ploca ima Sata 6G (sata 3), USB3 ,fireware,automatic OC opcije,core unlock funkcije.asus turbo key,pciE x16 kom2.support CF .SLI not.1090 T je klokovan na 4,1 Ghz na ovoj ploci.
Dalje Hilbert kaze da postojanje sata 3 nema znacaja na obicnim diskovima ,ali itekako ima veze sa SSD diskovima gde sata 3 interfejs duplira perfomanse,postizao je brzine 375-750 mb/sec .Ploca podrzava do 16 GB DDR3 ,1333,1600,2000 Mhz.
OC na 4,1 Ghz je bilo lako, povecao je mnozilac i vcore na 1,55 v sa OCZ Vendetta air-cooler. Koga zanimaju BIOS opcije na ploci moze da pogleda video fajl:
Iako vise voli FX ploce ,ne moze da ignorise cinjenicu da za 100 E moze da se kupi odlicna ploca.Ploca ima Asus turbo key prekidac i ko ne voli OC ,moze da ukljuci ovaj prekidac (prekidac se ukljucuje kada je racunar iskljucen) i dodje na stabilnih 3,7 Ghz uz smanjenu brzinu memorije na 928 Mhz.
Phenom II: znacajnije pojeftinjenje je kod PII 955 BE bio je 165 $ sada je 139 $ ,PII 965 BE 185 $ sada je 159, i PII x2 555 bio je 105 $ sada je 87 $ Athlon II: Znacajnije pojeftinjenje je kod Athlon II X4 640 bio je 122 sada je 99 $.
Verovatno sa ovim AMD pravi cenovno mesto za nove CPU koji dolaze u septembru.
Da li se zna kad ce cene da padnu kod nas? Keep cool, keep al the power.
:: Iako nije vezano za temu na neki nacin ima veze.... :: :: :: http://www.semiaccurate.com/2010/08/17/amd-quietly-drops-cpu-prices :: :: Phenom II :: znacajnije pojeftinjenje je kod PII 955 BE bio je 165 $ sada je 139 $ :: ,PII 965 BE 185 $ sada je 159, i PII x2 555 bio je 105 $ sada je 87 :: Athlon II :: Znacajnije pojeftinjenje je kod Athlon II X4 640 bio je 122 sada je 99 $ :: :: Verovatno sa ovim AMD pravi cenovno mesto za nove CPU koji dolaze u septembru. :: :: :: ::
zavisi od nasih trgovaca,valjda dok ne prodaju stare zalihe koje su platili po skupljoj ceni.mada vidim u Atomu PII 955 BE koji je pristojan CPU za igrice kosta 13 soma ,ne znam da li im je to stara ili nova cena.
Ova ploca da napomenem ima drugi beskorisni PCIex x4, tako da don`t get to excited. Kosta skoro 11 soma, 10840. I dalje super za te pare, ali nece da moze 2xpciEx 16x/8x
Samo sam cekao kada ce neko da skonta, dve 16-ke za 100 evra LOL, a pojeftinjenje ako,ako, mada mislim da je malko rano za taj smeli potez AMD-a, jer doticni Phenom II 955 nema ni dve godine.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Ova ploca da napomenem ima drugi beskorisni PCIex x4, tako da don`t get to excited. Kosta skoro 11 soma, 10840. I dalje super za te pare, ali nece da moze 2xpciEx 16x/8x
:: Samo sam cekao kada ce neko da skonta, dve 16-ke za 100 evra LOL, a pojeftinjenje ako,ako, mada mislim da je malko rano za taj smeli potez AMD-a, jer doticni Phenom II 955 nema ni dve godine :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: Ova ploca da napomenem ima drugi beskorisni PCIex x4, tako da don`t get TOO excited. Kosta skoro 11 soma, 10840. I dalje super za te pare, ali nece da moze 2xpciEx 16x/8
Da, ja ne planiram da ga menjam jer bas nemam nikakve potrebe.... Sto se igara tice i bilo kojih programa odradjuje posao sjajno... Render ne radim tako da bolji procesor od ovog mi niej potreban.
:: mada,to je moj pick na kraju godine,bez obzira sto ce tada imati vise od 2 godine :: :: i dalje vrhunski procesor
tako da ko zna ,ako i 925-ca pande cena,mozda uzmem i nju,jer realno jace za igrice u kombinaciji sa 5770(6770,ako izadje)ne treba.Sasvim dovoljno i za jace karte.
Lik je prešao s jednog jezgra na četir, bc2 mu se vukao na low da skoro ne mož da igraš, cod4 mu je išao oko 80-etak fps isto na low, sedmica gnjavi... sad s istom grafičkom igre ne mož da prepozna, photoshop i corel da ne pričam. Ma oduševio se.
Nije ga ni mnogo izašlo, 100e procesor, 60e ploča, 40e 2x1gb DDR3 i još se častio s jednim samsungom F3 za sistem, imao je nekog matorog maxtora na samrti.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
@raic ubaci mu jos 2 gb rama da vidis kako ce onda da prodise :). Ako neko sad kupuje proc ima samo dva izbora ili 925 ili 1055T taj 955 i 965 mi nisu nesto pored Thubana koji je koju crvenu skuplji :).
Sta istripovali se za plocu, meni danas dosli neki madjari prodaju neko posudje, 10 serpi i tiganja (i to kakvih) sa sve poklopcima i termostatom 100 e pa vi vidite :).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.