Evo par sliičica sa OC sesije. Najviše sam vremena posvetio stabilnosti na 4,0Ghz jer mi je to za svaki dan, dok sam na 4,2 odradio nekoliko puta Cinebench, a na 4,3 samo Vantage, Cinebench je pucao, a ja nisam imao živaca da maltretiram ni sebe ni njega sa strujom.
4,3Ghz http://www.dodaj.rs/f/1N/kW/LHDf27M/6core43ghz.jpg Ovde je samo jednom prošao Cinebench, dok je nekoliko puta pukao. Za uobičajene aplikacije je i ovo stabilno, igrao sam malo CoD Bo i nikakve znake nestabilnosti nisam imao, framerate je sve vreme bio oko 65-95fps-a na max podešavanjima. Dakle i ovo je stabilno, ali samo za desktop aplikacije i igre, za neki jači render nije, ali i to se može korigovati, samo sad nisam bio u elementu. Napon za 4,3Ghz prolazi Vantage i na 1,55V, ali sam jurio i Cinebench, koji na kraju nije prošao.
Zaključak: CPU ide opušteno do 4,2 GHz na vazduhu 24/7, nema nikakvih problema u komunikaciji sa memorijom, sve je lepo radilo i radi i sad...Napon: Za one koji ne znaju, ovaj cpu ima ograničenje po specifikaciji do 1,4V, ALI u turbo modu se penje do 1,475 V(ovo za default od 2,8-3,3GHz), pa čak nekad i više, dakle nema bojazni da će bit neke štete na procesoru. I još jedna stvar: Svi novi Thuban-i imaju gornju granicu od oko 4,2-4,3 GHz bili ono BE ili ne. Dakle, u ovom trenutku smatram najboljom kupovinom 1035T i 1055T, jer se na 4,0 GHZ svi oni izjednačavaju i prosto po meni ne vredi dati pare za 1090T koji je 4-5K skuplji u odnosu na ove procesore. Temperature: 4,0Ghz 29-33 c u idle, 40min maltretiranja u Linx-u nije preša0 64c, što je malo iznad 62c kako kažu ovi iz AMD da je gornji prag, mada sam sa fabričkim kulerom dostizao i temperature preko 70c prilikom testova(na 3,7Ghz), pa mu nije ništa bilo.
Nadam se da vas nije mrzelo da čitaite ovo.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
Ja sam procitao :), zavrsio sa gradom za veceras, izasao ranije, pretarasio, pa da odmaram.
Elem, veoma zanimljivo, i 4.2 za svaki dan je bas bas dosta. Nego, cini mi se kao da je malo to vremena da bi ocenio da ti je stabilan na 4.2. Jel si uradio prime? Kao treba da ide bar 12h da bi mogao masinu da proglasis stabilnom. Meni na 3.2 ovaj dole prolazi lynx sat i po, vantage, indexing, bluray playback, igrice oko pola sata, i oevo ne gasen 10 dana, a u primeu izbaci gresku nakon 6 sekundi..zeznuta situacija..
LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
Vidiš to nisam pomenuo, prime na 4,2 Ghz opušteno prolazi, nekih 10 min je radio dok sam se brijao, ali nisam imao živaca da ga držim tako 3 sata. On kad nije pukao na Cinebenchu 10 puta na 4,2Ghz on je stabilan kao stena, uostalom prime i linx ako ne prođe ne znači da nije stabilan(to jedino za one procesore kojima se otključavaju jezgra- da bi bio 100% siguran), jer ti programi razvaljuju CPU više nego što bi bilo koja realna aplikacija to ikada uradila sa ove vremenske distance, naravno.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
Tako nešto i ja propovedam, samo bi tu dodao još jedno mesečak dana svakodnevnih obaveza bez i jednog Bull-Shit Of Doom i to je onda stvarno stabilno ko stena.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Vidiš to nisam pomenuo, prime na 4,2 Ghz opušteno prolazi, nekih 10 min je radio dok sam se brijao, ali nisam imao živaca da ga držim tako 3 sata. On kad nije pukao na Cinebenchu 10 puta na 4,2Ghz on je stabilan kao stena, uostalom prime i linx ako ne prođe ne znači da nije stabilan(to jedino za one procesore kojima se otključavaju jezgra- da bi bio 100% siguran), jer ti programi razvaljuju CPU više nego što bi bilo koja realna aplikacija to ikada uradila sa ove vremenske distance, naravno. ::
Ja nikako da svoj 1090T BE namučim da radi na 4.2-4.3 GHz. Mrzi me da ga nameštam i testiram, kad budem našao vremena srediću ga da radi preko 4 GHz, za sada mi je i više nego dobar na 3.9 GHz koliko trenutno radi.
@Snoopy: Ja odustao od grada u startu, jer nema više kafane, kluba, poslastičarnice i pekare u kojoj nisam boravio u ovom velikom belom gradu. :) @raic: Isplatio se Crossssssssshair samo tako, svaki dan na 4,0 za stvari za koje mi je poteban CPU(Photoshop, Dreamweaver i CAD) je stabilan i razlike sa 4,2 i 4,3 u odnosu na 4,0 su takoreći akademske. Ovaj cpu ima takt na 2,8 po defaultu i ne treba mi jače od 4ghz.
hmm,pa kakav je po performansama,jesi imao neki intel pre toga ?
mada mi je tih 6 jezgara trenutno da izvines predrkano za igre i to.Verovatno cu do novaka,poceti malo da se igram sa 3d-om,zavrsio sam elektrotehnicku skolu,nadam se da cu nesto dalje,pa mi treba sto vise znanja za ubuduce,tako da kontam da je rad u 3d-u jako mocna stvar...Pogotovo kad sam gledao neke klipove na netu,vezano za 3dsmax... Na sve to me malo uputi ortak dzoni,ima ga ovde cesto... :-)
ploca:Asus m4a89gtd pro/usb3 . proc:Athlon II x4 630 3,511 Ghz @ 1.5v + cooler: Titan Fenrir . msi 4870x2 OC 2gb gddr5 . ram:2 x 2 gb geil ddr3 1600mhz.hard disk:wd green 1tb i seagate 500gb zvucna:audigy 2 platinum ex.
:: @Snoopy :: Ja odustao od grada u startu, jer nema više kafane, kluba, poslastičarnice i pekare u kojoj nisam boravio u ovom velikom belom gradu. : :: @raic :: Isplatio se Crossssssssshair samo tako, svaki dan na 4,0 za stvari za koje mi je poteban CPU(Photoshop, Dreamweaver i CAD) je stabilan i razlike sa 4,2 i 4,3 u odnosu na 4,0 su takoreći akademske. Ovaj cpu ima takt na 2,8 po defaultu i ne treba mi jače od 4ghz :: :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: ::
Pa moz da ga nateras i na 5 Ghz,ipak je to dual core...:-) mislim neznam sto baci pare na to,nije to lose,ali ako si vec dao tolke pare za dual,bolje da si sacekao jos malo,ako treba i mobilni prodo,ali da si ko covec uzeo i5 760 od intela,ili za iste pare sad phenom II 1055...
ploca:Asus m4a89gtd pro/usb3 . proc:Athlon II x4 630 3,511 Ghz @ 1.5v + cooler: Titan Fenrir . msi 4870x2 OC 2gb gddr5 . ram:2 x 2 gb geil ddr3 1600mhz.hard disk:wd green 1tb i seagate 500gb zvucna:audigy 2 platinum ex.
:: Ajde da vidim neki Intel da natera u Cinebench-u 7,28 pts cpu score.Mozda CoreI3 dostigne to kada se klokuje muhahaha.
To mi lici na ono kad se neko hvali tudjim kur*cem ,mislio sam na ljude na forumu.Mozes da ga nateras sa gulftown koji nikad neces imati jer je soma eura.
:: Svaka cast na rezultatima, vrlo lep klok za 24/7 :: :: @obra :: Ajde da ja vidim neki amd da natera 8.9 :: muahahahahaha :: :: Lizanje kvaka je na drugim planetama zabranjeno. :: ::
Odlicno je to ,to postize CoreI 3 kada se klokuje na 4,5 Ghz
:: :: Ovaj moj dole na 3.2 daje 3.16 u cinebenchu.. Jel to iole ok :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black :: ::
Pa koliko ja vidim i ti se nisi pohvalio svojim nego Mortijevim i naravno ne mogu ja da sanjam sta si mislio jer forum ne pominjes u postu. I naravno neka AMD ponudi nesto sto prestize 980X, a po nizoj ceni, ja im prvi cestitam i skidam kapu.
Ja ne znam je si ti glup ili lud ,ja pricam o ljudima sa foruma da neko napravi taj CPU score ,koliko znam niko nije imao taj CPU score od ljudi sa foruma ukljucujuci tu i Nehaleme .
:: Pa koliko ja vidim i ti se nisi pohvalio svojim nego Mortijevim i naravno ne mogu ja da sanjam sta si mislio jer forum ne pominjes u postu. I naravno neka AMD ponudi nesto sto prestize 980X, a po nizoj ceni, ja im prvi cestitam i skidam kapu :: :: Lizanje kvaka je na drugim planetama zabranjeno. :: ::
Ajmo opet, nigde nisi napisao da mislis o ljudima sa foruma, ja takodje mislim da na pcberzi nema nikoga ko moze da dobije veci rezultat. Pogresno si shvacen, jer se nisi lepo izrazio. I nemoj da pocinjes sa vredjanjem, tad uvek tema ode u qrac...
@obradmi, Southwind, Scyter Hvala :) Nego, da se ne svađamo bez veze, verujem da je Obrad hteo da kaže da intel cenom ne može a parira AMD-u u renderu za mid segment. Realno. @Milinka CPU nisam ni uzeo zbog gaminga, završavam fax pa mi treba zbog posla. Inače za gaming, on sigurno ne može da bude loš(iako jeste malo lošiji u poređenju sa i5-750, ali to su neke manje bitne stvari).
Realtivno si nov pa nisi pratio raniju tematiku ok nebitno.
:: Ajmo opet, nigde nisi napisao da mislis o ljudima sa foruma, ja takodje mislim da na pcberzi nema nikoga ko moze da dobije veci rezultat. Pogresno si shvacen, jer se nisi lepo izrazio :: I nemoj da pocinjes sa vredjanjem, tad uvek tema ode u qrac.. :: :: Lizanje kvaka je na drugim planetama zabranjeno. :: ::
Pa AMD-u mid segmentu nista i ne moze da parira, kod njega je uvek za iste pare malo bolje :) High segment neceu da komentarisem, dok ne stigne Buldožer. Lizanje kvaka je na drugim planetama zabranjeno.
EDIT: Nisam nov, samo ne volim bas cesto da postujem. Procitam ako ima nesto interesantno, nasmejem se malo, itd :)
Nego, reci mi, posto meni prska prime posle 6 sekundi dok je ovako klokovan, a lynx prolazi preko sat, sta da radim sa cinebenchom da vidim koliko je stabila cpu?
LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
:: Odlicno je to ,to postize CoreI 3 kada se klokuje na 4,5 Ghz :: :: :: :: :: Ovaj moj dole na 3.2 daje 3.16 u cinebenchu.. Jel to iole ok :: :: :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black :: :: :: ::
Ako ti je prosao Cinebench i izbacio ti na kraju onaj rezultat to je znak da je stabilan .Cinebench zna pukne kod nestabilnih sistema ili kod preteranog OC-a.T.J popijes Bsod u toku testa.Ne opterecuje se sa Lynx ili Prime ,jer sve to moze da prodje 2 sata testa ,pa pukne na nekom zahtevnom renderu. Znaci najmerodavnije su ti aplikacije koje najcesce koristis.
:: :: E pa fino. Sad sam zadovoljan : :: :: Nego, reci mi, posto meni prska prime posle 6 sekundi dok je ovako klokovan, a lynx prolazi preko sat, sta da radim sa cinebenchom da vidim koliko je stabila cpu :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black :: :: :: Odlicno je to ,to postize CoreI 3 kada se klokuje na 4,5 Ghz :: :: :: :: :: :: :: :: Ovaj moj dole na 3.2 daje 3.16 u cinebenchu.. Jel to iole ok :: :: :: :: :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black :: :: :: :: :: ::
Malo je to vremena da bi ti proglasio stabilnim CPU na toj frekevenciji, treba par dana zezanja da bi definitivno doneo zaklljucak da je nesto stabilno.
:: @obradmi, Southwind, Scyte :: Hvala : :: Nego, da se ne svađamo bez veze, verujem da je Obrad hteo da kaže da intel cenom ne može a parira AMD-u u renderu za mid segment. Realno. :: @Milinka :: CPU nisam ni uzeo zbog gaminga, završavam fax pa mi treba zbog posla. Inače za gaming, on sigurno ne može da bude loš(iako jeste malo lošiji u poređenju sa i5-750, ali to su neke manje bitne stvari) :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: ::
Tesko da se tako brzo moze doneti zakljucak. Prekratko i premalo je testirano na stabilnost. Treba vise tu vremena da se potrosi i vise razlicitih testova odradi. I kad sve to prodje, onda testiranje u exploataciji.
:: Ako ti je prosao Cinebench i izbacio ti na kraju onaj rezultat to je znak da je stabilan .Cinebench zna pukne kod nestabilnih sistema ili kod preteranog OC-a.T.J popijes Bsod u toku testa.Ne opterecuje se sa Lynx ili Prime ,jer sve to moze da prodje 2 sata testa ,pa pukne na nekom zahtevnom renderu :: Znaci najmerodavnije su ti aplikacije koje najcesce koristis :: :: :: :: :: :: E pa fino. Sad sam zadovoljan : :: :: :: :: Nego, reci mi, posto meni prska prime posle 6 sekundi dok je ovako klokovan, a lynx prolazi preko sat, sta da radim sa cinebenchom da vidim koliko je stabila cpu :: :: :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black :: :: :: :: :: Odlicno je to ,to postize CoreI 3 kada se klokuje na 4,5 Ghz :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ovaj moj dole na 3.2 daje 3.16 u cinebenchu.. Jel to iole ok :: :: :: :: :: :: :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black :: :: :: :: :: :: :: ::
vrlo zanimljivo.. da li je u pitanju vuci/guraj varijanta? kakvi su stock kuleri na x6 bez clocka? deru se jako? koja je onda poenta uzimati 1075t ili 1090t ako ga ovaj stigne ? da li postoji neka razlika kad su recimo 1055t i 1090t na 4.0? eto malo pitanja koja me bas interesuju.. lep pozdrav!
Nije push/pull varijanta, stavio sam samo jedan vent, dok ne uzmem neke bolje. Evo ti neki testovi, pa sam prosudi:1055T na 4,2 Ghz stiže i prestiže 1090T, koji je jedino brži na default podešavanjima. Evo ti kompletan test: http://www.pcaxe.com/hardver/procesori/phenom-ii-x6-1055t
:: vrlo zanimljivo.. da li je u pitanju vuci/guraj varijanta? kakvi su stock kuleri na x6 bez clocka? deru se jako? koja je onda poenta uzimati 1075t ili 1090t ako ga ovaj stigne ? da li postoji neka razlika kad su recimo 1055t i 1090t na 4.0? eto malo pitanja koja me bas interesuju. :: lep pozdrav :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.