Izgledaju jako lepo. Prema specifikacijama, treba ocekivati da HD 6870 bude malo slabija od HD 5870, a HD 6850 ocekujem da ce biti kao HD 5830, tj. direktan konkurent GTX 460 1 GB.
Ali, specifikacije su jedno, a praksa nesto sasvim drugo.
Racunam da ce ih malo pogurati sa novim drajverima koji ce izlaziti.
6850 ni pod razno nije naslednik 5770 i njegovih 128 bita. 6800 serija je mnogo teža artiljerija sa svojih 256 bita i dva konektora za napajanje. O tome da će cena 256-bitnog 6850 biti na nivou 5770 možemo samo da sanjamo.
Otrezniće vas za par sati ili dana činjenica da je AMD napravio retku glupost. Izbaciće naslednika koji je SPORIJI. 6850 će biti SPORIJI od 5850. 6870 će biti SPORIJI od 5870. ...Da ali će trošiti još manje i biće jeftiniji... Da ali globalni napredak nije da mi ponudiš slabiju kartu za manje para. Napredak je da mi ponudiš kartu koja je osetno jača za isto para...ALO...izvini.
Teselacija izgleda ostaje na istom banalnom nivou kao i kod 5800. U naslovima tipa Metro i HAWK 2 i ostalim koji će podržavati teselaciju nVIDIA će uvek imati sigurnu kuću. Zbog ovakvih stvari ako bi 6800 i bila nešto jaka pobeda nikad neće biti čista. Ovo i generalno govori o ``moćnoj`` AMD tehnologiji.
Postoje i varijante po kojoj kod AMD-a jačeg čipa od ovog neće ni biti. Špekuliše se da će serija 6900 biti dvoglava verzija 6800 i ništa više. Ova priča je malo verovatna ali nija da nema osnove. AMD je firma koja još uvak kvartalno gubi po 100-tinak miliona dolara tako da tu nema masta za neka šepurenja...takođe je i činjenica da zbog niže zahtevnosti trenutnih igara nema ni potrebe za nekim monstrumima. Videćemo koliko tranzistora ima ovaj novi 6870 pa će to i baciti novo svetlo na ovu pretpostavku. Ako to bude bilo oko 2 milijarde onda je 6800 i definitivno naslednik 5800 i onda je ovakva varijanta i moguća...svima je jasno kako je nezgodno prošla nVIDIA sa GF100 na 3 milijarde tranzistora na raspoloživom TSMC 40 nm procesu proizvodnje.
O cemu ti baljezgas? kad sam ja jso pricao da je GTX460 1GB dobra karta samo za nVidia fanboyeve?!
kad vec pricas o globalnom napretku...
-5850 se pojavio pre ranvo godinu dana i kostao 180-190e(18 990din secam se cene za sapphire) -GTX460 se pojavi posle 10 meseci osetno sporija za vise novca(to sto su sada pale cene i kosta 190e je nesto sasvim durgo)
I sta je tu globalni napredak?! ne seri!
idi bre zivi zivot, odradi tih par godina u mentalnoj instiutuciji pa posle zivi ko covek...
:: :: Opet neka zamena teza ili šta :: :: 6850 ni pod razno nije naslednik 5770 i njegovih 128 bita :: 6800 serija je mnogo teža artiljerija sa svojih 256 bita i dva konektora za napajanje :: O tome da će cena 256-bitnog 6850 biti na nivou 5770 možemo samo da sanjamo :: :: Otrezniće vas za par sati ili dana činjenica da je AMD napravio retku glupost :: Izbaciće naslednika koji je SPORIJI :: 6850 će biti SPORIJI od 5850 :: 6870 će biti SPORIJI od 5870 :: ...Da ali će trošiti još manje i biće jeftiniji.. :: Da ali globalni napredak nije da mi ponudiš slabiju kartu za manje para :: Napredak je da mi ponudiš kartu koja je osetno jača za isto para...ALO...izvini :: :: Teselacija izgleda ostaje na istom banalnom nivou kao i kod 5800 :: U naslovima tipa Metro i HAWK 2 i ostalim koji će podržavati teselaciju nVIDIA će uvek imati sigurnu kuću. Zbog ovakvih stvari ako bi 6800 i bila nešto jaka pobeda nikad neće biti čista :: Ovo i generalno govori o ``moćnoj`` AMD tehnologiji :: :: Postoje i varijante po kojoj kod AMD-a jačeg čipa od ovog neće ni biti. Špekuliše se da će serija 6900 biti dvoglava verzija 6800 i ništa više :: Ova priča je malo verovatna ali nija da nema osnove :: AMD je firma koja još uvak kvartalno gubi po 100-tinak miliona dolara tako da tu nema masta za neka šepurenja...takođe je i činjenica da zbog niže zahtevnosti trenutnih igara nema ni potrebe za nekim monstrumima :: Videćemo koliko tranzistora ima ovaj novi 6870 pa će to i baciti novo svetlo na ovu pretpostavku. Ako to bude bilo oko 2 milijarde onda je 6800 i definitivno naslednik 5800 i onda je ovakva varijanta i moguća...svima je jasno kako je nezgodno prošla nVIDIA sa GF100 na 3 milijarde tranzistora na raspoloživom TSMC 40 nm procesu proizvodnje :: :: ::
@mslavko82, ma pusti ga u pm, onom tortojedu se bar smejes sto pokusava da izigrava duhovitost, ovaj mi shatro pise neke umotvorine...
Ne vidim sto je covek toliko napacen ko da mu je neko opsovao majku sto je okacio da izlazi 6xxx serija...
:: Hail, almighty nVidia! :: :: :: :: :: :: Opet neka zamena teza ili šta :: :: :: :: 6850 ni pod razno nije naslednik 5770 i njegovih 128 bita :: :: 6800 serija je mnogo teža artiljerija sa svojih 256 bita i dva konektora za napajanje :: :: O tome da će cena 256-bitnog 6850 biti na nivou 5770 možemo samo da sanjamo :: :: :: :: Otrezniće vas za par sati ili dana činjenica da je AMD napravio retku glupost :: :: Izbaciće naslednika koji je SPORIJI :: :: 6850 će biti SPORIJI od 5850 :: :: 6870 će biti SPORIJI od 5870 :: :: ...Da ali će trošiti još manje i biće jeftiniji.. :: :: Da ali globalni napredak nije da mi ponudiš slabiju kartu za manje para :: :: Napredak je da mi ponudiš kartu koja je osetno jača za isto para...ALO...izvini :: :: :: :: Teselacija izgleda ostaje na istom banalnom nivou kao i kod 5800 :: :: U naslovima tipa Metro i HAWK 2 i ostalim koji će podržavati teselaciju nVIDIA će uvek imati sigurnu kuću. Zbog ovakvih stvari ako bi 6800 i bila nešto jaka pobeda nikad neće biti čista :: :: Ovo i generalno govori o ``moćnoj`` AMD tehnologiji :: :: :: :: Postoje i varijante po kojoj kod AMD-a jačeg čipa od ovog neće ni biti. Špekuliše se da će serija 6900 biti dvoglava verzija 6800 i ništa više :: :: Ova priča je malo verovatna ali nija da nema osnove :: :: AMD je firma koja još uvak kvartalno gubi po 100-tinak miliona dolara tako da tu nema masta za neka šepurenja...takođe je i činjenica da zbog niže zahtevnosti trenutnih igara nema ni potrebe za nekim monstrumima :: :: Videćemo koliko tranzistora ima ovaj novi 6870 pa će to i baciti novo svetlo na ovu pretpostavku. Ako to bude bilo oko 2 milijarde onda je 6800 i definitivno naslednik 5800 i onda je ovakva varijanta i moguća...svima je jasno kako je nezgodno prošla nVIDIA sa GF100 na 3 milijarde tranzistora na raspoloživom TSMC 40 nm procesu proizvodnje :: :: :: :: :: ::
:: @mslavko82, ma pusti ga u pm, onom tortojedu se bar smejes sto pokusava da izigrava duhovitost, ovaj mi shatro pise neke umotvorine.. :: :: Ne vidim sto je covek toliko napacen ko da mu je neko opsovao majku sto je okacio da izlazi 6xxx serija.. :: ::
Znas kako kazu, ko gubi, ima pravo da se ljuti :) Sta ces kad je covek licno doziveo sve ovo... :)
Malo si se zajebo, jer ovo nije najjaci single chip, to ce biti Cayman i normalno da nece ovi koji imaju 5850 uzimati 6850 nego Cayman.
6850 nije kako kazes `naslednik` trenutne 5800 serije i to je ocigledno, doslo je do promene u naming semi i sada se najjaci single GPU prebacuje u 69xx i moze se reci da ce to biti naslednik 5850/5870.
AMD je sve najavio i do kraja godine ce izaci verovatno kompletna 6000 serija, a sledece nedelje kao sto vidis pojavljuju se prvi predstavnici koji ciljaju na GTX460 verovatno, a bice jaci verovatno, bar bi to bilo najlogicnije.
:: :: Opet neka zamena teza ili šta :: :: 6850 ni pod razno nije naslednik 5770 i njegovih 128 bita :: 6800 serija je mnogo teža artiljerija sa svojih 256 bita i dva konektora za napajanje :: O tome da će cena 256-bitnog 6850 biti na nivou 5770 možemo samo da sanjamo :: :: Otrezniće vas za par sati ili dana činjenica da je AMD napravio retku glupost :: Izbaciće naslednika koji je SPORIJI :: 6850 će biti SPORIJI od 5850 :: 6870 će biti SPORIJI od 5870 :: ...Da ali će trošiti još manje i biće jeftiniji.. :: Da ali globalni napredak nije da mi ponudiš slabiju kartu za manje para :: Napredak je da mi ponudiš kartu koja je osetno jača za isto para...ALO...izvini :: :: Teselacija izgleda ostaje na istom banalnom nivou kao i kod 5800 :: U naslovima tipa Metro i HAWK 2 i ostalim koji će podržavati teselaciju nVIDIA će uvek imati sigurnu kuću. Zbog ovakvih stvari ako bi 6800 i bila nešto jaka pobeda nikad neće biti čista :: Ovo i generalno govori o ``moćnoj`` AMD tehnologiji :: :: Postoje i varijante po kojoj kod AMD-a jačeg čipa od ovog neće ni biti. Špekuliše se da će serija 6900 biti dvoglava verzija 6800 i ništa više :: Ova priča je malo verovatna ali nija da nema osnove :: AMD je firma koja još uvak kvartalno gubi po 100-tinak miliona dolara tako da tu nema masta za neka šepurenja...takođe je i činjenica da zbog niže zahtevnosti trenutnih igara nema ni potrebe za nekim monstrumima :: Videćemo koliko tranzistora ima ovaj novi 6870 pa će to i baciti novo svetlo na ovu pretpostavku. Ako to bude bilo oko 2 milijarde onda je 6800 i definitivno naslednik 5800 i onda je ovakva varijanta i moguća...svima je jasno kako je nezgodno prošla nVIDIA sa GF100 na 3 milijarde tranzistora na raspoloživom TSMC 40 nm procesu proizvodnje :: :: ::
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: :: :: @mslavko82, ma pusti ga u pm, onom tortojedu se bar smejes sto pokusava da izigrava duhovitost, ovaj mi shatro pise neke umotvorine.. :: :: :: :: Ne vidim sto je covek toliko napacen ko da mu je neko opsovao majku sto je okacio da izlazi 6xxx serija.. :: :: :: :: :: :: Znas kako kazu, ko gubi, ima pravo da se ljuti :) Sta ces kad je covek licno doziveo sve ovo... :)
Ovo mi zapalo za oko: `Both GPUs are part of the new family of GPUs Northern Islands are manufactured with the 40nm manufacturing process from TSMC, the Radeon HD 6850 requires a PCIe power connector 6-pin, while the Radeon HD 6870 requires 2 6 pin.` Nemoguće je da će razlika u potrošnji 6850 i 6870 biti tolika da će ova prva moći da prođe sa jednim a druga sa 2x6pin konektorom. Pre će biti da će obe zahtevati 2x6pin konektor, a ne samo 6870.
Nemam ja šta da se tu zajebem, mani lično ni iz džepa ni u džep. Samo prenosim da se na nekim mestima po netu špekuliše da postoji i ta za AMD jeftina verzija razvoja događaja. Jedan čip za 6800, dva na 6900. Ova varijanta bi bila vrlo jeftina i za nVIDIA-u. Nema potrebe da se mlati sa GTX485 i 1kW potrošnje. Dovoljan je full GF104 i njegova dvoglava varijanta da bi se situacija držala. Ne zaboravi da obe kompanije gube između 100 i 150 miliona svaka tri meseca i da bi im ovakav razvoj događaja odgovarao da vrate profitabilnost do 28 nm procesa. Da sam ja gazda ili većinski vlasnik veruj mi da bi i pored ogromnih kazni probao da se dogovorim baš ovako kako sam napisao.
Nema tu sta da se spekulise najavljen je Cayman i Antilles, postoje slajdovi koji svedoce o tome i te karte ce sigurno izaci, kao sto vidis prvi predstavnici 6k serije se pojavljuju uskoro.
Inace to bi bila potpuna besmislica da su ovo kao sto ti kazes naslednici 6850 i 6870 jer karte nisu jace, kroz nove serije se uvek islo i na napredak u performansama sto je i logicno.
Jednostavno naming scheme se menja i ne znam sta tu ima da se objasnjava ! High End karte idu u 69xx zajedno sa Dual GPU Antilles, dok ce Performance klasa biti 68xx, Mainstream verovatno 67xx, ali o tome se ne zna jos mnogo, niti ce biti otkriveno toliko detalja od Cayman-u sada kad bude izbacivanje 68xx serije, to sam procitao na drugom forumu od clana koji radi testove i pod NDA je.
:: :: Nemam ja šta da se tu zajebem, mani lično ni iz džepa ni u džep :: Samo prenosim da se na nekim mestima po netu špekuliše da postoji i ta za AMD jeftina verzija razvoja događaja. Jedan čip za 6800, dva na 6900 :: Ova varijanta bi bila vrlo jeftina i za nVIDIA-u. Nema potrebe da se mlati sa GTX485 i 1kW potrošnje. Dovoljan je full GF104 i njegova dvoglava varijanta da bi se situacija držala :: Ne zaboravi da obe kompanije gube između 100 i 150 miliona svaka tri meseca i da bi im ovakav razvoj događaja odgovarao da vrate profitabilnost do 28 nm procesa :: Da sam ja gazda ili većinski vlasnik veruj mi da bi i pored ogromnih kazni probao da se dogovorim baš ovako kako sam napisao :: :: Razgovaramo samo...alo, Xana :: ::
znaci 100% ima samo jedan 6 pin. dok je 6870 presla granicu od 150W pa joj trebaju dva.
Meni se 6850 cini kao dobra kupovina, sasvim dovoljna karta za sve, a ne verujem da ce biti vise od 200 evra. Bice izmedju 5830 i 5850 pretpostavljam taman tu negde sa GTX460. Imace nizi default takt pa ocekujem i oc solidan.
Cayman i Antilles će izaći...sve će nas pobiješ zbog klešta... ...jebomipasmater kad sam išta i rekao.
Ali moraš priznati da je ovaj Bart dobar kandidat za dvoglavu karticu...možda Antilles...ops, opet sam rekao nešto.
Bilo je slajdova ali sve sa nekim manje bitnim podacima, zapravo sa banalnim stvarima, planirana oznaka, kodno ime, maksimalna potrošnja i sve tako okolo. Podseti me molim te na kom je slajdu nedvosmisleno pisalo da je Cayman single čip rešenje. ..........ops, ovo je jače od mene, opet sam nešto rekao protiv AMD-a, sorry
Znaci ti hoces da kazes da ce Barts biti najjaci single GPu a sve ostao Dual u 69xx...
A iz toga proizilazi da ce 6000 serija biti slabija od 5000 serije :D
Ti ne mozes izgleda da skapiras da je samo naming scheme promenjen !
Ili se mozda nadas da ce GTX480 biti jos uvek najjaca single karta hahaha xD
Ovako samo ti mozes da razmisljas.....
:: :: OOOOOOOOOOOOOOOOOOOO KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK :: :: Cayman i Antilles će izaći...sve će nas pobiješ zbog klešta.. :: ...jebomipasmater kad sam išta i rekao :: :: Ali moraš priznati da je ovaj Bart dobar kandidat za dvoglavu karticu...možda Antilles...ops, opet sam rekao nešto :: :: Bilo je slajdova ali sve sa nekim manje bitnim podacima, zapravo sa banalnim stvarima, planirana oznaka, kodno ime, maksimalna potrošnja i sve tako okolo. Podseti me molim te na kom je slajdu nedvosmisleno pisalo da je Cayman single čip rešenje :: ..........ops, ovo je jače od mene, opet sam nešto rekao protiv AMD-a, sorr :: ::
6850 nije naslednik 5850, kao sto 5850 nije naslednik 4850, mnogo jaca kartica. Ne znam sto se prica o rename kartica kao da je to sad ne znam sta, kad je isti slucaj i sa 4xxx na 5xxx seriju.
Before the end of this year`s other new release also includes code Cayman`s Radeon HD 6970/6950, as well as single-card dual-core code-named Antilles HD 6990.
Cayman 6950 i 6970 su single, Antili ce biti dual.Obrati paznju na ovu Antili bice zaeban igrac.
Ako je po ovome, onda su 6950 i 6970 pravi naslednici 5850 i 5870 kartica, a 6990 je naslednik 5970 kartice. Znaci sve ce doci na svoje mesto. Za sad je sve konfuzno jer su 6850/70 slabije od 5850/70, ali bitno je da je tu 6950/70 serija koja ce itekako biti jaka.
:: Before the end of this year`s other new release also includes code Cayman`s Radeon HD 6970/6950, as well as single-card dual-core code-named Antilles HD 6990 :: :: Cayman 6950 i 6970 su single, Antili ce biti dual.Obrati paznju na ovu Antili bice zaeban igrac :: :: http://alturl.com/2n8a :: :: ::
Pa dal je moguce da neko misli da ce nova serija biti slabija od prsle :D
To se samo nVidia Fanboy-evi nadaju, jbg.....
:: :: Ako je po ovome, onda su 6950 i 6970 pravi naslednici 5850 i 5870 kartica, a 6990 je naslednik 5970 kartice. Znaci sve ce doci na svoje mesto. Za sad je sve konfuzno jer su 6850/70 slabije od 5850/70, ali bitno je da je tu 6950/70 serija koja ce itekako biti jaka :: :: :: Before the end of this year`s other new release also includes code Cayman`s Radeon HD 6970/6950, as well as single-card dual-core code-named Antilles HD 6990 :: :: :: :: Cayman 6950 i 6970 su single, Antili ce biti dual.Obrati paznju na ovu Antili bice zaeban igrac :: :: :: :: http://alturl.com/2n8a :: :: :: :: :: ::
Kartica je stvarno lepa.Deluje i kvalitetno sam oklop cooler-a.Voleo bi da je probam i napravim jedan review test.Ono sto sa slike mogu da primetim da su i u 6xxx seriji podigli malo nivo kvaliteta.E sad to mi deluje sa slike,nit znam kakva je baza cool-era niti sta je ispod haube.. Moje misljenje oko brzine kartica nije formirano ali po specifikacijama bez obzira na reorganizaciju shader jedinica ne deluje mi da ce ove karte dati nesto impresivno. Po nekoj logici 6850 bi trebao da bude brzi od 5830,mozda malo sporiji od 5850 ili ti equal.6870 zbog jako visokog kloka bi trebao definitivno da bude brzi i bice od 5850 ali za sigurno sporiji od 5870.Mnogo je ocekivati da bude brzi ili ti jednak.Ipak imate sopcifikacije ispred sebe.
Koliko sam uspeo da procitam tesselacija kod serije 6xxx nije poboljsana mada opet na drugim krajevima kazu da jeste.Ko ce ga znati,svugde se spekulise.
Sto se tice Antilles-a od Cayman chipa nema teorije da izvedu tu kartu.To je fizicki nemoguce ,jedino ako predju na nizi proizvodni proces. AMD veli da ce biti Antilles-a ali nigde ne daje naznake koji ce chip biti uposlen! Cayman PRO=>225W TDP po chipu,Cayman XT 300W TDP. Granica za svaku kartu je 300w!Jedino logicno resenje je da se Dual GPU karta izvede od slabijih chipova tipa dva Barts-a XT-a i taman toliko ce biti vrhunac ponude AMD-a kako i vrhunac samih performansi. Moze se desiti da se Antilles ostavi i za 28nm. Inace AMD i ne mora da zuri.nVidia nema sta da ponudi u toj visoj klasi i prema tome taj segment i nije ugrozen. Pominje se neki GTX580 ali za sad to je samo obicna glasina. Logicni je je da ce izaci Full GF104 mada me nebi cudilo da su na isti nacin reorganizovali i GF100 ali otom potom..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.