Uradili momci sa hwgurus-a test novih grafickih akceleratora iz ATI kuhinje. Rezultati su zanimljivi.Inace prvi koji su probili barijeru preko 1000 Mhz za GPU .. Test pogledati ovde :
Pre nego što ga pogledam, što ne napisa neki osvrt, zašto je ovaj značajniji od drugih? Ili je ista priča? Ajd` pogledaću, pa ako budem inspirisan, nalupetaću nešto...!!!
Pa evo da ti bacim hint. Prvo ovo su non referentne karte u Asus izvedbi i imaju kao takve u paketu Asus Voltage Tweak i omoguceno im je tweakovanje ,tj igranje sa voltazom. Bitan podatak da je ekipa pronasla stabilan klok Asus 6850 na visokih 1062 Mhz/24/7 ! Zar to nije impresivno?Ipak treba pogledati pazljivo test..
Sad vido ovo a vec sam stavio post na drugi mesto pa aj i ovde da me ima više :) Ovde nešto nije u redu http://hwgurus.com/testovi/graficke-karte/552.html?start=5 bolji je sa ukljucenim aa i af :) A svakako jeste impresivno mada iskreno dizanje voltaže menji i nije znaci overklok samo sa voltažom koja je na grafici. Lepo je znati i ovo naravno.
Metro i ostale DX11 igre blagi ocaj u odnosu na 460GTX. Sudeci po ovom testu dzabe su krecili:( Ni klok od 1060mhz ne pomaze mnogo u odnosu na referntne klokove Hawk modela.
Pohvale za trud, narocito je za poredjenje sa Hawk modelom zbog klokova 460GTX. Da ste kojim slucajem kloknuli 460 na max 24/7 kao ovu 6850 tek tad bi bila bruka:(
Definitivno cu da cekam sledecu seriju driver-a pa da odradim user test review po mom dosadasnjem receptu.. Za sad veoma zanimljiva situacija izmedju ATI 6850/GTX 460 1GB. Puno detalja,raznih novih momenata..Meni je iskreno sve ovo zanimljivo..
Inace da pohvalim hwgurus nas sajt za entuzijaste i ostale usere sastavljen od ekipe veoma ozbiljnih ljudi .Bravo za test.Ocekujemo i 6870 pa da uzivamo u rezultatima i dalje..
Ja bi ih ipak naterao da se ispavaju, pa da to sve lepo ponovo napišu. Kad su došli do tačke pisanja, ostalo im 10% mozga što radi na rezervi. Toliko smušenih rečenica i grešaka u pisanju, da, ko zna jesu li još šta (nenamerno verujem) zajebnuli. Očigledno su mrtvi-umorni ili sluđeni. Ne se mi se svidža ovaj test-tekst, osim tog overclock-a, to je neki novi pokazatelj, i karakteristika blati-ja koje do sada nije bilo, paaaa, unazad tri generacije, ako se ne varam? Skalirani overklok?...
Aj ne lupetaj, napravljena je jedna zamena u pravlejnju tabela koja je ispravljena i odma kritike do besvesti.Smušene rečenice niti postoje niti ih ima. Tekst je rađen sa vremenom koga je bilo na pretek, ništa mu ne fali, ono što fali su možda još neki `testovi` oc-a. Ali napisati komentar u ovom kontestu je čisto da se hajpuje negativan stav i da se tim tonom nastavii. Ja kažem kompleks niže vrednosti!
Dno dna!
:: Ja bi ih ipak naterao da se ispavaju, pa da to sve lepo ponovo napišu. Kad su došli do tačke pisanja, ostalo im 10% mozga što radi na rezervi. Toliko smušenih rečenica i grešaka u pisanju, da, ko zna jesu li još šta (nenamerno verujem) zajebnuli. Očigledno su mrtvi-umorni ili sluđeni. Ne se mi se svidža ovaj test-tekst, osim tog overclock-a, to je neki novi pokazatelj, i karakteristika blati-ja koje do sada nije bilo, paaaa, unazad tri generacije, ako se ne varam? Skalirani overklok?.. :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
:: Aj ne lupetaj, napravljena je jedna zamena u pravlejnju tabela koja je ispravljena i odma kritike do besvesti.Smušene rečenice niti postoje niti ih ima. Tekst je rađen sa vremenom koga je bilo na pretek, ništa mu ne fali, ono što fali su možda još neki `testovi` oc-a. Ali napisati komentar u ovom kontestu je čisto da se hajpuje negativan stav i da se tim tonom nastavii. Ja kažem kompleks niže vrednosti :: :: Dno dna ::
Ne bi` ja dirao piska. On, raic i ishmerish su jedni od vecih zajebanata na forumu, i greota da i` neko iznapusava bez razloga. Covek se zeza malo, nemoj se uzbudjujes nikoladinosaure, ili kako vec :)
#veliki za veliki napredak (greška u brzini) #objekti prikazuju u punoj komplesnosti (greška u brzini) #Maksimalna potrošnja od 151W kod snažnijeg, odnosno 127W kod slabijeg modela nije preterano veliki napredak. (što jes-jes, zeleni su daleko odmakli sa potrošnjom....ko će to stići?) #Doduše smanjena je potrošnja u mirovanju, ali u svega par vati, (kakav biser!!! kao da je bila u idle-u 200W, pa samo par watti.... e, svaka čast na zaključku! I nedostatku komplexa!) #Interesantno je to da oba modela predstavljaju karice sa modifikovanim rashladnim sistemom... (priznajem da me ovo baca u bedak, jeste da nemam karicu, već karu, ali, nikakvog rashladnog sistema nemam od rođenja....) #ASUS EAH6850 DirectCU - Unigine Heaven 2.1 DX11 Tess High [fps] , (zaključak autora texta je bio: Još jedan sintetički test, koji zaista impresivno izgleda, daje odlične rezultate kada je HD6850 u pitanju, overklokom se gotovo izjednačava sa skupljim GTX460 1GB.) - a šta se U STVARI VIDI NA GRAFIKONU, AKO NISI SLEPAC: U SVA TRI, OVERKLOKOVANA 6850 ima od jedan do 5 FPS PREDNOSTI nad nvidijom. Meni lično, živo se jebe da li je par fpsa više ili manje, ali, da me neko pravi majmunom, to mi nije svejedno, taman bio iskompleskiran.... #Zanimljivo je da već od prvog realnog testa, ATI odlično izlazi na kraj sa skupljim protivnikom u modovima sa uključenim AA i AF. Ovde do izražaja dolazi bolja optimizacija za AA i AF u odnosu na raniju generaciju, pa ne treba da vas čudi to što je baš tada brža od konkurenta. (ovde je opet, zaboravio da napomene jednu `malu` činjenicu: da je ati 6850 brži od referentne nvidije 460 sa 1Gb, ali, TEK kad se max. overklokuje.... samo ta mala sitnica) #ASUS EAH6850 DirectCU - Batman: Arkham Asylum High[fps] (u ovom testu, ili grafikonima, srednji pokazuje totalno suprotno od onoga što tvrdi tekst - da nvidija razvaljuje ati, radi se o grafikonu bez aa i af... dok sa njima stoji tvrdnja, ništa lik nije objasnio, nego, lupio ofrlje) #Metro.... (e, ovaj test je dokaz kakve pogrešne zaključke može da proizvede jer je brzopleto urađen. Prvo, zaključak da je sa datim podešavanjima neigrivo na obe kartice, ok, ali, zaključak da je nvidija u prednosti, opet se protivi zdravom razumu, a pogotovo blesavo napravljenim grafikonima: na njima se VIDI da je ati - overklokovan - BRŽI na sva tri testa, ali.... kako je to džiberski napravljeno, radi se o razlici od frejm i dlaku i u plusu i u minusu, a grafkon pokazuje kao da je mal`ne dupla razlika..... sve `greškica` do `greškice` i eto konfuzije) #S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat DX11Ultra [fps] Odlične performanse, uz veoma dobar skok pri OC-u, još jednom potvrđuju odlično skaliranje HD6850 modela. (sad, ako čitate ovo, svakako ne očekujete da grafikoni u stvari, pokazuju kako nvidija šije lepo i običan i overklokovan ati i to za više od 10fps.... ali, awaj, na sva tri mesta nalazi se ISTI grafikon, tj. lik ih je hladno izmešao i ajde sad veruj šta je šta i na drugim grafikonima) # ITD ITD ITD... Kod AVP-a se pominje 30% prednosti nvidije, grafikoni opet, pokazuju prednost overklokovane ati kartice, a zaostatak na default-u, ali, nigde se ne vidi 30% ni tamo ni vamo. O čemu priča lik?
Ako je ovo ok test, ja sam iskompleksiran. S obzirom na obostrane greške, ne verujem da su namerne, već kao što rekoh, da se ispavaju malo. Ako neko svršava na ovo, ondak, možda je iskompleksiran?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.