Pre nego što počnete da gledate test, pogledajte ako već niste prethodni rađen, jer se tamo nalaze rezultati karte na defaultnim vrednostima. Link za Review: http://spedr.com/1d8tnd
Ovo je test OC-ovane karte, koja je stabilna za rad u bilo kakvim uslovima za svaki dan. Uloga ovog testa je da pokaže koliko karta skalira OC-ovana u testovima u odnosu na default. Iz priloženog prošlog i ovog testa, možete da uporedite FPS karte u testovima na default i OC vrednostima.
Karta je što se tiče OC-a išla sasvim zadovoljavajuće. GPU je sa defaultnih 633 MHz išao stabilno na 733 MHz. Na 750 MHz je vec posle par minuta opterećenja pokazao nestabilnost u radu i to je značilo da mu je tu granica. Verujem da bi mogao da se izvuče još koji MHz, ali za to nema potrebe. Shader je sa 1404 MHz išao na 1504 MHz iz prve. Takođe, kao i GPU, 100 MHz na više, što je sasvim dobro. Može da ide za još 30-40 MHz više bez problema. Memorija je nažalost bila usko grlo, tj. slabo je pokazala svoju sposobnost OC-a. Sa svojih prvobitnih 1134 MHz, jedva je dospela na ne tako superioran klok od 1174 MHz. To je 40 MHz više, tj. 80 MHz ako dupliramo. Mada, to nikako ne umanjava ovaj odličan OC GPU-a i Shadera. Oni su se pokazali kako i trebaju u Benchmarkovima. Temperatura čipa i PCB-a je bukvalno ostala ista kao što je bila pre OC-a. GPU se podigao za 2-3c, i sada dostiže 80c posle 2h full loada. Kuler je radio na svojih defaultnih 40% u svim testovima. Program korišćen za OC karte je MSI Afterburner. Voltaža karte je ostala na svojoj normalnoj vrednosti, a verujem da ako bi se podigla malo, da bi karta išla još više, ali bi to sa sobom povuklo veću potrošnju, buku i grejanje.
Želim da napomenem da je setup ostao isti kao i prošli put. Po tome se jasno može videti skaliranje karte, jer na drugom setupu ne bi radila isto. Jedina razlika između ovog testa i testa rađenog pre nekoliko meseci su drajveri. Smatram da nije bilo potrebe stavljati iste drajvere, jer ovi drajveri ne nose nikakvo poboljšanje za GT200 seriju. OS je ostao isti, kao i testovi koji su rađeni prošli put. Sve je funkcionisalo u najboljem redu.
8x AA: http://spedr.com/q32it _______________________________________________________________________________ Street Fighter IV (High, 1280x1024, 1680x1050):
To je to. Možete videti kako karta ne skalira isto u svim testovima. Sam engine zavisi od toga kako će ga karta podneti. Svoje utiske ću zadržati za sebe. Jedino što mogu da kažem je da sam zadovoljan kako karta funkcioniše, i da sam znao da će mi dovesti ovakve rezultate pri OC-u, još prvog dana kupovine, istu bih odmah OC-ovao.
Super si to sve uradio ali si zaboravio jednu stvar nisu ti driveri isti sad i pre :), mada u vantage u marku zbog toga nece biti neka razlika ali mozda hoce u igrama :). Inace svaka cast za trud, ja bih se odmah smorio :).
sem sto bih ja radio samo bez AA i recimo max. AA za obe rezolucije, ili bih cak radio samo sa AA umerenim na 4x na primer.
Pogledao sam rezultate samo za 1680x1050 i max. podesavanja i nisu losi dobitci, sem sto sam primetio i kod mene je tako da se u RE4 na primer ne dobije nista, cak ti je sa 8xAA i malo manji skor, i kod mene je tako ja imam nesto bedno vise kad overklokujem karte....
U Crysis-u se vidi lepo skaliranje srazmerno povecanju kloka, i dobitak je solidan.
I da ja bih kao sto rekoh radio manje detaljno ali bih uradio tabele, mnogo preglednije i lakse stavis u tabelu default i oc.
Sve u svemu, pohvale za trud, i treba ovoga vise da ima na svim forumima i svako ko je voljan predstavi svoju kartu.
Svaka čast na trudu i vremenu za ovaj test. Karta lepo radi, ali mi je jedna stvar privukla pažnju: U Call of pripyat na 1680x1050 na 4AA imaš slab rezultat. Evo ti uporedi sa mojim: http://img833.imageshack.us/img833/7774/callofpripyat.jpg U samoj igri(dakle kad merim frapsom) prosečan fps je 45-48, bez većih padova(na 1680, 4AA). Kakav je tebi framerate u samoj igri, ne obazirujući se na test, jer mislim da je ovaj benchmark negde zaglavio. Jesi li probao isti bench pre nego što si radio OC karte? Meni je Prototype bio neigriv kad sam kartu overklokovao.
DFI DK P45-T2RS INTEL Q9550 ES 4,0 Ghz, 1,3V. TRUE black, BOTH LAPPED TO MIRROR,PUSH&PULL(Scythe Slipstream 1900rpm x 2)+WASHER MODE 2X2GB KINGSTON 1066MHZ T1 SERIES ATI RADEON HD 5850
A Skeletor, ajd molim te prestani da smaras i spamujes! Ne pratim teme u kojima pocnu svadje ali koliko sam skontao ti si kupio kartiu neku za nesto brdo para i kad su ti ukazali na cinjenicu da si ISPAO glup, a da ti ostatak kompa nije nista posebno poceo si jako da iritiras sa svojim komentarima! Realno decko je odlicno uradio test (za to treba brdo vremena i zivaca i radio je sa onim sto ima)! To sto ti imas bolju kantu ne stavlja te u polozaj da ocenjujes kante drugih clanova foruma! Ako tako nastavis nadam se da ce Admini reagovati na neki nacin!
DFI DK P45-T2RS INTEL Q9550 ES 4,0 Ghz, 1,3V. TRUE black, BOTH LAPPED TO MIRROR,PUSH&PULL(Scythe Slipstream 1900rpm x 2)+WASHER MODE 2X2GB KINGSTON 1066MHZ T1 SERIES ATI RADEON HD 5850
Ja sam rekao sta sam imao i mislim da te nigde nisam uvredio... tvoje uvrede samo ispoljavaju i naglasavaju tvoj nivo inteligencije! I ovo pisem ne zeleci da te vredjam al zaista ne vidim drugo objasnjenje tvog ponasanja! Sto se mene tice s tobom sam zavrsio u svakom smislu i tvoje svako dalje obracanje meni je uzaludno trosenje tastature! :)
:: i ne lupetaj previse jer nemas blage veze... ti ces da kazs kakav je nekom ostatak kompa majmuncin :: :: :: :: http://img27.imageshack.us/i/1325v10001250mhz.jpg :: :: :: DFI DK P45-T2R :: INTEL Q9550 ES 4,0 Ghz, 1,3V. TRUE black, BOTH LAPPED TO MIRROR,PUSH&PULL(Scythe Slipstream 1900rpm x 2)+WASHER MOD :: 2X2GB KINGSTON 1066MHZ T1 SERIE :: ATI RADEON HD 585 :: ::
Da, u RE5 se ništa ne dobija. Beda. Crysis je najzahtevniji test, pa mi se čini da je najmerodovnjiji.
@Fanste:
Vidiš, i ja sam vatreni navijač Man Utd-a
@Mortificat:
Nažalost, igru nisam probao. Moram da ti kažem da Real Gaming i Benchmark nemaju veze jedan sa drugim. Provereno. FPS je skroz drugačiji. Što se tiče rezultata na 4x AA, ume da se desi da odjednom naglo padne FPS u Benchmarku, mada mi se to retko dešava. Zato je i rezultat slab.
@LonleyMax:
Pusti čoveka, vidiš da se sabija u sebi što je puko toliko para na svoj PC, i sada mu skuplja prašinu, jer on nije sposoban da ga koristi za nešto pametno. Jedino što zna je da nabije MHz i voltažu, koja svaka budala zna, i ispada još i OC Guru što je nasvirao svoju Made In China grafiku, koja je ionako pri samrti.
@Za sve ostale:
Molio bih vas da mu se ne obraćate, jer pokušava, kao i uvek, da uništi svaku temu. Još jednom li krene da spamuje, momentalno će biti prijavljen adminima, i lično ću se založiti za to da ga izbace zauvek sa foruma.
Ne, sranje je samo ono što ti imaš, jer si smešan sa svojim komentarima, a činjenica da si banovan na svakom IT forumu po nekoliko puta samo potvrdjuje činjenicu da si jedna mala klošarčina koja ne zna da se ponaša kako treba.
Pa jel misliš da ne pamtimo kako su te iznapušavali na PCAxe forumu jer su ti nekoliko stranica davali savete da overclockuješ onaj jadni E5200, da bi ih na kraju sve odjebao jer si kao sve ti baja uspeo sam da odradiš???
Svi te znaju na svakom forumu, možeš naloge da menjaš do sutra, ali si kroz svaki novi nalog provaljen jer se uvek ponašaš isto...
Tako da molim te, nemoj dalje da se blamiraš, forum je lepše mesto bez tebe. Idi kukaj negde drugde...
Bićeš maskota na pcberzi, i uvek ćemo se ponašati isto prema tebi... Možda će sad da ti bude jasnije? __________________ Scourge of PCBerza
:: naravno da cu da nastavim jer se bas ovako ponasaju skoro svi ovde.. :: :: sve sto neko drugi ima je sranje i neka bude tako. :: :: dakle sranje je hahahah :: :: :: a ti mozes samo da prihvatis da mi .... sto kaze Voja hahahah :: :: :: http://img27.imageshack.us/i/1325v10001250mhz.jpg :: :: :: DFI DK P45-T2R :: INTEL Q9550 ES 4,0 Ghz, 1,3V. TRUE black, BOTH LAPPED TO MIRROR,PUSH&PULL(Scythe Slipstream 1900rpm x 2)+WASHER MOD :: 2X2GB KINGSTON 1066MHZ T1 SERIE :: ATI RADEON HD 585 :: ::
Test je super i ulozio si vremena i truda i isplatilo se da se vidi kako moze sa jednom karticom iz prosle generacije da se igraju igre opusteno na MAX.Pozzz svaka cast
a za skeletora:mnogo se pravis pametan na forumu daj ime ili broj pa da se vidimo uzivo da malo popricamo o kantama....
Asus N61J Intel Core i7-720qm Asus N61Jq Series Kingston 4GB (DDR3-1333 DDR3) ATI Mobility Radeon HD 5700 Series Momentus 5400 640GB
Moram da te pohvalim na velikom trudu ja uzivotu ne bi imao strpljenja za takav test...ali isto tako moram i da primetim da je besmisleno u avgustu mesecu 2010 godine raditi ovako lepo odradjen opsiran test GTX275 kartice.
Svaka tebi cast, kartica je stvarno ok nema zamerki ni na test, ali osim toga sto test pokazuje da si pedantan i da si test lepo odradio ta karta je prematora da bi se radio neki ovakav test.
Da si uzeo GTX460 npr razumeo bi sve ovo.
Nista negativno ne mislim izuzev da svi koji su hteli da kupe ovu kartu - kupili su je a i prodali bogami zbog nekog novog upgrade-a, znaju se i performanse karte dosta detaljno (2-3% brza od konkurenta 4890) samo toliko do mene
Pozdrav.
EDIT: ja kad sam imao 5850 dok je jos relativno bila nova nisam radio test(to je zato sto sam lenj za tako nesto) a ni sada kada imam Sapphire 5750 1GB mi ne pada napamet.
Steta sto ovu energiju pozitivnu i entuzijazam nisi utrosio na test neke novije nVidia ili ATi karte to je moja jedina zamerka.
:: 200 godina spamovanja i trovanja tema ne moze biti jednako svim vasim govnima koja ste ovde izasrali.. :: :: Azraele mozes i ti kao i max samo da prihvatis.. :: :: a ovaj mali bolje neka ide neka d.ka na Milenu Dravi :: :: hhahahaah :: :: :: :: http://img27.imageshack.us/i/1325v10001250mhz.jpg :: :: :: DFI DK P45-T2R :: INTEL Q9550 ES 4,0 Ghz, 1,3V. TRUE black, BOTH LAPPED TO MIRROR,PUSH&PULL(Scythe Slipstream 1900rpm x 2)+WASHER MOD :: 2X2GB KINGSTON 1066MHZ T1 SERIE :: ATI RADEON HD 585 :: ::
Alo bre idiote (kad moram tako da te nazivam i da se spuštam na tvoj nivo), idi bre na onom retardiranom sajtu i uvlači se svakoj ribi, ali nemoj ovde da smaraš sa tvojim retardiranim izjavama. Ja ću barem da d**** na žensko pol, a ne kao ti da se napaljuješ na muškarce.
Još jednom ti kažem, odjebi više sa ovog foruma, vidiš da te nigde ne trpe, svi znaju kakav si šljam.
Evo ga opet počinje. Svi smo mi spameri, a on je jadan cvećka ni kriv ni dužan dobio prekor...
Dosta više, imaš bre očiglednih psiholoških problema. Poseti psihijatrijsko odeljenje tamo gde radiš kao medicinska sestra, sigurno ti neće naplatiti ništa... Sem ako ne radiš u Lazi, a onda mi te je samo žao...
Sam sebe podržavaš, dok te niko, ali ama baš niko ne podržava ni na jednom forumu, a kamoli na pcberzi...
Samo ti laži sebe... __________________ Scourge of PCBerza
U pravu si, karta jeste sad matora, međutim, ovaj test sam prvenstveno radio da bih imao neko svoje iskustvo sa GT200 serijom, kako sa OC-om, tako i sa ostalim stvarima oko nje. Znam da ima gomilu testova o ovoj karti i znam da nije više u trendu, ali eto, volja i ono što me je zanimalo generalno je presudilo da uradim sve ovo. I naravno, što da to ne podelim sa vama.
Šteta što nemam prilike da nabavim neku GTX 460 kartu, inače bi odavno pao test. Možda ću imati prilike da ugrabim Sapphire HD 5870 Vapor-X, ima je ortak, rado bi mi je dao odmah. Međutim, ja ne mogu da je prihvatim, jer me iskreno mrzi da opet radim ovakav test. Još i plus da ponovim test sa OC-ovanom kartom. Možda neki drugi put.
:: Moram da te pohvalim na velikom trudu ja uzivotu ne bi imao strpljenja za takav test...ali isto tako moram i da primetim da je besmisleno u avgustu mesecu 2010 godine raditi ovako lepo odradjen opsiran test GTX275 kartice :: :: Svaka tebi cast, kartica je stvarno ok nema zamerki ni na test, ali osim toga sto test pokazuje da si pedantan i da si test lepo odradio ta karta je prematora da bi se radio neki ovakav test :: :: Da si uzeo GTX460 npr razumeo bi sve ovo :: :: Nista negativno ne mislim izuzev da svi koji su hteli da kupe ovu kartu - kupili su je a i prodali bogami zbog nekog novog upgrade-a, znaju se i performanse karte dosta detaljno (2-3% brza od konkurenta 4890) samo toliko do men :: :: Pozdrav :: :: EDIT: ja kad sam imao 5850 dok je jos relativno bila nova nisam radio test(to je zato sto sam lenj za tako nesto) a ni sada kada imam Sapphire 5750 1GB mi ne pada napamet :: :: Steta sto ovu energiju pozitivnu i entuzijazam nisi utrosio na test neke novije nVidia ili ATi karte to je moja jedina zamerka :: :: :: Komplexi... :: ::
Možda bih mogao ja da izbacim OC test sa 5870, ali moram da nadjem prvo vremena. Taman uskoro stiže GTX460 SLi, ali za početak samo jedan Asus Top 1GB koji će Skyfire uskoro da testira detaljno, možda čak ove nedelje... __________________ Scourge of PCBerza
Vidis ja npr ne smatram da je uzalud mozda neko nema tako dubok dzep i kad bude hteo da kupi neku mid karticu (kad se serija 4xx zauka) da zna sta kupuje! Svaki test je dobro dosao! :) Naravno ovo je samo moje misljenje jer ovo nije HWG gde se pegla zadnja rec tehnologije vec forum o racunarima (svih vrsta)! :)
:: Moram da te pohvalim na velikom trudu ja uzivotu ne bi imao strpljenja za takav test...ali isto tako moram i da primetim da je besmisleno u avgustu mesecu 2010 godine raditi ovako lepo odradjen opsiran test GTX275 kartice :: :: Svaka tebi cast, kartica je stvarno ok nema zamerki ni na test, ali osim toga sto test pokazuje da si pedantan i da si test lepo odradio ta karta je prematora da bi se radio neki ovakav test :: :: Da si uzeo GTX460 npr razumeo bi sve ovo :: :: Nista negativno ne mislim izuzev da svi koji su hteli da kupe ovu kartu - kupili su je a i prodali bogami zbog nekog novog upgrade-a, znaju se i performanse karte dosta detaljno (2-3% brza od konkurenta 4890) samo toliko do men :: :: Pozdrav :: :: EDIT: ja kad sam imao 5850 dok je jos relativno bila nova nisam radio test(to je zato sto sam lenj za tako nesto) a ni sada kada imam Sapphire 5750 1GB mi ne pada napamet :: :: Steta sto ovu energiju pozitivnu i entuzijazam nisi utrosio na test neke novije nVidia ili ATi karte to je moja jedina zamerka :: :: :: Komplexi... :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.