Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Ko rece da nVidia zaradjuje :)
STRANA 1 OD 1
gile23 Ko rece da nVidia zaradjuje :) 13.08.2010. 23:14 T28704

status: user
broj poruka: 9121
Neka se zapita posto pogleda ovo :) :

http://www.tomshardware.com/news/nvda-financials-gpu-loss-money,11089.html

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djodjo re 13.08.2010. 23:29 #237016

broj poruka: 658
Moj drugar koji se bavi IT rabotom i radi u amerike kaze da je ziva sprdnja na racun nevidije tamo, more viceva i ostalih sprdnji na nj racun, gledam ovaj forum i cudim se da ovde i dalje ima nekolicina clanova koji fanaticno velicaju svaki izdah/prdez ove kompanije, akcije u qrcu takodje, nevidiju tamo kaze kupuju samo ljudi koje emocije vezuju za tu uskoro propalu firmu
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
aco ATI Radeon 13.08.2010. 23:36 #237017

broj poruka: 2788
Keep cool, keep al the power.
Pozdrav :)

DmasteRNo1 Ako ćemo iskreno 13.08.2010. 23:59 #237018

broj poruka: 6101
ne bi bilo lepo da neVidija propadne. Ali, veoma lako može da im se to desi. Predugo su se kurčili, a na kraju se ispostavilo da baš i ne znaju da lete.

Phenom II X3 720BE
OCZ Vendetta 2
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAKS
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Creative X-Fi Xtreme Audio PCIe
CM Storm Sniper AMD Edition
Chieftec CFT-650-14CS

skar nece propasti,nesme 14.08.2010. 00:04 #237019

broj poruka: 3992
u americi postoji zakon kojim se uvek podstice rivalstvo medju firmama,zarad dobrobiti kupaca,sto kod nas ne postoji...tamo nema monopola...

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

Gare87 Re: nece propasti,nesme 14.08.2010. 00:51 #237021

broj poruka: 4702
sto bi znacilo da ili cene mora da se normalizuju ili na neki drugi nacin da se podigne prodaja Nvidia kartica, sad sa ovih par novih gtx4** kartica cemo videti da li ce se NV vratiti uspehu, kao sa ranijim karticama......

:: u americi postoji zakon kojim se uvek podstice rivalstvo medju firmama,zarad dobrobiti kupaca,sto kod nas ne postoji...tamo nema monopola..
::
:: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
Mortificat Re: Re: nece propasti,nesme 14.08.2010. 01:12 #237023

broj poruka: 3519
Ovo je samo privremen neuspeh, pa AMD je godinama objavljivao rezultate o deficitu, pa su opet nastavljali. A ne valja ni po nas da nvidia rikne. AMD to jedva čeka, onda bi nam se na`ebali keve, a to neće da bude dobro, ne samo zbog keve, nego i zbog džepa :D

GA-MA785GT-UD3H/AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX/Seagate Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3

:: sto bi znacilo da ili cene mora da se normalizuju ili na neki drugi nacin da se podigne prodaja Nvidia kartica, sad sa ovih par novih gtx4** kartica cemo videti da li ce se NV vratiti uspehu, kao sa ranijim karticama.....
:: :: u americi postoji zakon kojim se uvek podstice rivalstvo medju firmama,zarad dobrobiti kupaca,sto kod nas ne postoji...tamo nema monopola..
:: ::
:: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
Daum ... 14.08.2010. 03:13 #237028

broj poruka: 12794
Nvidia dovoljno zaradjuje od Quadro, ION, i mobilnih grafičkih rešenja, ovo je samo minor setback, a po GF104 seriji ide im fino...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

dz0ni ... 14.08.2010. 03:59 #237029

broj poruka: 880

http://tiny.cc/Xbitlabs

Kao sto se vidi na tabeli sa linka, nVidia zaradjuje vise u svim drugim segmentima, jedino imaju ogroman pad gde su Geforce grafike u pitanju, ali to je zato sto nisu imali dovoljno konkurentan proizvod, to je samo privremeno dok se ne oporave sa novim modelima GF104.

Inace... ovaj novi Quadro ubija:)

http://www.xbitlabs.com/news/video/display/20100812232502_Nvidia_Does_Not_Expect_Competitors_to_Capture_Professional_Market_Share.html

Maa da, nVidia propada, gotovi smo sad :) Daj bre ljudi kakvo propadanje, nVidia ima samo malo manju zaradu trenutno, i svi se uvatili propadanja ccc, daleko je ta kompanija od propadanja pogotovu sada kada udje na mobilno trziste jos, itd...Tegra 2 se najavljuje kao revolucija na polju mobilnih uredjaja po pitanju izdrzljivosti baterije i performansa, svi buduci Android 3.0, tj vecina imace Tegra 2 bazirane telefone zajedno sa ARM procesorima krajem ili pocetkom sledece godine.
Zar vi mislite da ce Jen-Hsun Huang dozvoliti da padne sa forbesove liste najplacenijih?:P

Pisko Kompanije kao i ljudi 14.08.2010. 05:50 #237031

broj poruka: 6645
Baš kao i mi, i kompanije povremeno traže jednu dobru, roditeljsku, šamarčinu, da bi se ustali iz prašine i otresli je, pa krenuli napred. Dobijao ju je AMD godinama i godinama, pa onda Intel, pa sad opet AMD... a dobila ju je, valjda, i nVidija. Uglavnom, ne kukaju u ne podižu tužbe, već nešto ipak rade, bitno je da im je nos usmeren ka dole, ka poslu, umesto ka nebu (kako nas učiše, da smo nebeski narod pa nam se svaki pošten posao ogadio).... Drugo, ako propadnu, oko čega ćemo se klati na forumu, ostalo je još samo LC Power, ovde je Intel-AMD totalno demode, za razliku od vremena kada sam ja pre, valjda desetak, godina, pristupio forumu...
I, na kraju, ponavljanje samog sebe: A GDE JE TAJ PAD CENA? Bem` im tu konkurenciju! To mi više liči na dogovor dva igrača nego na konkurenciju, kao ono kad su bili Karići i MTS, a MTS vlasnik 49% Mobtela, ili država ako ćete tako...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

NMY Re: ... 14.08.2010. 08:07 #237034

broj poruka: 1509
Da, zaradjuje vise u ostalim segmentima, ali je to nedovoljno da pokrije gubitke u segmentu GPU Business tako da je TOTAL: -19% ...

https://www.tinyurl.com/ye5z6bn

ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha!
Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!

:: http://tiny.cc/Xbitlab
:: Kao sto se vidi na tabeli sa linka, nVidia zaradjuje vise u svim drugim segmentima, jedino imaju ogroman pad gde su Geforce grafike u pitanju, ali to je zato sto nisu imali dovoljno konkurentan proizvod, to je samo privremeno dok se ne oporave sa novim modelima GF104
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 14.08.2010. 10:12 #237039

broj poruka: 777

trenutna najveća pretnja nVIDI-i je tužba kompanije RAMBUS.
nVIDIA prilično gubi taj spor, praktično je gotova stvar.

RAMBUS tuži praktično sve IT kompanije za povredu svojih patenata vezano za memoriju i memorijske kontrolere. Po takvoj tužbi Samsung je sam platio RAMBUS-u 900 miliona dolara, znači devetstotina miliona dolara.

nVIDIA će da pukne jedno 100 miliona plus plaćanje patenata ubuduće.
Ovo će da bude baš gadno.
realman Ko rece da nVidia zaradjuje :) 14.08.2010. 10:19 #237040

broj poruka: 9
dugo ne/pratim dešavanja na hw sceni , kada treba nešto da zamenim od komponenti pročitam brdo testova (mada su ti testovi u poslednje vreme pod velikim znakom ? a zna se i zašto), odem do prijatelja koji poseduju dotični hardwer koji me zanima pogledam testiram i procenim pa se odlučim za opciju uloženo dobijeno nije mi bitno da li je to Intel AMD ATI nVidia ili neki Đao Ce Ming , da vas ne gnjavim sa ovom pričom nego da se vratim na temu

nVidia u gubicima zanimljivo ... ako propadne prvi koji će je rado kupiti je INTEL (verujem da neće štedeti novac samo da se dokopa prava na neke patente i ostale stvari koje jedni drugima već godinama uskraćuju Intel-nVidia i naravno ako time ne prekrše neke delove antimonopolskog zakona) a do kakvih promena će to dovesti videćemo ali u svakom slučaju ćemo biti oštećeni kao korisnici njihovih proizvoda jer mi smo njima (proizvođačima) samo $$$+statistika prodaje i ništa više .

Plaši me to da ćemo jednog dana za koju godinu kupovati matične ploče sa integrisanim grafičkim rešenjima a da će današnje grafičke nestati ( menjaćemo samo CPU i memoriju ) kao nekada kupi Atari ili Amigu :)
raic Re: Ko rece da nVidia zaradjuje :) 14.08.2010. 11:33 #237046

broj poruka: 9006
Ne boj se toga, de na ploči ima mesta da se naštampa neka 5970 pride kad u pola kućišta i ovako ne mož da stane, o hlađenju da ne pričamo.
ATI je procvetao otkad ih je AMD kupio, ako bi se tako desilo i sa nvidijom ja tu ne vidim ništa loše, dve glave su uvek bile pametnije od jedne.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: Plaši me to da ćemo jednog dana za koju godinu kupovati matične ploče sa integrisanim grafičkim rešenjima a da će današnje grafičke nestati ( menjaćemo samo CPU i memoriju ) kao nekada kupi Atari ili Amigu :)
operator re 14.08.2010. 13:29 #237081

broj poruka: 4262
Ovako da se zna:
-AMD je platio 720 miliona dolara duga NVidia-e Intel-u
-AMD je platio 62 miliona dolara nagodbe iz 2008 godine za patente Cisco-u za patente NVidia-e
-AMD je platio 12 miliona dolara IT firmu Hew Neo Foundation, koja je kupovala NVidia
-AMD je vlasnik 35 % NVidia-e, preko dionica, koje su bile pustene 2008 godine za kupovinu.
Javna je tajna da je mozda vec sada AMD vlasnik preko 50 % NVidia-e, jer im trebaju NVidia-ini patenti za nVIDIA PhysX elemente, koje se mnogo bolje prikazuju na NVidia-i, nego kod AMD-a( sto je i normalno), mada je veliki gubitak detalja kod NVidia-e, a gde AMD briljira. Ujedno, to je jedini koncept da bi ove dve kompanije opstale na trzistu( inace tuzilastvo u USA je ovoga svesno 2 godine i prati situaciju), jer je porazavajuci rezultat prodaje AMD/Nvidia grafika u odnosu na Intel,govoreci za drugi kvartal ove godine, mada im se ne smese ruze ni za ovaj treci kvartal, posto je Intel uslovio partnere da, ako ne kupuju Intel procesore, nece dobijati rabate i Intel platformu tj. chipset-e, a posto je trziste laptopa sada na prvom mestu i cini 56% zarade Intel-a, a ne serveri, kao sto se do skora pricalo, dok desktop racunari cine samo 13 % zarade Intel-a u ovom segmentu prodaje proizvoda( cipset ION2 se jedini prodaje kod NVidia-e bez gubitaka).
Tako da sve spekulacije od ranije i AMD i Nvidia-e moraju zaboraviti da bi opstale, uostalom, kako su i proizvodjaci memorija na Tajvanu, u Kini i USA se ukrupnili 2008 godine, samo da bi opstali. Tako da sada postoji samo 14 proizvodjaca memorijskih modula, dok je taj broj u 2007 godini bio 162 kompanije !!!
operator

obradmi Ne bi trebalo da niko bude zabrinut 14.08.2010. 15:41 #237100

broj poruka: 7720
jer se uvek pojave investitori ,ipak Nvidia nije beznacajna na trzistu , a gubitkom Nvidie pojavio bi se monopol u high end grafici u vidu Ati-AMD,svesni su toga i investitori tako da bi neko uskocio uvek.
CrowBgd ... 14.08.2010. 16:32 #237110

broj poruka: 1376
Nije mi jasno sad,ko ovde radi u Nvidi a ko u ATI. Ja zaradjujem od obe,sta ugradim u komp to je super ili ti naj bolje za krajnjeg korisnika. On srecan,a ja pare u dzep. To je jedino sto znam i sto mene interesuje,a da li Nvidiina psihodelija ili ATI dzidzi midzi bolje radi....Who care
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1305258

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs