Ma OK to, nego kazem posto imaju jos par hladnjaka gde baza ima mirror finish ali zapravo nije ravna, vec im je i dalje malo konveksna (konveksno bese ispupceno ?).
:: I meant what I said, nisam mislio na ravnu nego bas poliranu, bolji je kontakt jer je povrsina `savrsenija` tj ima sitnije mikro gepov ::
@raic
Ma da ne pisem sve u oglasu. Mogu sam da malo preradim Noctua vesanje i montiram, ali drugi problem je ploca cini je PCB ocajno osmisljen ..
Od sredine socket-a do pocetka prednjeg fana ima grubo 9cm i onda bi hladnjak tj. fan prekrio prva 4 slota za RAM. Dva stapa se nalaze u belim slotovima, mada nisam probao da vidim kako bi izgledalo tj. moguce je da se namesti fan iznad tog jednog stapa ali mislim da bi to mnogo ugusilo protok vazduha tom stapu posto bi ga skroz zaklonio ..
Cini mi se da bi knap stalo bez prednjeg fana, ali ako je fan samo na sredini to je onda 5-7c veci load i u tom slucaju je malcice bolji TRUE sa push-pull + nema tolike budze ..
Ma evo bas ga stavljam pored i osmatram. Ako prva kula ostane pasivna staje na mozda 2-3mm od prvog stapa tj. prvog belog slota od procesora gledano. A kao sto rekoh izgleda mi da i ako bi se stavio fan moze da se namesti da bude iznad memorije - posto ona nema one super visoke hladnjake. U tom slucaju fan dolazi negde do pocetka prvog slota i nece biti i iznad prvog stapa.
Boga mi predomislio si me .. Uzecu Noctua vesanje i preraditi ga da zbudzim ovo. Posle cu da vidim da li je zadovoljavajuce ako prva kula ostane pasivna, a i da li bi moglo i sa fanom na njoj. Pa ako mi se ne svidi tako onda jbg trazim dalje neku kombinaciju.
P.S u tom slucaju bi mogli da iskombinujemo neku menjazu, mada vec imam jednu slicnu ponudu sa TRUE. A sto se tice tvoje karte, nju bi mogao da stavis u donji slot ?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.