jesam pogodio? :D Kao sto su mnogi testovi potvrdili performanse XP-a u odnosu na W7 su negde malo bolje negde malo losije, samo je W7 srajne u koloru! Ima mnogo prijatniji interfejs i XP je postao vec monoton jako... ali niko ne moze da me ubedi da je W7 nesto specijalno kad i dalje nije nista bolji od sistema koji jos malo pa puni 10 godina! :D
Ja cu rulati XP dok ne budem primoran (2014) da predjem na Windows X! :D
Medjutim, ono sto je najsmrdljivije u citavoj prici (a sto je jednostavno M$-ov zastitini znak) to je sva ona kriminalna rabota koja je preduzeta da se XP `vestacki` potisne. Ni jedan tehnicki razlog ne postoji (i nije postojao) da se izostavi DX10 za XP. Ni jedan takav razlog ne postoji da se izostavi service pack3 za XP64 bit. Ni jedan tehnicki razlog, pa samim time i `tehnicko-tehnoloskim` razlozima opravdano pojavljivanje Vi$te u novom ruhu, pod novim nazivom -W7- , ne postoji. SAMO i ISKLUCIVO zelja za NEOPRAVDANIM BOGACENJEM, STICANJEM NOVCA TAKO STO SE OVAJ OTIMA od ljudi koji su VEC PLATILI SISTEM (poluispravan, nazvan `Vi$ta`).
:: jesam pogodio? : :: Kao sto su mnogi testovi potvrdili performanse XP-a u odnosu na W7 su negde malo bolje negde malo losije, samo je W7 srajne u koloru! Ima mnogo prijatniji interfejs i XP je postao vec monoton jako... ali niko ne moze da me ubedi da je W7 nesto specijalno kad i dalje nije nista bolji od sistema koji jos malo pa puni 10 godina! : :: :: Ja cu rulati XP dok ne budem primoran (2014) da predjem na Windows X! : :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=997460 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1271260 :: :: ::
I ja koristim sedmicu ali nevidim da je nesto mnogo bolja od XPa. Opcije i mreza su uradjene ocajno u W7 (ko u Visti) - jedina prednost je DX10 i 11. A sto se tice XPa imam ga na 11 kompova u Igraonici - Internet klubu i sve radi savrseno stabilno - nisam ga preinstalirao vec 3 godine (iako je puno stvari instalirano i deinstalirano, a klinci znaju ponekad da iskljuce komp na silu). I slozio bih se da je W7 ustvari Vista SP3.
Intel E5200@3.5GHz, MSI P45 Neo, 2x2GB Kingston DDR2 800, Asus EN9800GT OC, WD 500GB + Samsung F1 1TB, CM Elite 332 450W
Pored stabilnosti i brzine koju nudi W7 preko Xp-a, mogu samo da se nasmejem ljudima koji i dalje `guraju` XP... To govno sam morao da reinstaliram redovno svakih 6 meseci, dok Win7 sam koristio godinu i nesto dana dok nisam morao zbog ATI drivera da ga reinstaliram jer nije bilo teorije da se instaliraju...
O izgledu neću ni da raspravljam, ko god koristi onaj matori raspali izgled XP-a ne može stvarno da komentariše izgled sedmice...
Ista stvar je sa ljudima koji gube vid i dalje na CRT monitorima i ubedjuju sebe da nema boljeg monitora od CRT-a... __________________ Scourge of PCBerza
Ja od kada sam stavio win7, xp vise nisam ni jednom vratio. Cak sam i licencirani winXP na netbooku pregazio nekom sedmicom. Sedmica mi uzasno stabilno radi, i ne zna sta je zakucavanje, dok kod xpa sam imao freeza koliko ti dusa hoce. U sedmici mi se NIKADA nije ni jedan program zamrzao a da nisam ja tu zakuvao stvari :)
ja oko mreze sam imao samo malo problem kad sam povezivao xp i win 7, ne secam se zbog cega bese nije htelo, ali 7 nije hteo da prepozna xp, posle sam nesto uspeo pa sam ga podesio, ali kad sam povezivao posle 2 racunara sa win 7 nikakvih problema nije bilo, iskoristis isti pasvort u mrezi i odmah se vide oba racunara.....
Inace ako ovaj novi win8 bude kao i win7 to mi uopste ne treba...... :(
:: I ja koristim sedmicu ali nevidim da je nesto mnogo bolja od XPa. Opcije i mreza su uradjene ocajno u W7 (ko u Visti) - jedina prednost je DX10 i 11. A sto se tice XPa imam ga na 11 kompova u Igraonici - Internet klubu i sve radi savrseno stabilno - nisam ga preinstalirao vec 3 godine (iako je puno stvari instalirano i deinstalirano, a klinci znaju ponekad da iskljuce komp na silu). I slozio bih se da je W7 ustvari Vista SP3. :: :: Intel E5200@3.5GHz, MSI P45 Neo, 2x2GB Kingston DDR2 800, Asus EN9800GT OC, WD 500GB + Samsung F1 1TB, CM Elite 332 450W :: ::
Ja nisam uspeo da lepo namestim mrezu izmedju XP i W7. Radila je za sherovani folder i Counter ali ne u svim igricama (neki kazu da je to zbog razlicite enkripcije).Nek neko napise ako zna u cemu je problem. I jeste W7 nesto stabilniji ali ni XP nije za bacanje.
Intel E5200@3.5GHz, MSI P45 Neo, 2x2GB Kingston DDR2 800, Asus EN9800GT OC, WD 500GB + Samsung F1 1TB, CM Elite 332 450W
Neverovatno je to kako ljudi koji su do juce pljuvali vistu sada za 7 govore da je vrhunsko dobro. Cinjenica je da je 7-ica samo vista u novom ruhu i ja zaista nista spektakularno ne vidim u njemu, suvise sarenila i previse dobrih stvari koje su izbacene dok su neke jedostavne stvari sada nepotrebno zakomplikovane. Pogledajte samo koliko vam mesta zauzima na disku, mislim da je svaki dalji komentar suvisan. Svaka instalacija7-ice mi do sada nije trajala vise od 2 meseca, realno. U pocetku radi odlicno ali onda kako vreme odmice i kako mi prozdire sve vise i vise mesta tako progresivno sve vise i vise usporava. Pa onda problemi sa mrezama, sa drajverima, itd. Ima stvarno mnogo toga. Jedno vece sam posizeo pokusavajuci da pored 3 stampaca ukuci odstampam jednu jedinu sliku. A o tome sto ne moze da izadje na kraj sa jednim, kao sto je neko gore pomenuo, 10 godina starim sistemom zaista ne vredi raspravljati.
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
:: Ja volim Jelenu Karleusu :: :: :: ...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini..... :: ::
:: Neverovatno je to kako ljudi koji su do juce pljuvali vistu sada za 7 govore da je vrhunsko dobro. Cinjenica je da je 7-ica samo vista u novom ruhu i ja zaista nista spektakularno ne vidim u njemu
Ti ne vidiš, i u tome je tvoja greška... Win7 je sve samo ne Vista...
::suvise sarenila i previse dobrih stvari koje su izbacene dok su neke jedostavne stvari sada nepotrebno zakomplikovane.
Suviše šarenila? Tebi su providni bezbojni prozori šarenilo? Možda najbolje da namestiš monitor na B&W i rešiš problem...
::Pogledajte samo koliko vam mesta zauzima na disku, mislim da je svaki dalji komentar suvisan
Zauzima 10GB što je za danas smešna cifra... Možda bi trebalo da zauzima 10MB? U pravu si, svaki komentar je suvišan sa tvoje strane...
::Svaka instalacija7-ice mi do sada nije trajala vise od 2 meseca, realno.
Onda ne znaš da vodiš računa o sistemu... realno. Svako kome sam instalirao Win7 x64 koristi istu instalaciju duže od 6 meseci... Ja svoju koristim od januara ove godine...
::U pocetku radi odlicno ali onda kako vreme odmice i kako mi prozdire sve vise i vise mesta tako progresivno sve vise i vise usporava.
Ovo nije tačno, jer imam sedmicu kući na dve mašine i u firmi na 8 mašina i ne postoji taj problem...
::Pa onda problemi sa mrezama, sa drajverima, itd
Ovo je najveća glupost koju sam pročitao... Mreža izmedju drugih mašina sa sedmicom radi savršeno, kao i sa Mac-om. Verovatno pokušavaš da napraviš mrežu sa XP mašinom sa kojom je potrebno da se podesi najmanja sitnica da bi se uopšte videla na mreži...
O nedostatku drivera možeš samo da izmišljaš pošto Win7 ima driver u sebi za 90% svog hardware-a, i za sad nisam naišao još uvek na hw za koji nije imao driver pa makar generički...
::Ima stvarno mnogo toga. Jedno vece sam posizeo pokusavajuci da pored 3 stampaca ukuci odstampam jednu jedinu sliku
Navedi mi samo koji su to štampači u pitanju?
::A o tome sto ne moze da izadje na kraj sa jednim, kao sto je neko gore pomenuo, 10 godina starim sistemom zaista ne vredi raspravljati
Uskačeš sebi u usta. Jel imaš ideju koliko nema blage veze sa životom to što pričaš??? Dobro nisi rekao da ti ne radi Norton commander na Win7...
Mislim da je XP definitivno za penziju,secam se da sam ga prvi put instalirao na masini sa AMD Morgan procesorom na 1Ghz,256ram,GF2 grafikom.Tada jos uvek nije izasao SP2 za doticni windows,i naravno bilo je problema.Mislim da je to bilo pre ravno 10 godina.Naravno da verzija sa SP3 funkcionise dobro,ali win7 je ipak noviji operativni sistem koji je po meni i po interfejsu i po stabilnosti u radu bolji.Glas za WIN7.
Velika prednost win7-ice sto i posle 8 meseci ne primecujem da je usporio, a koriste ga troje male dece, sto je nemoguce kod winXP-a. Ali moracu jos nesto da dodam, winXP je mnooogo uspesnije izlazio na kraj sa nasilnim prekidima struje tj. Recimo covek koji ne zna da koristi kompjuter pa ga ne gasi na shutdown nego na prekidac! izazvao je za nedelju dana dva puta da se win7 ne podigne. Takodjer kod win7 ni recovery cd nije uspeo da sredi problem. Ovo tvrdim pouzdano zato sto mi se desilo na vec cetiri kompjutera.
Moja ocena je da je win7 bolji, zbog izgleda, stabilnosti, nema bolesnog usporavanja kao winxp. Lose osobine, ne uspeva da se snadje kod nestanka struje definitivno, i guta mesto na hdd-u,posto ne pratim mnogo sta rade deca na kompjuteru, znam samo da im je ostalo jos 7 gb free space od 120 gb hdd-a ?
Slazem se sa Daumom u potpunosti, ko ne vidi napredak W7 u odnosu na XP/Vistu taj je slep... Ista stvar kad su pljuvali XP i drzali se 98-ice, a razlike su nebo i zemlja...al dobro uvek ce biti kenjatora...
__________________________________________________________ ...and on the third day He rose again...sweet zombie jesus
i da nije svaka instalacija sedmice ista. Zapitajte se odakle ste je `kupili`. Ja imam jednu i držim je već poprilično dugo i radi. Razliku između sedmice i Viste može da kaže onaj ko je imao i jednu i drugu verziju.
Imao sam licenciranu Vistu i da bog da me pregazio trajvaN ako lažem, ali pre nego što sam lupio sedmicu preko nje sistem se `dizao` celih pet minuta.
Sedmica je sve ono što je Vista trebala da bude i naravno da su dobre ideje iz VIste pokupili i sredili u sedmici.
Ja sam pario i xp i sedmicu uz malo čačkanja i podešavanja.
XP nam je svima lepo služio i treba da gledamo napred u svetlu budućnos`!!! support normality
E svasta ljudi pricaju, Vistu sam koristio godinu i po, a cim se pojavio Win 7 ne skidam ga, morao sam reinstalaciju da odradim prosle god. u decembru zbog menjanja hardware-a i to je to, radi ko sat, kao i prvog dana i sto se tice stabilnosti nema ni govora o bilo kakavom poredjenju sa XP-om, o izgledu jednog i drugog ne vredi raspravljati, subjektivna stvar.
Sve u svemu ko ima ikakve sumnje o Win. 7, mislim da je vreme da ih se resi, odnosno sigurno ima neko razumno objasnjenje jer sistem je zaista vrhunski.
:: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: Neverovatno je to kako ljudi koji su do juce pljuvali vistu sada za 7 govore da je vrhunsko dobro. Cinjenica je da je 7-ica samo vista u novom ruhu i ja zaista nista spektakularno ne vidim u njemu :: :: Ti ne vidiš, i u tome je tvoja greška... Win7 je sve samo ne Vista.. :: :: ::suvise sarenila i previse dobrih stvari koje su izbacene dok su neke jedostavne stvari sada nepotrebno zakomplikovane. :: :: Suviše šarenila? Tebi su providni bezbojni prozori šarenilo? Možda najbolje da namestiš monitor na B&W i rešiš problem.. :: :: ::Pogledajte samo koliko vam mesta zauzima na disku, mislim da je svaki dalji komentar suvisan :: :: Zauzima 10GB što je za danas smešna cifra... Možda bi trebalo da zauzima 10MB? U pravu si, svaki komentar je suvišan sa tvoje strane.. :: :: ::Svaka instalacija7-ice mi do sada nije trajala vise od 2 meseca, realno. :: :: Onda ne znaš da vodiš računa o sistemu... realno. Svako kome sam instalirao Win7 x64 koristi istu instalaciju duže od 6 meseci... Ja svoju koristim od januara ove godine.. :: :: ::U pocetku radi odlicno ali onda kako vreme odmice i kako mi prozdire sve vise i vise mesta tako progresivno sve vise i vise usporava. :: :: :: Ovo nije tačno, jer imam sedmicu kući na dve mašine i u firmi na 8 mašina i ne postoji taj problem.. :: :: ::Pa onda problemi sa mrezama, sa drajverima, itd :: :: Ovo je najveća glupost koju sam pročitao... Mreža izmedju drugih mašina sa sedmicom radi savršeno, kao i sa Mac-om. Verovatno pokušavaš da napraviš mrežu sa XP mašinom sa kojom je potrebno da se podesi najmanja sitnica da bi se uopšte videla na mreži.. :: :: O nedostatku drivera možeš samo da izmišljaš pošto Win7 ima driver u sebi za 90% svog hardware-a, i za sad nisam naišao još uvek na hw za koji nije imao driver pa makar generički.. :: :: ::Ima stvarno mnogo toga. Jedno vece sam posizeo pokusavajuci da pored 3 stampaca ukuci odstampam jednu jedinu sliku :: :: Navedi mi samo koji su to štampači u pitanju :: :: ::A o tome sto ne moze da izadje na kraj sa jednim, kao sto je neko gore pomenuo, 10 godina starim sistemom zaista ne vredi raspravljati :: :: Uskačeš sebi u usta. Jel imaš ideju koliko nema blage veze sa životom to što pričaš??? Dobro nisi rekao da ti ne radi Norton commander na Win7...
Mane 7: -Mrezha ume toliko da jebe da je to strashno. -Jednio na i7 920 sa 8 GB RAM-a je win7 bio brzhi. -Previshe je nashminkan. -Jede tri puta vishe ram-a.
Mane XP: -Nema podrshku za DX10/10.1/11 -Podrzhava do 4 GB ram-a.
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Svakako da nije ista svaka instalacija. Skidajte iskljucivo untouched verziju.
A to sto se tice velicine windows foldera koji raste, to je bio slucaj sa RTM instalacijama. Secam se kod kolege na laptopu. Ovo sada je totalno drugacija prica.
U sustini veciti problem sa Windowsom bilo kojim je odrzavanje. Onaj ko ne zna, njemu ce da pravi problem, taj ce da se zali i prica kako je ovo ili ono lose. Zato firme imaju administratore...zar ne? __________________________________________________________ ...and on the third day He rose again...sweet zombie jesus
Datum 27.12.2009. Od tad koristim isti Win7 bez ikakvih problema. Uredno zaštićen sa ESETom 4 i Malwarebytes Antimalware... __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.