nVidia je ulozila novce za nadolazecu Crysis 2 igru. Odmah u startu znamo da ce ova igra biti optimizovana za nVidia-u i samim tim ce bolje raditi i davati bolji vizuelni dozivljaj! Ocigledno je nVidia debelo zacrtala da povrati udeo na trzistu pa je odredjenu sumu novca ulozila u ovu vrstu marketinga.Zanimljivo.Ko bi rekao,sve mi se cini da bi trebali da propadnu a oni sede na parama :)
Bice : `Crysis 2 ready for GTX 580`
Citat :
`KitGuru says: There are lots of reasons why a company would spend m sponsoring a game so close to launch. Whatever the reason, it’s hard to ignore the possibility that it is being re-styled for the GTX580 and GTX590 cards with an absolute ton of additional tessellation IQ. For those that can afford a GTX580 going into Xmas, we believe that your Crysis 2 experience when it launches (several months after March) will be as good as it gets.`
Obratite paznju na deo gde se pominje karta GTX 590.Da li oni znaju nesto sto mi ne znamo?Ocigledno nvidia dosta toga krije ..Bice ovo zanimljiva zima..
:: nVidia je ulozila novce za nadolazecu Crysis 2 igru :: Odmah u startu znamo da ce ova igra biti optimizovana za nVidia-u i samim tim ce bolje raditi i davati bolji vizuelni dozivljaj :: Ocigledno je nVidia debelo zacrtala da povrati udeo na trzistu pa je odredjenu sumu novca ulozila u ovu vrstu marketinga.Zanimljivo.Ko bi rekao,sve mi se cini da bi trebali da propadnu a oni sede na parama : ::
Jako primitivno kolege moram da primetim..Sujeta proradila jel da? Ocekivao sam osude tipa `Ovo je podmukao potez` !Zasto je?Pa isto je uradio i ATI sa 5xxx serijom dobio je code da usmeri driver ka Crysis igri.To nije bilo tako davno.Takodje da ne pominjem Dirt2 ATI-jeva igra,AVP,Stalker i sl..Sve igre optimizovane za ATI.. Gde je tu osuda?I zbog cega?Prvo igra kad se pravi mora da se prilagodjava za jedan brend,onda onaj drugi dobije code.Bar su meni tako objasnili.
A sto se tice Crysis 2 i ulaganja u razvojni tim i optimizaciju.Ovo je jedan ozbiljan potez. Crysis 2 ce za sigurno biti jako popularna igra koja se vec sad zeljno ocekuje. Svojski se trude da povrate trziste.Ja kao korisnik ovog brenda to pozdravljam.Ako kompanija kojoj sam ja `privrzen` ulaze novac iz svog dzepa za optimizaciju ove igre ka nVidia kartama to je super.Mi koji koristimo nv karte dinara necemo dati a nama ce da radi dosta bolje..Sebe guraju,nov hardware reklamiraju a mi skidamo kajmak.Da li gresim?Korisnicima ide u prilog.Jedini koji su osujeceni su ATI korisnici.Postavlja se pitanje sto njihov AMD tim nije isto uradio?Previse je dobar i neiskvaren,nece da radi nesto sto je do sad godinama radio ili nema para da ulaze u tako nesto pored toga sto ne poseduje PhysX i sl.. Ovde se pominje GTX580/590 ali to je samo deo reklame.Naravno da ce sve nVidia karte da rade dobro na ovoj igri..
Koja crna muka..Izbacuju toliko karti za kratko vreme a jos rade i na 28nm..Pitacu ja vas koga ce muka da prepadne veoma brzo.. :)
I ti Sky, kao i vecina, masis poentu. Jbe se vecini ovde da li je optimizovano za ATI ili nVidiju. Ova vest samo znaci da ce Crysis 2 biti sranje od igre, kao i brat mu. Cim se programeri zaigraju sa efektima, DX-ovima, fizikama i ostalo, igra ispadne sranje. Mafia 2, anyone?
I neki novi klinci ce da se loze na to, IQ ce im biti manji od makovog zrna, mi cemo patiti za dobrim igricama, a, sto je najgore, Crysis 2 ce doneti velike pare srecnim vlasnicima... Igrice sve gluplje i gluplje, a ljudi daju sve vise i vise para da bi ih igrali :) Mozgu, zbogom, drago mi je bilo...
A da ja tebi kazem da ti masis poentu..Znas koliko developer-e interesuju `ozbiljni` korisnici poput tebe.Ni jedan jedini sekund.Igra ce da se prodaje kao sto se prvi deo prodavao u ogromnim kolicinama.Ni Crysis ni Warhead nisu lose igre,osudjuju ih samo oni koji sebi nisu mogli da obezbede hardware da bi je odigrali posteno. Ista igra Crysis je postavila standard za hardware-sku zahtevnost i prodala milione grafickih karti kako ATI tako i Nv.E vidis drugar,tako to ide.Jedni sa drugima saradjuju.I ova ce doneti isto na isti nacin i stoga je potez cist biznis.To je poenta. Iskreno encu unapred da cenim kakva ce igra biti,mozda se ni meni gameplay nece svideti ali uz implementaciju efekata na nivou za sigurno nebi trebala graficki da bude lose odradjena kao sto i nece jer je to ipak Crysis odnosno Crytek! Mafia II hoces da kazes da je losa?Igra je vrh,prica je odlicna,efekti su awesome..
@mslavko igre su (fps na primer) sve gluplje jer se ujedno prave i za konzole, a nikome se ne isplati da radi drugaciju strukturu igre za PC.
Takodje, sve je vise i vise losih studija, sa losim idejama, losim pricama i losim realizacijama, zato se ceka Witcher 2 koji, nadam se, ce biti dobar i opustice me. Igrao sam prvi deo na hard (jako zanimljivo), igracu i drugi...a ovi cod-ovi, mohe to je sve otislo u... __________________________________________________________ ...and on the third day He rose again...sweet zombie jesus
:: A da ja tebi kazem da ti masis poentu..Znas koliko developer-e interesuju `ozbiljni` korisnici poput tebe.Ni jedan jedini sekund.Igra ce da se prodaje kao sto se prvi deo prodavao u ogromnim kolicinama.Ni Crysis ni Warhead nisu lose igre,osudjuju ih samo oni koji sebi nisu mogli da obezbede hardware da bi je odigrali posteno :: Ista igra Crysis je postavila standard za hardware-sku zahtevnost i prodala milione grafickih karti kako ATI tako i Nv.E vidis drugar,tako to ide.Jedni sa drugima saradjuju.I ova ce doneti isto na isti nacin i stoga je potez cist biznis.To je poenta :: Iskreno encu unapred da cenim kakva ce igra biti,mozda se ni meni gameplay nece svideti ali uz implementaciju efekata na nivou za sigurno nebi trebala graficki da bude lose odradjena kao sto i nece jer je to ipak Crysis odnosno Crytek :
Ma znam ja da njih interesujem ko lanjski sneg, samo pare oni gledaju. Ali mani me te price o hardweru i Crysisu... Igrao sam je na mom krsu, igrao sam je na ekstra konfi i jedino sto mogu da kazem - lepo izgleda. Sve ostalo je nedotupavno... Ako su joj jedini kvalitet efekti, jbm ti igru onda, mogao sam i film za to toilko da gledam. Ali klinci se loze na to... Naravno, prodace opet milione karti i svi srecni i svi zadovoljni. Ali bice sranje, to mogu da se kladim...
:: Mafia II hoces da kazes da je losa?Igra je vrh,prica je odlicna,efekti su awesome. ::
Prvih 7-8 misija te smore nacisto, pa ako to prezivis, ovaj ostatak mozda i prodje. Odlicna prica ?!? Jes, do mojega. Uporedi ti Mafiu I i II - kec te bre tera da ga zavrsis, prvi put kad sam ga igrao nisam spavao dva dana - ne zbog igrice, nego me interesovalo sta ce da ispadne na kraju. A II? Na nivou osrednjeg mafijaskog filma... Gameplay? Gomilu sitnica - koje zivot znace - iz Mafie I su izbacili... Bitno je da mogu da se menjaju odela i farbaju kola, jebo ih GTA i ko ga izmisli. U GTA se taj fazon barem uklapa, a ovde? Ko piletu sise... Efekti? Efekti su sjajni, to je istina. O tome ti i pricam - potrosili su silno vreme na jebene efekte, a gameplay i pricu sklepali onako ofrlje. Jer efekti prodaju igru. Kao i sve danas - samo da lepo izgleda i ce da prodje - a sto je iznutra jadac - koga briga :)
Al sam se raspisao, a sutra cu da kunem ujutru :) Laku noc :)
P.S. @Erestun : lepo me podseti, Witcher. Fenomenalna stvar :) E tako se to radi...
Momci..Mozda vam je prag tolerancije previse zahtevan!
05.11.2010. 02:27
status: user broj poruka: 18472
Sto se tice igara i ja sam kao i svi se pomirio sa cinjnicom da je sve manje kvalitetnih i kreativnih naslova.Ali kako sistem nalaze moras da se pridrzavas nekih `pravila`.Kad je vec situacija takva ili se prilagodjavas ili izlazis iz sveta gaming-a.Svi smo po mao razliciti,imamo razlicite ukuse,prag tolerancije..Nekad igra smori na samom pocetku pa posle bude skroz ok i sl..Mnogo detalja..Ali generalno kada bi tako preko gledali na svaku dolazecu igru sad nista nebi ni igrali i prisecali bi se starih vremena i tog nekog lepseg doba.Pa sve je pre i bilo lepse,bolji zivot,srecni ljudi :)
P.S.Poenta.Mozda ce i igra da bude crap ali ce itekako dobro da se prodaje..Sa tim glavna poenta je da ce to biti jedna od glavnih reklama za GTX 580/590 seriju i samim tim ce podici nivo prodaje!Eto to je to..
Mogu oni da redizajniraju Crysis 2 za let u kosmos
05.11.2010. 08:17
status: user broj poruka: 332
ali ja necu definitivno kupiti graficku u ovoj slucaju NVdijinu samo zbog jedne igre. Kao sto nisam hteo da igram ovaj novi star wars zato sto mi je i pored mojih 8bg rama trazio da upalim onaj swap file ili kako se vec zove u winodwsu. Apsolutno sve i gre i svi programi mi to nisu trazili i ja sad treba ko debil da se saltam da to palim i gasim kao i zbog crysis-a 2, za koji znam da nikad nece raditi kako treba jer uvek znas kao radi ali ti ipak trebaju dve graficke karte , ja treba da kupim graficku kartu GTX580/590 i jos napajanje novo da to potera. Boze sacuvaj. Na kraju ce ljude terati da kupuju dve graficke karte jednu Ati jedu Nvidiju, e pa neces.
Nadam se samo da neće biti toliko zahtevna da će samo gtx580 da je tera u fullu.Ako recimo gtx460 bude mogla da je tera na max u full HD na nekom pristojnom framerate-u, bez uključenih AA i ostalih efekata, onda ok, ajd` da kažem da će biti podnošljivo. Ali ako je optimizuju(ili ne optimizuju)tako da i na gtx460 fps bude 25 i još ako igra bude dosadna i neigriva, onda jbg, džaba su krečili :(
Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
Čime se ti dičiš, leba ti? Kurtoni nisu u stanju da naprave dva čestite karte, pa će ponovo na kvarnjaka da guraju svoje šklopocije, koje će da koštaju ko svetog Petra kajgana. DiRT 2, AvP i slične (nazovi) DirectX 11 igre, koje su se pojavile početkom godine su logično bile okrenute ATi-ju pošto nVidija nije imala šta da ponudi. A Krajsis 2 će da bude optimizovan do jaja, i retko na kojoj karti će da radi kako treba, kao što je uostalom bilo i sa prvim delom. Koga normalnog može da privuče tako nešto??? Još nešto. Ako im TRT-MRT bude radio i 28nm čipove, to će da bude prva liga. Slepci nisu savladali ni 40nm, a ovo... yes, kako da no.
Bice uvek tu nekih Sky Fire-a koji ce to kupiti, tako da bih rekao da ce proci i ovo isto kao sto je i Fermi.....
Ovo je ustvari nabudzena GTX480-ica za vece pare nego sto sada kosta GTX480, jedino ako ne iznenade sa cenom ali sumnjam nesto.... procitao sam nesto oko 500-550$...
:: Negde sam video da ce karta kostati nesto vise od 500e. Asusova verzija :: :: Ako je ovo istina, nece ova karta uvideti svetlost dana, kao ni nVidia :: :: ::
Pa dirt2 je ``atijeva`` igra, zato sto je nvidia bila nesposobna da napravi dx11 kartu, simple as that.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
:: Jako primitivno kolege moram da primetim..Sujeta proradila jel da :: Ocekivao sam osude tipa `Ovo je podmukao potez` !Zasto je?Pa isto je uradio i ATI sa 5xxx serijom dobio je code da usmeri driver ka Crysis igri.To nije bilo tako davno.Takodje da ne pominjem Dirt2 ATI-jeva igra,AVP,Stalker i sl..Sve igre optimizovane za ATI. :: Gde je tu osuda?I zbog cega?Prvo igra kad se pravi mora da se prilagodjava za jedan brend,onda onaj drugi dobije code.Bar su meni tako objasnili :: :: A sto se tice Crysis 2 i ulaganja u razvojni tim i optimizaciju.Ovo je jedan ozbiljan potez :: Crysis 2 ce za sigurno biti jako popularna igra koja se vec sad zeljno ocekuje :: Svojski se trude da povrate trziste.Ja kao korisnik ovog brenda to pozdravljam.Ako kompanija kojoj sam ja `privrzen` ulaze novac iz svog dzepa za optimizaciju ove igre ka nVidia kartama to je super.Mi koji koristimo nv karte dinara necemo dati a nama ce da radi dosta bolje..Sebe guraju,nov hardware reklamiraju a mi skidamo kajmak.Da li gresim?Korisnicima ide u prilog.Jedini koji su osujeceni su ATI korisnici.Postavlja se pitanje sto njihov AMD tim nije isto uradio?Previse je dobar i neiskvaren,nece da radi nesto sto je do sad godinama radio ili nema para da ulaze u tako nesto pored toga sto ne poseduje PhysX i sl. :: Ovde se pominje GTX580/590 ali to je samo deo reklame.Naravno da ce sve nVidia karte da rade dobro na ovoj igri. :: :: Koja crna muka..Izbacuju toliko karti za kratko vreme a jos rade i na 28nm..Pitacu ja vas koga ce muka da prepadne veoma brzo.. : :: :: GTX 580 maximum strength :) :) : :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Ma dzabe se mi radujemo sto igra izlazi, jer ako bude kao sa prvim delom da ti trebaju dve najmodernije karte u SLI (tada 2x8800gtx) da bi je igrao kako valja, onda nek sve ide p.m. Ako sad treba da spucam 800e na 2x480 ili 2x580, onda bolje i da ne izlazi igra.
Re: Mogu oni da redizajniraju Crysis 2 za let u kosmos
05.11.2010. 09:36
status: user broj poruka: 6083
Pa isti je slucaj sa mobilnim telefonima, ne verujem da su ljudi ikada mislili da ce da nose po dva telefona, i eto nose, neki po 3, za svakog operatera po jedan. Tako ce da nas nateraju i sa karticama, da mozemo da zovemo u istu mrezu :)
LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
:: ali ja necu definitivno kupiti graficku u ovoj slucaju NVdijinu samo zbog jedne igre. Kao sto nisam hteo da igram ovaj novi star wars zato sto mi je i pored mojih 8bg rama trazio da upalim onaj swap file ili kako se vec zove u winodwsu. Apsolutno sve i gre i svi programi mi to nisu trazili i ja sad treba ko debil da se saltam da to palim i gasim kao i zbog crysis-a 2, za koji znam da nikad nece raditi kako treba jer uvek znas kao radi ali ti ipak trebaju dve graficke karte , ja treba da kupim graficku kartu GTX580/590 i jos napajanje novo da to potera. Boze sacuvaj. Na kraju ce ljude terati da kupuju dve graficke karte jednu Ati jedu Nvidiju, e pa neces. :: ::
Re: Re: Crysis 2 ce biti redizajniran za GTX 580/590@Raic
05.11.2010. 09:41
status: user broj poruka: 10997
Objasnjenje: A(MD)Ti bi prvo morao da optimizuje...samog sebe. Dotle: ko ga yebe...
:: Zašto ljudi kažu `optimizovano za nvidiju` a ustvari misle `neoptimizovano za ati.` :: :: Za igru na kvarno uvek mora da ima :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: nVidia je ulozila novce za nadolazecu Crysis 2 igru :: :: Odmah u startu znamo da ce ova igra biti optimizovana za nVidia-u i samim tim ce bolje raditi i davati bolji vizuelni dozivljaj :: :: Ocigledno je nVidia debelo zacrtala da povrati udeo na trzistu pa je odredjenu sumu novca ulozila u ovu vrstu marketinga.Zanimljivo.Ko bi rekao,sve mi se cini da bi trebali da propadnu a oni sede na parama : :: :: ::
e sad si me za srce ujeo ako mene secanje dobro sluzi i prva kriza je bila it`s meant to be payed pa radi malo bolje na AMD/ATIju, no marketing je cudo, kad ne mozes drugacije ti onda na kvarno, a inace zar do sada nije uvek bio ATI taj koji se borio sa nizim cenama kako bi uvalili `skart`, kad ono sad malte ne AMD diktira cene a nvidia spusta cenu (glavu)
PS jeste jako primitrivno ali od NVIDIe jer koristi strast hardverasa pa metne 580, ko god je nalozeni fan boy (ima ih gomila) + ima pare (nema ih gomila) ce kupiti GTX 580 da bi igrao krizu koju ces moci da igras na kartama koje nece, bar u najavi, kostati 718$
:: Negde sam video da ce karta kostati nesto vise od 500e. Asusova verzija :: :: Ako je ovo istina, nece ova karta uvideti svetlost dana, kao ni nVidia :: :: ::
Re: @Saxija -ti si to nesto ruzno sanjao ili si poredjenje vrsio izmedju
05.11.2010. 10:21
status: user broj poruka: 2929
Mogao je da prodjaje i za 20000e nije problem. Problem je naci budalu koja je ce to da plati. I ne znam uopste sta si zeleo ovim da kazes pokazes dokazes kako god. nVIDIA ima dve kartice trnutno na trzistu u visokom seglemtu. Kartice su dobre ali imaju i mana. Potrosnja i zagrevanje su te mane i to je cinjenica. Ti me ispravi ako gresim. Ajde da kazem da je situacija kod GTX 470 bolja sto se tice zagrvanja i potrosnje ali opet daleko od toga da je to sjajno. Ako te nove karte budu 500e kao sto se prica to niko normalan da plati nece.
:: GeForce 5900XT (shader 2) i ATi 5870 (k`o velis, po broju u oznaci, tu su negde...) :: :: citat : `ako mene secanje dobro sluzi i prva kriza je bila it`s meant to be payed pa radi malo bolje na AMD/ATIju :: - - - - - - - - - - - - - - :: :: @Vuk125 - - pre 3-4 dana neki tip je prodavao 5970 za 900+ JewRa, dakle, krmacu neopevanu koja ne zna da skalira a zna da stutter-uje... ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.