Nas dobri stari US Robotics poceo je da proizvodi USB3 hub sa 4
STRANA 1 OD 1
tortojed
Nas dobri stari US Robotics poceo je da proizvodi USB3 hub sa 4
16.10.2010. 02:18
T30149
status: user broj poruka: 10997
prikljucka i PCIe expansion card sa 2 USB3 prikljucka (kompatibilno i sa USB2/1.1). Dok se `hub` `kači` na USB port na maticnoj ploci, pa za punu brzinu ovaj treba da bude USB3 compliant, kartica moze da ploci koja nije predvidjena za USB3 omoguci razmenu podataka sa USB3 uredjajima u njihovom punom performansu.
Ako ti ono `79` znaci `rodjen 1979.`, i ako si se na vreme ukjucio...
16.10.2010. 03:11
u problematiku koju ovde obradjujemo, trebalo bi da pamtis i doba kada su danasnje `brzine` kacenja na Internet izgledale dalje od susednog zvezdanog sistema. Vreme u kojem je pojam bio dobar dial up modem, a dobar dial up modem je bio sinonim za Us Robotics Sportster. Kako externi tako i interni (prvo na ISA a zatim i na PCI slotu).
Osim toga, ova firma je vlasnik (i autor) mnogih patentiranih resenja mnogih elektronskih uredjaja (izmedju ostalog, Robotics je poznat i ljubiteljima HiFi-a)... Lepo je videti da uspesno sljakaju i dalje, a uredjaj o kojem je ovde rec, svakako ce koristiti mnogim mojim kolegama... - - By the way, Will`s family name is `Smith`. Bio si previse uzbudjen, razumem...
Ali , mnogo sam vise imao poverenja u Intel Ambient,nego u US Robotics. Priznajem da je US Robotics lepo zvucao, ali imali smo alternativu, koja je radila posao vise nego dobro, za tadasnji protok. Ko je to imao toliko uspeha sa US Robotics, u odnosu na Intel Ambient? 2/3 populacije, nije ni culo za US Robotics
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Re: Pamtim i te kako Prvi Robotics se pojavio u ISA izdanju...
16.10.2010. 03:36
u vreme kada sam ja imao 486/66MHz, i bio je broj1 u kategoriji 33600 bauda. Ambient chip je jos kakio u pelene, da bi primat preuzeo u eri PCI internih modema kao odlicna alternativa jeftinijim ali manje stabilnim `win-modemima` (`softverskim` modemima). Tu mu je, kasnije, takmac postao Lucent. Interni PCI Ambient se nesto nije proslavio kod nas - lose je saradjivao sa nekim nasim `analognim` tel. centralama (licno sam se osvedocio da `guta` cifre, na nekolicini razlicitih kompova, na razlicitim lokacijama u BG-u, Uzicu i ZR-u. Radilo se i o razlicitim varijantama Intel Ambient-a)...
:: Ali , mnogo sam vise imao poverenja u Intel Ambient,nego u US Robotics :: Priznajem da je US Robotics lepo zvucao, ali imali smo alternativu, koja je radila posao vise nego dobro, za tadasnji protok :: Ko je to imao toliko uspeha sa US Robotics, u odnosu na Intel Ambient :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Ma, bio je US na glasu i radio je posao samo tako. Ali, ja sam samos a Intel Ambient čipom uspeo da emuliram fax-sekretaricu i telefon sa računarom, kako treba. Možda je i do softvera, što jes-jes, ali, samo sa intelčićem. Još mi je negde po fiokama.
US Robotics i iskustva sa njime su meni bar nezaboravna. Sama polemika o tome koji je modem i kada bio najbolji nema mnogo svrhe u zemlji Srbiji. Ipak je bilo nerealno ocekivati da ce neki modem moci da se izbori sa bas SVIM centralama podjednako dobro. Niti jedan proizvodjac modema nije bio u obavezi da testira svoje proizvode sa, recimo, telefonskom centralom iz 1940.-e, koju su Nemci ostavili prilikom povlacenja. Nadam se da nisam smorio :)
Intel je jedino bio u mojoj mašini kada sam imao već pominjani Intel Ambient Modem. Od US Roboticsa nisam posedovao ništa, ali se sećam da mi je drug preporučivao njihove modeme kada sam planirao da kupim prvi komp pre nekih 9-10 godina.
kad vec pricate toliko o modemima i intelu, retko kada sam u zivotu imao prilike da vidim crknuti modem, tacnije tri puta, sva tri je bio intel.. a najbolji su mi bili USR, Conexant, Rockwell..
:: Intel je jedino bio u mojoj mašini kada sam imao već pominjani Intel Ambient Modem. Od US Roboticsa nisam posedovao ništa, ali se sećam da mi je drug preporučivao njihove modeme kada sam planirao da kupim prvi komp pre nekih 9-10 godina :: :: :: Phenom II X3 720BE @ 3,2GH :: OCZ Vendetta :: Gigabyte GA-MA790X-UD3 :: Kingston HyperX 4GB DDR2 106 :: Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAK :: Gigabyte GV-R487D5-1G :: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI :: CM 690 II Advance :: Chieftec CFT-650-14C :: ::
Kada smo se napokon, na dial-up-u sa brzine od 33,6 (u stvari 22,4-5-6) stvarno digli na 56K a u stvari od 39-48 a ređe i preko 52K.... US Robotics je nešto ispao iz mode - bio je i dalje skup a drugi su ga stigli. Iz tih vremena najbolje mi se pokazao Lucifer - original Lucentovi modemi, a već kasniji Agere, malo-po-malo postali su vodnjikavi. Tek onda ostali, iako se radilo o promilima i, problemom sa zamrzavanjem računara prilikom otvaranja porta, okidanja... e, kažem, jedino sa ambient čipovima sam uspevao da imam računar telefon, sekretaricu i fax mašinu, doduše, morala je creative zasebna zvučna da bi kvalitet zvuka bio zadovoljavajuć, ali, radilo je. Zbog nečega, zapelo mi bilo da to imam i da radi (video seljak na nekom filmu kako to neka plavuša radi, pa kad mi nije uspelo ni iz desetog puta da to reprodukujem, mlogo sam se nasekirao bio). Inače, u zavisnosti od teritorije na kojoj živite, tj. visinskoj tački i okolini koja brani ili ne brani od atmosferskog elektriciteta, dotični su skiknjavali. U Užicu sam sahranio četiri ili pet, doduše nikad još nešto sa njima, a, u GM ni jednog iako nisam isključivao liniju kod pražnjenja - jednostavno u kotlini nije takva frka kao na čukci.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.