Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Test napajanja ispod 75$
STRANA 1 OD 1
gile23 Test napajanja ispod 75$ 06.10.2010. 12:03 T29921

status: user
broj poruka: 9121
Evo :

http://www.tomshardware.com/reviews/power-supply-psu-80-plus,2746.html

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 06.10.2010. 12:57 #250466

broj poruka: 2270
Vrlo korisno pošto su neki modeli u prodaji ovde. Prvi put vidim testove jeftinijih Huntkey i Xigmatec PSUa. Testirani Huntkey 450B je verovatno isti kao LC Power LC6560GP3 V2.3 ili LC6650GP3 V2.3.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mslavko82 kakav bre crni test ?!? 06.10.2010. 13:47 #250471

broj poruka: 721
Pfff... bez uvrede - ali ako je to test, ja sam Carli Caplin. Taj sajt treba ukinuti, da se neko slucajno ne za*ebe ... Uzas blagi!

Dobro je ako su oni ta napajanja i videli, a kamo testirali :) Mislim, jer su oni testirali jos nesto osim efikasnosti - jel znaju uopste da su neke druge stvari malo bitnije?

Nego, na zadnjoj strani pise ovo (predzadnji pasus):

`The Antec PSU can be criticized for its small fan that blows through the PSU and into your PC instead of sucking air out`

Pet bambija dileji koja je ovo napisala, mislim, trebalo bi da ih je sramota - jer su oni kao neki hardverski sajt... Daleko im lepa kuca :)

Dragg re 06.10.2010. 13:50 #250473

Testirali su efikasnost i overcurrent zaštitu. Nije naročito ozbiljan test ali to je jedino što uopšte može da se nađe o jeftinijim serijama huntkey i xigmateca. Bolje to nego ništa.
FENRIR ... 06.10.2010. 17:21 #250530

broj poruka: 257
Kada imate vremena procitajete ovo:

http://www.hardwaresecrets.com/article/410
Pisko Re: ...fenjeru! 06.10.2010. 20:45 #250669

broj poruka: 6645
Davno ne pročitah bolji članak, bez da neki mudroser udavi sa ja-pa-ja-pa-moj-test mada tako zvuči.... ovo skroz-na-skroz ima logike sa onim što sam učio o ET i elektronici.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: Kada imate vremena procitajete ovo
::
:: http://www.hardwaresecrets.com/article/41
raic Jes vala 06.10.2010. 20:54 #250675

broj poruka: 9006
Hardware secrets ima jako dobre review-ove napajanja, rasture ga i skoro pa svaku komponentu gledaju posebno što mnogo znači onima koji znaju više o tome, nemaju review bez 10+ strana.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

mslavko82 06.10.2010. 22:32 #250721

broj poruka: 721

Jonny Guru, HardOCP, Hardware Secrets - najbolji i mozda jedini sajtovi ciji testovi napajanja su vredni citanja - barem kada je rec o sajtovima na engleskom. Ubaci se tu i tamo jos poneko (KitGuru npr. trenutno), ali ova tri su stvarno ozbiljna.

@Dragg: Xigmatek PC502 ima test na JG, verovatno se ni 402 ne razlikuje preterano. Nije lose napajanje. Slazem se da bolje ista nego nista, ali ne sa tog sajta - suvise oni putera na glavi imaju. A posle ovoga sto su sad napisali u zakljucku - ma ni za tu efikasnost im ne verujem :)))

Dragg re@mslavko82 06.10.2010. 23:08 #250752

Bio sam baš tražio nešto o xigmatecu negde u avgustu a sad mi je jasno kako sam ga promašio na JG. Naime, ovde se (kod naših prodavaca) pominje samo kao Go green 500, bez ikakvih daljih oznaka. Još kad bi našao negde nešto o AXP-u...
FENRIR ... 07.10.2010. 18:11 #250897

broj poruka: 257

Hvala Pisko,raicu... :)

Odlicna tema,ja sam isto imao dosta nedoumica bas oko napajanja,pogotovo sta je ispod haube istih,koje firme konkretno!

Bruka Re: kakav bre crni test ?!? 10.10.2010. 13:33 #251504

broj poruka: 29

:: Pfff... bez uvrede - ali ako je to test, ja sam Carli Caplin. Taj sajt treba ukinuti, da se neko slucajno ne za*ebe ... Uzas blagi
:: Dobro je ako su oni ta napajanja i videli, a kamo testirali :) Mislim, jer su oni testirali jos nesto osim efikasnosti - jel znaju uopste da su neke druge stvari malo bitnije
:: Nego, na zadnjoj strani pise ovo (predzadnji pasus)
:: `The Antec PSU can be criticized for its small fan that blows through the PSU and into your PC instead of sucking air out
:: Pet bambija dileji koja je ovo napisala, mislim, trebalo bi da ih je sramota - jer su oni kao neki hardverski sajt... Daleko im lepa kuca :
:))))))))) slazem se sa tobom
5 bambija instant
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs