Najverovatnije od 2 Cayman PRO cipa, sa spustenim klokovima, druge opcije nema:) jer dva Bartsa XT bi bile tu negde sa 5970, opet ne bi imalo smisla. Bice podnosljivo samo ako se ne budu bile rerne.. :D onda jbs kartu.
Vise im nece vaziti ona reklama za sprdnju fermija za potrosnju:) Sve to stoji, ali opet nema sumnja da ce te karte biti zverine, jasno je svima koliko je AMD jak u performansama po vatu. Ako karta koja trosi 146W bude jaka skoro kao 5870, sta li ce tek ova od 300W? :) otprilike bi trebalo da trosi kao GTX480(5) ali mislim da ce AMD dobiti bitku ove godine. Kao i prosle.
:: :: Resili su da prestignu Fermija po potrosnji.. :: :: Lizanje kvaka je na drugim planetama zabranjeno. :: ::
Sad jebes potrosnju, a kad je izasao fermi samo se o tome pricalo. Kad vidimo i koliko se greju ove nove ati karte bice `jebes temperaturu, bitno je koliko su jake` I samo da ne budem pogresno shvacen, ponosni sam vlasnik radeona 5850
EDIT: Nije upuceno koleZi sss-u a.k.a. Scyter, nego samo da se osvrnem na prethodne diskusije.
O potrošnj i pljuvanju Fermi-a su pričali uglavnom fanATici. Vidim da ih sada nema. Čudno.
eseses
:: Sad jebes potrosnju, a kad je izasao fermi samo se o tome pricalo :: Kad vidimo i koliko se greju ove nove ati karte bice `jebes temperaturu, bitno je koliko su jake :: I samo da ne budem pogresno shvacen, ponosni sam vlasnik radeona 5850 :: :: EDIT: Nije upuceno koleZi sss-u a.k.a. Scyter, nego samo da se osvrnem na prethodne diskusije :: :: Lizanje kvaka je na drugim planetama zabranjeno. :: ::
bas tako...malo malo pa mi neki Dozni,zoki, miki frki....otvore temu o 6xxx seriji sa UDARNIM VESTIMA o istoj!!!!
Kad stigne lepo za metar dana, pa kad udenem u makinu jednu 6850/70 e onda cemo da polemisemo :)
:: Biće nas fanatika kad neko negde stvarno propusti kartu kroz šake, u pasulj ne gledam :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: O potrošnj i pljuvanju Fermi-a su pričali uglavnom fanATici. Vidim da ih sada nema. Čudno :: :: ::
trosi i greje se nesrazmerno mnogo u odnosu na performanse, jer u 90% igara nije bolji vise od 10-15% od Cypress-a (5850/5870 vs. 470/480 taj odnos) zato su ga svi i pljuvali, da su ponudejne neke neverovatne performanse ne bi tu bilo mnogo diskusije...
Ove ATI ako opravdaju ovu potrosnju sa performansama onda je to skroz prihvatljivo, videcemo...
Mada meni se isto cin ida ce Cayman biti overkill i dosta skup, tako da bestbuy mislim da ce biti Barts, koji ce zadovoljiti 90 igraca koj ise igraju u nekim normalnim rezolucijama 1680x1050, 1920x1080....
Fali vam malo znanja i jedna cista racunica.. Ako je TDP tacan sa ovog sajta,znaci pricamo ako je tacan,Dual GPU karta nece ugledati svetlost dana nikad kroz verziju 6xxx!Njima treba nizi proizvodni proces citaj =>28nm da bi uspeli da izvedu takvu kartu. Potrosnja Dual GPU karte ne sme da predje 300w TDP-a! Kayman Pro i sa snizenim klokovima po GPU-u ne moze da se spusti na 150w da bi se uklopili u sve to.To je 75w po GPU-u sto nije malo! A opet kad bi to nekim cudom uspelo,i ako ne moze takva karta bi tek nesto malo bila brza od sadasnjeg 5970 jer bi klokovi morali znatno da idu na dole. Inace Kajmak ce sa potrosnjom od 300w da bude grejalica nista manje od GF100 Full GTX 480 posto se on najvise i greje (za GTX 470 to ne pije vodu) ! Sto rece esses aka Scyter cekamo taj dan pa da pocnemo pljuvanje :) :) :) :) Kad mozete vi naseg gavru (u prevodu pregorelog od muke Fermisu) mozemo i mi vaseg Kajmaka :):):):) Sala naravno..Ce da vidimo sta ce se desiti,bitno je da izadju i da daju odredjene performanse koje ce opravdati cenu i napraviti koliko toliko opravdanu razliku u odnosu na seriju 5xxx!
@tortojed Ti nemoj da se foliras,znam da jedva cekas da se pojavi serija 6xxx kako bi sa Bart Simpsonom zamenio taj tvoj nuklearni katalizator:) Izdala te nVidia moj Tortojedu :):):):)
Ma svi ce da ubodu po jedan 6870 recima... Uvek ista prica svi cekaju da se nova serija pojavi kako bi sve pokupovali i testirali. Kada bi davali za dzabe mozda bi i bilo tako.
:: Ma svi ce da ubodu po jedan 6870 recima.. :: Uvek ista prica svi cekaju da se nova serija pojavi kako bi sve pokupovali i testirali :: Kada bi davali za dzabe mozda bi i bilo tako ::
JA sto posto kupujem graficku. Ne da bih je testirao, nego zato sto mi je neophodna, nemam je vec 10 meseci. Ako cene budu bas jake, onda upada ili 460 ili 5850 i to je to. Samo cekam izlazak ove da bude mali pad cene, ili kao sto rekoh ako budu ok cene novih. To je to.
:: Ma svi ce da ubodu po jedan 6870 recima.. :: Uvek ista prica svi cekaju da se nova serija pojavi kako bi sve pokupovali i testirali :: Kada bi davali za dzabe mozda bi i bilo tako :: :: ::
Al sto bolesno izgleda ovaj ferdza, auuuu!! A mi se palimo na racunarske komponente! Ovo je sila!
:: Fali vam malo znanja i jedna cista racunica. :: Ako je TDP tacan sa ovog sajta,znaci pricamo ako je tacan,Dual GPU karta nece ugledati svetlost dana nikad kroz verziju 6xxx!Njima treba nizi proizvodni proces citaj =>28nm da bi uspeli da izvedu takvu kartu :: Potrosnja Dual GPU karte ne sme da predje 300w TDP-a :: Kayman Pro i sa snizenim klokovima po GPU-u ne moze da se spusti na 150w da bi se uklopili u sve to.To je 75w po GPU-u sto nije malo :: A opet kad bi to nekim cudom uspelo,i ako ne moze takva karta bi tek nesto malo bila brza od sadasnjeg 5970 jer bi klokovi morali znatno da idu na dole :: Inace Kajmak ce sa potrosnjom od 300w da bude grejalica nista manje od GF100 Full GTX 480 posto se on najvise i greje (za GTX 470 to ne pije vodu) :: Sto rece esses aka Scyter cekamo taj dan pa da pocnemo pljuvanje :) :) :) : :: Kad mozete vi naseg gavru (u prevodu pregorelog od muke Fermisu) mozemo i mi vaseg Kajmaka :):):): :: Sala naravno..Ce da vidimo sta ce se desiti,bitno je da izadju i da daju odredjene performanse koje ce opravdati cenu i napraviti koliko toliko opravdanu razliku u odnosu na seriju 5xxx :: :: @tortoje :: Ti nemoj da se foliras,znam da jedva cekas da se pojavi serija 6xxx kako bi sa Bart Simpsonom zamenio taj tvoj nuklearni katalizator: :: Izdala te nVidia moj Tortojedu :):):): :: :: Moraces sad da vozis crveni Ferrari :: http://img31.imageshack.us/img31/8707/ferrari10u.jp :: a da se tesis da imas Zeleni Bugatti :: http://img412.imageshack.us/img412/1241/veyron5.jp :: :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Nesto mi to bas malo da kosta. Sad je 5850 u usa skuplja od toga. Ako bude ta cena, znaci kod nas nece da bude preko 23000. Ostaje samo da sacekamo. U clanku pise da izlazi 22. Jel to misle na prodavnice ili sta?
ma hebo ovakve grafulje kada ce uskoro svi morati da imaju po agregat u kuci kako bi ostala struja mogla da se iskoristi za kuvanje rucka, ljudi racunari nam popise svu energiju i ako je tacno za performanse AMDa da je u prednosti na p/w DJABA mu, jebo igre kupis sony i cepaj, a racunar u pametnije svrhe
Pa da u prodavnicama, vec je ja mislim i odrzana il ice se odrzati neka konferencija za novinare ali jos uvek traje NDA sve do 22. izgleda, kod nas ce nadam se stici nedelju, dve nakon tog datuma....
:: Opet ja. :: :: Nesto mi to bas malo da kosta. Sad je 5850 u usa skuplja od toga. Ako bude ta cena, znaci kod nas nece da bude preko 23000. Ostaje samo da sacekamo. U clanku pise da izlazi 22. Jel to misle na prodavnice ili sta :: :: :: :: http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1482154&postcount=309 :: :: :: :: Cena 225$ ! :: :: :: :: http://bit.ly/9xrUB :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.