebi bilo zanimljivo da ne svratim na berzu i malo se ne zabavim : :: Trebalo bi tako da bude kako si opisao samo sto ja nemam ama bas nikakav zakljucak niti sam zelim da trcim pred rudu da tvrdim za nesto sto zaista ne znam kako se ponasa :: Kada zvanicno dodju testovi onda moze polemika. :: Inace Cayman moze lako da i iznenadi.Nemojte se zacuditi ako bude i brzi od GTX580 bez obzira na onu tabelu!Samo strpljenja..Cekamo svi istek NDA :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: Brate mislio sam na 6950 da će da bude class of its own, a 6970 da udara na gtx 570. Kao što govori ovaj link: http://i52.tinypic.com/34hckgl.jpg :: :: Ma ovaj Samir me iznervirao, samo spamuje, pa sam pogrešio u kucanju serije(a stavio sam link). Zanimljivo da si samo ti do sada primetio grešku, jel` to ostali ne čitaju malo duže postove? : :: :: :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Chieftec Black Dragon+ CFT-600-14CS :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270 :: :: :: :: :: @Mort :: :: :: Mislis na GTX470 :: :: :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: :: :: ::
:: Jašta, još par dana pa ćemo svi da seremo do mile volje, ovaj put po nečemu konkretnom :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: :: :: Cekamo svi istek NDA :: :: ::
Jel se to meni cini ili je vama ATI-jevcima ipak najvaznije ciji je duzi? :) Po statistici ta karta jeste brza od GTX580 ali kao kompletan proizvod ne moze da se poredi niti je ikad imala neke dobre osobine osim sirove snage..Necu da navodim mane (decije bolesti) koja ta karta ima u 90% slucajeva.Dzaba i ta sirova snaga..
Evo za Antiles ima nagovestaja da ce sve to biti ispravljeno,bolje iskoriscenje potencijala GPU-ova tj CF skaliranje (znaci da su unapredili i cf chip) ,samo jos da se utvrdi da li ima micorstutteringa,driver podrska,koliko je u tom pogledu optimizovano ..
Za sad GTX580 je u centru paznje..Najprodavanija karta u tom rangu u svetu. 5970 se vise nigde i ne pominje,proslost..
@raic
Pusti ti Mortija,ja tvrdim da si bio kulturan.Ovog puta bez greske,nigde nije bilo pominjanja one stvari :) :) :) :)
Ide sve po redu..Cayman,Antiles ,GTX295 pa tako redom..
Pa zar nije trebao 6970 da `samelje` GTX 580, a sad ispade da napada GTX 570? Sad ce normalno opet da se vade kako manje trosi :) AMD je ovo zasrao bas kao nVidia svoj high end segment u prosloj seriji.
Inace imam 5850, da ne msilite da sam neki fanboy. 5xxx serija je bila dva puta bolja nego sto sam ocekivao, ali ovo me razocaralo...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.