to se lako dostigne sa starijom serijom koja moze da se klokuje.Sandy bridge nece moci da se klokuje ,jednostavno nece postojati mnozilac, sem CPU sa sufiksom K koji ce biti skupi pretpostavljam. Druga stvar Intel vec najavljuje da ce pomocu Mcafee ,na hardverskom nivou da proverava koji su programi `dobri`.U prevodu to znaci da Tortojed nece moci da krekuje onaj njegov Nvidia badaboom da bi enkodirao u H264.Ima dosta tu zamerki,ali pozdravljam potez Intela da i on pocne sa integracijom GPU u CPU ,ja jedino vidim da bi tu Nvidia mogla da nastrada zbog integracije CPU +GPU ,jer i AMD pocinje sa izlaskom Fusion sledece godine.
Obrade, do fusion-a ima jos poprilicno dosta, a do tada Intel ce vec izbaciti 22nm ivy bridge. A sto se tog klokovanja tice, naravno da ce vece performanse imati, overclock-ovanje ce biti umanjeno, ali ce moci da se klokuje kao i5 750, sto znaci 4.0 stabilno, ima na anadu pisano je nesto o tome, sto je opet koliko toliko zadovoljavajuce. Deluje sasvim ok, i naravno tu je AVX instrukcija, koje ce buduce aplikacije uzimati, sto znaci opet duplo veci boost u vecini aplikacija. Ali treba lepo sacekati sve to pa protumaciti, u svakom slucaju videcemo kakav ce kloker biti.
Re: Ako ima 20 % povecanje perfomansi >>>za Obradmi-ja
15.09.2010. 04:10
status: user broj poruka: 10997
``Ima dosta tu zamerki,ali pozdravljam potez Intela da i on pocne sa integracijom GPU u CPU...``
-Ne zaboravi da je Intel PRVI izveo integraciju GPU-a u CPU (iako ne `stapanjem` nego stavljanjem `rame uz rame`, na isti substrat - core i3). - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ``Sandy bridge nece moci da se klokuje ,jednostavno nece postojati mnozilac, sem CPU sa sufiksom K...``
-Joj, sto cu da maznem jednog K - peščanića mostića! Sa sve deliocem i mnoziocem! Brisuci let iznad pustinje - koljem shyptarske tenkove (Op For), pa se okrenem i vidim nesto crvenkasto u daljini, polusakriveno oblakom pescane prasine koja se digla iza mene. Sta li bi to moglo biti? Ah, da! AMD-eka! Bye, bye Dekili!
Brine me malo što je omraza prema pokojnom ATI-ju prešla i na njihovog većinskog partnera, to bi mogli da budu prvi znaci poznog doba kada čoveku više znače naprijatelji nego prijatelji. Još jedan siguran pokazatelj je vraćanje u period kad smo trčali po poljanama i igrali se Rusa i Turaka... da, i trule kobile - prvo ja preskačem tebe pa ti mene i dok sam u činu preskakanja satanski se smejem i na kraj mi pameti nije da ću i ja morati da se naguzim kroz nekoliko trenutaka.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
ima da izadje kada svi budemo vozili aute na vodu, imali nevine zene, tashte nam prale noge uvece posle posla, lovu zaradjivali na osnovu znanja a ne rodbinskih i ostali konekcija, deca u skolama sticala znanje a ne vestine Kama sutre, jednom recju izvesna buducnost......
Ili ako nam deca u školi već stiču te kama sutra veštine da se zalažemo bar da ih stvarno steknu a ne da misle da znaju. Zadovoljan radnik - dobar radnik.
Osobito mi se dopada ta ideja s taštom al bojim se da taj film nećemo gledati ni u sledećem milenijumu, bio je ponegde u davna vremena običaj da ti majka opere noge ALI samo ako suprugu još nemaš i hranitelj si porodice, a da ti ih ženina majka opere je vazda bila najgrđa naučna fantastika.
a, jeste, tema... Pa, sa grafičkim kartama integrisanim u procesore danas, mogu da se igraju igre od pre desetak godina u fulu. Znači, za desetak godina...
S KAMA SUTROM DO VEĆEG BRUTO NACIONALNOG PROIZVODA!!!
:: ima da izadje kada svi budemo vozili aute na vodu, imali nevine zene, tashte nam prale noge uvece posle posla, lovu zaradjivali na osnovu znanja a ne rodbinskih i ostali konekcija, deca u skolama sticala znanje a ne vestine Kama sutre..
Stvarno ne razumem kako pojedini Intelovci mogu da se pale da će njegova integruša `u okviru` CPU-a biti jača od npr. 5870 (pošto se tako nešto pominjalo u prethodnim temama). Daj, bre, pa Intel u životu nije napravio čestitu integrušu, a sad da odjednom stvori jednu sa astronomskim performansama. Možda im je Žan-Luk Pikard pozajmio najnoviji prototip sa Enterprajza Š, pa su otuda i performanse astronomske. Sve čist SF.
Re: Re: Cpu sa grafom dovoljno jakom za games u sebi
15.09.2010. 11:00
status: user broj poruka: 7285
Tu se u potpunosti slazem, primera radi ta politika se sprovodi na Filipinima. Njima su najveci prihod upravo njihovi gradjani koji su se implementirali u svaki svetski poslovni segment, nema radnog mesta ili kompanije u svetu gde nema Filipinaca. Medjutim oni za razilku od nas rade kao besni i neverovatno su zahvalni i poslusni radnici.
Nema da brines, bata-Raic: od trenutka kad ja udjem u `mapu`, oni su non-stop natrceni poput trule kobile Suzy! - - - - - - - - za zemu: sa kamom sutra, za medjunacionalnu raspodelu brutalnosti!He, he! - - paznja: ova integracija jos ni izdaleka nije pokazala sve svoje aplikativne potencijale. Za sada to izgleda onako kako stoji u zeminom i Raicevom opisu... Ali... sta ako u nekoj, ne narocito nedoglednoj buducnosti, u narednim revizijama resenja grafickog podsistema bude `udeseno` da integrisani GPU radi kao `pogonska snaga` (neka vrsta `predpojacavackog stepena`), a da `discrete` grafika ima ulogu koju sugerise jedan od njenih mnogih alias-a ` - video accelerator?! Drugim recima, da graficka karta bude `izlazni stepen`, da ne kazem `mnozilac` onoga sto dobije od GPU-a integrisanog u CPU?! U takvom (pretpostavljenom) scenariju, velicina `gain-a` i kvalitet obradjenog signala (input-a koji bi modulisao `snagaša`) bili bi od krucijalne vaznosti za funkcionisanje graphical system-a... - - - - - - - - - - - - - - -
:: ...kad smo trčali po poljanama i igrali se Rusa i Turaka... da, i trule kobile - prvo ja preskačem tebe pa ti mene i dok sam u činu preskakanja satanski se smejem i na kraj mi pameti nije da ću i ja morati da se naguzim kroz nekoliko trenutaka ::
pazi integracija GPU CPU ce biti jednog dana na nekom odredjenom nivou, moja teorija: ali da li ste pomisljali koliko ce da dozvole da GPU obradjuje podatke, AMD je sada najkompletnija firma sto se tice buducnosti, znaci pravi jake grafike i dobre procesore, sto u prevodu znaci da ce intel debelo da se oznoji da bi savladali GPU-CPU tehnologiju, a kada se to desi onda ce samo trebati GPU koji ce imati odredjen set instrukcija za operativni sistem i ostale djakonije a CPU nece biti potreban, pre ce da se desi da ce isceznuti CPU nego GPU, mozda gresim ali meni ovo ne zvuci nimalo naivno
Skoro sve novije aplikacije ,IE9 ,Mozilla 4,novi MS Office itd.. imace GPU ubrzanje,mozes da klokujes CPU koliko hoces ,kad je veca obradna snaga kod GPU.Kod GPU baziranih programa vise ne dolazi do izrazaja OC CPU. Videli ste na snimku da CoreI5 2,4 Ghz 32 nm sa Intel grafikom ne moze da renderuje ,animaciju na IE9 ,a Zacate na 1,6 Ghz renderuje istu tu animaciju.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.