Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Gigabyte GTX460 SE OC 1GB Review
STRANA 1 OD 1
pwner Gigabyte GTX460 SE OC 1GB Review 22.11.2010. 12:04 T31135

status: user
broj poruka: 475
Dakle:
GTX460 SE - 288Cores, 32Rops, 48Texture Units, 6Polymorph Engines
GTX460 768MB - 336Cores, 24Rops, 56Texture Units, 7Polymorph Engines
GTX460 1GB - 336Cores, 32Rops, 56Texture Units, 7Polymorph Engines

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/38178-nvidia-geforce-gtx-460-se-1gb-review.html
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KalifNS Nova karta 22.11.2010. 14:40 #264954

broj poruka: 1017
Kako sada stvari stoje malo je prenatrpano, ako i ostali testovi pokažu slične rezultate, jedan od dva GTX 460 SE/768 će morati da nestane, verovatno onaj sa višom cenom.

A i nekako liči da će nestati onaj od 768, proizvodjači će verovatno moći da trpaju i 1gb i 1gb SE na isti PCB bez mnogo komplikacija.

Lepa stvar je prednost u odnosu na 5770, sad ili 5770 ide drastično dole sa cenom, što je super, ili Ati mora da izbaci zamenu za 5770 što nije bilo u naznakama.

Kako god, prava stvar i nova konkurencija u mrtvom segmentu.
Bravo zeleni!

Sad treba čekati 5770 256 bit ili neki drugačiji odgovor od Atija. Pad cena 6850 možda.
Videćemo.

Ali liči da će biti zanimljivo!

raic Čudi me samo gde je Pisko 22.11.2010. 16:39 #264976

broj poruka: 9006
... i kako već nije okomentarisao ovaj najnoviji GTX `Skljaštrena Edicija`

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

KalifNS Tema 22.11.2010. 16:50 #264983

broj poruka: 1017
Bila je slična tema za ovu grafu u najavi i Pisko joj nije ostao dužan.
Pisko Kasnite spavači... 22.11.2010. 19:25 #265031

broj poruka: 6645
Već sam ja to opleo i okarakterisao ne toliko kao skljaštreno, (jasno je da jeste), već, kao način da se iskoriste svi čipovi. Dobitak je ovde, u popunjavanju te rupe u ponudi nevidije, gde se ugnjezdio moj stari neprijatelj, ATI 5770. Najbezobraznija kartica svih vremena, nikako da je izguramo ispod 100€ gde joj je mesto.
Inače, IMA NAJAVA O 6770. Šta će to biti, i koga će da podbode, videćemo, no, ne očekujem glupost da to bude prost rebranding. Bar nešto će da unaprede - ili skljaštre nešto inače bolje... kako hoćete.
To je dobro da se na zdrav način popuni rupa u ponudi. Mada, iskreno, svima je jasno da je ovaj shit edition jednako skup za proizvodnju kao i ostale 460 a od nekih i skuplji. Tako da, treba biti umeren u maštarenju o padu cena.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

raic Re: Kasnite spavači... 22.11.2010. 19:30 #265032

broj poruka: 9006
Ne znam kako mi je promaklo, mora da je bilo one večeri kad sam se onako obaljezgao.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Već sam ja to opleo i okarakterisao ne toliko kao skljaštreno, (jasno je da jeste), već, kao način da se iskoriste svi čipovi. Dobitak je ovde, u popunjavanju te rupe u ponudi nevidije, gde se ugnjezdio moj stari neprijatelj, ATI 5770. Najbezobraznija kartica svih vremena, nikako da je izguramo ispod 100€ gde joj je mesto
:: Inače, IMA NAJAVA O 6770. Šta će to biti, i koga će da podbode, videćemo, no, ne očekujem glupost da to bude prost rebranding. Bar nešto će da unaprede - ili skljaštre nešto inače bolje... kako hoćete
:: To je dobro da se na zdrav način popuni rupa u ponudi. Mada, iskreno, svima je jasno da je ovaj shit edition jednako skup za proizvodnju kao i ostale 460 a od nekih i skuplji. Tako da, treba biti umeren u maštarenju o padu cena
::
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 22.11.2010. 22:16 #265079

broj poruka: 777

Kao što sam i predvideo.
Između GTS450 sa 192 CC i GTX460 sa 300 i kusur je velika rupa.
GTX460 SE sa 288 popunjava taj prostor.
Mislio sam da će na tim ciframa biti još neki nov čip ali može i ovako.
Mada ovako nije neka zarada obzirom da plaćaš štampanje 2 milijarde tranzistora da bi ih na kraju koristio ipak mnogo manje.

Drugo, Fermi je počeo da se štampa kako treba i jednostavno će udaviti AMD.
Znači na svaka dva frejma više ili manje će biti po neka Fermi kartica.
I ovo je OK obzirom da nVIDIA nema CPU-ove i jedino proizvodi GPU-ove.
Jedina opcije za opstanak u takvim uslovima bez tuđih licenci je da se Fermi štampa i to što više.
Fermi arhitektura je sad i dokazano živahna i sa manje CC-a. Sa druge strane u nVIDIA-i su maheri za manipulaciju elementima čipa i kartica. Ne vidim kako bi mogao AMD da se odupre ovoj najezdi a posebno u tim nižim klasama.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs