na muci se poznaju junaci, sad ce da bude `ko bolje vozi 40nm bolje ce da prodje`, a dok oni smisle 28nm proces karte ce nam se krckati na `tihoj` vatri(ove MALO skuplje), NV je manje vise tek usla na vrata zvana 40nm, mora malo i da ostene, tako da nista jos od maxvela i sta vec su najavljivali, a vala ni AMD se nece usreciti sa ovim, sad bar mogu da smisljaju kako i sta za 28nm na tenane
Neumorni kenjator Fudo, nastavlja sa poluistinama: Jučer je javio da će Kajmak imati ispod 300W TDP, (samo pet-šest dana pre, ogovarao je da amd ima problema sa proizvodnjom i da neće izići kartice kada je najavljeno, a da je TDP oko 350W - iako je i sam istovremeno prenosio vesti i o Antilles dvoGPU karticama - što se kosi sa razumom). Sada je pustio vest sa naslovom: kajmak će imati TDP manji od 300W, i, po njemu je to istina, jer, imaće .....190W u peak-u a manje od 20 u idle-u....što je manje od 300W priznaćete. Sad što je to manje i od 200W... to je druga priča.... a onda počinje sa daljim širenjem gluposti: naime u drugoj vezanoj glasini, upoređen je 580 i Kajmak (sa navodnim karakteristikama), gde kao zdravo za gotovo idu performanse da je Kajmak tu negde oko 580, ali, generalno, ili prosečno, malo slabiji - a jači od 480... ali, šta je fora: amd to postiže sa znatno manjim TDP-om, sa procesorom koji ima znatno manje tranzistora, manje je površine (čitaj znatno jeftiniji za proizvodnju, da ne kažem SUPERIORNE ARHITEKTURE.... jer je prokazano )... e šta je taj, moram reći, glupan, iz toga zaključio: jučer sam napisao posprdno kako je (posle se i sam demantovao kako su ga prešli sa fake slikama i grafikonima) pokušavao da pogodi performanse amd kartice tako što je dodavao 20% na performanse nvidija kartice (480), ali, rekoh, to je zato što je hteo da trči pred rudu, zna on da to nisu isti GPU i ne skaliraju jednako... ali danas je dokazao da je baš i ipak, tako glup: to što Kajmak ima manju površinu (390kv.mm, naspram čak 520kv.mm - 30% manje, odnosno, u broju tranzistora: 2,64 mld:3,00 mld - 15% manje...) on je shvatio kao da je nešto isključeno, skljaštreno, jer i dalje misli da je to isto Fermi II samo ga pravi AMD. Baš neki blesav tip. Da ima površinu kao i nvidija, a tranzistora kao i sada što ima - bilo bi očigledno, ali, ovde upravo imamo SUPROTNU situaciju: crveni čip je 30% manji u površini, a ima samo 15% manje tranzistora od zelenog, pa, gde je tih preostalih 15% tranzistora (nema tu zeze, isti je proizvodni proces kod oba GPU, 40nm) kod ZELENOG čipa? Da li je skljaštren, nema ga jer je toliko drugačija arhitektura, ili čeka neka bolja vremena i sitniji proizvodni proces... da je to zaključio, pa `ajde.. mislim da su i naši zeleni nešto o tome pričali (sky čini mi se o nedokazanim još, mogućnostima i skrivenim potencijalima fermija 2 a možda i onog prvog, a zaključanih zbog potrošnje, ništa drugo, i ponekogi škarta u proizvodnji). U stvari, prvi puta mi se baš sviđa strategija amd-a da do zero-day-a ne daju jajarama podatke, ne da ovaj serator zdipi od toga, nego... kad se dobro isfrustrira, kewa li kewa. Mada, posle ga na komentarima izuvaju od zezancije, pa opet idem tamo ko` muva na g(force)!
Ali ako bude bice mi cef da ti pomeram dupe posto si smorio sa romanima o Cayman-u,AMD-ovoj tehnologiji,strategiji i kako nVidia ne valja :D :D :D Kad ti vec neda zena moracu ja da te ...Ahahahahha...Salim se,nisam gay :)
Za taj slajd po forumima pricaju da je fake, cak pricaju da AMD salje lazne slajdove nemam pojma... ___________________________________ AMD Radeon HD 6870 OC 3DMark 11 Score: http://3dmark.com/3dm11/18142
Cuti bre..Ne ofiraj mi namere :) Moguce je sve..Opet kazem.Sve moze a i ne mora da bude..Zato ce 15-ti da presudi.. Ali voleo bih Piska da okrecem na raznju :D
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Pre ce ovo biti lo :: :: http://lolsnaps.com/upload_images/real/1095.jp :: :: __________________________________ :: AMD Radeon HD 6870 OC 3DMark 11 Score :: http://3dmark.com/3dm11/1814 :: :: :: Napadoste coveka bez potrebe... Mada, slazem se, koga boli uvo sta ce se desiti 2012-e? Mozda bude smak sveta.. :: :: :: :: :: ::
:: Trenutno radim test sa 5970(OC), baš me zanima koliko će rezultati divergirati od onih sa neta :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Chieftec Black Dragon+ CFT-600-14CS :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270 :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.