Kao sto sam nagovestio da ce da padne odgovor i za mobile segment evo druga generacija Fermi mobile je spremna.(Procitajte ceo tekst da bi ste zapravo znali o cemu se radi)
Za sad za desktop graficke sisteme nVidia je vodeci lider.. Da li ce da preuzme i mobile trziste? Za sad obecava.. P.S.Rekoh da ce biti gusto ove i sledece godine..Bice ovo zanimljiva borba. ATI za sad vodi u mobile segmentu..
Pa i ne vodi ATI baš. Možda je zastupljeniji, ali ne vodi nikako, jer već duže vreme postoji GTX480m, pa čak i SLi varijanta... __________________ Scourge of PCBerza
Ne moze da se globalizuje nesto nazvati ga ukupnim skorom! AMD kasni u desktop trzistu sa ne tako malim zaostatkom..Mobile segment ne moze da nadoknadi celokupan marketshare.
Te ankete sa steama su smejurija, dok ne budu napravili anketu `Čiju DX11 kar(t)u imate`, ne priznajem to kao stanje na tržištu nego kao stanje po krševinama sirotinje raje.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
ili tako nešto. A ti i ostali `Zeleni` možete da obrišete dupe tim Stimom i onom anketom sa Gurua `Šta bih hteo da imam`. Jedino tu nVidija ima prednost nad AMD-om.
A reci za najveci svetsku gamersku zajednicu da moze da se sa tim obrise guza je u najmanju ruku ,neozbiljno,bolesno,kako god.Vi kao da zivite za AMD koliko ste optereceni.. Realno nVidia je u svetu popularniji brend a ko i na koji nacin ima prednost je krajnje relevantno! Tesko je biti konstruktivan na ovakve ispade,zaista.Ovde samo deciji komentari dolaze do izrazaja,negodovanje,pljuvanje nastaje cim se iskazu neke cinjenice.. Desktop trziste dikretnih grafika drzi nVidia,mobile drzi ATI..To je trenutno stanje.Sabiranje jednog i drugog je kao kao sa babama i zabama. Odjavljujem se ..
Pa pogledaj skaj koja je najzastupljenija serija kartica na steamu - 48xx, to ti govori otprilike koliko nove stvari teraju ljudi. Mogu da se kladim da je bar 75% tog kolača nvidije iz 8xxx i 9xxx generacija.
Ako stvarno imaš neku anketu tipa `koju DX11 kartu imate` podeli je s nama leba ti da se i mi prosvetlimo malo u stanje na tržištu. Ako nemaš nećemo da gatamo u pasulj i gađamo se bombastičnim izjavama, to bi već bilo jako neozbiljno.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Pisko, sad si za*rao, ja se bas i ne uklapam taj kontekst.) Ne volem Pink, al sve ostalo volem. Neka sredina, a kad si sredina onda si uvek ona druga grupa.) Ispade da sam u grupi `OUT` !!!
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
:: :: I ja sam primetio da većina vole nevidiju, intel, pink i grand. To je jednostavno tako :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Moraš malo da se potrudiš i zavoliš pink. Ako baš ne ide, onda, neko mora biti crna ovca.
Daj, šta se sve ovde ne poteže kao argument i za šta. Koliko promila glasača je palo na reklamu pa sad nešto ima ili nema, koliko promila misli ovo ili misli da misli ono... Što se mene tiče, mogu svi da ofarbaju kućište u pink boju, podižu sistem sa dvd-a i šta ti ja znam... broj takvih budala me ne interesuje. Nemam potrebu da se utopim u njihovu guzicu, niti da pustim nekog od njih da se utope u moju. Neko, opet, ima. Najviše ima intel integrisane grafike. Šta to dokazuje, aman, i kako utiče na nekog kao kupca ili fanboja? No, ima li tog 570???? I, nađoh neku vest vešticu, da je TSMC napravo neki proboj sa 28nm...
Steam je smejurija za Blizzard. Samo 2 igre su 15 miliona, Starcraft 2 + WoW od ponoci izlazi Cataclysm, da bi te igre furao treba dobar hw, pogotovu za WoW kada se naguzva. A ko je lider i ko ce postati jednostavno me ne zanima, a trenutno mnogo bolji Price / Performance tag ima AMD, ko hoce neka to prihvati kao cinjenicu, ko nece neka fura nVidia-ju, njegove pare.
Pisko uvek si bio slatkoreciv u opisu skakljivim nacinom izrazavanja da izrazis svoje nezadovoljstvo i predstavis ono drugo na nacin koji ti to vidis svojim ocima smatrajuci da je to jedini ispravan put.Pogotovu kada hoces da kazes kako to nesto ne valja,bofluk.. Poredis Pink sa nvidia-om kao da je to trend.Pa korisnici se ne odlucuju za hardver zbog trenda vec zbog onog sto taj hardver nudi u ovom slucaju (kvalitet,brzinu,naprednu tehnologiju,pouzdanost,stabilnu software-sku podrsku,sve ono sto konkurent nema) i samo zbog toga i jedino zbog toga je nVidia u svetu popularniji brend. A mi smo daleko od sveta,mi koji smo u rupi,koji smo na veoma niskoj ekonomskoj lestvici i moramo da se zadovoljavamo nekim jeftinijim resenjima ubedjujucu sebe da je to vrh tehnologija i da smo uhvatili Boga za ledja.Ali kantice ostaju kantice,budjav lebac: http://www.youtube.com/watch?v=10TfxcE1K4I dok za Milku moras da se poceses bar malo po dzepu :) Stvarno su oni koji ne gledaju Pink na nivou i visokom standardu..Pitam ja vas koliko imate para u dzepu?Od ponosa se ne zivi. Upravo to i sledi,ili si in ili out
:: (kvalitet,brzinu,naprednu tehnologiju,pouzdanost,stabilnu software-sku podrsku,sve ono sto konkurent nema) i samo zbog toga i jedino zbog toga je nVidia u svetu popularniji brend ::
Objasni mi ovaj primitivni komentar?Sta je visoko edukativni i nenadmasno kulturni na nivou pisac raic hteo da kaze? Ako aludiras na posao,novac.Ja sam sve zaradio sa mukom i ne kukam kao mnogi i dalje se borim za zivot ali i sebi obezbedim ono sto zelim a znam sta zelim i koliko to vredi sto kupim a nikad nisam dozvolio da mi neko drugi nesto nametne.. P.S.Ne moras ni da odgovoris.Naucio sam na tvoje budalastine :(
Skaj, pa valjda si dosad primetio majku mu da je mnogo bitnije ono što ne kažem od budalaština koje eksplicitno izenesem na ekran, mnogo bolja varijanta od one da pišem postove od pola ekrana i ne kažem ništa bitno.
Ako ne znaš tu priču o cigi i crncu zamoli nekog da ti ispriča, jako je poučna.
:: Objasni mi ovaj primitivni komentar?Sta je visoko edukativni i nenadmasno kulturni na nivou pisac raic hteo da kaze :: Ako aludiras na posao,novac.Ja sam sve zaradio sa mukom i ne kukam kao mnogi i dalje se borim za zivot ali i sebi obezbedim ono sto zelim a znam sta zelim i koliko to vredi sto kupim a nikad nisam dozvolio da mi neko drugi nesto nametne. :: P.S.Ne moras ni da odgovoris.Naucio sam na tvoje budalastine : ::
Hoces reci naucio si da se koristis strucnim izrazima (kurac,picka,cmar,bulja..) koji su sastavni deo tvog vokabulara u toku `konstruktivne` polemike koje cesto koristis kao sastavni deo obracanja i docaravanja vezano za it svet pored svega sto doprinosi jasno stecenoj slici o kom se nivou ovde radi.. Shvatam kako da ne..Nivo,to je poenta :)
@DrMrPrMasterOfUniverseKinderWorld
Ne znam da li da se nasmejem ili da se uplasim?Ako se nasmejem onda je to bolja varijanta,shvaticu to kao krajnje detinjasto ponasanje.Ako se uzobiljim zapitacu se da li je sa tobom sve u redu? No hard feelings.. ATI rules.House in red..Go..go.. :)
:: Skaj, pa valjda si dosad primetio majku mu da je mnogo bitnije ono što ne kažem od budalaština koje eksplicitno izenesem na ekran, mnogo bolja varijanta od one da pišem postove od pola ekrana i ne kažem ništa bitno :: :: Ako ne znaš tu priču o cigi i crncu zamoli nekog da ti ispriča, jako je poučna :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB 2GHz Kingston - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Objasni mi ovaj primitivni komentar?Sta je visoko edukativni i nenadmasno kulturni na nivou pisac raic hteo da kaze :: :: Ako aludiras na posao,novac.Ja sam sve zaradio sa mukom i ne kukam kao mnogi i dalje se borim za zivot ali i sebi obezbedim ono sto zelim a znam sta zelim i koliko to vredi sto kupim a nikad nisam dozvolio da mi neko drugi nesto nametne. :: :: P.S.Ne moras ni da odgovoris.Naucio sam na tvoje budalastine : :: :: ::
druga stvar je sto je to vece trziste od desktopa i stalno je u ekspanziji, sto znaci da u ukupnom skoru AMD-ATI proda vise komada,HD 5xxx serija za mobilno trziste je tu zakitila Nvidia. Postavlja se i pitanje da li ce toliko i biti potreba za discrete GPU na mobilnom trzistu kada se pojavi fusion brazos i ostali derivati.
Koješta, ne sećam se da sam koristio baš `čmar`... ...možda je bilo `rčma`, ne mogu da se setim nešto, ah godine...
... ali da, dodirnuo si jednu od tih stvari koje ne pišem i po običaju nisi skontao, ajde skaj, ako te ne mrzi razmisli zašto raic ne piše `p***a` nego `pička`, sve to ima svoj razlog i znači nešto.
:: Hoces reci naucio si da se koristis strucnim izrazima (kurac,picka,cmar,bulja..) koji su sastavni deo tvog vokabulara u toku `konstruktivne` polemike koje cesto koristis kao sastavni deo obracanja i docaravanja vezano za it svet pored svega sto doprinosi jasno stecenoj slici o kom se nivou ovde radi. :: Shvatam kako da ne..Nivo,to je poenta : ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.