Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Intel kupio McAfee za 7.68 milijardi dolara wtf :)
STRANA 1 OD 1
gile23 Intel kupio McAfee za 7.68 milijardi dolara wtf :) 19.08.2010. 21:54 T28803

status: user
broj poruka: 9121
Zar oni stvarno ovoliko vrede :

http://www.tomshardware.com/news/Acquisitions-Law-Malware-Spyware-antivirus,11118.html

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bstaletic Jedino (MENI) logichno objashnjenje 19.08.2010. 22:11 #238228

broj poruka: 1889
Uzeli su najjeftiniji antivirus da bi ga razvijali i napravili svoj (MOOOZHDA kvalitetan) antivirus na kome ce svi Inteli da rade bez mnogo opterecenja, za razliku od AMD-a.
Drugim rechima (opet na glashavam po meni) pokushaj monopola.

Mada su ga malo precenili.

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox Aman 19.08.2010. 22:17 #238232

broj poruka: 1400
pa ne peru samo nasi pare... Tamo je i berza (pare za vazduh) izmisljena...

Pisko Ma jok... 19.08.2010. 22:53 #238234

broj poruka: 6645
Došlo je do nesporazuma, CEO Intel-a je naredio svojim potčinjenima da mu kupe neki antivirus, za njegovo malo lap-topče, ali su tutumraci kupili celu firmu.... ebiga, ima se - može se, taki im budžet za te sitne stvari, zaštita, kafa, sokovi i to. Sedam milijardi.... a mi se natežemo sa MMF-om za neke tamo milione...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

tortojed Re: Ma jok...Pa da, nekom se tamo ucinilo da je rec o kAfi... 19.08.2010. 23:53 #238241

broj poruka: 10997
...o nekom aparatu za instant coffee, made in Scotland.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Od ovog `antivirusa` treba bezati kao od braka...

:: Došlo je do nesporazuma, CEO Intel-a je naredio svojim potčinjenima da mu kupe neki antivirus, za njegovo malo lap-topče, ali su tutumraci kupili celu firmu.... ebiga, ima se - može se, taki im budžet za te sitne stvari, zaštita, kafa, sokovi i to. Sedam milijardi.... a mi se natežemo sa MMF-om za neke tamo milione..
::
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
gilespi026 Re: Jedino (MENI) logichno objashnjenje 20.08.2010. 13:18 #238315

broj poruka: 214

:: Uzeli su najjeftiniji antivirus da bi ga razvijali i napravili svoj (MOOOZHDA kvalitetan) antivirus na kome ce svi Inteli da rade bez mnogo opterecenja, za razliku od AMD-a
:: Drugim rechima (opet na glashavam po meni) pokushaj monopola
:: Mada su ga malo precenili
:: Anti-depressives controlling tools of your syste
:: Making life more tolerabl
Jedno pojasnjenje koji antivirus program poseduje Amd?Ako sam dobro razumeo
obradmi Taj McAfee je daleko od najboljeg antivirusa 20.08.2010. 13:38 #238317

broj poruka: 7720
,ako je to stvaranje monopola na trzistu antivirusa ,lako se okrenu drugi antivirusi na stranu AMD-a.Bolje da su kupili neki opensource antivirus kojih ima dobrih.McAfee ima i firewall ,pored antivirusa ,mozda je to u nekoj relaciji sa kupovinom ,kompanije za kablosvke modeme od strane Intela isto.

imarkovic Re: Re: Jedino (MENI) logichno objashnjenje 20.08.2010. 13:40 #238318

broj poruka: 18996
hteo je da kaze da intel usavrsi taj anti virus, da bi svoji procesori sa njim radili maximalno optimizovano, u fazonu, kupis intelov procesor i dobijes njihov anti virus koji radi besprekorno na intel procesoru, valjda je to hteo da kaze, mada meni to deluje ne malo, nego malo vise smesno, jer smatram da je to neka totalno nebitna stavka, i mislim da to nije stvarno cilj intela, pogotovu monopol u tom pravcu, jer ne vidim kako bi se ostvario monopol na taj nacin..
Za trenutak sam pomislio da si na osnovu komentara bstaletic-a da ce intel da ugradjuje anti virus u procesore :) a nadam se da bstaletic nije stvarno to mislio haha.
Mislim da je previse skupa, a totalno nebitna investicija da jedan obican AV bude optimizovaniji na Intel procesorima, mislim...nebuloza..

:: :: Uzeli su najjeftiniji antivirus da bi ga razvijali i napravili svoj (MOOOZHDA kvalitetan) antivirus na kome ce svi Inteli da rade bez mnogo opterecenja, za razliku od AMD-a
:: :: Drugim rechima (opet na glashavam po meni) pokushaj monopola
:: ::
:: :: Mada su ga malo precenili
:: :: Anti-depressives controlling tools of your syste
:: :: Making life more tolerabl
:: Jedno pojasnjenje koji antivirus program poseduje Amd?Ako sam dobro razumeo
raic Re: Re: Re: Jedino (MENI) logichno objashnjenje 20.08.2010. 13:54 #238319

broj poruka: 9006
Hehe, a optimizovanje benchmark aplikacija za intel nije nebuloza? Kolko ljudi uopšte radi benchmarke a kolko ih koristi av? Ne kažem da investicija ne zvuči glupo ali kad malo bolje pogledaš nijanse vladaju tržištem, nije intel ~baš toliko~ bolji od amd-a kolko se bolje prodaje.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: Mislim da je previse skupa, a totalno nebitna investicija da jedan obican AV bude optimizovaniji na Intel procesorima, mislim...nebuloza.

imarkovic Re: Re: Re: Re: Jedino (MENI) logichno objashnjenje 20.08.2010. 14:30 #238322

broj poruka: 18996
pa dobro bre, raicu, u redu za benchmark, to i ja znam, ali nije vlasnik istog, vec mu samo potplacuje za vise poena, ako se ne varam, ali zar za McAfee Anti-virus? taj mcAfee, znam samo za moju firmu da je koristila dok sam radio, ja sam ga imao na PIII i 256rama, i nije toliko los, razumem za benchmark, tu je vec lova, ali taj McAfee je uvek leteo na brzim masinama, uopste mu ne treba optimizacija, koj ce moj optimizacija za nesto sto zauzima 50mb rama i 0.001% procesora, leba ti? doduse, jeste bilo na intelu haha :). Sve u svemu, mislim da mi pojma nemamo sta se s tim desava, moje misljenje, da mozda Intel hoce i da ima sektor, tehnical support itd., vezano za McAfee, neka bude da zeli da ga usavrsi maximalno, i da optimizuje za svoje procesore, ali kad pogledam intel kompaniju, ne vidim uopste neku enormnu zaradu od toga.

:: Hehe, a optimizovanje benchmark aplikacija za intel nije nebuloza? Kolko ljudi uopšte radi benchmarke a kolko ih koristi av? Ne kažem da investicija ne zvuči glupo ali kad malo bolje pogledaš nijanse vladaju tržištem, nije intel ~baš toliko~ bolji od amd-a kolko se bolje prodaje
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: :: Mislim da je previse skupa, a totalno nebitna investicija da jedan obican AV bude optimizovaniji na Intel procesorima, mislim...nebuloza.
raic Ma zajebavam se za to 20.08.2010. 15:28 #238329

broj poruka: 9006
Ko zna šta će im antivirus, ovo smo samo nagađali da oće da ga prave i reklamiraju da brže radi na intelu. Ako to stvarno plasiraju mi odavde možemo da pričamo da je ideja kao ideja - glupa, al isto tako možemo da budemo prilično sigurni da bi im povećala prodaju, ovce su čudo.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

bstaletic Kupovina av-a 20.08.2010. 17:38 #238349

broj poruka: 1889
od strane Intela i to kafa!?
I ja mislim da je nebuloza, ali me ne bi chudilo da mu ubace neki dll koji ce da zakucava mahine na AMD platformi.

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

dz0ni ... 21.08.2010. 04:24 #238469

broj poruka: 880

Hmm... jos nesto interesantno??

AVG and McAfee to merge within 6 months?

http://www.kitguru.net/software/security-software/faith/avg-and-mcafee-to-merge-within-6-months/
obradmi .... 21.08.2010. 15:22 #238513

broj poruka: 7720
bstaletic,tvoje razmisljanje se svodi na to kako mali Perica zamislja kupovinu MCafee od strane Intela,za DLL je zaduzena druga kompanija koja se zove Microsoft i koja ne pretenduje da bude pion Intela,jer sami vise zaradjuju od Intela,ako bi se nesto tako slucajno i desilo ,postoji jos jedan DLL,koji bi se upotrebio protiv Intela,sto pojedini prave bozanstvo od Intela ,to je njiihova krivica ,u sustini najbezbedniji si ako koristis Linux ,ne treba ti antivirus.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs