od ovih novih Intelovih CPU da se klokuju CPU sa sufiksom K (otkljucan mnozilac ,ista stvar kao kod AMD Black edition),ovi drugi CPU nece moci da se klokuju ,Intel stavio neku zabranu.
al ja cu se ipak docepati jednog.Ako ovi Cpu-ovi ne budu imali vanserijske performanse,Intel je se zajebao zestoko,jer ce ih overklokom dostizati stare i5 i i7,a onda nista nisu uradili.Kad bi bili bar za jedno 50% jaci od prethodnika bila bi puna kapa.
Ako množilac nije otključan ne znači da ne može da se klokuje. Otključan množilac znači veći komfor i slobodu u svakom slučaju ali nije neophodan da bi se dostigli lepi klokovi. AMD odavno ograničava tu mogućnost na jače modele i to srećom ne naplaćuje bezobrazno.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
U jednoj temi (mrzi me da trazhim) bio je postovan link gde je bila vest `Intel makes overclocking useless` (tako neshto), u tekstu kazhe da je Intel ogranichio mogucnost oc-a tako shto je ostavio jednu opciju za oc - clock cpu-a, koji ce moci da se digne samo par procenata. Verovatno ce biti drugachije sa k modelima. Edit: Preteche me MiloshNBG. :)
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Sećam se tih najava, mislio sam da je opet patka, kanda platforma i neće biti preterano popularna. Glavni razlog zašto sam uzeo i5 a ne neki pII je što se mnogo dobro klokuje a već sam imao dobar kuler. Taj intel se baš zainatio da nam uskrati zabavu.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ne znam sta je razlog za ovo kod Intela ,nagadjam, da li su imali mozda dosta povracaja CPU u garanciji,jer ti pojedini Intelovi CPU su se dobro klokovali ,prime se ljudi pa ne znaju za granice ili jednostavno sama sandy bridge arhiktetura ne dozvoljava to ,mozda bi dovelo do nekog ostecenja ,ali to ne vazi za ove CPU sa sufiksom K.Kod AMD ti BE CPU su najbolji primerci ,te pretpostavljam da je kod Intela slicno ,zato ce ti sa sufiksom K i biti najskuplji ,mada je gotivno to sa otkljucanim mnoziocem samo povecavas mnozilac ,ne diras ni fsb ni memoriju ,u svakom slucaju pozdravljam potez Intela.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.