Test vidite iz prilozenog.Da li ce i koliko driveri promeniti situaciju videcemo.No i od njih se ne moze ocekivati astronomsko povecanje vec nesto normalno,minimalno. Da li se od ove serije ocekivalo previse izgleda da da jer sudeci po skorasnjim testovima ,snage,poredjenja pa evo sad i CrossFire setup-a dolazimo do zakljucka da je to zapravo sve jedno te isto uz minimalan pomak. Sudeci po dobijenim rezultatima CF je i dalje daleko od SLI-a tako da me malo cudi jer je naglaseno poboljsanje CF skaliranja. Ukupan dobitak svega 68% :
vise igara i izvlacis prosek od svih na tim specificnim podesavanjima i ne cudi me da je toliko dobijeno, ali vidi se dobar napredak u odnosu na pre svakako...
Samo mi je cudno da je u Battlefield-u preko 100% ubrzanja...
Ovo ti ne govorim za ovu kartu niti zbog neceg drugog.Jedini realan pokazatelj snage i jeste da se izvuce prosek recimo 10 igara.Tada znas koliko si ulozio u neki setup a koliko dobijas. Karta se ne meri na osnovu jedne igre i ne igras samo jednu igru a realnu snagu setup-a ces samo znati kada se izvuce procenat. Na isti nacin prosecan Efficiency kod GTX 460 SLI je 84 % sa istog sajta.. Bice uskloro test ponovo i poredjenje sa GTX-ima.
Tačno je da prosek više govori o sveukupnom stanju i vrednosti kartice, ali, u ovom slučaju dovoljna je jedna jedina nvidija sponzorisana ili ati ne-optimizovana igra, pa da rezultat bude skljaštren. Ko je i na osnovu čega birao tih deset, pedeset, šest, nebitno koliko, igara? Tu je moguća subjektivnost (i korupcija) u biranju igara koje se testiraju. Pa, na osnovu odabira igara, možeš da zaključiš i da ATI skalira 100% ili preko 100% što reče kolega ali i da ne skalira uopšte. Nešto mi to.... ne sviđa mi se metod. Recimo, da ja sam sebi testiram za desetak ili dvadesetak igara KOJE JA igram ili želim da igram, za ostale simse me zabole qitoyko....Naravnno, uvek nešto sumnjam, itd... ali tako nekako mislim. I, za divno čudo, kontra Obradu, ti non-stop nalaziš sajtove i testove i testiće gde AMD serije 6xxx baš ne ubiva sramotno nvidiju.... prosto simptomatično...??? `Dobro, jeste bolji.... ALI, jedva, malo, nimalo, skoro, ni govora toliko.... itd. Mnogo vremena se potroši na ovo. Šta sad kažeš? Jesam li te pogodio!?! Ako se još javi samir i tortožder, odo ja u p.m. Preglasan sam i nemam kvorum. A za odabir igara sam u pravu. Ili SVE igre, npr. iz 2010-te ili i desete i devete, ILI - jebeš takav test. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Kad se manemo sve filozofije i raznih izgovora jedina prava istina je da je SLI superiorniji i da je perf/cena isplatljivija platforma. No malo sam pratio zbivanja oko nove serije 6xxx i nema nekog specijalnog interesovanja bar za sad.Razlog tome : Oni koji su imali 5850/5870 ne pada im na pamet da menjaju jer nista ne dobijaju,oni koji imaju slabije graficke pre kupe GTX 460 i jedan deo koji se interesuje za 6850/6870 ali sve izokola,ja bih rekao da nemaju kintu..Opet postavljam pitanje.Da li je narod ocekivao previse?Da li je ova serija razocarala ili opravdala svoj dolazak presudice sam korisnik i broj prodatih kartica. Iskreno sam i sam ocekivao da ce ovo biti bum ali izgleda da bas i nije tako. Meni licno su interesantne karte po jako pristupacnim cenama ali to je samo moje misljenje.
Ti si nešto krivo skontao?!? Šta si koji q očekivao od mid-segment kartica? Ili, bolje rečeno, low-mid i mid segment kartica? Kakvo čudo si očekivao - a već se nije pokazalo pred našim očima - da se smanji površina jezgra i broj tranzistora, u istom proizvodnom procesu, a dobije se napredak? Šta li si očekivao....
BUM, upravo stiže. Kojot, kajak.... to će biti taj `VRH` za koji me, iskreno, zabole mnogo jer namam ni para ni potrebe.... ovaj donji mid segment - rastrošne 460 i 68xx pa čak i 5770 - služe i više nego dobro svrsi.... Kolezi, malo su ti megalomanski zahtevi prema crvenima, da bi ih priznao kao dobre: a to je: da su dva puta bolji od odgovarajuće zelene kartice, da se klokuju bar jednako ako ne i više i da se bolje skalira, da su bolje u paru nego pojedinačni zbir bez crossfire-a, da pri tome i dalje 30-40% manje troše od zelenih, manje se greju, tiše su.... pa jebiga, i da peglaju košulje, to sam zaboravio. To je samo dobra kupovina.... skoro ništa više. Kajmak stiže, pa ko voli i može, neka izvoli.
Nema realnosti.Tesko je pricati..Sad mid segment nije bum ali ce bum da bude Kajmak od 350-400 eur!Muahahaaha.Vrh zapazanje.Chip koji se greje,kako su do sad naveli,koji je velike povrsine..Bla..bla..Da ne nabrajam dalje..To ce sigurno najveci profit i bum doneti.Kako da ne.Ako ih mid ne iscupa hi sigurno nece ! No Pisko nisi video sta sam ti ostavio u poruci..Tu ti je celokupno objasnjenje :)
Iskreno, ebe me nešto telekonj menjam te domene i kuradi-paladi... drugo, odjednom mi opet dosadilo prepucavanje oko zeleno-crveno. A i mnogo sam srao, što jes-jes. Ne znam ni odakle mi inspiracija, ionako neću još koji mesec da kupim ništa.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.