Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
FFox u-p-d-a-t-e 3.6.13, a Chromium browser otisao na 10.0.605...
STRANA 1 OD 1
tortojed FFox u-p-d-a-t-e 3.6.13, a Chromium browser otisao na 10.0.605... 10.12.2010. 11:53 T31654

status: user
broj poruka: 10997
Za cas cete naci linkove (ja skinuo sa Majorgeeks-a). FFox, naravno, moze i lokalno da se apdejtuje (ili automatski), kao i do sada.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Malo po malo... 10.12.2010. 12:00 #270785

broj poruka: 6645
... dođoh do zaključka: jebeš narodnjake, opera je zakon...
Mada, i onda ima vazda neke verzije što prate adobe flash plugin update... ko` i ostali.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

tortojed Kako se kod tebe pokzala glede kompatibilnosti sa Java (Sun)... 10.12.2010. 12:03 #270786

plugin-om? Ja sam prestao da koristim Operetu bas zbog nekih problema s tim u vezi (bese to ver. 6.xx, pre nekoliko godina). Secam se da sam cesto dobijao poruke tipa `java applet script error`... Bilo je i dosta bagova u e-mail klijentu (nestanu poruke, nece da se otvori inbox itd.)...
Svraljuci po Internetu ustanovio sam da se ogroman broj ljudi zali na te probleme pocev od ver. 5.xx (kad je jos bio aktuelan Netscape navigator, koji sam ja licno najradije koristio)...

Pisko Ma pisah o ovome tortillo... 10.12.2010. 12:20 #270799

broj poruka: 6645
Znaš kako, sada dobro. Imala je opera muke sa flešom, pa javom, pa sa flešom, pa sa javom, pa sa flešom. Pa sa flešom. Pa sa flešom.
FFox je imao problema sa javom, flešom, javom, flešom, plug-in-ovima, flešom, plugin-ovima, flešom....

Odavno, neko stvarno kočenje kakvog je bilo kod ffoxa kada sam prebegao od njega, skorije se nije pojavljivalo. Mislim na period od oko 2 godine, plus, navuče se čovek na speed dial i gotovo. Isto važi i za ffox, ali se nisam vratio na njega na windowsu, dok na linuxu - samo ffox koristim. Čisto da ne zastranim. Chrome mi je nešto skljaštren i ružan i gotovo. Hoću da kažem da se podjednako ponašaju browseri, bez nekih baš ekstremnih rezultata - za sada, a to je: kada iziđe nova verzija, i, kasne bete, rade brzo, super brzo i lepo, a onda polako dolazi do usporavanja i davljenja.
Jedan od razloga je moja stara teorija zavere, firma Adobe i njen monopolski položaj u diktiranju fleš plug-inova koji se UVEK pojavljuju nakon novih verzija browsera, i, UVEK ih uspori i udavi.
Drugi razlog je manje vidljiv prosečnom korisniku, a to su razni skriveni procesi i postupci špijuniranja i praćenja ponašanja na net-u. Broj takvih davitelja ne prosto neverovatan i non-stop usporava net, protok i učitavanje, a dobar deo njih, pokušava da odradi nešto na kvarnjaka čistim over-flow-om, tj. tako da cpu natera na zblesavljenje i uz to par procesa zaštite, da bi u mutnom odradio za šta je napravljen. Bez da išta instalira, ostavi trag.. jedino što vidiš to je da se malo-malo stranice sve sporije učitavaju, da se teško refreshuju i da to odjednom treba da se radi iako pre nije moralo itd. O zauzeću CPU i memare, da ne pričam. Onda ff i opera naprave nove verzije, koje do tada znane napasnike eskiviraju, iskuliraju i prilagode se novoj verziji fleša i jawe, i onda jovo nanovo.
Stavi operu slobodno, ne koči više, a lepo konfigurisan speed dial, mnogo je dobra stvar (iako ima i plug-in za firefox koji pravi operu od ff-a...) nešto mi se u zadnje vreme učinila opera brža od ff-a. Mizerno doduše. Leba ne traže...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

imarkovic Re: FFox u-p-d-a-t-e 3.6.13, a Chromium browser otisao na 10.0.605... 10.12.2010. 12:24 #270803

broj poruka: 18996
kako otisao na 10 kad je ovo poslednja verzija, sto nisi ostavio link http://majorgeeks.com/Chromium_d6125.html

:: Za cas cete naci linkove (ja skinuo sa Majorgeeks-a). FFox, naravno, moze i lokalno da se apdejtuje (ili automatski), kao i do sada.
tortojed Ma nema sumnje, sto se brzine tice, Fox je sporiji od Chrome-a... 10.12.2010. 12:30 #270804

pa verovatno i od Opere. Ja trenutno koristim Fox i Chromium (a ne `Chrome`, mada je to vise razlika u `front-end-u` nego u engine-u). Sa Chrome/Chromium-om nezgodacija je to sto nema nekih, meni dragih dodataka...
- - -
edit: Imarkovic - - - - - - Tako pise, ali kad raspakujes (ne instalise se, radi `iz korpe`), u `about-u` pise `10.0605.0 (68566)`. Verovatno se ubrzo po postavljanju na ftp pojavio novi build, pa nisu imali vremena da edituju info...
- - - - - - -
edit2: ene i novoga Sun Java build-a, na Majoru...

imarkovic Re: Ma nema sumnje, sto se brzine tice, Fox je sporiji od Chrome-a... 10.12.2010. 12:41 #270807

jedno pitanje, zasto koristiti Chromium kada je Chrome zastupljeniji..? Jel zbog izgleda ili...?

:: pa verovatno i od Opere. Ja trenutno koristim Fox i Chromium (a ne `Chrome`, mada je to vise razlika u `front-end-u` nego u engine-u). Sa Chrome/Chromium-om nezgodacija je to sto nema nekih, meni dragih dodataka..
:: - - -
:: edit: Imarkovic - - - - - - Tako pise, ali kad raspakujes (ne instalise se, radi `iz korpe`), u `about-u` pise `10.0605.0 (68566)`. Verovatno se ubrzo po postavljanju na ftp pojavio novi build, pa nisu imali vremena da edituju info..
:: - - - - - -
:: edit2: ene i novoga Sun Java build-a, na Majoru..
::
raic Re: Re: Ma nema sumnje, sto se brzine tice, Fox je sporiji od Chrome-a... 10.12.2010. 12:52 #270813

broj poruka: 9006
Zbog privatnosti može biti, ko zna gde ovaj pedofil što voli šesnaestogodišnje tetke visi...

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: jedno pitanje, zasto koristiti Chromium kada je Chrome zastupljeniji..? Jel zbog izgleda ili...
tortojed Ja sam jedan od `earliest adopters` Chrome-a i bio sam njime veoma 10.12.2010. 13:01 #270816

zadovoljan do, tamo negde pred kraj prosle godine, kada sam primetio da mi povremeno `nestaje` to jest, izvrsni fajl odbija da pokrene program. Bilo je i previse `ooops, Chrome stopped responding` i tome slicno. Od kada sam presao na Chromium, iz ovih ili onih razloga, problem je prestao da se pojavljuje (mozda upravo zato sto ne zahteva instalaciju, nego je `portable`, pa je manje orijentisan na registry)... Ali, `downside` u ovom slucaju je nemogucnost nekih plugin-ova da se `vezu` za njega, jer to cine (kada cine) preko registry-ja.
- -
O, pozdrav Raic-u! Staaa, zar si vec sjahao sa Suzy? He, he! A upamtio si pricu o tetki, je li!?
Sad, da li zbog same, 16-letne tetke ili njene kupovne moci (skupoceni telefon)... Ili po principu `nemoj mi to dvoje razdvajat`, ba`. Moze touch screen a jos je bolje uz `just a little bit of human touch`, je l` tako?

raic Re: Ja sam jedan od `earliest adopters` Chrome-a i bio sam njime veoma 10.12.2010. 13:15 #270821

broj poruka: 9006
A što da ne bude tako, šejtan odnio hajvana što odbije ljeba preko pogače, od deset upola s lukom bolje je samo dvaes u čitav s lukom i rat-lukom.

Inače dobar ovaj FF4 beta, nisam već par nedelja rada primetio ništa neobično, pluginovi koji mi trebaju rade a kanda je brži od trojke. Taman da uživam malo dok ga nisu zasrali finalnom verzijom ko i obično.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Sad, da li zbog same, 16-letne tetke ili njene kupovne moci (skupoceni telefon)... Ili po principu `nemoj mi to dvoje razdvajat`, ba`. Moze touch screen a jos je bolje uz `just a little bit of human touch`, je l` tako
tortojed Kod Fox-a, u beta izdanjima obicno ne rade postojeci skinovi i... 10.12.2010. 13:29 #270823

veci deo add-ons. Par puta mi se desilo da bete nisu mogle da otvore neke sajtove i/ ili su bile nepotpuno kompatibilne (na Hotmail-u nisam mogao da napisem poruke, sa Chrome-ovim betama bio sam u stanju da ih napisem ali ne i da ih posaljem, sto opet smrdi na java - related problems).
Chromium mi trosi 20MB RAM-a manje od FFox-a (60MB:80MB, XP 32bit), sa otvorenom PC Berzom (jedan tab). I mnooogoo se brze otvara. Doduse, u Fox-u imam 30% vise dodataka...

imarkovic Re: Kod Fox-a, u beta izdanjima obicno ne rade postojeci skinovi i... 10.12.2010. 13:41 #270830

trebao si da se zaustavis na Chrome stable verziju jer ionako nema nekih znatnih unapredjenja sa ovim 9xxx beta verzijama, ja imam trenutno verziju 5 stable koja je stabilna kao kamen, koristim je vec nekoliko meseci i nema nikakvih problema..

:: veci deo add-ons. Par puta mi se desilo da bete nisu mogle da otvore neke sajtove i/ ili su bile nepotpuno kompatibilne (na Hotmail-u nisam mogao da napisem poruke, sa Chrome-ovim betama bio sam u stanju da ih napisem ali ne i da ih posaljem, sto opet smrdi na java - related problems)
:: Chromium mi trosi 20MB RAM-a manje od FFox-a (60MB:80MB, XP 32bit), sa otvorenom PC Berzom (jedan tab). I mnooogoo se brze otvara
Klinton RE 10.12.2010. 15:59 #270872

broj poruka: 88
Opera i Chrome nemaju color management i tu se krije nijansa u vecoj brizini u odnosu na Firefox i Safari.

http://www.gballard.net/psd/go_live_page_profile/embeddedJPEGprofiles.html#

Za korisnike Firefoxa mozda bude zanimljivo: http://www.makeuseof.com/tag/top-5-aboutconfig-hacks-firefox-browsing-smoother/

Ocu da kazem i da je Klinton zena,
i nema srce, nije ni bio u vojsku i nema i nije ga zao.
Nema milos. I sta mu jebem...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs