Hm..Ali ja nisam bas skapirao do kraja jesu li to default vrednosti ili vrednosti koje su postignute na MSI Hawk kartici uz OC?! Ako default bude 1000 Mhz mada ja cisto sumnjam da je to uopste moguce ali ako je moguce ova fermi arhitektura je brutalna.Lepo se i ovako OC-uju ali 100 Mhz je stvarno mnogo! Ne verujem da ce mnogo da kosta jer ni ovako MSI nema neku cenu a ako je Gainward GS GLH 235$ ovo nek bude 250$ bice vrh mada kod nas ako dodje kako su krenuli sa cenama bice 300eur!
Al nema šanse da će da je šalju iz fabrike sa klokom od 1G, najverovatnije 750, mooožda 800 pa nek se ljudi sami drkaju dalje, bitno da karta može na 1000.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
`The second screenshot shows that this product is reaching a 1000 MHz core frequency and 2000 MHz shader clock frequency already, that`s a pretty gnarly overclock alright` Dakle, u pitanju je OC kartice! Sjajno! Ovo će da bude best buy!
GA-MA785GT-UD3H/ AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX /CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
Reaching ne znaci i stabilno!Kad budu odradili test stabilno na tim klokovima onda mogu da kazem bravo!MSI ima za sigurno dobro hladjenje i dobro odradjenu digitalnu naponsku sekciju.Ako stvarno karta bude stabilna na tim klokovima nemam reci!
Isprobao 3 kartice u zadnja 3 dana( pustio da rade i snimao, koliko se greju, koliko su postigli klokove i u kojim igrama se najvise naprezu. Njakao sam ih 72 sata, ali sta je problem? Klok koji postizu, mogu sa ovim hladnjakom izdrzati max. 2-3 minute( do sada najbolji hladnjak jer su promenili nagib krilaca za 0.85stepeni, u odnosu na 465 OC verziju i dobili hladniju karticu za 4 stepena, a onda saljes kartice na reklamaciju. posto me je prijatelj zamolio da testiram dokle mogu da idu za potrebe njegovog dokazivanja. Jedna je isla i do 984 Mhz, ali sa velikim ventilitorom, koji je stalno bio uperen u nju na tronozcu i to na trojci( ventilator 50 cm), dakle vrtio se ko nenormalan. Dalje ne ide. Par drugara mi je iz Nemacke,Holandije i Danske reklo da se pocinju smijati, koliko je ocigledno koliko NVidia novcano potpomaze odredjene sajtove da im govore u prilog( dok su Wen Xiao Fan, Chia MAguen i dr. drzali poznate OC sajtove, to se nigde nije mogle videti, pa cak ni u jednom review-u.. Necu vise nista reci, osim otkako su se gejmerski i OC sajtovi kojima smo ranije verovali, prodali i presli u ruke ljudi koji koriste te sajtove za promociju odredjenih proizvoda( medju kojima su i ATI i NVidia, od tada mnogi sajtovi, koji su imali reputaciju su izgubili svoj rejting, pa bar za 20-tak mesta. Cini mi se da su najvise japanski, danski i svedski sajtovi oslali imuni na ovakva desavanja na gejmerskoj i OC sceni( licno misljenje, citajuci njihove clanke, koji mi se cine mnogo realnijim, od recimo pro amrickog lobija. Da ilustrujem. Prije tacno 46 godina su Amerikanci dosli u Namibiju, Senegal i dr. Africke zemlje gde su molili vlasti da im dozvole da otvore prodavnice za obucu i odecu, fabrike za obucu i odecu i to da oni sve plate, cak ce im i puteve izgraditi. E sad. Naivni Afrikanci, smijase se: Kakve stete mogu imati od toga, posto idemo bosi i ne nosimo toliko odecu? Ameri izgradise puteve, saobracajnice. Afrikanci behu zadovoljni, posto su se putevi gradili i podizala infrastruktura, koje su opet Ameri postajali vlasnici na 199 godina. E sad, dodje vrelo leto 46 do 50 stepeni, a bosonogi Afri pocese trcati po vrelom asfaltu i noge se pocese lepiti za vreo asvalt. Svi trkom u prodavnice obuce, gde skocise cene za 700 % samo za jednu godinu. Ko je sad glup i kako radi Americki marketing!? Isto je i sa proizvodima, koji su vezani za Americke sve firme u Evropi( udju na mala vrata i nema bato da ih oteras). Malo para ovom sajtu, malo para ovom casopisu i gle cuda. Onda iammo natpise, kao sto su ovi op 1 GHz. Inace, kod nas, MSI je najbolji proizvodjac, koji uvozi kartice, trenutnoo, za NVidia-u i ATI. Gainward i Sapphire su se osuli u kvalitetu svojih prizvoda u celoj istocnoj Evropi, pa i PowerColor, mada ne toliko, koliko je Sapphire. operator
@Operator Sto se tice testiranja i iskustva zao mi je sto ne mogu da kazem niti da se slozim niti da opovrgnem jer ni jednu od tih kartica jos nisam probao.Nekad sam imao brzi i bolji prilaz hardveru sad su mi mogucnosti uskracene.Mogu samo da procitam sta kazes i a ponesto naslutim.Iskreno najvise bih voleo sam to da probam jer sam detaljista pa da vidim o cemu se radi. Ali pre nego li zapocnem pricu o poslovanju,marketingu i sl postavicu ti pitanje? Odakle si dobio karticu GTX460 Hawk kada je na zvanicnom sajtu jos uvek nema tj ne postoji,na zapadu je nema,google ne nalazi nista o ovim karticama ni jednu informaciju osim ove vesti na 1000 Mhz? Zvanicni sajt : http://www.msi.com/index.php?func=prodpage2&maincat_no=130&cat2_no=136 Google : http://lmgtfy.com/?q=MSI+GeForce+GTX+460+HAWK Malo mi to nije jasno kako je to moguce?Odalkle ti ti sample-vi? Ili radis za MSI ili imas neke jake veze ? Sve sto ima od MSI za nVidia-u trenutno je u Twin Forzr verzijama! Sve mi se cini da ti pricas zapravo o GTX465 a ne o GTX460! nemoj zaboraviti da su ovo dva razlicita chipa,GF104 i GF100 i dakako se razlikuju po karakteristikama kao i po mogucnostima. Nece biti slucajno ako se ta barijera od 1000 Mhz ostvari obzirom kakav potencijal OC-a imka GF104.Uz neki dobar primerak i to ce se desiti ako ovo o cemu sa sad pricamo nije istina.Inace ta brzina i ako se postine licno smatram da moze jedino za test,nikako stabilno!
Ako pricamo o poslovanju,marketingu meni je ta stvar vec odavno jasna i jos davno sap zapazio koliko su odredjeni sajtovi aktivni u reklami tj naduvavanju i nerealnom prikazivanju nekog proizvoda.Mogu da razumem i reklamu ali ne mogu da razumem laz do te granice da takva ista vest bude smesna.E upravo o tome o cemu ti pricas. Dok sam pamtio,analizirao i izvlacio zakljucke na osnovu svojih zapazanja,iskustva i detalaj u toku rada iznosio sam cinjnicu da odredjeni sajtovi naduvavaju rezuptate predstavljajuci proizvod onakav kakav nije zarad bolje prodaje a isto sajtovi od toga pofitiraju.Dok sam te iste tvrdnje iznosio ovde mnogi korisnici su se smejali jer su vatreni navijaci i taj njihov stav nije dozvolio da otvore oci i prigle istinu a nije tesko biti realan samo ako to zelis. Poente ima u tvojoj prici,i ja sve to jako dugo pratim i dan danas mnogo sto sta precutim i pustim da vreme pokaze svoje.. Hebi ga,to je masinerija,tako svet funckionise,tako trziste opstaje mada opet kada krenu one kampanje oko guranja proizvoda i reklame `Kule i gradovi` a na kraju bude `Tresla se gora,rodio se mis` to me zaista nervira kao jedan bezobrazan nacin poslovanja i obmanjivanja kupaca.Neke odredjene firme koje ja postujem to nikada nisu radile a neke rade jer nemaju drugaciji nacin.
Evo da pogledam ovo iz ugla sasvim prosecnog kupca.
Proizvod koji nosi oznaku GTX 460 izasao iz maticne kuce nvidia je kao takav ugledao svetlost dana kao jedan odlican konkuretnski proizvod sa jako dobrom cenom. Ono sve sto ga krasi kao takvog,sve njegove karateristike primamljuju svakog kupca. Znaci proizvod sam za sebe govori i nalazi svoje musterije bez bespotrebnog laznog krema odozgo. Apro po ove teme sa guru3d,ako su i preterali sa ovom izjavom od 1000 Mhz nisu ni bili daleko od toga da to moze da se ostvari jer GF104 vec ostvaruje preko 900 Mhz a nVidia nije dozivela krah sa ovim proizvodom vec uspeh.Kapiras sta hocu da ti kazem>? I da nije i da jeste ova vest niej ni najmanje bitna.Nece nista specijalno uticati na prodaju GeForce GTX460 kartica jer one same kao takve sebe prodaju..
@Skyfire Ako si zapazio, uglavnom, sam dobijao na poklon MSI, Omicron i Gainward graficke kartice, mada mi je zapalo i par komada Sapphire, EVGA i BFG, ali nista da bi bilo realno za javiti, mislim na rezultate. Inace, odusevljen sam kako se MSI ponasa za istocno trziste i da, bar do sada, nije bilo razlika izmedju istocne i zapadne robe sto se tice ovog proizvodjaca. Sta dalje reci, kad je i jedan Omicron rekao da je zadivljen kvalitetom MSi kartica, a za jednu takvu firmu da to tako kaze u Japanu, je za respekt. Prijatelj mi se zove Jamamoto Toishiti i radi u Omicron-u i saradjuje sa MSI, tako da sam dobijao na poklon dosta stvari, samo da mu javim kako se ponasaju odredjenje komponente( on dobije reklamne uzorke, pa posto nema dece salje meni, a ja se ne bunim). Cak se jedno vreme ljutio na mene sto sam mu javio da HDD-i na 15k od 1265 GB prve revizije su sr.nje od diskova, ali kasnije mi je zahvalio i poslao mi 2 HDD druge revizije, jer sam bio realan i nisam ga lagao, kao ostali testeri, kojima je slao opremu( HDD-ui su se pregrevali kada se puste 3 eHD materijala 2560*1600,a to, izgleda, niko drugi nije uradio ili javio da je uradio, a posto su ti HDD-i namenjeni za hitan video backup na terenu, to je bilo logicno da probam, jer je to rezolucija eHD kamera nize rezolucije). A sada odnos cene/ performanse ATI-NVidia. Ako kartica MSI ATI 5830 je 17800 din VPC cene za 1GB verziju, a MSI GTX 460 obicna verzija od 1 GB je 21165 din, ne mozemo porediti te dve kartice, a posto je za GTX 460 Hawk OC najavljena cena od 23460 dinara, to je malo previse, posto je MSI 5850 1GB 23018 dinara, a ipak dosta bolja kupovina od GTX 460. Problem je samo sto MSI Srbija pretjeruje sa zaradom na ovom proizvodu, verovatno, jer su PowerColor i Sapphire, povecali cene u Holandiji, odakle, uglavnom, se nabavlja oprema za istocnu Evropu. Ako neko kaze da direktno dobija MSI proizvode iz Kine i distribuira ih u Srbiji, laze ko pas( odnosi se na internu pricu, koju je izjavio licno meni MSI predastavnik u Srbiji, pre jedno 4 meseca). Sta reci, nego se nasmijati na ovakve gluposti.
ako nije tajna: -kako si upoznao coveka sa suprotne strane planete?^_^ -gde nalazis eHD snimke, zanima me da skinem jedan da vidim kvalitet? -mogu li sebe nekako/ikako da dodam na tu listu testera grafickih?:DD -gde da upoznam tolike vazne ljude?:)
izvinjavam se zbog pitanja ali nisam mogao da odolim. ako smatras da su nedolicna, ne osecaj se obaveznim da odgovoris.:)) pozdrav
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui
:: @Skyfir :: Ako si zapazio, uglavnom, sam dobijao na poklon MSI, Omicron i Gainward graficke kartice, mada mi je zapalo i par komada Sapphire, EVGA i BFG, ali nista da bi bilo realno za javiti, mislim na rezultate :: Inace :: odusevljen sam kako se MSI ponasa za istocno trziste i da, bar do sada, nije bilo razlika izmedju istocne i zapadne robe sto se tice ovog proizvodjaca :: Sta dalje reci, kad je i jedan Omicron rekao da je zadivljen kvalitetom MSi kartica, a za jednu takvu firmu da to tako kaze u Japanu, je za respekt :: Prijatelj mi se zove Jamamoto Toishiti i radi u Omicron-u i saradjuje sa MSI, tako da sam dobijao na poklon dosta stvari, samo da mu javim kako se ponasaju odredjenje komponente( on dobije reklamne uzorke, pa posto nema dece salje meni, a ja se ne bunim) :: Cak se jedno vreme ljutio na mene sto sam mu javio da HDD-i na 15k od 1265 GB prve revizije su sr.nje od diskova, ali kasnije mi je zahvalio i poslao mi 2 HDD druge revizije, jer sam bio realan i nisam ga lagao, kao ostali testeri, kojima je slao opremu( HDD-ui su se pregrevali kada se puste 3 eHD materijala 2560*1600,a to, izgleda, niko drugi nije uradio ili javio da je uradio, a posto su ti HDD-i namenjeni za hitan video backup na terenu, to je bilo logicno da probam, jer je to rezolucija eHD kamera nize rezolucije) :: A sada odnos cene/ performanse ATI-NVidia :: Ako kartica MSI ATI 5830 je 17800 din VPC cene za 1GB verziju, a MSI GTX 460 obicna verzija od 1 GB je 21165 din, ne mozemo porediti te dve kartice, a posto je za GTX 460 Hawk OC najavljena cena od 23460 dinara, to je malo previse, posto je MSI 5850 1GB 23018 dinara, a ipak dosta bolja kupovina od GTX 460. Problem je samo sto MSI Srbija pretjeruje sa zaradom na ovom proizvodu, verovatno, jer su PowerColor i Sapphire, povecali cene u Holandiji, odakle, uglavnom, se nabavlja oprema za istocnu Evropu :: Ako neko kaze da direktno dobija MSI proizvode iz Kine i distribuira ih u Srbiji, laze ko pas( odnosi se na internu pricu, koju je izjavio licno meni MSI predastavnik u Srbiji, pre jedno 4 meseca) :: Sta reci, nego se nasmijati na ovakve gluposti :: :: operator :: ::
Al ja bih voleo da operater napravi saradnju samnom da testiramo zajedno hardware pa mozda i prodaju prosirimo prema mojim krajevima Inace posle 72h testiranja mislim da sam/smo zasluzili bar jedan shoot kako se te karte ponasaju..GPU-Z/MSI Afterburner,Krznenko,Vantage,Neka igra itd..
Mogla bi i da padne slika GTX 460 HAWK OC. Ovako, bez ikakvog testa, slike itd cela prica kako korisnik ima tu karticu deluje mnogooooooooo sumnjivo. Sve sto moze da se nadje na netu o toj kartici je par reci na guru sajtu, 2 slike ( jedna slika pcb i msi afterbu ). Cak nema ni jedan test bilo igrice ili vantage.
Osim prazne price, ne postoji nijedan dokaz da je taj hawk kod njega.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.