Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Intel and NVIDIA Prepare to Kiss and Make up With Settlement
STRANA 1 OD 1
FSamir Intel and NVIDIA Prepare to Kiss and Make up With Settlement 03.12.2010. 08:41 T31449

status: user
broj poruka: 777

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=20305

Yes, YES, Yeeeees

OOOO intelu, 11 milijardi dolara protoka u jednom kvartalu a ne umete da sastavite neki normalan GPU.
Daj licenece za te kurčevite magistrale pa da vidite kakve čip-setove nVIDIA pravi...YES
...pa opet jeftinih SLI ploča.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 03.12.2010. 09:01 #268433

broj poruka: 9121
Postoji jedan problem a ime mu je AMD :). Pa pazi to sto je sad Intel jak na polju procesora, ne znaci da ce biti jak za godinu dana :), AMD je pre bio bolji, ali sada su se uloge promenile. A sto se tice grafa nVidia kaska za AMD-om, hteo ti to ili ne :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat Re: ... 03.12.2010. 09:59 #268447

broj poruka: 3519
Pusti ga, ovo je njegoih 5 minuta Nek` se raduje čovek.

Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3

:: Postoji jedan problem a ime mu je AMD :). Pa pazi to sto je sad Intel jak na polju procesora, ne znaci da ce biti jak za godinu dana :), AMD je pre bio bolji, ali sada su se uloge promenile. A sto se tice grafa nVidia kaska za AMD-om, hteo ti to ili ne :)
::
:: Pozdrav!
raic Pederi... 03.12.2010. 10:04 #268450

broj poruka: 9006
Šta im fali samo da se pomire - al jok, moraju gospoda i da se ljube.

... kakva su ovo vremena došla...

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

mslavko82 Re: Intel and NVIDIA Prepare to Kiss and Make up With Settlement 03.12.2010. 10:16 #268454

broj poruka: 721
Eh, bre Samire... Ako je istina, onda mnogo više govori o napretku AMD-a nego o bilo čemu drugom... A nVidia pravi dobre čipsetove samo kada nema konkurenciju, jer čim se konkurencija pojavi, oni se brzo pogube na tržištu... nažalost :(

:: http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=2030
:: Yes, YES, Yeeeee
:: OOOO intelu, 11 milijardi dolara protoka u jednom kvartalu a ne umete da sastavite neki normalan GPU
:: Daj licenece za te kurčevite magistrale pa da vidite kakve čip-setove nVIDIA pravi...YE
:: ...pa opet jeftinih SLI ploča
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 03.12.2010. 12:18 #268472

Nisam ni pomenuo AMD, niti me interesuje...što bi rekli - ignore.

Stvari za nVIDIA-u idu odlično, sve će biti OK.
- Ona katastrofa sa riknjavanjem mobilnih grafika je rešena. Platili su šta je kome trebalo i valjda se tako nešto neće ponoviti.
- RAMBUS je takođe zadovoljen mada se tu pominju i dalje neke tužbe. Uglavom su te tužbe protiv većeg broja kompanija među kojima je i nVIDIA tako da tu nema neke velike opasnosti. Tu se stvari rešavaju sa par desetina miliona.
- Fermi arhitektura se polako što bi rek`o Jare Kamiondžija zaukćava. Uspešno su savladali 3 milijarde TSMC-ovih tranzistora i sada tu više nema prepreka.
- Ova vest o bilo kakvom dogovoru sa intelom je najbitnija od svega. Da me neko pita hoćeš li da Cayman bude 20% sporiji od GF110 ili da se razmene ove licence verujte mi da bi odabrao ovo sa licencama...verujte mi da bih, toliko je to za nVIDIA-u bitno.
Pa to je ko zna koliko mobilnih računara, pa ploče. pa idi bre, ima da kane lova.
Samo teško da će intel da da sve, biće to neka polovična varijanta.
- Tegra...jebo nju a i njih i njihov PowerVR...to je ono sranje što vuče korene od pre deset godina iz Sega DreamCasta.

Mortificat Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 03.12.2010. 12:32 #268477

broj poruka: 3519
Brate, ti ovo stvarno shvataš ozbiljno...lično...

Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3

:: Da me neko pita hoćeš li da Cayman bude 20% sporiji od GF110 ili da se razmene ove licence verujte mi da bi odabrao ovo sa licencama...verujte mi da bih, toliko je to za nVIDIA-u bitno
:: ::
ravenoss alo! 03.12.2010. 12:38 #268479

broj poruka: 486
sta bre samo kenjate kad je gtx460 trenutno najbolja investicija na trzistu grafickih karti..

ravenoss ne dirajte samira!!! 03.12.2010. 12:39 #268480

broj poruka: 486
dovoljno je sto ima problem sam sa sobom :D

Snoopy- Re: alo! 03.12.2010. 12:46 #268481

broj poruka: 6083

Ma kakva gtx460, cist promasaj xD

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZ

:: sta bre samo kenjate kad je gtx460 trenutno najbolja investicija na trzistu grafickih karti.
saxija Re: alo! 03.12.2010. 12:54 #268484

broj poruka: 4016
kako karta koja ima 3 cifre u nazivu moze da bude bolja od karte sa 4 cifre? hehehehehe

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

:: sta bre samo kenjate kad je gtx460 trenutno najbolja investicija na trzistu grafickih karti.
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 03.12.2010. 14:07 #268509

AAAAaaaa evo nas k`o u Skupštini
AAAAaaaa Frajeru odaklenN ti Super Mega

Liči mi da nVIDIA-i kreće na dobro...to sam hteo da istaknem.
AMD-u je još samo bitno da taj Buldožer bude dobar. Ako bude tako i AMD-u će ići više nego dobro u sledećih par godina i to opušteno.

Ako malo razmislite, verovali ili ne, AMD-u je najveći problem ako nVIDIA pukne.
Sa ovakvom nVIDIA-om AMD očigledno sasvim lepo može da se nosi na GPU planu.
E sad zamislite da nVIDIA propadne i da je recimo kupi intel. Zamisli da Intel postane vlasnik Fermi arhitekture. Intel koji ima fabrika za štancovaje da i sami ne znaju koliko. Najnapredniji procesi proizvodnje tek tako, 32nm, 28nm, Name It.
Takav scenario bi bio zlo za AMD koji je bez svojih pogona i koji zavisi od tuđe tehnologije štampe.

I što je najveća fora ta neka eventualna prodaja intel-u ne zavisi samo od finansijskog stanja nVIDIA-e. Može da se jednom jednostavno skurči deoničarima nVIDIA-e da stalno zavise od drugih proizvođača i da ostvaruju manje zarade od onih koje bi mogli. Izglasaju prodaju i doviđenja, pare u džep, ili još bolje, deonice intel-a u džep.

Moje stanovište je više nego jasno.
Voleo bih da se prodaja nVIDIA-e intel-u desi ove sekunde.
Pa jednostavno je. Intel očigledno nema niti jednog svog inžinjera koji bi se mešao u izradu nekog budućeg čipa. Da ima nekog ko nešto bitno zna napravili bi svoj čip. Nema čipa jer jednostavno ne umeju. nVIDIA-ni ljudi bi mogli da nastave svoju priču i to u ulovima neograničenog finansiranja i proizvodnih kapaciteta.

Pazite se Crveni...i nemoj te mi onu priču ja kupujem ono što je najisplatljivije u datom momentu tralalala...na to mogu samo da kažem pa kupi, tamo je izlaz iz prodavnice, doviđenja, tako ste predvidivi i potpuno neinteresantni.

obradmi Ne odgovara nikom da Nvidia pukne 03.12.2010. 15:34 #268526

broj poruka: 7720
Medjutim Nvidia hendikep je sto nema CPU ,pa ne moze da pravi Fusion kao AMD koji ebe po manjoj potrosnji vec sve.Ti kad pogledas AMD Fusion gadja tamo gde najvise boli i Intel i Nvidia ,a to je trziste netobook ,notebook ,mobilni uredjaji.
Pisko Re: Ne odgovara nikom da Nvidia pukne 03.12.2010. 16:36 #268543

broj poruka: 6645
Obrade zakrečio si. Promenilo se nešto od serija 4,5 i sada 6.... naime, AMD je upao na mobilno tržište gde je - ako izuzmemo moronske proizvode intel GMAz i slične nazive koje čove MORA da kupi ako hoće integrušu... vladala nvidia. Sada upravo taj segment - laptoovi sa integrisanom i dodatnom mobilnom karticom, obezbeđuje ukupnu `pobedu` u prodaji grafulja amd-atiju nad nvidijom... To su već uzeli. Nije tu nvidija konkurent, čak naprotiv, termi je jednostavno nesnosan u lap-topu dok se ne skljaštri maximalno, a onda opet, performanse pate, a i zao glas. Možda neko može da ga istrpi u desktopu sa bljuvačima i hlađenjima, ali, da ga drži u krilu - slabo.... uostalom, to i prodaja pokazuje a i asortiman - pogledaj oglase, laptopova sa nvidija grafuljama sada ima u jednakom broju kao i onih sa amd procesorom - malo. Najviše je Intel baziranih sa intel moron grafikom, ili amd-ati pride. Konkurent je tu intel koji čak i moronsku grafiku uspeva da utrapi (i da ima fanove na Balkanu!) uz dobar čipset i malo-potrošački mobilni segment... naravno uz gomilu para. Naravno, i kombnacija intel.-nvidija, jer, to je jedini izlaz da se doaka AMD fusion-u. Intel je javno priznao da je pojeo go*no sa svojom čuvenom grafuljom, koju je, čini mi se sky ili baš ovi summir hvalio na sva usta.... a ono ni drvena kartica kao kod nvidije.. a nvidija može da ga duva sa svojim CPU-om kad nikada neće dobiti licence kojima je debelo zaštićena tehnologija CPU-a, praktično jedine kompanije koja ima monopol na osnove tehnologije x86.

Pre 96 godina, počela je protivofenziva vojske KS kojom je Austro-ugarska vojska izbačena iz K Srbije. Od crvenih, poznata kao Kolubarska bitka, a, inače, pre zvana Suvoborska....

:: Medjutim Nvidia hendikep je sto nema CPU ,pa ne moze da pravi Fusion kao AMD koji ebe po manjoj potrosnji vec sve.Ti kad pogledas AMD Fusion gadja tamo gde najvise boli i Intel i Nvidia ,a to je trziste netobook ,notebook ,mobilni uredjaji.
SkyFire ... 03.12.2010. 16:51 #268554

broj poruka: 18472
Redizajniran Fermi mobile rev 2 stize pa cemo videti sta se desava i na ovom polju..
Ako se dobro pokaze ne pise se dobro ATI-ju..
nVidia stisla sa svih strana pa ne pusta kao pitbull :)
Jos ovaj dil sa Intelom..Boga mi,bice ovo opasan potez!
@Gile
AMD jos dugo nece stici Intel po svemu sudeci..
ATI nije u prednosti nad nVidia-om cak i sad kada nv kasni godinu dana!
GTX460/GTX580 dokaz za to!Da bi konkurilsali nVidia-i morali su novu seriju da izbace da bi odgovorili postojecoj Fermi prvoj seriji..Toliko o napretku,u prednosti su sa citavom jednom serijom a opet nista specijalno..Bice cupavo kad se pojave GTX560/GTX570 jer ATI nece imati sa cim da parira..GTX560 ce da smaze 6870 kao nista,ostaje GTX460 za 6850 a za GTX570 i dalje nemaju kartu.6950/6970 se bore sa GTX580 ,pitanje koji ce od njih dostici performanse GTX580..Jos dual Antiles ako ukake kao sa 5970,microstuttering ,skakanje frejmova,ima da se greje kao ta pec.GTX 595 skoro vec spreman a znas kod sad kasni ? nVidia Gile ceka na odgovor ATI-ja,situacija je sad obrnuta :)

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

obradmi Re Pisko VIdi 03.12.2010. 17:16 #268567

broj poruka: 7720
To vise nije Intel x86 (ogranicenje platforme na 2 gb rama evenutalno 3 gb)tehnologija ,nego AMD x64 tehnologija(adresiranje memorije 16 gb i vise ),to nikako neki da ukapiraju.Ja sam licno imao i AMD i Intel CPU za svoje potrebe.Nije ta Nvidia toliko losa ,neka trziste odabere sta hoce,nije dobro da jedan drzi sve pa da diktira cene.Nvidia ceka nova AMD-ATI arhiktetura u junu sledece godine ,dakle AMD me odusevljava iz razloga sto je nepresusan u idejama,E sad da li su to AMD-ATI ideje ili IBM neka procene ljudi sami.

@sky ako mene pitas licno i ne bi voleo da AMD drzi high end na CPU trzistu ,jer ovako dobre CPU za tako male pare ,ja se i ne secam da je ikad bilo.Intel i Nvidia na polju fusion bi bio dobar konkurent i imali bi opet niske cene toga ,ali ja postavljam pitanje da li je tako nesto uopste moguce,sem da Intel kupi Nvidia ,Intel ima para moze to da odradi ,ali verovatno Intelova GPU birokratija nedozvoljava to.
Darko85 Не желим никога да увредим! 03.12.2010. 21:20 #268618

broj poruka: 21
Не циљам ни на кога лично али овде неки о новим графичким картама говоре као да је откривен лек за неку тешку болест. Нека њих (произвођача) нека ратују, а на нама је да купимо оно што нам највише одговара за новац који смо спремни да за то издвојимо. Овде би се неки и потукли да одбране неку тамо компанију коју за њих заболе уво, логично они раде оно што умеју и од тога зарађују и одговара им да има таквих људи да се њихово име што чешће помиње. Само да кажем да не `навијам` ни за кога и да ме баш брига, прерастао сам ту фазу. Јесте ово место на ком се разговара о хардверу али да не претерујете мало?

Није важно да ли је пут посут трњем него да ли си обувен.
Боље је упалити свећу него проклињати таму.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs