Pa znaš li ti da čitaš to što piše??? AMD se nadao pobedi... pa, bez i da iziđe ta kartica, i pobedio je. Ali, 480 a ne 580 - jer, UOPŠTE je ne pominju u AMD-u (i to još, po principu Fuada - `neki tvrde` - a neki i ne...). U celom osvrtu, AMD se ponaša (navodno), kao da 580 nije ni izašla, kao da je drvena, ne postoji - što više liči na vest staru iz vremena kada stvarno nije izašla 580... A onda, matematika, imaš je uostalom, i u komentarima ispod članka, teška zajebancija sa blesavim tvrdnjama: kajmak je brz kao i 570, pošto je do 20 posto brži od 480 - a 570 je brz kao 480.... upravo veličanstveno. Onda je poredio Kajmak tako što je dodavao rezultatima 480-ce, po 20%... ovo je već, toliko naučno da je za bljuvanje. Prvo, AMD nije nvidija, i, ne može imati 20 posto u svakom pogledu, svakoj igri, pa da se na glavu postavi - jer to nije 20 ili 40% overklokovan čip felermi, već, nešto drugo. I, koja budala može da pomisli da imaju linerano 20%??? Ko imalo ima iskustva u fabričkim marketing najavama, to može i sme da čita samo kao: u nekim stvarima (igrama ili benchmarcima) ima i do 20% prednosti.... a u drugima, ne da nema toliko, nego možda i zaostaje... E, kad se pojave pravi benchmarci i pusti se u divljinu, onda takve budale paljevina, `otkrivaju` kako u stvari nema prednost od recimo, tih 20% u tome i tome i da proizvod ne valja i slične gluposti i traljezganja, koja nas, uvek istim receptom, očekuju. Ne zna ovaj baja ništa zasigurno, to je jedina istina. Ako performanse budu kako ja čitam te glasine, Kajmak će biti tu negde sa 580, odnosno, pre slabiji, u poenima, a za cenu ćemo videti, već najavljuju 80€ manje za nešto što nije ni izišlo. Ali, koliko watti više će da srče - KO? Za te podjednake performanse, pitam se ja... iako to neću da kupim. A onda, trka za dvoglavim aždajama, na 28nm, koja je već krenula. Tu me u stvari, zanima, da li će pre toga izbaciti neke revizije - rebrande jednoprocesorskih grafulja u 28nm (pandan 4770 kad je izišla, luda kupovina)????. Eh, Fudo, ludo, ludo je zabavno čitati te...
... a o datumu lansiranja, koji je 15. decembar, i NIJE papirni... šta da kažemo? Ja sam lično linkovao fudu-istinu, gde je `provereno` tvrdio kako amd ima problema u proizvodnji, da neće pre Deda Mraza, da ga ne uvredi, jer je, jel`te, i on crven, pa do toga da će lansiranje biti papirno. Sad opet kenja da ima mnoštvo kartica, zna cenu itd... Inače, cena mi govori da će definitivno, po performansama biti ispod 580???? Nadam se da je zbog toga, a ne zbog TDP-a kao drug član bande crvene...
Evo francuzi su potvrdili da testiraju 6900 kartu:
At a time when we publish this issue, the Radeon HD 6900 are finally in our hands and with a planned launch next week this time it seems wise to wait a few more days to have all the information before you buy.
Iskreno, bez zezanja i navijanja, AMD ima strašan marketing. Ako trezveno pogledamo, popišao je lansiranje 580-ce a potogovo 570-ce, bez obzira kakve će mu na kraju performanse biti. Svi smo navikli da nešto vazda očekujemo, i, ono što nam se dešava pred očima, ne vidimo, sve čekajući Godoa. Crveni su to sasvim lepo iskulirali i drže nas sve na leru (fuade i nas čitače), šta li to dolazi. A kad dođe... nema veze.
:: :: Pa gde ces duze od 6870.. Jos malo pa nek ih prave da budu ko cre :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: :: :: :: :: Izgledaju kao 6870 sem sto su ogromne, dugacke :: :: :: :: ______________________________________ :: :: AMD Radeon HD 6870 @ 1050/1200Mhz OC Vantage Score: :: :: http://ultraphoto.org/images/0av4z19nsv62hmsaz02.jp :: :: ______________________________________ :: :: :: ::
Bolje sto ne znam! Ko sto kaze raic, daska za peglanje je sledeca modlica za graficku
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Pa znas ti kolike su 5870 ili 5970 ? Dosta su duze od 6870 :: :: ______________________________________ :: AMD Radeon HD 6870 @ 1050/1200Mhz OC Vantage Score: :: http://ultraphoto.org/images/0av4z19nsv62hmsaz02.jp :: ______________________________________ :: :: :: :: :: Pa gde ces duze od 6870.. Jos malo pa nek ih prave da budu ko cre :: :: :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: :: :: :: :: :: :: :: Izgledaju kao 6870 sem sto su ogromne, dugacke :: :: :: :: :: :: ______________________________________ :: :: :: AMD Radeon HD 6870 @ 1050/1200Mhz OC Vantage Score: :: :: :: http://ultraphoto.org/images/0av4z19nsv62hmsaz02.jp :: :: :: ______________________________________ :: :: :: :: :: ::
Kad ce te jednom shvatiti da su novinari najpodmitljivija vrsta ljudi....da se tehnicke karakteristikee mogu uz manjak podataka , izvrnuti kako hoces, a da budu delimicno tacne... Sve te price su 99 posto zvaka za napaljene seljake u cilju bolje prodaje. Srbe su odavno pocepali na tu foru, ITovce ( ili samo OVCE) na klanove...AMD-INTEL-ATI-NVIDIA-CM-CHEIFTEC-...etc etc etc... Izadite bre u kafic, popijte bpicence i oladite suvisle rasprave ko je ispred, a ko iza u ITu...odvojte neku devojcicu (punoletnu) i provedite mladost kako treba...kad omatorite...bice vam zao sto niste slusali savete...iskustveno vam pisem
Dizajn = 0,Cigla,jeftina plastika i dalje,kvalitet zagarantovan :D Jos malo ce karte od po` metra da prave.ATI je tu nenadmasan :) Zanimljivo je to zapravo sta je to toliko tajnovito kod 6950/6970 kad ne sme ni jedna informacija da se zna,ceka se na izlazak,odlaze se izbacivanje,razne teorije o mogucim specifikacijama i opet nista! nVidia najavi izlazak karti,objasni o cemu je rec,izbaci kartu,svi znaju na cemu su..Ovde ko da se ceka povratak mesije :) - Citirao sam sebe.. Cudno je da je Fuad za nVidia-u sve pogodio,da li je i sad upravu videcemo.Naravno nikad se sve ne uzima zdravo za gotovo!
Pisko,i dalje me uveseljavas sa svojom nikad osnovanom teorijom.Opet ti dosadno a?Neda zena :)
Podseticu vas da nVidia nema novu arhitekturu,da je ovo i dalje Fermi i da ATI ima prednost jednu citavu seriju.Za mene je respekt sto oni uopste Caymana porede sa vec poznatim Fermijem..Ako se bore za titulu najbrzeg alal im kad im toliko treba..To sve govori koliko je Nvidia nedostizna za njih..GTX 580,GTX570 izasao.Karte u full-u..Gde je Kajmak ?13-tog?Videcemo..ZNACI videcemo ZNACI ko kosi a ko vodu nosi :D
P.S.Ili ce da useru ili ce stvarno da izbace nesto dobro!Sredina ne postoji! Po Fudlici ZNACI da ce 6970 ZNACI biti veoma blizu GTX580,mozda i jednak.ZNACI toliko :)
@savatije Zena uvek ima,sve zavisi koliko si sposoban za iste i kako se organizujes u zivotu .)
Ovo je isto samo duze, daleko od toga da je to dizajn za nulu. Za plastiku ne znam sta pricas to sto nVidia stavi glossy plastiku ne znaci da je to nesto kvalitetnije...
Nije 0 ali je ova velika ruzna za medalju..Sledi objasnjenje..
08.12.2010. 22:19
status: user broj poruka: 18472
Ma ja uvek peckam..Jedno od..:)
Iskreno toliko dugacka karta stvarno podseca na ciglu. Ove manje 6870/6850 su su kompaktnije i lepse deluju na oko. Plastika (cooler) je uvek kod ATI-ja bio losiji tu nema sumnje,pa uporedi sad celokupan kvalitet jednog GTX570/580 ,ne moze ni da se poredi..Nebo i zemlja..nV stavlja kvalitetnije komponente na svoje referentne karte! A kod ove velike 6970 mi se cini kao da je jos losija,mozda samo tako deluje,verovatno se tripujem,najverovatnije je isto kao i 6850/6870 ali stojim iza toga da je cigla jer je ogromna i taj oblik dolazi do izrazaja zbog velicine. Isti slucaj je bio i sa 5970,ruzna,akrep karta sve zbog duzine jer utice na celokupnu simetriju kartice dok 5850/5870 mogu i da prodju.. Nadam se da sam sad dao precizniji odgovor! To je moje misljenje a ukusi su razliciti!
:: Ma ja uvek peckam..Jedno od..: :: :: Iskreno toliko dugacka karta stvarno podseca na ciglu :: Ove manje 6870/6850 su su kompaktnije i lepse deluju na oko :: Plastika (cooler) je uvek kod ATI-ja bio losiji tu nema sumnje,pa uporedi sad celokupan kvalitet jednog GTX570/580 ,ne moze ni da se poredi..Nebo i zemlja..nV stavlja kvalitetnije komponente na svoje referentne karte :: A kod ove velike 6970 mi se cini kao da je jos losija,mozda samo tako deluje,verovatno se tripujem,najverovatnije je isto kao i 6850/6870 ali stojim iza toga da je cigla jer je ogromna i taj oblik dolazi do izrazaja zbog velicine :: Isti slucaj je bio i sa 5970,ruzna,akrep karta sve zbog duzine jer utice na celokupnu simetriju kartice dok 5850/5870 mogu i da prodju. :: Nadam se da sam sad dao precizniji odgovor :: To je moje misljenje a ukusi su razliciti :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Ma svakako,nekoga boli uvo kako izgleda i kakve su komponente na karti,bitno je da radi i da daje neke odredjene performanse sa kojima ce user biti zadovoljan.Normalna stvar.. I ja cekam da vidim sta ce da kaze 6970 jer je ipak nova arhitektura,znatizeljan sam iskreno..
Imao je on dosta promasaja ,narocito u vezi Fermija .Ako sam AMD kaze da ce 6970 biti brzi za 30 do 50 % od 5870 onda dobijate veci procenat od ovog koji on prognozira bez ijednog testa .Tako da mi to lici vise na skretanje paznje na sebe nego nesto realno.Tesko je progonzirati zato sto je nova arhiktetura.Ja bi pre pozicionirao po ceni ,jer ako 6970 kosta 450 dolara znaci da je nedvosmisleno jaca od gtx 570 koji ima manju cenu ,znaci jedino ostaje da se vidi koliko je to u odnosu na gtx 580.Toliko cenu AMD postavlja bas za dobre perfomanse.
Jeste, videćemo. No, gledajte, odnos performansi i cene, to uvek mogu da koriguju (performanse kakve su takve su, malo drajverima da se ispegla a nekad ni to, i gotovo, a cena uvek može vamo-tamo), ali, TDP će biti takav kakav je od početka. Pad cena neće tu popraviti ništa, ako ždere mnogo struje - ona ždere i tačka. To je po meni bitniji detalj. Ako ne bude nekog velikog iznenađenja, da baš puno podbaci kad su već pominjali neke performanse u vrhu, ili, da više prebacije nego su najavljivali... A sky, ne provalih koja moja teorija je sad u pitanju? Nešto sam nesvesno izvalio...?
Smorili ste forum sa vasim umotvorinama i zakljucima, a da pametno i korisno ne kazete nista ! Kao neke babe kad se sastanu pa baljezgaju kojesta, sto je njima mudro:) Pisko doduse ima stila za knjizevnost i tu mu skidam kapu, ovi ostali duplo golo !!! S*anje kroz gusto granje i na kraju nista, ono sto malo pre reko, sad poreko i na kraju ako shvati, verovatno je sam sebi smesan. Stvarno ste smorili forum.
Raic je jedini streptomicin za ovakve trenutno, u manje od dve recenice im napravi FATALiTY. Hvala mu .)
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
aHAHAHAHA...prsli ste Crveni Kakva šteta što Fermi odnosno GF100 u startu nije bio kako treba...ne bi vas ni bilo sada...ali nema veze, neka vas, bar mogu da vam se smejem.
A šta je bilo sa onom optimizacijom u drajverima. Ćutite o tome. Na tu foru ste dobili 8%...alo 8%...veliko je to, to je razlika recimo između 5870 i 5850.
Volite Guru3D, evo vam citat iz testa GTX570:
``Speaking of AMD, the ATI graphics team at default driver settings applies an image quality optimization which can be seen, though very slightly and in certain conditions. It gives their cards ~8% extra performance. NVIDIA does not apply such a tweak and opts better image quality. We hope to see that move from AMD/ATI soon as well.``
A evo i posebanog testa gde su došli do te cifre od 8%:
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
A French online store listed AMD Radeon HD 6900 series graphics cards. Both branded by MSI, the Radeon HD 6950 part carries the model number R6950-2PM2D2G5, and packs 1 GB of GDDR5 memory, while the Radeon HD 6970 carries the model number R6970-2PM2D2GD5, and packs twice the amount - 2 GB GDDR5 memory. Besides the memory amount, the other only significant specification is the list price, €398.22 for the HD 6950, and €496.02 for the HD 6970. So far, both SKUs are known to be high-end single GPU cards. AMD`s elusive HD 6900 series graphics cards will be launched next week. Ako ce biti ovako nema nista od moje nove karte. Racunao sam da ce biti 300 €.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.