Stize naslednik popularnog H50 sistema, ovoga puta sa duplo debljim radijatorom, dva push pull 120mm ventilatora, takodje je i blok redizajniran i sada tecnost ide direktno na bakarni deo.
Temperatura tvrde da je niza cak 13c nego sa H50 kod overklokovanog i7 920 na 3800Mhz sa 1.34V
Cena je oko £77.20, znaci 100 evra otprilike i bice u prodaji sledece nedelje, vec postoji pre order.
Iskreno sam za bolji vazdusni cooler.. Sada je stigla era cooler-a na vazdusni `pogon` koji su uznapredjeni u odnosu na ranije izvedbe i sisteme resenja.Danas vazdusni cooler daje daleko bolje performanse nego sto su to mogli ranije.Iskreno sam za pravi vazdusni cooler tipa Megahalems-a ili Noctua NH D14 ili Zalman CNPS X10 Extreme nego za ova kombo resenja koja su samo trenutacno resenje koje se zove sitem na vodu. Dosta idealnije resenje a mnogo bolje na duze staze jesu vazdusni cooler-i tog tipa. Ako je rec o vodenim sistemima onda treba ici na komponente i sastaviti sebi jedan dobar sistem koji ce da da vrhunske performanse i tu ni jedno vazdusno resenje hladjenja ne moze da parira jer je fizicki neizvodljivo zbog karakteristika i same disipacije. Vodeni sistemi su jedan korak iznad u sistemima hladjenja i uvek mogu da se poboljsaju,upgrade-uju,podize nivo performansi ali zato i kosta.
Mene samo isteresuje kako npr corsair h50 ili h70 ne bitno ne trazi dopunu vode,da li ta voda u sistemu godinama ispari?? i samim tim vremenom se smanjuju performanse? posto se na vodena hladjenja kako da kazem `platforma` vodenog hladjenja(rad,pumpa,cevi,sve komplet) trazi vremenom da se dosipa voda,zar h50 i h70 ne traze to,da li onda ispari ta voda?
Vodeno hlađenje je retko stvarno potrebno, malo ljudi ima komponente koje baš ne mogu bez toga, a i postoji neki mali rizik od havarije, cimanje je za sastavljanje, kod nas se malo teže nabavljaju kvalitetni delovi. Ova kombo rešenja mi nisu privlačna jer su bolji vazdušni kuleri tu negde a jednostavniji su i trajniji, koliko god da je ovo corsair dobro sastavio. Dobar razlog za ovakve stvari je bolji pristup svim slotovima ako imaš neke glomazne hladnjake na memoriji i eventualno da smanjiš opterećenje na ploči ako si baš paranoičan.
Ovo što je komša pitao za vodu, trebalo bi da je pouzdano i dobro zapečaćeno pa nema šta da isparava, navodno ako ti procuri i uništi komponente, corsair nudi obeštećenje.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Upravu si..Ovo jeste zatvoren sistem ali svakako godinama mora da popusti nivo tecnosti u samom sistemu,da kazem da ispari.Isparava na svakom sistemu i mora da se dopunjuje.Inace mene vise brine tecnost koja je unutar sipana jer sva gotova resenja za te sisteme hladjenja koja postoje na trzistu stvaraju kamenac,cepove,cak i koroziju.. E sad ne znam sta se nalazi unutar Corsair H50 i koliko to moze vremenski da izdrzi .. Malo mi je glupo da sistem nema deo da moze da se ozraci ili ti dopuni..
:: Mene samo isteresuje kako npr corsair h50 ili h70 ne bitno ne trazi dopunu vode,da li ta voda u sistemu godinama ispari? :: i samim tim vremenom se smanjuju performanse :: posto se na vodena hladjenja kako da kazem `platforma` vodenog hladjenja(rad,pumpa,cevi,sve komplet) trazi vremenom da se dosipa voda,zar h50 i h70 ne traze to,da li onda ispari ta voda ::
H50 mi je 10000 puta bolje rešenje nego megahalems kojim sam ga zamenio. To čudo je preveliko i previše teško, blokira mi memoriju i izgleda odvratno usput...
Ako ništa drugo, barem imam bolji airflow unutar kućišta sa H50...
:: Jes da ima više prostora ali ti s druge strane kuler ti pravi dodatni flow po nekoj logici :: :: Jebemliga daume, videćemo za godinu-dve da li je počeo da klokoće, onda će sve biti jasno. :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
:: Znamo da nećeš :: :: Elem, poenta bi bila da bi polovan megahalems uzeo bez mnogo razmatranja a polovan H50 malo sutra :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: Za godinu dve neću ni imati H50.. :: :: :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: ::
Creva ce da ti se istope ako uzmes GTX465 SLI.Jesi citao sta kaze Operater.Nemoj ti previse da se nadas u taj tvoj kvalitet.Ima nVidia sve to da rastopi u kakao :):) :) :)
Ma gde ja sam uzeo H50 i sasvim je dovoljan. Jedva sam i njega stavio jer sam kupio i kuciste LC power aequitas 2099 a ono ima sa strane led cooler od 190mm i nikako nisam mogao da ga stavim.Na kraju sam morao Cooler od H50 da zasrafim sa spoljne strane ali nista mu ne fali...Sljaka kao leptir :))) Ne verujem da ce u buducnosti biti problema a i ako bude tu je garancija od 2 godine. Lepo mi deluje ovaj H70 ali to je za neke Zahtevnije Klokere.Za mene je sasvim dovoljan H50 ali Ipak je voda-voda. Lep,kompaktan,mali,tih uredjaj koji menja ogromne i robusne hladnjake. Mislim sama pomosao na to :E imam vodeno hladnjenje na kompu` Je lepa. Bar za mene. :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.