Pitam se, pitam (joj sto volim pite, ne samo torte!) kako to da jedan nas kolega koji je neprestano obuzet brigom za prihode pomenute kompanije ovo nije primetio i izvestio Forum? Verovatno zato sto nije mnogo ObradOVan...
Data je neka statistika marketshare-a. Nigde se ne pominju prihodi. Ne treba biti doktor ekonomije da bi se znalo da `udeo na trzistu` nije isto sto i `prihod`, tako da je `obradovanje` preuranjeno.
`Q3 2010 GPU shipments are up 10 percent` moze samo da indicira povecane prihode i kod jednih i kod drugih ako Vam je bas bitan taj vecni duel bivsi ATI/NVidia.
Re: Re: Nije isto, ali ono drugo (prihod) prizilazi iz prvog (m share).
28.10.2010. 07:13
status: user broj poruka: 10997
`...taj vecni duel bivsi ATI/NVidia` - AMD nije ATi. AMD= AMD+ATi, ako dozvolite da primetim.
:: Data je neka statistika marketshare-a. Nigde se ne pominju prihodi. Ne treba biti doktor ekonomije da bi se znalo da `udeo na trzistu` nije isto sto i `prihod`, tako da je `obradovanje` preuranjeno :: :: taj vecni duel bivsi ATI/NVidia.
Re: Laprdaš, po ko zna koji put - Smiri hormone, tako ti...
28.10.2010. 09:04
sremskih kobasica! Meni mnogo toga nije prijalo u mnogim komentarima, pa nisam tvrdio da doticni laprdaju. Narocito kada je rec bila o citiranju nekih clanaka nadjenih na Internetu.
Jos jedna zanimljivost: kada neko (a desava se cesto) iznese nesto sto, makar veoma zaobilazno, govori neke stvari koje NV-u ne idu u prilog, relativno mali broj ljudi (ako iko!) to prokomentarise. Obratno, kako neko iznese nesto sto, ma i najblaze dotice crvenu ekipu, tako se jave dezurne crvenkapice da `okrpe` podlog zelembaca... Pa evo sada i ova lola sremacka! Op zica, zica, zica, drma nam se Crvenkapica! Je li bre, Dr Master/Mister Univerzume, koliko vas (njih) to ima (stono bi Jakovljevic upitao drugaricu Cvorovic)?
:: Nema više ATi-ja, samo AMD. Nego, šta bi sa tvojom ljubljenom nVidijom? Ona se niđe neVidi, čak ni pod elektronskim mikroskopom :: :: :: Phenom II X3 720BE @ 3,2GH :: OCZ Vendetta :: Gigabyte GA-MA790X-UD3 :: Kingston HyperX 4GB DDR2 106 :: Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAK :: Gigabyte GV-R487D5-1G :: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI :: CM 690 II Advance :: Chieftec CFT-650-14C :: ::
@tortojed, koliko ti sine imas godina? Imas li zivot? da li si razmisljao o tome da potrazis pomoc?
Lepo te pitam, bez trunke sarkazma...prvo sam ti se smejao, pa te napusavao koliko smaras, sad sam u fazi da nista nagativno ne mislim o tebi jer si poseban - stvarno poseban.
Treba ti pomoc - zdrava osoba se ni ne sali na takav nacin...saosecam se sa tobom.
Re: Da se složim....Hvala ti na razumevanju, Pisko. Dobra ti je...
28.10.2010. 10:18
asocijacija - bas kao da im queers plešu ispred nosa. A ja sam se ONOLIKO puta uzdrzao od komentara na ObradMi-jeve `raporte` tipa `joj, sto AMD zaradjuje, joj, sto volim AMD, ih da samo AMD zna koliko volim AMD i koliko se radujem zaradama Njegovim`...
:: Napad zelembaća, doživljava se kao gay parada ispred prozora dnevne sobe :: :: :: P.S. Čuvajte se vas DVOJICA-TROJICA od majmuna na forumu ali i ovako, u svakodnevnom životu, sve ostalo nije toliko bitno :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Pa upravo ovaj slucaj pokazuje da ne mozete da izjednacavate prihode i market share.
Citirao sam Vam deo iz teksta koji kazuje da je prodaja GPU-ova u Q3 2010-te porasla za 10%. Povecanje prodaje moze samo da generise povecanje prihoda, a market share definise koliko je to povecanje prihoda. Tako da nema reci o padu prihoda koje ste s ushicenjem docekali.
Izraz `bivsi ATI` (s akcentom na `bivsi`) je upotrebljen u smislu dela AMD-a koji se bavi grafikom, s obzirom da je datom statistikom objedinjeno sve sto se moglo objediniti, a jedino se taj deo moze porediti u smislu GPU prodaje. Nigde nisam pisao AMD=ATI sto ste tako uljudno, doduse bespotrebno, objasnili kao netacno.
Re: Re: @Tortojed - -Nije bilo bespotrebno. Vi ste stavljanjem...
28.10.2010. 10:36
ATi-ja u dati kontekst umesto AMD-a, implicitno `oduzeli` ATi-ja AMD-u. Moja opaska je isla za tim da neupucenima (ako ih ima, dakle, za svaki slucaj) da do znanja da se ovde radi o AMD/NV. To sto je AMD svojevremeno otkupio brand `ATi`, druga je stvar. Ovom sam primedbom hteo da postignem i to da se ljudi zamisle nad sledecom stvari: eNVidiji NIJE bilo potrebno da kupuje Poljoprivredni kombinat `Beograd`, Motorolu ili Zemljoradnicku zadrugu `Mrduša Donja`, da bi opstala na trzistu...
:: Pa upravo ovaj slucaj pokazuje da ne mozete da izjednacavate prihode i market share :: :: Citirao sam Vam deo iz teksta koji kazuje da je prodaja GPU-ova u Q3 2010-te porasla za 10%. Povecanje prodaje moze samo da generise povecanje prihoda, a market share definise koliko je to povecanje prihoda. Tako da nema reci o padu prihoda koje ste s ushicenjem docekali :: :: Izraz `bivsi ATI` (s akcentom na `bivsi`) je upotrebljen u smislu dela AMD-a koji se bavi grafikom, s obzirom da je datom statistikom objedinjeno sve sto se moglo objediniti, a jedino se taj deo moze porediti u smislu GPU prodaje. Nigde nisam pisao AMD=ATI sto ste tako uljudno, doduse bespotrebno, objasnili kao netacno :: ::
Dobro, a javna tajna da Mišković prodaje svoju Delta zadrugu, iz najvećeg sabirališta seljačina na Balkanu - Beograda donjeg? I, da kupuje nvidiju? Šta ćemo s time?
Ili je stvarno, neće niko. nVidija, udavača, usedelica! Kako ne vidiš da je ATI bolji? Bio. A za Obrada, u pravu si da je totalno omanuo. Šta je sa čovekom u situaciji kada su se pojavile nove 6xxx kartice, ne znam. Nešto privatno sigurno, čim jedva da je kinuo a kamoli da se nakašljao, za razliku od prošlih vremena kada je postovao i stvari kao što je market-share u zemlji prosjaka i gubitnika. Gde je glavni `share` - telekonjov koji je od 2000€ pao na 501 dinar....
:: A šta će da kupi Milka Forcan :: :: eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski :: :: keep your head up legs closed eyes open :: ::
ATI Maintains Lead on Discrete GPU Market - Mercury Research.
Desktop discrete
41 % AMD 58 % Nvidia
Mobile discrete
AMD 61,9 % Nvidia 38,10 %
Total discrete
AMD 50,4 Nvidia 49,6 %
Nvidia prodaja u odvojenoj mobilnoj grafici je dozivela kolaps ,nije konkurentna kao AMD ,prodaja Nvidia je opala za 33 % .AMD je dodatno osvojio 5,6 trzisnog udela u notebook discrete.
Dakle tortojed mogu da te obradujem .Ovaj podatak sto si ti dao odnosi se na integrisanu grafiku gde vodi trenutno ion za nettop.Medjutim kada se pojavi fusion Nvidia nema ni tu sta da trazi.
Re: Re: Tako je imarkovicu - mmm... Milka nosi carapu, od svilenu bubu...
29.10.2010. 01:11
Eh, imarkovicu, jos da se Milkica malo vise druzila sa Serwerinom, pa da su zajedno djuskale i pijuckale po jahtama...! Bilo bi tu i zanimljivog video materijala...Jer, znas sta, umore se djevojcice, prilegnu malo a one pak rutave spodobe zvane `muskarci`, mnogo odmorniji, posecivali teretane, a tu mesali Red Bull i Red Label...I oni bi da se odmore, ama aktivno! Eeee, alzo špraht majn bruder Fridrih: muskarac je ratnik, a zena je ... odmor ratnika! Ah Milky, odmori me, ako boga (Merkura) znaš! Naratovah se onoliko - pobih Taljibana (COD4) više no Ahil Trojanaca.
:: tako je matori, ebes torte, evo zasladi se haha: http://goo.gl/TPb :: http://goo.gl/SKh :: :: :: :: rado bih po Milki, razmazao...tubu :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.