Ovo se definitivno takmici sa 5750 a ne 5770. Sem sto izgleda ekstra skalira u SLI. Karta ce kostati 130 evra, mislim da su 5750 i 5770 ipak bolji izbor.
In the upcoming weeks we expect the GeForce GTS 450 to drop towards say 110/120 EUR as NVIDIA simply cannot do anything else, when that happens we can absolutely recommend the card.
I Hilbert kaze kada spuste na 110 E mogu da preporuce ovu kartu.
Manje je bitno protiv čega može GTS450. Bitno je da nVidia štancuje ovo, da pređe u celoj ponudi na Fermi što pre. Kada bude puno Fermija u svim klasama tek tada može da se priča o nekim cenama.
Ovaj konkretni čip je prilično zakasnio ali je i dalje to dosta dobro. Malo troši, ladan k`o špricer, overklokuje se baš, a SLI po svom običaju UBI...sve ovo je preduslov za cakum-pakum dual GPU karticu...ili možda čak i triple karticu, što da ne.
GTS450 SLI razbi, prebacuje 5850 a doFati i GTX470. I to na default klokovima. Ako ti sad nije vreme za SLI onda ne znam kad je . Ovo je odličan pokazatelj kakav bi bio GF104 (GTX460) kad bi bio kako treba. Dva GF106 (GTS450) imaju isti broj SP-ova kao i puna verzija GF104 (GTX460) ako postoji, a mora da postoji i da se sprema. Još kad bi imao i tih 750+ MHz, e to bi bilo nešto, jače od 5850 i skoro da obori GTX470. Još kad bi podržavao i Triple SLI, e to bi bilo već nešto...videćemo.
Je`s maestralno zakasnilo ali je bar nečujno i ladno. Bitno je samo da se štancuje...
Karta je sasvim ok. Po perfomansama je tačno između HD 5750 i HD 5770. Verujem da će je novi drajveri pogurati malo, tako da će da bude direktan konkurent HD 5770.
Koliko je vremena proslo od kad su izasle 5750 i 5770 i oni nisu uspeli da naprave brzu kartu u njihovom cenovnom rangu. Po meni je trebala biti brza od 5770 kao sto je gtx460 bolji od 5830.
Najebacemo svi od reda ako se u igru pod HITNO ne ukljuci i treci igrac. Ovi su ponovo poceli da namestaju cene i snagu svojih proizvoda kako bi nas drali.
Na*ebali smo, ovo se nVidia stvarno za*ebava sa nama, pa za manje od mesec dana izlazi ATI 6xxx koji ce da oduva Fermi u svakom smislu, trenutno je nVidia u zaostatku samo godinu dana :). 6850 ce sigurno kostati preko 300 e :).
:: Na*ebali smo, ovo se nVidia stvarno za*ebava sa nama, pa za manje od mesec dana izlazi ATI 6xxx koji ce da oduva Fermi u svakom smislu, trenutno je nVidia u zaostatku samo godinu dana :). 6850 ce sigurno kostati preko 300 e :) :: :: Pozdrav!
Ko što reko al aj se ponovim po treci put. Ista fora ko sa gtx 460 u odnosu na 5830 i 5850. Samo zaboravljate jednu stvar koliko koštaju 5750 i 5770 sa 512 mb (karte su potpuno iste ni freim razlika u odnosu na one sa 1024 ). I što se tice cena one na žalost nece ici dole ni sa izlaskom serije 6xxx pošto ce biti skupe. možda padne samo 5870 i možda malo 5850.Ljudi ponovo se vracamo da kartice budu preko 400 evra za viši segment. Mrzim zelene i mrzim crvene .Ocu High End karte za 200-250 evra ! http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTS_450_SLI/23.html Sli je dobar al ne mnogo bolji od 5750 kolko se secam a ni gts 450 oc nije bolja od 5770 cf, a još 3xCF koji je isto sad solidan. Jedino ako se drajverima nešto poboljša iskreno razocarala me gts 450 ne mnogo al mislio sam da ce biti bolja.
Ma jebeš grafičke, zašto bre ne kuka niko što su tri kurtona 200 kinti, to se braćo zove dranje za tri parčenceta silikona, jebeš mi ova bedna dva gigabajta memorije ako tu nema bar jedno 500 do 800% čistog profita, al kontaju svi `ćuti dobro da sam uopšte u prilici da ih iskoristim, dao bi i dve iljade a ne dvesta`.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
GF100 - GTX480 - zamišljen sa 512 CUDA cores - na tržište pušten sa 480 CUDA cores aktivno
GF104 - GTX460 - zamišljen sa 384 CUDA cores - na tržište pušten sa 338 CUDA cores aktivno
GF106 - GTS450 - zamišljen sa 192 CUDA cores i toliko i ima, ALI, takođe je zamišljen sa 192bit magistralom, 384KB L2 cache i 24 ROPs a na tržište je pušten sa 128bit magistralom, 256KB L2 cache i 16 ROPs...WTF, opet neko sakaćenje.
I sad kad pogledaš ove GF-ove vidiš more polomljenih čipova na nižim klokovima nego što izgleda da mogu ili na preterano visokim temperaturama.
nVidia je ili u baš velikom problemu ili nešto drugačije...
Nekoliko varijanti:
- nVidia je toliko pukla sa procesom proizvodnje da nema dalje. Kao da te vafere prskaju sa peskom a ne sa svetlom. Fermi kao arhitektura je prilično genijalan ali ne može u TSMC-u da se odštampa. Pri odabiru čipova su lestvicu spustili razočaravajuće nisko i bacaju na kartice bilo šta. I ovako se nose sa serijom 5000 ali 6000 će ih počistiti a posebno kad nestane i prednost arhitekture tipa teselacije i šta ti ja znam...
- nVidia štancuje fermi čipove i samo se smeška. Na kartice se bacaju samo škart čipovi koji i takvi mogu da se nose sa serijom 5000. Na stranu se odvajaju potpuno ispravni čipovi sposobni za više klokove i čeka se izlazak ATi serije 6000. Sad, kakav je taj smešak kad trenutno po kvartalu gubiš preko 100 miliona dolara. Generalno ova verzija je ipak moguća. Ako se pojavi taj neki GTX485 sa svim funkcionalnim SP-ovima baš me interesuje kad skinu testeri kuler koja će verzija biti na čipu. Trenutna ja A3, a ako se pojavi tipa B1 ili B2 znači da je temeljno revidiran. Ako ova verzija bude tačna po pitanju rebrandiranja nVidia će nadmašiti samu sebe. Biće rebrandirana cela ponuda...
- nVidia-i odgovaraju trenutne cene ATi kartica. Odvajaju na stranu koliko je moguće punih i ispravnih čipova i gledaju cene ATi kartica koje im trenutno odgovaraju. Kako da im odgovaraju cene protivničkih kartica? Evo pretpostavke. ATi štampa godinu dana, masovno i sasvim uspešno recimo 5850. Zalihe su velike a i potražnja. nVidia izbacuje punu verziju GTX460 na nekih 750+MHz. Iz testa SLI GTS450 vidimo da bi takva GTX460 vrlo verovatno bila brža od 5850. AMD mrtav ladan obori cene 5850 ali osetno jer očigledno da im se to i može, nVidia opet slabo prodaje. Ovako nVidia obzirom da bitno kasni izbaci kartu nekoliko procenata sporiju, AMD nema potrebe da smanjuje cene pošto i dalje u klasama ima nešto brže karte, nVidia se cenama parkira odma pored i ipak prodaje dosta. Prosto rečeno, ne čačkaj mečku...bar ne za sad.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.