Ne ali pazi.Postavio sam ozbiljno pitanje.Znate li koliko brendova zastupa ATI a koliko Nvidia-u?Zanimljivo je pitanje zato sto je vecini nas dostupna informacija brendova koji se kod nas pojavljuju i koji se na netu mahom guraju..Da kazem poznatiji.. A evo recimo glup primer PNY je odlican brend za nVidia-u a slabo ko zna za njega.Ima dosta toga i podele po trzistu..Mnogo imena je ukljuceno i to zavisi od prodaje tako da jedan XFX nije toliko ni vazan,jeste da je bio jedan od vodecih nVidia partnera,jedan od tri glavna,uz nVidia je i stekao ime,sad moze da se kurci sa AMD-om pa da ima dobru prodaju..Na staroj slavi oni zive.Nije ni XFX vise ko nekad!Mada sve je nekad bilo bolje.Life sucks!
:: Ne ali pazi.Postavio sam ozbiljno pitanje.Znate li koliko brendova zastupa ATI a koliko Nvidia-u?Zanimljivo je pitanje zato sto je vecini nas dostupna informacija brendova koji se kod nas pojavljuju i koji se na netu mahom guraju..Da kazem poznatiji. :: A evo recimo glup primer PNY je odlican brend za nVidia-u a slabo ko zna za njega.Ima dosta toga i podele po trzistu..Mnogo imena je ukljuceno i to zavisi od prodaje tako da jedan XFX nije toliko ni vazan,jeste da je bio jedan od vodecih nVidia partnera,jedan od tri glavna,uz nVidia je i stekao ime,sad moze da se kurci sa AMD-om pa da ima dobru prodaju..Na staroj slavi oni zive.Nije ni XFX vise ko nekad!Mada sve je nekad bilo bolje.Life sucks ::
Neka ako..Kolo srece se okrece.Biznis je biznis.Tu nema ljutnje.Ko ima bolju poslovnu politiku da ce imati i bolji uspeh naravno.Sve je to normalno. Pizdece samo fanovi XFX-a ako zaista postoji takva grupacija jer su navikli na nVidia-u i XFX..Sta znam.
:: To je to. Oduvek sam voleo malo ironije u svakodnevnom životu, sad slava stečena s nvidijom pomaže da se amd bolje prodaje, da popizdiš. :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Ne ali pazi.Postavio sam ozbiljno pitanje.Znate li koliko brendova zastupa ATI a koliko Nvidia-u?Zanimljivo je pitanje zato sto je vecini nas dostupna informacija brendova koji se kod nas pojavljuju i koji se na netu mahom guraju..Da kazem poznatiji. :: :: A evo recimo glup primer PNY je odlican brend za nVidia-u a slabo ko zna za njega.Ima dosta toga i podele po trzistu..Mnogo imena je ukljuceno i to zavisi od prodaje tako da jedan XFX nije toliko ni vazan,jeste da je bio jedan od vodecih nVidia partnera,jedan od tri glavna,uz nVidia je i stekao ime,sad moze da se kurci sa AMD-om pa da ima dobru prodaju..Na staroj slavi oni zive.Nije ni XFX vise ko nekad!Mada sve je nekad bilo bolje.Life sucks :: ::
Pa dobio je sut jer se nvidi-i nije svidelo sto su krenuli i amd da rade, a i nvidia je u Severnoj Americi krenula sama da prodaje svoje proizvode zaobilazeci svoje partnere sto se ovima nije svidelo. Mislim da ako nvidia ne promeni nacine poslovanja polako ce sve manje biti nvidia partnera i bice samo nvidia sto mozda oni i zele.
Ima tu jos nesto ..XFX nije ispostovao neke dogovore po ugovoru.Vise puta je opomenjen ali je nastavio po svom.Rad sa AMD-om je samo prelila kap . A kako zele da posluju je njihov nacin razmisljanja.Valjda znaju kako treba a kako ne.
:: Pa dobio je sut jer se nvidi-i nije svidelo sto su krenuli i amd da rade, a i nvidia je u Severnoj Americi krenula sama da prodaje svoje proizvode zaobilazeci svoje partnere sto se ovima nije svidelo. Mislim da ako nvidia ne promeni nacine poslovanja polako ce sve manje biti nvidia partnera i bice samo nvidia sto mozda oni i zele :: :: :: Sut je dobio XFX,nije on napustio nV nego je nV raskinula ugovor o partnerstvu. :: :: Nego da li neko zna koliko ATI ima brendova?Koliko Nvidia :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
Pa kontam da verovatno i XFX nije nesto odradio pa su ovi popizdeli, ne verujem da bi ovi iz Nvidie tek tako odbacili jednog od najacih brendova u Severnoj Americi. Iskreno bezveze mi je posto ja inace gotivim XFX i sad kad jednom ponovo budem uzimao nvidi-u njih nece biti u izboru.
:: Ima tu jos nesto ..XFX nije ispostovao neke dogovore po ugovoru.Vise puta je opomenjen ali je nastavio po svom.Rad sa AMD-om je samo prelila kap :: A kako zele da posluju je njihov nacin razmisljanja.Valjda znaju kako treba a kako ne :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: Pa dobio je sut jer se nvidi-i nije svidelo sto su krenuli i amd da rade, a i nvidia je u Severnoj Americi krenula sama da prodaje svoje proizvode zaobilazeci svoje partnere sto se ovima nije svidelo. Mislim da ako nvidia ne promeni nacine poslovanja polako ce sve manje biti nvidia partnera i bice samo nvidia sto mozda oni i zele :: :: :: :: :: Sut je dobio XFX,nije on napustio nV nego je nV raskinula ugovor o partnerstvu. :: :: :: Nego da li neko zna koliko ATI ima brendova?Koliko Nvidia :: :: :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: :: :: ::
:: ::Ima tu jos nesto ..XFX nije ispostovao neke dogovore po ugovoru.Vise puta je opomenjen ali je nastavio po svom.Rad sa AMD-om je samo prelila kap ::A kako zele da posluju je njihov nacin razmisljanja.Valjda znaju kako treba a kako ne ::
Evo ga Sky, sa informacijama iz prve ruke :) Koje to stvari XFX nije ispostovao i za sta je opominjan?
:: Pa kontam da verovatno i XFX nije nesto odradio pa su ovi popizdeli, ne verujem da bi ovi iz Nvidie tek tako odbacili jednog od najacih brendova u Severnoj Americi. Iskreno bezveze mi je posto ja inace gotivim XFX i sad kad jednom ponovo budem uzimao nvidi-u njih nece biti u izboru ::
Jedini razlog sto je nV popizdela jeste sto je XFX poceo da prodaje ATI u trenucima kada je bilo gusto i kada su svi partneri poslovali sa debelim minusom. Poceli su jer im se moglo - postali su dovoljno veliki da mogu da kazu ne nVidiji (mogla je i eVGA, ali NIJE HTELA - plus, dobili su mnoge povlastice od nV tada). Zahvaljujuci reputaciji, brzo su postali AMD partner broj 2, pa su sad potpuno okrenuli ledja nVidiji. Naravno, i nVidija je digla ruke od njih, sopstvenog ponosa radi, plus sto i nisu mogli drugacije. Isto je AMD uradio sa npr. Palitom. Da li ce se XFX pokajati, vreme ce pokazati, ali kako sada stvari stoje - nece, barem ne skoro.
:: Trolujemo i čekamo da se neko upeca, znamo da je nvidia ustvari otpustila ove gejeve, nemo si tako oozbiljan. :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
NV ce tek trpeti posledice svoje poslovne politike, cenim u narednih godinu, dve ce se ispoljiti svi negativni efekti ovoga sto rade. Prvo su upropastili BFG, sada XFX otkacili (ili XFX otkacio njih, svejedno, XFX-u moze biti samo jos bolje jer nece imati nikoga da ih uslovljava market share-om, isporukama chipova i dizajnom). NV je pocela da prodaje sama u Americi (neki analiticari pocinju da prepoznaju gotovo kartelsko ponasanje na USA trzistu) samo da bi direktno dobijala pare a ne da deli sa partnerima kao sto je bio XFX. Da bi imali maksimalnu zaradu, nista vise.
Zakljucak - Ne zaradjuju dovoljno brzo, pocinje da gori pod nogama, previse ispucanih para, premalo se vraca u kasu a partneri to ocigledno ne tolerisu. Sta god XFX da nije ispostovao (a moglo mu se da kaze NE, jer saradjuje i sa ATI-jem), nije bilo inicirano nezadovoljstvom samo sa jedne strane.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Nemam čak ni volje da se zezam na zeleni račun, mada, njih smatram odgovornim MALO više od ATI-ja, jer je to (kao i Intel-u) od njihove strane uvedeno kao način poslovanja: ucenjivanje i uslovljavanje prozvođača da isključivo proizvodi samo VGA od jednog proizvođača..... to je običan monopol. A ne zezam se jer, da je XFX počeo da prozvodi i ATI-AMD, to bi više nego pozdravio.. ali, on je samo PREŠAO u drugi tabor. Ništa mi tu baš nismo dobili, to je način regulisanja tržišta koji nama kao kupcima ne odgovara. Niti pozdravljam kada firma proizvodi samo VGA od jednog proizvođača - isključivo, bez obzira na kvalitet GPU-a.... a nVidija se ponela kao uvređeno dete: puče lopta razjeba se klub.... ne znam. Što ne prihvati lepo tržišne uslove i igra kao i drugi igrač, pa ko više proda, ko bolje prođe... sve mora nešto zakulisno, ucenjivanje i to, nevolem te više, tetka Saveta.. još samo da se pojave na Pinku u `Sve za ljubav` da ih mire i popravljaju im odnose.... Možda sam malo tradicionalista, ali mi smeta kada nešto NESTANE, a ovde je nestao deo ponude na tržištu, a pojavio se drugi koji će teško baš nešto biti primećen posebno, tj. veći gubitak od dobitka.... jebo` monopole.i
Pa kad neće nvidia, ima ko hoće. XFX će, bar koliko sam ja čuo, uskoro početi i sa pravljenjem ploča za AMD, verovatno već za seriju 900. To bi bilo lepo videti.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
nVidiu je intel ubio sa chuvenom pricom oko chipsetova.(koliko vec dugo nemamo nforce chipset za nove platforme intela)
tesko da ce AMD i Nvidia biti konkurenske firme za koju godinu, bice tu kao nekog rivalstva u domenu `stend alon` grafika i to je to...
AMD sljaka: CPU, MBO, GPU, i od skoro APU.
Ako cemo onda porediti, lupam intel,nVidiu i asus sa AMD-om samim onda ga jebi...
Ja volim AMD jer je `narodna firma`, i ploce i procesori su im jeftini, bile su i grafike ali su se prokurcili jer 2-3 serije u nazad prave i vise nego konkurentne proizvode.
Kad bi kod intela mogao da kupim C2D procesor da ga otkljucam u QUAD za 80e nov i kupim plocu sa full ddr3 podrskom za 50e novu?! Zato kazem narodna firma :) i za nas sirotinju ima jako dobrih stvari :)
Vidi se da ne poznaješ tržište, a kamoli arhitekturu čipova i dugorične nV planove...hahahahahahah....
:: NV ce tek trpeti posledice svoje poslovne politike, cenim u narednih godinu, dve ce se ispoljiti svi negativni efekti ovoga sto rade. Prvo su upropastili BFG, sada XFX otkacili (ili XFX otkacio njih, svejedno, XFX-u moze biti samo jos bolje jer nece imati nikoga da ih uslovljava market share-om, isporukama chipova i dizajnom) :: NV je pocela da prodaje sama u Americi (neki analiticari pocinju da prepoznaju gotovo kartelsko ponasanje na USA trzistu) samo da bi direktno dobijala pare a ne da deli sa partnerima kao sto je bio XFX. Da bi imali maksimalnu zaradu, nista vise. :: :: Zakljucak - Ne zaradjuju dovoljno brzo, pocinje da gori pod nogama, previse ispucanih para, premalo se vraca u kasu a partneri to ocigledno ne tolerisu. Sta god XFX da nije ispostovao (a moglo mu se da kaze NE, jer saradjuje i sa ATI-jem), nije bilo inicirano nezadovoljstvom samo sa jedne strane :: :: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti! :: :: ::
Ijuu, Brana, koliki je porastao... Ne ide ti nešto kuckanje u zadnje vreme, a?
ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE
:: :: Vidi se da ne poznaješ tržište, a kamoli arhitekturu čipova i dugorične nV planove...hahahahahahah... :: :: :: NV ce tek trpeti posledice svoje poslovne politike, cenim u narednih godinu, dve ce se ispoljiti svi negativni efekti ovoga sto rade. Prvo su upropastili BFG, sada XFX otkacili (ili XFX otkacio njih, svejedno, XFX-u moze biti samo jos bolje jer nece imati nikoga da ih uslovljava market share-om, isporukama chipova i dizajnom) :: :: NV je pocela da prodaje sama u Americi (neki analiticari pocinju da prepoznaju gotovo kartelsko ponasanje na USA trzistu) samo da bi direktno dobijala pare a ne da deli sa partnerima kao sto je bio XFX. Da bi imali maksimalnu zaradu, nista vise. :: :: :: :: Zakljucak - Ne zaradjuju dovoljno brzo, pocinje da gori pod nogama, previse ispucanih para, premalo se vraca u kasu a partneri to ocigledno ne tolerisu. Sta god XFX da nije ispostovao (a moglo mu se da kaze NE, jer saradjuje i sa ATI-jem), nije bilo inicirano nezadovoljstvom samo sa jedne strane :: :: :: :: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti! :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.