daleko od ocekivanog, jedino gde se stvarno vrhunski skalira je metro, pa zar NV (bez ironije i sarkazma) da napravi ovakvu glupost, nadam se da ce drajveri ispraviti situaciju, inace bas sam obratio paznju i definitivno vredi uzeti 6850 CF, uz istu postosnju za 150e manje operes GTX 580
@saxija: Slabo se ti razumeš u SLI zato i daješ takve zaključke. Gledaj cifre u 2560X1600 pa onda nešto reci. Uvek je tako bilo, SLI daje u proseku 85%, Triple SLI na tu Dual SLI cifru još oko 30% I uvek su i CF i SLI slabo skalirali sa smanjenjem rezolucije. Maksimalno bi glupo bilo terati takav Triple SLI na 1600X1200 pa i 1920X1200. 2560X1600 ili 3 monitora...
a ti ocito previse volis NV da bi priznao da su drocnuli sa GTX 580 3WAY SLI, ili mozda stvarno ne razumem, jel kad stavim trecu kartu treba da imam manje frejmova nego sa dve, ako je tako onda se izvinjavam za GLUPOST koju sam napisao
:: :: Hell Yeah :: :: @saxija :: Slabo se ti razumeš u SLI zato i daješ takve zaključke :: Gledaj cifre u 2560X1600 pa onda nešto reci :: Uvek je tako bilo, SLI daje u proseku 85%, Triple SLI na tu Dual SLI cifru još oko 30 :: I uvek su i CF i SLI slabo skalirali sa smanjenjem rezolucije :: Maksimalno bi glupo bilo terati takav Triple SLI na 1600X1200 pa i 1920X1200 :: 2560X1600 ili 3 monitora.. :: :: ...sve je uredu sa tim SLI-em...kao i obično :: ::
Dobro, ima logike donekle u tome da 3 karte koje zajedno koštaju 1500$ daju najbolje rezultate na 2560x1600, ali obično ovakve karte kupuju likovi koji jure rezultate, a obzirom da je full HD standard i biće još neko vreme, onda je ovo failure što se tiče toga. Ispraviće oni kroz drivere situaciju, jer ovako, skaliranje se kreće od očajnog do katastrofalnog.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
:: :: Hell Yeah :: :: @saxija :: Slabo se ti razumeš u SLI zato i daješ takve zaključke :: Gledaj cifre u 2560X1600 pa onda nešto reci :: Uvek je tako bilo, SLI daje u proseku 85%, Triple SLI na tu Dual SLI cifru još oko 30 :: I uvek su i CF i SLI slabo skalirali sa smanjenjem rezolucije :: Maksimalno bi glupo bilo terati takav Triple SLI na 1600X1200 pa i 1920X1200 :: 2560X1600 ili 3 monitora.. :: :: ...sve je uredu sa tim SLI-em...kao i obično :: ::
Kao što vidiš i tada je bio na moćnih 2560X1600 sve cakum-pakum.
*********** Slabo vas razumem. Ako igraš na 1920X1080 sa običnim SLI-em i sve ti lepo klizi što bi kupovao i treću karticu. Niste mi najjasniji...karticu dodaješ kad osetiš potrebu na svojoj rezoluciji.
... znaci, ako igras u 2560x1600, onda teras sa tri kartice, ako hoces u manjoj rezoluciji, izvadis jednu i poboljsas performanse :)))
Korisnici triple SLI se verovatno mere trocifrenim brojem (ili manjim) u celom svetu, a ako neko sa tri GTX580 igra na manje od 2560x1600 - onda i treba da ga jbe skaliranje. Doduse, ako neko ima GTX480/580 triple SLI, onda svakako nije normalan :)))
Tvrdnjom da u tri igre Triple SLI gubi frejmove u 2560X1600 rezoluciji sebe dovodiš u prilično gadnu situaciju. Svako može da se sa nekoliko klikova uveri da na tom testu ama baš u svakoj igri u toj rezoluciji Tripl SLI pozitivno skalira...od malih 10% pa do planiranih 30%.
Šta te navodi na ovakvo ponašanje?
Shvati da je GTX580 Kraljica. Sve da Cayman bude 10% brži i 10% jeftiniji ona je i dalje Kraljica.
:: :: Shvati da je GTX580 Kraljica :: Sve da Cayman bude 10% brži i 10% jeftiniji ona je i dalje Kraljica :: ::
Hehe, e jesi lud :) Nego bre, toliko ukazivanje postovanja, cak i veliko slovo, pa jos zenski rod... Zabrinjavas me covece :) Nemoj samo da bude kao ono sa uzbudjivanjem, mislim, to je samo silikon - ne, ne, nikako nemoj da gledas tako - to je samo plastika, nemoj bre :)
Do sada sam obično bio nem kad su u pitanju bile prozivke na tvoj račun, ali pazi sad, dečko ti je dao crno na belo i ti opet imaš pozitivan komentar o triple SLI-u. Pa, jel` smo mi ostali ludi, slepi ili jednostavno nivo percepcije i logike nam nije kao kod tebe? Pa jel` treba da daš +500$ da bi imao 10 frejmova više u nekim igrama, a u nekim manje nego SLI?
Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
:: @saxija :: :: Tvrdnjom da u tri igre Triple SLI gubi frejmove u 2560X1600 rezoluciji sebe dovodiš u prilično gadnu situaciju :: Svako može da se sa nekoliko klikova uveri da na tom testu ama baš u svakoj igri u toj rezoluciji Tripl SLI pozitivno skalira...od malih 10% pa do planiranih 30% :: :: Šta te navodi na ovakvo ponašanje :: :: Shvati da je GTX580 Kraljica :: Sve da Cayman bude 10% brži i 10% jeftiniji ona je i dalje Kraljica :: ::
nemoj tako tebra za `Kraljicu`, prvo nije dovoljno pametan da skapira da govorim uopsteno bez pljuvanja NV sto sam naglasio u mom prvom postu, znaci da je ovo sa caymanom bilo isto bih rekao, no nije ni bitno, ja znam sta sam rekao i ko je HTEO shvatio je moje reci
:: Do sada sam obično bio nem kad su u pitanju bile prozivke na tvoj račun, ali pazi sad, dečko ti je dao crno na belo i ti opet imaš pozitivan komentar o triple SLI-u. Pa, jel` smo mi ostali ludi, slepi ili jednostavno nivo percepcije i logike nam nije kao kod tebe? Pa jel` treba da daš +500$ da bi imao 10 frejmova više u nekim igrama, a u nekim manje nego SLI :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: :: :: @saxija :: :: :: :: Tvrdnjom da u tri igre Triple SLI gubi frejmove u 2560X1600 rezoluciji sebe dovodiš u prilično gadnu situaciju :: :: Svako može da se sa nekoliko klikova uveri da na tom testu ama baš u svakoj igri u toj rezoluciji Tripl SLI pozitivno skalira...od malih 10% pa do planiranih 30% :: :: :: :: Šta te navodi na ovakvo ponašanje :: :: :: :: Shvati da je GTX580 Kraljica :: :: Sve da Cayman bude 10% brži i 10% jeftiniji ona je i dalje Kraljica :: :: :: ::
Ređajte ljudi svoje komentare, nemoj da se vaši komentari svode na to da ospore moj.
O isplativiosti takve postavke grafičkih nije bilo reči niti sam na to davao komentar. Tvrdim da je Triple SLI skaliranje sa GTX580 ostalo na svom standardnom nivou.
Tvrdim da saxsija svojim očima nikad nije video monitor koji radi 2560X1600 u nekoj igri. Ja to nisam imao prilike da posedujem niti da vidim kod nekog drugog. I svi koje znam takođe nisu. Čak bi mogao da tvrdim da ne znam nikog ko poznaje nekog ko je video u radu 30 inčni monitor.
Da li sad razumeš koliki je gubitak svaka otkucana rečenica na ovom forumu.
PRVO I PRVO...O cemu se ovde radi???? vi pricate o 3x gtx 580 ZA IGRICE>....EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ZIVOTE>.....
DE JE TU MOZAk>>>>nema ga..
prvo grafika kao ova x3 ima logike samo za renderovanje,ili slicno...
Da bi se igrao u toj rezoluciji 5000x4000 pa dosta je 1.ZASTo
ZATO STO AKO 5870 moze da pusta igre sa 6 monitora,ovo moze barem na 10....
I KOLKA JE TO REZOLUCIJA>????
Mislim suludo je tako nesto pricati,da se ovo isplati i da je ok,a pogotovo da cekam drajvere da srede mojih 1500 protracenih evra....
Mislim ako ovde ima iole dobrog skaliranja ja cu da se obesim...Uglavnom od sli za 30 % bolje,a 3 x sli,pa -10 %....INSANE....
ALI CEMU TO POLEMISANJE,oko grafike koja je u rangu 5970.....Da dobijem jednu,i da castim celu zgradu je....
ploca:Asus m4a89gtd pro/usb3 . proc:Athlon II x4 630 3,511 Ghz @ 1.5v + cooler: Titan Fenrir . msi 4870x2 OC 2gb gddr5 . ram:2 x 2 gb geil ddr3 1600mhz.hard disk:wd green 1tb i seagate 500gb zvucna:audigy 2 platinum ex.
:: :: Ma budi ti meni nem ili nenem. :: :: Ređajte ljudi svoje komentare, nemoj da se vaši komentari svode na to da ospore moj :: :: O isplativiosti takve postavke grafičkih nije bilo reči niti sam na to davao komentar :: Tvrdim da je Triple SLI skaliranje sa GTX580 ostalo na svom standardnom nivou :: :: Tvrdim da saxsija svojim očima nikad nije video monitor koji radi 2560X1600 u nekoj igri :: Ja to nisam imao prilike da posedujem niti da vidim kod nekog drugog :: I svi koje znam takođe nisu :: Čak bi mogao da tvrdim da ne znam nikog ko poznaje nekog ko je video u radu 30 inčni monitor :: :: Da li sad razumeš koliki je gubitak svaka otkucana rečenica na ovom forumu :: ::
nebitno da li ga je napravila nVidija ili AMD. Jeste da mi je draže kada nVidija zasere, ali ako to uradi i AMD, onda ću to rado priznati, a ne obmanjivati i sebe i druge.
kakve veze sa ovim NEUSPEHOM ima da li sam video monitor ili nisam, A JESAM, podbacili su sa 3 way SLI i tacka, da sam video vise pozitivnih rezultata pohvalio bih NV za to ali ovako nema sta da se pohvali, no nije ni bitno, ne zelim vise da ucestvujem u ovoj temi jer konstantno skreces na nesto drugo kako bi izegao istinu koja je vise nego ocigledna, videces kad izadje kajman ako bude trosio 300w sta cu da napisem
Za igranje u 1920x1200 ili 1920x1080 je i jedna GTX580 overkill a kamoli dve, prakticno ko uzme to nece lsuziti nicemu, sem ako se ne igra bas u nekim ekstremnim rezolucijama ali tu ce i SLI biti dovoljan, ovaj Tri SLi nema nikakvog smisla pa i da skalira ekstra kome to treba, samo ce trositi struju.
...ako sam dobro razumeo, nekome se svidja ako 3 karte vezane u SLi daju iste rezultate kao karta i po... hm... Pa dobro... ja cu uzeti u tom slucaju jednu kartu... i sa njom gurati `kao` da igram na jednoj... a taj neko nek uzme 3, i nek igra na sve tri, kao moja jedna i jos pola (racunaj druge dve) imaginarne. S` time sto ce mene zadovoljstvo kostati 450eur sa trenutnim napajanjem, i masinom, a njega ce to zadovoljstvo kostati 1400eur... uz dodatno napajanje, jaci proc, bolju mobo... itd itd.
Pa ne znam... mislim da cu ja biti mnogo srecniji od njega... a i pare ce mi ostati u dzepu... :)
Pozz...
Ima dosta nelogicnih rezultata tokom ovog testa.Driveri i dalje nisu ispeglani pogotovu za SLI.Iz chipa se jos cedi potencijal.Nisam siguran ali se plasim da je visina clocka ovog Nehalema bila nedovoljna za ove tri karte (usko grlo) . Inace GTX 580 je 450 Eur,na zapadu ide i ispod 440 Eur.Cena je spala.Uskoro ce doci na 400 Eur sto je sasvim prihvatljivo!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.