Vidimo da ovde u 3dmax design Athlon II X4 640 vraca isti rezultat kao i Q9650 u sustini vrlo je slican tom CPU po perfomansama u CPU renderu,zahvaljujuci sata 3 interfejsu i DDR3,radi podsetnika Athlon II X4 640 kosta oko 10000 din.Q9650 kosta oko 24000 din.sto je stvarno neverovatno ,ovim je ovaj nekad popularan Yorkfield otisao u istoriju.
* 3.50 GHz / 1.400v = Stock Speed & Voltage * 3.90 GHz / 1.400v = Max Stable OC @ Stock Voltage * 4.00 GHz / 1.450v * 4.10 GHz / 1.500v = Max Stable OC
Razlika kod AMD-a izmedju sata 2 i sata 3 interfejsa t.j poredjenje 790 Gx i 890 GX ,vidimo da u PC mark vantage 890 GX dobija i 50 % bolje rezlutate u odnosu na prethodni chipset.
Veoma je veliki hendikep ne znati da ogroman broj ploca...
22.09.2010. 14:13
status: user broj poruka: 10997
sa chipset-ovima x55 i x58, dakle ploca koje podrzavaju Intelove procesore Core i5/i7 ima `ugradjene` SATA3 kontrolere (kao i USB3). Odavno. Koga je briga da li se radi o `native` ili `additional` kontrolerima kada rade isti posao?
`Momentalno Intel nema...`? Kad je bio taj `momenat`? Da li jos traje `momenat`? Da li se ovde radi o ,`momentalnim` bencmarcima ili necemu sto ima dugotrajniju vrednost (recimo, nekoliko momenata uzastopce)?
Razlika, kod AMD-a u smislu SATA2 vs SATA3? Pa valjda i kod Intela tu ima razlike? Valjda je razlika uslovljena samim SATA3 standardom (latencije, frekvencije, jednom reci - brzi transfer podataka)! Obavimo test upotrebom SSD-a sa SATA3 na ploci (sa Intelovim Core i7) koja ima samo SATA2 kontrolere pa onda isti test sa plocom koja IMA SATA3 i videcemo razliku...
U testu FarCry2, na linku koji je postavljen ovde (http://www.extremeoverclocking.com/reviews/processors/AMD_Phenom_II_X6_1075T_10.html) vidi se da najslabiji Core i7 (920) DERE SVE Phenome. Takoreci, hendikepirao ih je, nacisto... A to i jesu procesori koje valja porediti, a ne q9650 sa najnovijom generacijom AMDekinih `jeftinoca` (jeftini, jos samo kad bi radili kako treba...).
:: Razlika kod AMD-a izmedju sata 2 i sata 3 interfejsa t.j poredjenj :: 790 Gx i 890 GX ,vidimo da u PC mark vantage 890 GX dobija i 50 % bolje rezlutate u odnosu na prethodni chipset
U testu za PC Vantage Productivity porede dva sistema, gde pokazuju koliko znači SATA 3.0:
Za 890GX koriste SSD i to ni manje ni više nego Micron C300 od 256GB koji je jedan od najbržih SSD-ova danas.
A porede ga sa 790GX sistemom u kome je WD Green na 5400rpm. Koji vic, šta ti je marketing.
Bitno je da je sitnim slovima ispisana konfiguracija, a da je grafik velik. Da su na obe platforme koristili isti SSD pa i da vidimo koliko znači SATA 3.0. Ovako ovi testovi su sprdnja!
Dragi kolega, korisnicko ime Obradmi je sasvim u redu, samo po...
22.09.2010. 15:15
status: user broj poruka: 10997
sebi. I pak, imajuci u vidu tvoj samopregor u velicanju Vecitog Drugog Dragog nam AMDeke (a izgleda da si bas pregoreo!), predlazem ti promenu imena u - ObrAMDmi. Ili, recimo, ObradTheRed...
Cinebench testovi se poklapaju sa onim sto sam ja dobio poredeci 920,860 i X4 i X2 procesore...Takodje se poklapa i render u 3D MAXu...Proporcionalono to je taj odnos...920ica je bas onoliko brza od C2Q serije i X4 procesora....Dodaj na X4 jos dva jezgra i dobices ocekivano ubrzanje u render aplikacijama koje se opet poklapa sa dobijenim rezultatima X6 procesora.
Re: Dragi kolega, korisnicko ime Obradmi je sasvim u redu...
22.09.2010. 16:23
status: user broj poruka: 9006
Obrade, stvarno bi mogao ozbiljno da razmisliš o tom predlogu kad bude prilike, ObradTheRed zvuči baš jebački, ili možda ObRed?
A i mogli bi glavonje iz uprave da se otvore malo za mogućnost povremenog menjanja nicka, oduvek sam želeo da budem Drug Raja, imam čak i odgovaraući avatar spreman.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Rekao sam šta sam hteo, nema potrebe da se pravdam nikakvim testovima, pogotovo ne tebi.
:: :: Važi što je ovoliko superioran AMD u ovim testovima. Marketing je čudo :: Vidim izneo si cinjenice koje definitivno pobijaju ove testove :: :: Ako nista drugo ovi testovi se identicno poklapaju sa rezultatima koje je dobio Guru3D koji vazi za merodavan sajt kad su benchevi u pitanju :: http://guru3d.com/article/amd-phenom-ii-x6-1075t-970be-645-processor-review/ :: A i masa drugih testova sa kvalitetnih sajtova pokazuje skoro identicne rezultate :: :: Cinebench testovi se poklapaju sa onim sto sam ja dobio poredeci 920,860 i X4 i X2 procesore...Takodje se poklapa i render u 3D MAXu...Proporcionalono to je taj odnos...920ica je bas onoliko brza od C2Q serije i X4 procesora....Dodaj na X4 jos dva jezgra i dobices ocekivano ubrzanje u render aplikacijama koje se opet poklapa sa dobijenim rezultatima X6 procesora :: :: Razmisli makar povremeno svojom glavom :: :: :: DaSickSystem ::
:: Rekao sam šta sam hteo, nema potrebe da se pravdam nikakvim testovima, pogotovo ne tebi Nista ti nisi rekao...Nego si kao i obicno ponavljao tudje reci...A to je Velika je razlika.
PS. Niko te ne tera da se pravdas,nego da ne lupas bez veze.
inace u malo starijim apliakcijama je bolji plavi, a u novijim koje su bolje multipraktik optimizovane AeMDeka, kako kaze tortonja, ipak preuzima stvar u svoje ruke.
Ne vidim šta sam ovde ponavljao, rekao sam ono što ja mislim. Valjda imam to pravo.
Ako ti smeta moje `lupanje`, zamolio bih te da dalje ne komentarišeš, nema potrebe za to.
:: :: :: :: Rekao sam šta sam hteo, nema potrebe da se pravdam nikakvim testovima, pogotovo ne tebi :: Nista ti nisi rekao...Nego si kao i obicno ponavljao tudje reci...A to je Velika je razlika :: :: PS :: Niko te ne tera da se pravdas,nego da ne lupas bez veze :: :: :: DaSickSystem
:: Ne vidim šta sam ovde ponavljao, rekao sam ono što ja mislim. Valjda imam to pravo :: :: Ako ti smeta moje `lupanje`, zamolio bih te da dalje ne komentarišeš, nema potrebe za to
Valjda i ja imam pravo da kazem sta mislim...Zar ne?
:: :: Ne vidim šta sam ovde ponavljao, rekao sam ono što ja mislim. Valjda imam to pravo :: :: :: :: Ako ti smeta moje `lupanje`, zamolio bih te da dalje ne komentarišeš, nema potrebe za to :: :: Valjda i ja imam pravo da kazem sta mislim...Zar ne? :: :: :: DaSickSystem ::
:: Naravno, ali ne i da provociraš Uopste te ne provociram...Rekao sam ti sta mi smeta kod tvog posta i rekao sam ti zasto...Ti vrlo cesto postujes stvari koje nemaju veze sa temom i u 99% slucajeva ih preskocim,ali mi je sad zapalo za oko.
Ocigledno je Intel primoran da uradi ovo ,ne znam eseses sto si tako nepoverljiv prema testovima ,pun ih je net ,opet teorije zavere.JA samo objasnjavam ljudima kako jeftinije da prodju ,ako bi Intel nesto imao slicno u ponudi odmah bi objavio.
ja mislim da za ovo ne postoji ni jedan dokaz sa tvoje strane Obrade, nemoguce da intel to nikad nije imao...?
:: Ocigledno je Intel primoran da uradi ovo ,ne znam eseses sto si tako nepoverljiv prema testovima ,pun ih je net ,opet teorije zavere.JA samo objasnjavam ljudima kako jeftinije da prodju ,ako bi Intel nesto imao slicno u ponudi odmah bi objavio :: :: :: :: http://xtreview.com/addcomment-id-13815-view-Intel-will-drop-processor-price-by-up-to-50-percents.htm ::
Nema to veze sa tobom Obrade, jednostavno, ne verujem prvim testovima koji se pojave. Nevezano da li se radi o Intel-u, AMD-eki ili nVidia-i. Ako mi veruješ, jedini strani IT sajt koji posećujem je Guru3D. Jedino u njega imam poverenja.
:: Ocigledno je Intel primoran da uradi ovo ,ne znam eseses sto si tako nepoverljiv prema testovima ,pun ih je net ,opet teorije zavere.JA samo objasnjavam ljudima kako jeftinije da prodju ,ako bi Intel nesto imao slicno u ponudi odmah bi objavio :: :: :: :: http://xtreview.com/addcomment-id-13815-view-Intel-will-drop-processor-price-by-up-to-50-percents.htm ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.