Kako ustvari skalira Crossfire, test Part II (skaliranje pri OC-u)
STRANA 1 OD 1
TheBear
Kako ustvari skalira Crossfire, test Part II (skaliranje pri OC-u)
14.08.2010. 11:11
T28710
status: user broj poruka: 6502
Uz one rezultate od pre neki dan, resio sam da klokujem karte na neke stabilne klokove koji bi mogli uz malo bolje hladjenje i normalnu ambijentalnu temperaturu i za 24/7 da budu. Ja imam upren vent 120mm u karte pa bih mogao i da ih drzim ovak oza svaki dan, ali niej mi nesto preko potrebno pogoto sada kada je leto....
Znaci ovoga puta cu prikazati kako skaliraju karte u Crossfire-u pri overkloku, testiran je samo crossfire i samo 1920x1080 rezolucija, izbacio sam 3dMark a ubacio Stalker CoP Benchmark. Nemam vremena i za 1280x1024 rezoluciju a nije ni potrebno, a overklok jedne karte sam vec prikazao ranije u ovoj temi: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=26396&forid=12&katid=2
Test sistem: AMD PHenom II 955BE @ 3600Mhz DFI Lanparty 790FXB-M2RSH (PCI-E 2.0 full 16x/16x crossfire) 4x1GB Geil Black Dragon @ 800Mhz 2 x Force3D ATI HD 5750 @ 700/1150Mhz (default) ! i 910/1200Mhz (OC) HDD WD 1TB Black OCZ SXS 600W PSU & Windows 7 Ultimate x64 Drajveri za kartu su 10.4 WHQL.
Kao sto se moze videti dobitak pri OC-u je dosta dobar, krece se oko 15% u nekim igarama oko 10% dok negde ide i do 20 i vise % sto je odlican dobitak.
a znam da se dosta dobije overklokom.... Nego me *ebe memorija nije neki kloker pa je nisam ni dizao preko 1200Mhz moze jos do 1230-1240 mada pukne nekad neki test, ovako na 1200 je stabilno, dok core ide odlicno na 910Mhz mozda i vise bi mogao :)
...ipak da staviš i vantage pre i posle, samo gpu score naravno. Tu se malo bolje vidi dobitak, ovako u igrama je šarena rabota, neke više drndaju memoriju, neke više koriste shader, a neke više guše cpu od drugih pa im koji mhz više na grafici i ne znači mnogo.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Eto sad sam tek video, montirao sam malo permanentniji sistem za kačenje kulera na grafičku, one vezice za kablove su ciganjska rabota. Pa kad sam već tu reko aj i pastu da mu zamenim, na pola posla skontam da nemam super lepka pa aj juri po kraju, i to onu gel varijantu i tako dalje...
Re: Nije loše komša medonjo, 30%OC - 15% jači skor
14.08.2010. 18:20
status: user broj poruka: 6502
Da al samo jezgro za 30% memorija nije ni 5% :) Da i memorija ide 30% bili bi dobici preko 20% sigurno, amozda i ne bi ko zna, sam oznam da igre i 3DMArk vise vole klok jezgra...
:: Eto sad sam tek video, montirao sam malo permanentniji sistem za kačenje kulera na grafičku, one vezice za kablove su ciganjska rabota. Pa kad sam već tu reko aj i pastu da mu zamenim, na pola posla skontam da nemam super lepka pa aj juri po kraju, i to onu gel varijantu i tako dalje.. :: :: http://i34.tinypic.com/344yrk0.jp :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Onda mu to dođe +17%OC -> +15% skor, neki kažu opet da više voli klok memorije i pošto je čitava rasprava klimava da mi to prebijemo 50/50. Svejedno, lep klok a bar te karte nemaju problema sas grejanjem.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
U CF se greju poprilicno, mada ja sam stavio 12mm da duva medju njih pa nemam problema, inace treba dobar airflow kad je CF u pitanju, ali kao single karte se ne greju strasno.
:: Onda mu to dođe +17%OC -> +15% skor, neki kažu opet da više voli klok memorije i pošto je čitava rasprava klimava da mi to prebijemo 50/50. Svejedno, lep klok a bar te karte nemaju problema sas grejanjem :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Ovo sam rekao bez klime, sad sa klimom je super :)
:: Pomoglo je ovo danas menjanje paste i odvrtanje kulera do kraja, idle 43 - kombustor 58, to je već posao :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Moraću da se otvorim i ugradim sledeće godine, samo da poranim još na proleće, zvao sam u junu i rekoše da mora da se čeka na ugradnju oko tri nedelje pa e mrzelo da se cimam.
A nemam pojma ni gde da je ugradim, nemam dovoljno veliko parče fasade, ima onaj dvodelni krov na zgradi.
Znam, salim se ja malo nego stalno u Jovana Bijelica secka struja pa da nije do mede posto je blizu :)))) Stvarno sjajna karta, kad bih dosao do nekih para uzeo bih je odma.Odlican test medo
:: pa nije ti ovo nevidija, heheeheheh :: :: @medo opet odlican test :: :: .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. :: http://tinyurl.com/36club :: :: CPU AMD Phenom II 940MegahalemsMB DFI 790FXB-M2RSHGPU HD 4350 512MBRAM CORSAIR XMS2 2x2GB 1066 cl5HDD WD 3200aaks X2PSU 500W OC :: :: :: Zato stalno u Jerkovicu nestaje struja, bacio se meda na klokovanje :: :: :: :: http://hd-torrents.org :: :: http://hd-torrents.org/torrentbar.php?/75087.pn :: :: :: ::
:: Eto sad sam tek video, montirao sam malo permanentniji sistem za kačenje kulera na grafičku, one vezice za kablove su ciganjska rabota. Pa kad sam već tu reko aj i pastu da mu zamenim, na pola posla skontam da nemam super lepka pa aj juri po kraju, i to onu gel varijantu i tako dalje.. :: :: http://i34.tinypic.com/344yrk0.jp :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Vidiš ova četir ležišta za šrafove sa strane, ranije sam vezivao devetku vezicama za kablove, sad mogu da ušrafim ko gospodin, mislio sam da apim neku 5770 ako naleti pa da utopim ovu a ne ide da je utapam sa sve vezicama.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.